Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın

Kayak, Priceline veya Skyscanner gibi seyahat arama motorlarindan ucus aramalarinizi yapabilir, butceniz - seyahat planiniz - aktarma sayisi - aktarma suresi - toplam ucus suresi - aktarma yapilacak havalimanlarinin vize politikalari - bagaj hakki - iptal/degisiklik sartlari gibi kritik hususlari incelemek icin sececeginiz ucusu icra edecek havayolunun web sitesinden detaylarini incelemek/biletleme yapmaniz daha saglikli bir ucus planlamasi ve daha az hata yapmaniza olanak verecektir. Site adi gectigi icin reklam degildir 🙂

• @ugur077 https://www.youtube.com/@Turkiyeden_Amerikaya
    Afra hanım Tr'den kedi götürmüştü.Kendisine danışabilirsiniz.

• @ATS16 teşekkür ediyorum bilet alacağımız sıra buralara da bakınacağız bizim vize basım hatası devam ediyor ancak yakında o da çözülür

• Yasaklı

@elbruz, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@Serapp sektör profesyoneli olarak, uçak biletlerini her hafta salı 15.00'ten sonra almanızı tavsiye ederim. (Mümkünse en az 7 ay önce almak en sağlıklı zaman aralığıdır)

neden salı 15:00'ten sonra?
    benim taktiğim **konum değiştirerek (tr üzerinden değil yani) avrupa üzerinden euro veya dolar olarak ** fiyatlara bakmaktı

bu dediğiniz gün ve saat her havayolu için geçerli mi birde?

• @heyysanadiyom genel olarak şirketler pazartesi-salı-çarşamba için biletlerini perşembeden pazara alırlar. Bu da koltuk azaldıkça artan fiyatları karşınıza çıkartır. Pazartesi gününden sonra iş amaçlı uçuşlar için %85+ oranda bilet talebi sakinlediği için talep düşer. Yıllardır süregelen bu düzen içerisinde havayolu şirketleri yeni (rezervde tuttukları düşük fiyatlı) koltukları salı 15.00 ten sonra açarlar. Bu da ilgili gün ve saatten sonra alacağınız biletlerde indirimli fiyat yakalama imkanı doğurur. Dünya genelinde havayolları koltuk satışına dair sistem bu düzen üzerine kuruludur. (Uçuşa yakın tarihlerde bakacağınız biletler bu konunun tamamen dışındadır.)

• @SKUKAAN

Merhaba; air serbia uçuşları gerçekten uyguna yakalanıyor. Son dönemde güncel tecrübe eden var mıdır? Aktarma süresi çok makul veya 1 gece konaklama ardına sabahına ucus olmasına rağmen bile uyguna denk geliyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Dener misiniz gerçekliği var mı

IMG_0906.jpeg

• ⭐⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Dener misiniz gerçekliği var mı

IMG_0906.jpeg

Evet gercekligi var ancak sadece ABD cikisli ucuslarda, ucak alti valizi olmaksizin sadece kabin valizi bahsi gecen fiyat kapsaminda, genellikle ABD'de en az tatile cikilan donem olan Ocak sonu, Subat ayi ve Mart'ta ki spring break oncesi doluluklari artirmak adina 12-26 Ocak 2026 arasinda biletlemesi yapilmasi gereken bir kampanya.

Special flight deals from the USA to popular destinations

Bunun haricinde Turkiye cikisli ABD varisli yolculara fiyat konusunda "kaynak halkimiz" soylemine uygun fiyatlamalara ve bilet satisini devam ettiriyor THY. Yurtdisi cikisli, Istanbul baglantili ve devaminda ABD'ye seyahat eden transit yolcular yaklasik %40 daha az oderken, Turkiye cikisli seyahat etmek isteyen "kaynak halkimiz" en ust fiyat sinifindan THY'ye odemeye devam ediyor.

• @ayvalik10
    Gerçekliği var evet ben kasım ayında da bileti bu şekilde almıştım. Tek sorun bana gidiş dönüş değil tek yön valizli lazım. Thyde gidiş dönüş 25 tek yön 26 ve en düşük paket. Aşırı sinir bozucu fiyatlama sistemi var air serbiada 12.5k 2x23 bagaj hakkı var.

• @ayvalik10 Ben ve eşimin yaklaşık 4 ay önce 19-29 Ocak tarihlerine THY den rezerve biletimiz var yaklaşık 26 kTL/kişi idi. Oğlum da sonradan bize katılmak istedi şu anki fiyat THY de 54 kTL/kişi. American Airlines ile Londra aktarmalı aynı bilet 24 kTL/kişi aldım! THY nin fiyat politikasını anlayan beri gelsin....

• Fiyat politikasini anlamaya cokta gerek yok, kendi vatandasini yolunacak kaz yerine koyan bir zihniyet. Direk ucus rahatligi olmasa bu fiyatlarla asla tercih edilmemesi gerekir cunku artik kalite namina pekte bir fark kalmadi diger hava yollariyla.

• Şahsen ben thy ile direk tek yöne 26k ( 2 valiz eklediğin paket 31k ) vermeyip aktarmalı belgrad veya londra şeklinde kişi başı 12-14k arasına alacağım. Kendi vatandaşını bu kadar enayi yerine koyan başka bir millet yok sanırım

• Qatar Airways e bi bakın derim 😉

• @Nacrumates aktarmalı uçuşlar için Schengen vizesi lazım mı

• Katar havayolları hep 25.000 TL hem 2x23 kg bagaj hakkı bir de 7 kg kabin bagajı aktarması biraz uzun deneyimleyen var mı

• Daha once Turkiye ucuslari icin cogunlukla THY kullaniyorduk ama artik kullanmayi dusunmuyoruz. Fiyatlari cok yukselttiler ve kaliteyi dusurduler.

• @Meliha-Yalın
    Şu ana kadar baktığım ülkeler sırbistan belgrad vize gerektirmiyor. Londra aktarmalılar ise ekstra vize gerektirmiyor. Hatta 8-24 saat arasında bir uçuş aktarma süresi var ise gümrükten damga basılıp cıkılıp londra gezip havalimanına dönüp aktarma yapabilirsiniz. Schengen gerekirse bile avrupa ülkeleri için bizde schengen var en ucuz yol neresi ise onu denicez 🙂

• Birkac ay once youtube ve twitter'da viral olmustu, Seattle - Ist - Atina ucusunda tam rakami net hatirlamamakla birlikte Atinaya giden bir yolcu 700 $ ornegin oderken ayni ucakla Seattle - Istanbul ucan bir kisi ornegin 1200 1300 $ oduyordu, THY'ye gore eminim ki bunun da kendi mantiklari dahilinde bir aciklamasi var ama kendi ulke vatandasini bu kdr degersiz goren ve minimum kaliteyi maksimum fiyatla sunan nadir bir sirket.

• Dün phılepdıa - Frankfurt- istanbul uçak bileti aldım (temmuz gidiş- ağustos dönüş) 854$ , luftansa 8 kg kabin ve 2x23 kg standart bagaj hakkı

• @MySea En son seyahatimde geçtiğimiz Ağustos ayının son haftası, İstanbul → Paris → Detroit uçtum, Air France + Delta, İstanbul → Paris kısmı yoğun türbülans sebebiyle hayatımın en kötü uçuşuydu, tüm yolcular 3 saatlik uçuşun son yarısı çığlık çığlığa seyahat ettik, ben bir an düşeceğiz sandım, o derece kabustu; ancak Paris → Detroit Delta Air uçuşu ise aynı şekilde hayatımın en rahat uzun ekonomi uçuşuydu diyebilirim, uçak yeniydi, yemekler şahane ve ikramlar da süperdi, gıcık bir yolcu da yoktu etrafta, şansıma. O sebeple Delta’yı tuttum. Fiyatı ise THY’nin neredeyse yarısı kadardı. Yanlış hatırlamıyorsam benim Paris aktarmalı bilet valizli ~$700 dolar civarındaydı, THY ise direkt Detroit ~$1300 bandındaydı, tek yön.

Burdan hiçbir millete laf söylemek istemiyorum lakin THY kaliteyi düşürüp, vatandaşını kazıklayan, yabancıyı ise kollayan bir politika güdünce yolcu profilinde de hissedilir bir düşüş oldu. Önceki uçuşlarımda tam dayaklık denecek çok fazla yolcuya denk geldim, önceden böyle değildi. Hostesler de (Hostlar bir tık daha iyi) son bir kaç senedir özellikle, aşırı ilgisizler, beğenmezsen beğenme modundalar.

Tek yön ekonomi ABD uçuşu alacak kadar milim var halen. Onu da kullandıktan sonra yurtdışı uçuşlarda THY’yi bende kullanmayı düşünmüyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |