Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar Merhaba Bu Ocak Ayında İş sponsorluğunda green card basvurum onayladi ve E-31 (EB-3A) Vizesi aldım Bu Vizenin bitiş tarihi 3 Temmuz. Amerikaya tam yerleşmeden önce oradaki iş yerinden tam emin olmak için karar vermeden önce 1 kere gitmek istiyorum. Bu vizeyle Amerikaya girdikden sonra Green Card ı almadan geri donup tekrar temmuzda bu vizeyle giris yapabilirmiyim. Bu vize türü tek girişli mi yoksa Çoklu giriş hakkı var mı? Konu hakkinda bilgisi olan arkadaşlar yardimci olabilirlermi. Zor bir durumdayim Teşekkur ederim.!

  • ⭐⭐

    @Siyabent-Alagöz Öncelikle ABD'ye sağlık raporunuzun geçerliliği dolmadan giriş yapmanız gerekiyor ( bu genellikle 6 ay ama kişiye / koşullara göre değişebiliyor). Giriş yaptıktan sonra belirttiğiniz adrese green card basımı / teslimi için gerekli prosedürler başlamış olacak. Bu adresi DS-260 formu, konsolosluk mülakatı veya ABD'ye girişte belirtme şansınız var. ( tavsiye edilen DS-260 formunda adresi belirlemiş olmak). Dolayısıyla siz geri dönüş yapacak olsanız bile green cardınız işleme alınacak, belirttiğiniz ABD adresine gönderilecek. Bu vize türü her ne kadar çoklu girişe izin veriyorsa da , vizeniz geçerli olduğu sürece giriş / çıkış yapabilirsiniz. Benim tavsiyem green cardınızı alıp geri dönmeniz. Ya da ABD'den TR'ye kartı gönderecek birilerinin olması ( güvenilir bir yöntem ise tabi).

    Bu arada sponsorunuz ile aranızdaki sözleşme / şartları bilmeden yorum yapmam zor ancak genelde green card'ı teslim aldıktan kısa bir süre sonra işe başlamanızı şart koşuyorlar. Green card'ı onların sponsorluğunda aldığınız için işe başlamayı geciktirmek olumsuz bir durum oluşturabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum