Jfk üzerinden bugün amerikaya kasım ayından sonraki ikinci girişimizi gerçekleştirdik. Görevli memur damgayı basıp soru bile sormadan gönderdi
bilginize
Nacrumates
@Nacrumates
Nacrumates tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
-
RE: DV2025 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Zorlu uzun bir sürecin ardından bugün mülakattan bayrak alarak ayrıldık. 3 gündür viyanada hasta bir şekilde mülakatı beklerken bu iyi haber ile gelen rahatlama cok iyi oldu. Deneyimleri otele gecince yazacagım

-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
25 Kasım tarihinde jfk havalimanından ülkeye giriş yapıp 1 aralık günü çıkış yapmıştık. Kısa sürede ssnlerimiz gelmişti. Dün (19 aralık) green cardlarımız belirttiğimiz adrese teslim edilmiş. Eğer teslim edilmemiş olsa ilk giriş çıkışı yapmamıza rağmen atlayıp gitsek mi düşüncemiz vardı ama teslim edilmesi bizi biraz yavaşlattı ve gelismeleri takip ediyoruz. Umarım herkes kendi icin doğru kararı verir ve kartlarına kavusur. Tabi burası amerika bölüm sonunda ne çıkacağını kestiremiyoruz

-
25.11.2025 tarihinde ABD ilk girişimizi JFK havalimanından yaptık. İST havalimanından e pasaport kısmından geçerken görevli neden harç pulu almadığımızı sordu pasaportta basılı olan vizeyi gösterdim iyi yolculuklar diyip geçişi sağladık açıklama gereksiniminde bulunmadık. Cok basit oldu. Zaten ben bu vize varken yunanistan seyahatim vardı sınır kapısından araçla geçerkende gösterip harç pulunu almamıştım. İndiğimizde sarı zarflarımızı teslim ettik adresi değiştirmedik. Kart ücretlerimizi gitmeden ödedik kontrol ettiğimde güncel olarak Immigrant fee payment received yazıyor. An itibari ile Türkiyedeyiz. Kartlarımız sorun olmadan verdiğimiz adrese gelirse kargo ile gönderimini isteyeceğiz veya tanıdığımızda kalacak. Şu anlık gelişmeler böyle. Merak edilenler varsa yardımcı olabilirim.
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Molnardan bugün mail geldi. 15 Eylül sabah 9a randevu verebiliriz dedi kabul ettim.
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
Bende 20 gün boyunca ödeme alındı kısmında kaldı girişimizi 25.11de yapmıştık. Uygulamada güncellemeler geç geliyor. View online kısmına basınca kartın 16sında postalandığını gördüm ve 19unda teslim edildi. Yani o aradaki basım sürecini ve dağıtıma cıkmasını görmedim bile. Şu an baktıgımda halen postalandı olarak gözüküyor ve teslim edildikten 1 gün sonra postalandı diye uygulamada güncellendi. O yüzden uygulama içinden bakarkenki view online seçeneğinden de bakmanızı tavsiye ederim inşallah herkesin kartı ulaşır. Yakın zamanda olan bir tecrübem olduğu icin bu şekilde detaylı yazıp bilgi vermek istedim.
-
RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
Ödemelerimizi toplamda 2 kişi olarak gerçekleştirdik. Salı günü new yorktan ilk girişimizi gerçekleştireceğiz. Sorunsuz şekilde siteden next next diyerek ödememizi yaptık. IOE numaralarını aldık. Öncesinde 2025 yılı sohbet odası sonra mülakat deneyimleri şimdide ödeme kısmı artık son aşama inşallah ilk aylardaki deneyimleri bölümüne güzel anıları yazmayı umut ediyoruz.
-
Kimseyi kötü etkilememesi adına kişisel fikrimi söylüyorum sakın yanlış anlamayın. Düğüne daha zaman var ve aslında cok iyi plan yapmıssınız. Buradaki sıkıntı şu an mülakatlarda bile apye bırakıp vize basımı yapmıyorlar ortalık netlik kazanana kadar. Bu durumda green cardın gelmesi normal şartlarda bile 90günü bulabildiği oluyor. Bu durumda düğün tarihinide geçebilir. Çok iyi düşünmek gerekiyor yapmanız gerekeni yapıp zaten girişi yapmışsınız bundan sonrası artık sürecin olumlu ilerlemesi yönünde temennimiz. Her ne kadar kıstas olmasada karadağa vize serbestisi 90 günden 30 güne düşerek devam etmeye basladı. Sıkıntı 1-1.5 ay sürdü. Cok farklı olaylarda olsa bu sürecinde inşallah aynı şekilde sonuclanmasını temenni ediyoruz. İyimser düşünüyoruz ama mecbur umut fakirin ekmeğidir misali. Saygılar
@Kardelen-Serin-0 -
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Biraz önce atmış olduğum ikinci maile kccden dönüş geldi. 18 eylül tarihine randevum oluşturulmuş.
-
Çok teşekkür ederiz, evet şu dönemde her bilgi çok çok önemli kart bekleyenler için en güncel açıklama bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Benden sonraki süreci de büyük merak ile bekliyorum inşallah basımda bir sorun olmaz tekrar yineliyorum uygulamadan kontrol ettikten sonra online kısımdan da bakın mutlaka herkese iyi günler
@aysegul
Nacrumates tarafından gönderilen son iletiler
-
Jfk üzerinden bugün amerikaya kasım ayından sonraki ikinci girişimizi gerçekleştirdik. Görevli memur damgayı basıp soru bile sormadan gönderdi
bilginize -
RE: İtalya'da Yaşam Hakkında BilgilerAvrupa içinde yayımlandı
İtalya gerçekten çok güzel bir yer toplamda 3 kere milano, 2 kere floransa, roma, genoa, la spezia, 2 kere bologna, venedik gezisi yaptık eşimle birlikte. Oraya gidince ikinci evimize geldik gibi hissediyoruz gerçekten farklı bir havası var.
-
RE: Amerika'da Ehliyet AlmakEhliyet ve Araba içinde yayımlandı
@mertcanaydin yine mantık aramayacağımız ve çok sorgulamadan mecburen yapmamız gereken bir konu :)) virginiada tanıdığım var ve ehliyeti yok 3-4 yıldır bu şekilde yaşıyor
uğraş dur simdi -
RE: Amerika'da Ehliyet AlmakEhliyet ve Araba içinde yayımlandı
@mertcanaydin çok teşekkürler, 5 martta temelli taşınma için virginiaya yerleşiyoruz bizde. Çok değerli oldu

-
RE: DV2025 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Flight101 çok sevindim adınıza, ben dahil forumda bir çok kişiye yardımınız fazlasıyla dokundu. İnşallah herşey istediğiniz gibi istediğimiz gibi olur. Zor ama keyifli bir süreç bence pazarlığı vs

-
@Flight101 hocam sizin detaylı deneyim ve yazılarınız sayesinde Viyana sürecini kolaylıkla atlatmıştık. Sizde son güncellemeler durumlar nasıl her şey yolundadır umarım
-
@bkio konu bizide ilgileniyor bizde şubat sonu veya mart başında gideceğiz ama şu an amerikadan gelen biri olmadığı için kartlarımız orda. İlk girişte sorun yaratmayanlara aslında ikinci girişte bir şey olmaması gerekir. Bakalım göreceğiz
-
RE: Ucak Yolculugu ve Ucak BiletiYolculuk içinde yayımlandı
@ucangeyik teşekkürler o zaman alma zamanı geldi

-
@zakaria bunu bende gördüm bir kaç ileti önce sormuştum yakın zamanda deneyimleyen oldu mu diye sanırım ben bu şekilde gideceğim hafta sonu biletimi alacağım şubat sonu veya mart başı için
-
@Meliha-Yalın
Şu ana kadar baktığım ülkeler sırbistan belgrad vize gerektirmiyor. Londra aktarmalılar ise ekstra vize gerektirmiyor. Hatta 8-24 saat arasında bir uçuş aktarma süresi var ise gümrükten damga basılıp cıkılıp londra gezip havalimanına dönüp aktarma yapabilirsiniz. Schengen gerekirse bile avrupa ülkeleri için bizde schengen var en ucuz yol neresi ise onu denicez