Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.7k 279

  • @machinist01 Ceac sitesinden ds 260 doldurma işlemine başladım. ilk etapta eşim ve çocuklarımı sisteme eklemek istediğimde (ilk aşama : ödeme aşaması) devletten aldığım birth certificate, marraiage certificate (çok dilli form A ve Form b) kabul edilmedi. Sanırım e-devletten alınan çok dilli belgelelerde bazı kutucuklar içerisinde türkçe açıklamalar olduğu için kabul edilmedi. Burada bir arkadaş söylemişti. E-devletten çok dilli belge alınsa dahi türkçe olan kısımların tercümesi gerekli sanırım. Sanırım diyorum çünkü pazartesi bu belgeleri tercümeli yükleme yapacağım. Kabul ederler mi göreceğiz.


  • @Feridun-Boylu biz de mart ayında 10 günlük giriş çıkış yapıp haziran sonu veya temmuz başı gibi temelli gideceğiz. Temennimiz herhangi bir sorun olmaması, avukatımızın söylediği ilk girişte basılan bir damga zaten 1 senelik greencard yerine geçiyor. Giriş çıkış yaptıktan sonra tekrar giriş yapana kadar greencardlarımız belirlediğimiz adrese gelirse Amerika'dan gelecek olan yakınlarımızla greencardları Türkiye'ye getirtip ikinci girişimizi greencard ile yapabilmek ama bakalım kısmet.


  • @Melek-Alan Biz yarın akşam ABD'ye giriş yapıcaz, ve sonrasında 1 hafta sonra döneceğimiz için, kartlarımızı alamayacağız hemen. Avukatın dediğine göre, ilk girişte I-151 damgası vurulacağı için, o damga ile ikinci girişimizde de sorun olmayacak. Vizenin üzerinde 1 yıl geçerli diyor, bir sorun olacağını düşünmüyorum, ben çok rahatım.


  • @Feridun-Boylu Teşekkürler


  • Başına gelen varsa diye danışmak istediğim saçma bir duruma düştük bugün. Difteri, tetanoz, boğmaca ve hepatit aşılarını yaptırmak için bugün sağlık ocağına gittik durumu anlatıp. Doktorla konuşurken süreçten bahsettik o da dış işleri sayfasından baktı derken konu karıştı. Bize kkk canlı aşısı da yaptılar ve bunu o an dalgınlıkla kabul ettik. Yarın randevumuz var unganlarda. Chatgpt sorduğumda sorun olmaz diyor fakat çiçek aşısı için sanırım ıgg bakılması gerekecek yada 28 gün sonra canlı aşıları tekrar olacağız.

    Bu aşı konusunu daha net araştırıp gitmeliydik sanırım sağlık ocağına, tasarruf yapalım derken daha karışık bir hale geldi konu


  • Biz de ailece sağlık kontrolümüzü tamamladık. Bana ve eşime (35+ yaş) toplamda 3 aşı yapıldı, ertesi gün gelen onay mailinde aşı detaylarını görebildik. Toplamda 10 aşı içeriyor:
    Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Hepatitis B, Influenza, Measles, Mumps, Rubella, Polio, Varicella

    Oğlum ise 7 yaşında ve tüm aşıları tamdı, Enabız'dan aldığımız karnesini götürmüştük . Ona ise 2 tane aşı yapıldı:
    Varicella, Influenza

    Türkiye'de su çiçeği aşısı 1 kez yapılıyormuş, Amerika'da ise 2 kez. O yüzden 2.aşıyı tamamladılar. Grip aşısı ise TR'de çocuklara yapılmıyormuş, o da o yüzden yapıldı.

    3 kişi için toplamda 1195 USD ödedik.


  • son bir yıl içinde yapılan aşılar geçerlimi acaba?


  • Varicella aşısından IGG ile muaf olan oldu mu bunu merak ettim ama artık yarın yaşayarak öğreneceğiz sanırım.


  • @erncndr Bilidiriyi yeni fark ettim. Bu konu hakkında malesef bir bilgim bulunmuyor hocam.


  • Merhaba arkadaşlar, Chatgpt'ye hangi aşıları yapmamız hangilerini antikor testini gösterip yapmaktan muaf gösterebiliriz diye sorduğumda bana şu cevabı verdi.

    Antikor testi KABUL EDİLEN aşılar

    (Bu hastalıklar için laboratuvar sonucu ile bağışıklık kanıtı sunabilirsin)

    ✅ Hepatit A
    ✅ Hepatit B
    ✅ Kızamık (Measles)
    ✅ Kabakulak (Mumps)
    ✅ Kızamıkçık (Rubella)
    ✅ Suçiçeği (Varicella)

    🔸 Antikor testi KABUL EDİLMEYEN aşılar

    (Bu hastalıklar için mutlaka aşı kaydı veya yeniden aşı gerekir)

    ❌ Influenza (Grip)
    ❌ Hib (Haemophilus influenzae tip b)
    ❌ Meningokok
    ❌ Pnömokok
    ❌ Boğmaca (Pertussis)
    ❌ Tetanos & Difteri (Td / Tdap)
    ❌ Polio
    ❌ Rotavirüs

    📌 Bunlarda:

    “Antikor var” demek hiçbir anlam ifade etmiyor.

    Yani eğer bu doğruysa, antikor testi alıp bir kısmını da sağlık ocağında yaptırarak gitmek en mantıklısı gibi duruyor. Tecrübesi olan arkadaşlar katkıda bulunursa çok iyi olurdu.


  • @scholarway Yanlış bilgi vermiş hiçbirşekilde antikor testi kabul edilmiyor. Aşı kartınızı görmek istiyorlar birçok arkadaşın tecrubesi bu yönde.


  • @chemistontheroad Hocam umarım kabul ederler. Talihsizlik olmuş biraz. KKK sonrası su çiçeği için 28 gün geçmesi gerek. Muhtemelen mülakat sonrası aşıyı tamamlayıp onayınızı alırsınız.


  • Aşı kartını sağlık ocağından doktor kaşeli mi almak gerekiyor yoksa e nabızdan aldığımız çıktı yeterli oluyor mu acaba ?


  • @80-s e-nabız çıktısı yeterli olacaktır.


  • @80-s Bizim ana sağlık hemşiremiz enabızdan çıktı alıp kaşeli imzalı verdi


  • Bugün unganlar randevumuz 09.10 geçeydi. Sabah 09.00 gibi eşim ve kızımız ile oradaydık. Üst katta düzen labında 9.30 gibi kan verdik 10 gibi röntgen çekiminide tamamladık. 11 de doktor randevusu için saat verdiler. Bir kafede oturduk bu saate kadar. 11.40 gibi hepimizin işlemi tamamlandı. Bana ve eşime sadece influenza, kızımıza influenza ve 2. Doz çiçek aşısı yaptılar. Düzen labında 95 dolar, unganlar kısmına 22bin TL ödedim yaklaşık. Bir önceki gün eşimle aşılarımızı yaptırmıştık çocuklarda 2. Doz çiçek aşısı Türkiyede yokmuş. Eşim ve ben 35 yaşındayız kızımız 4 yaşında.

    Umarım herkes sorunsuz atlatır.


  • @chemistontheroad Hocam gecmis olsun. Mulakatta basarilar. Aşılar konusunda tereddutunuz vardi ama sorun cikmamis. Aşılari yeni yaptirdiginizi soylediniz mi? Ayrica daha once @media 'nin yazdigi gibi bu 10 asi yeterli mi?
    Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Hepatitis B, Influenza, Measles, Mumps, Rubella, Polio, Varicella

    Tesekkurler...


  • @chemistontheroad Hayırlı olsun hocam sorun olmamasına sevindim. Sanırım bu en düşük rakam. KKK yı da devlette olabiliriz o halde.


  • @caner1245 öyle gibi görünüyor evet ama mailde 30 gün içerisinde canlı aşı olmayın diyor normalde. Biraz riskli belki ama bizde sorun çıkmadı.


  • @botanist sadece aile hekiminden aldığım aşı kağıdını verdim aşıları yeni yaptırmışsın dedi doktor muayene de. Muayene sırasında genel güvenlik soruları soruluyor. Kişisel veya abd seyahati ile ilgili birşey sorulmadı.
    O listedeki tüm aşıları olmadım sanırım. Yarın mail geldiğinde bir detay varsa paylaşırım


Benzer Başlıklar

  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    146k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum