• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Meliha Yalın
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 130
    • En İyi 29
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

Meliha Yalın

@Meliha Yalın

71
    İtibar
    254
    Profil Görüntülemeleri
    130
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Meliha Yalın Takip etme Takip Et

Meliha Yalın tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Biliyorsunuz zorlu bi şekilde mülakata girmiştik.Ama çok basit onay almıştık. Sonrasında pasaportumuza vizelerimizin yanlış basıldığını farkettik konsolosluğa mailler attık 5-7 gün sonra dönüş yaparak pasaportu göndermemizi istediler hemen gönderdik ve 15inde teslim edildi 20sinde de bize upsden mail geldi pasaportlarımızın belirttiğimiz adrese gönderiliyor olduğuna dair. O günden beri verdikleri referans kodu ile kargomuzun takibini yapamıyoruz bulmuyor. Gelirse de karar sonrası vizemizi düzenlediler mi sonuç ne olacak öğreneceğiz artık

Güncelleme:
      Bizim pasaportlarımız geldi vizemizi de düzenlemişler a4deki bilgilerimizi de güncellemişler

Gündem içinde yayımlandı
      Meliha Yalın
      Meliha Yalın
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba,
      Bizim vize onay sürecimizi en başından anlatacağım bizimle aynı süreci paylaşanlar için çok faydalı olacaktır bizim için herşey çok hızlı gelişti öyle mi olsun böyle mi olsun derken mülakat günü geldi ve o VİZENİZİ ONAYLIYORUM cümlesini duyduk 🙂

GC sonuçları açıklandığında eşim bana haber verdi. Green card çıkmış diye başta şaka falan sandım nitekim kazandığının ekran görüntüsünü gösterince şok oldum. Biz o sıra green card çıkınca direkt gidiliyor sanıyorduk meğersem buzdağının görünmeyen kısmı varmış 🙂 case number önemi falan filan birsürü işler. Biz o sıra daha sevgiliydik düğünü 2026 yazına yapmak istiyorduk. İlk iş formu doldurup submit etmek oldu eşim kendi için doldurdu en başta medeni durumunu da bekar yaparak submit ettik. Sıra numarası yüksek olunca dosya taşıma araştırmalarına koyulduk mutlaka taşımamız gerekiyordu çünkü riskli bi case numberdı 7000ler. Araştırmalar sonucunda eşim mali yıl başladığında gidişata göre taşıyalım bakalım dedi tamamm dedim iyi ki de direkt taşımamışız çünkü bu sene ankara 7klere çok hızlı geldi. O kısmı da halletmiştik sıra düğün nişan planını yapmaya geldi. Biz mali yıl başladığında sıramız en kötü marta gelir falan diyorduk kasımda aileler tanışır daha sonra nikah yaparız yaza da düğün yaparız diye planlar yaparken tak 21 KASIM mülakat günü geldi. Nasıl yapalım eşim önce gitsin beni daha sonra mı eklesin yoksa mülakat gününü mü erteleyelim derken foruma yazdım sağ olsunlar @ATS16 bey ve @Serapp hanım hızlı süreç alırsak nikah kıyıp dosyaya eş ekleyerek yetişebileceğimizi önceden böyle deneyimlerin olduğunu ve örnekleri attılar hatta biz çok yoğunduk bazen okuyup tekrar aynı soruları soruyorduk sizlerde bize yardımcı olmuştunuz 🙂
      Ailelerimize durumu açıkladık belirli bir zamandır sevgili olduğumuzu karşımıza da böyle bir şey çıktığını rızaları olursa hızlı bir nikah kıymak istediğimizi ve birlikte yol almak istediğimizi söyledik onlar da bize büyüklük yaparak sağolsunlar destek çıktılar. Kendi aramızda bir nişan isteme yapıp hemen nikah günü almaya koyulduk, nikah günü almaya gitmeden önce ikimizde kendi doktorumuzda nikah işlemleri için tahliller yaptırdık ve müracat ettik istediğimiz nikah dairesi bize 1 ay sonraya verince başımızdan aşağı kaynar sulak döküldü durumumuzu söyleyince 2 hafta sonraya verdi yine işimizi zorlaştıracaktı istrmezseniz daha sakin belediyelerden başvuru yapabilirsiniz dedi biz de farklı ilçelerden bakındık 22 ekimde nişanımız olmuştu 5 gün sonrasına nikah günü bulduk sonunda 🙂 müracatımızı yaptık nikah günümüze hazırlandık nikalar kıyıldı , bu pazartesi diyerek ortalıkta dolandık heyecandan 🙂 benim için pasaport ve kimlik değişimi olacaktı nikahınız da 27 ekimde kıyılacağı için 28ine işleyeceğini tahmin ettik öyle de oldu ancak müdürlükler tatil olacaktı 29 ekimde de tüm gün tatildi o sebeple hızlıca 30 ekime sırasıyla önce kimlik daha sonra pasaport olacak şekilde randevu oluşturdum ve başvurumu yaptım, durumumun aciliyeti olduğunu hızlı gelmesini talep ettim ancak zaten hızlı geleceği (3-5 iş günü) söylendi tarafıma. Ben nüfus müdürlüğünden (ALO 199) yurtdışına çıkacağımı bu sebeple pasaportumun aciliyeti olduğunu en yakın tarihte ulaşmasını talep ettim 30 ekimde talep oluşturdum 1 kasımda pasaport elime ulaştı. Daha sonra eşim hemen ankara konsolosluğuna evlendiğini eşimi de dosyaya dahil etmek istediğini case numarasını ve isim soyismini belirterek ekte evlilik nüfus cüzdanımız ve pasaportlarımızın olduğu bi mail gönderdi. Ertesi güne eşinizi dosyanıza eklemenz için güncelledik diye mail aldık hemen dosyaya eşim beni ekledi kendi dosyasını da evli olarak işaretledi sıbmit ettik. Ertesi gün ikimiz içinde belirlenen mülakat günü tarihi ve saati içeren mail aldık
      Bundan sonrası için doctorun randevusu , ustravel başvurusu forumdakiler ile aynı ilerledi.

Mülakat günümüz geldi çattı. 21 kasım günü .

8:00daki randevumuza 8:15 gibi alındık.
      Akılı saat kulaklık vb dijital ürünler soruldu bizde yoktu (olanlar geri gönderilip tekrar sıraya alındı) . Önce bi uzun yoldan geçildik sonra o ağır kapıdan artık konsolosluğun asıl binasına girdik. Girişte görevli bir hanımefendi bizi karşıladı green card vizesi için geldiğimizi bildirdik bizi bir gişeye yönlendirdi orada 330+330 dolar toplamda 2 kişi için 660 dolar ödedik bizim paramız 670 dolardı bize para üstü 10 dolarımızı verdi hiçbir sıkıntı yaşamadık tam para olmaması konusunda.
      Daha sonra evrak teslimi için ilk girşteki yere geçtik bir beyefendi geldi size gerekli belgeleri sırasıyla söylicem bana onları verin dedi. Daha sonra evlilik tarihimizi sordu ve belgeleri teslim almaya başladı.Gerekli belgeler:
      Asıl talihli eşim için:
      Sırasını şuan hatırlamıyorum
      Pasaport aslı
      2 adet 5x5 fotoğraf
      Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
      Sağlık raporu
      Askerlik belgesi ( e devlet çıktısı )
      Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e devlet çıktısı )
      Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi ( e devlet çıktısı )
      Diploma ve fotokopisi
      Ustravel kaydımızı sordu var dedik barkodlu belgemizi uçtan gördü tamam dedi.

Benim için istenen belgeler :
      Pasaport aslı
      2 adet 5x5 fotoğraf
      Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
      Sağlık raporu
      Vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e devlet çıktısı )
      Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi ( e devlet çıktısı )
      Ustravel kaydımı sordu sadece var dedim.

Belgeleri teslim ettik ve ikinci sıramızın yani asıl mülakatın olacağı sıramızı bekledik yaklaşık 3-5 dakikada sıramız geldi ilk başta hello falan başladı ve İngilizce konuşma gerçekleşti mülakatımızın ingilizce yapılmasını diledik yanında hemen mütercim vardı yardımcı oldu.
      Başlangıçta verdiğimiz bilgilerin doğruluğunu sağ el kaldırarak yemin ettik
      İlk evliliğiniz mi sorusu geldi
      Daha önce amerika gittiniz mi diye sordu
      Daha önce yurtdışına çıktınız mı diye sordu
      Eşime orada ne iş yapacağını
      Neden seçtiği eyalete gideceğini orada tanıdığı olup olmadığını sordu
      Şuan mesleğini sordu ve konuşma bitti
      Daha sonra bana soru geldi
      Benimde aynı işte mi çalışacağımı sordu
      Ve bilgisayara bir şeyler yazıp vizenizi onaylıyorum mail ile işlemleri devam ettirebileceğimizi pasaportumuzu da teslim alabilceğimizi söyledi teşekkür edip küçük bir tebessümle bizi gönderdiler:)
      Çok hızlı bir mülakat gerçekleşti 3-4 dk anca sürmüştür. Eşimin askerlik durum belgesinde oyalandı sadece onu da yanındaki tercüman açıkladığında okey okey dedi bu kadar.

Pasaportunuz konsolosluktan alınmış olup randevunuzu almak istediğiniz yönteme göre belirleyiniz gibi bi mail aldık biz şubeden almak istediğimize dair bir başvuruda bulunduk nitekim o da şubeye geldi ve oradan teslim aldık. Bizim sürecimiz bu şekilde ilerledi forumdaki bize yol gösteren herkese ne kadar teşekkür etsem az olur. Özellikle sizler @ATS16 bey ve @Serapp hanım yardımlarınız için çok teşekkür ederiz. Bizim yolumuz çok yorucuydu ama güzelde geçti ve güzel sonuçlar aldık. Şimdi bizim önümüzde re-entry permit işlemi var nisan da floridaya giriş yapmak istiyoruz eşimin işinden dolayı 2-3 yıllığına zorunlu abd dışında olacağımız için yasal hakkımızı kullanmak için araştıracağız telaşımız bitmedi 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Meliha Yalın
      Meliha Yalın
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@fearless1717 evet biz randevumuzu aldık 21 kasımda mülakatımıza girdik çok şükür vizemiz de onaylandı pasaportlarımızı ups şubesinden alım yapıcak şekilde seçtik bana bir takip numarası geldi ancak eşime daha bir geri dönüş beklemekteyiz. telaşımız bitsin detaylı anlatım yapacağım 🙂

Meliha Yalın
      Meliha Yalın
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Herkese selamlar,
      İlk girişimizi yaptıktan sonra re-entry permit başvurumuzu yaptık ve biyometri sürecimizi de tamamladık. Yaşadığımız süreci başvuru yapacak arkadaşlara fikir olması için baştan sona anlatmak istiyorum.
      23 Şubat’ta Kaliforniya’ya geldik. 25 Şubat’ta, ertesi gün teslim edilecek şekilde I-131 formlarımızı Arizona Tempe’de belirtilen adrese gönderdik ve dosyalarımız 26 Şubat’ta ulaştı. 2 Mart’ta başvurumuzun işleme alındığı bilgisini aldık.
      Dosyamızın ilk sayfasına G-1145 formunu eklememize rağmen herhangi bir e-posta veya mesaj bildirimi almadık. Bu nedenle USCIS’in canlı sohbet hattı üzerinden dosyamızın receipt numarasını öğrendik ve başvurumuzu o numara üzerinden takip etmeye başladık.
      4 Mart’ta USCIS’in ASC merkezine gidip durumumuzu anlattık. 13 Mart’ta uçuşumuz olduğunu ve mümkün olan en erken tarihe biyometri randevusu almak istediğimizi söyledik. Bizi bir süpervizöre yönlendirdiler. Süpervizör, I-797C belgemizin henüz çıkmadığını ve iki gün sonra tekrar gelmemizi söyledi.
      Cuma günü tekrar gittiğimizde girişteki görevli bizi içeri almak istemedi ve biraz garip bir tavır sergiledi. Süpervizörle görüşmek istediğimi söyleyince içeri alındım. Süpervizör tüm süreci tekrar kontrol etti ancak belgenin gelmesi için biraz daha zaman gerektiğini, büyük ihtimalle pazartesi günü halledilebileceğini söyledi.
      Gerçekten de pazar akşamı posta kutumuza I-797C belgemiz ulaştı. Pazartesi sabahı erkenden ASC San Diego ofisine gittik. Süpervizör, 23 Mart’a verilmiş olan biyometri randevumuzu bugüne (9 Mart) çekti. Yaklaşık 2 dakika içinde fotoğrafımız çekildi, parmak izlerimiz alındı ve işlemimiz tamamlandı.
      San Diego’daki süpervizör bizimle gerçekten çok ilgilendi. Şansımıza çok iyi insanlarla karşılaştık ve işlerimizi hızlıca halledebildik.
      Başvuru yapacak arkadaşlara fikir olması için biraz uzun yazdım. Herkese bol şanslar. 🙂

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@emels @emels detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ☺️ vizeniz hayırlı olsunn . Bizde sorun bildirmiştik ama ordan gelecek cevabı bekleyemedik. Ece hanımda eşini başvurusundan silip kendi başvuru yapıp eşi için de ayrı başvuru yaparak barkod almış sorunsuz mükakata girmiş. Sizlerin yaptığınız gibi ilerleyeceğiz bizde

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@abdiyos ileri sayfalarına da baktınız mı pasaportunuzun? Bizim düzenleme yapıldı sizinle aynı vakitlerde canceled damgası basılarak ancak ileri sayfada düzenlenmiş hali mevcut

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@Erdoğan-0 🙂 çok teşekkür ederim

Meliha Yalın
      Meliha Yalın
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@ATS16 teşekkür ediyorum bilet alacağımız sıra buralara da bakınacağız bizim vize basım hatası devam ediyor ancak yakında o da çözülür

Yolculuk içinde yayımlandı
      Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@ATS16 anladım çok teşekkür ederim ilginiz ve önerileriniz çok değerli. Evlilik sonrası dosyaya eklemek için ankaraya göndereceğimiz evlilik cüzdanı ve kimlik fotoğrafı da bu mail adresinden çözülüyor sanırım

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@Lily93 merhaba, kendimiz doldurduk. Biz bu yontemi denemeseydik normalde 23 marta verilmis randevumuz. Hizlandirma icin gerekcelerin hepsini gonderdik yine de erkene vermemisler yani. Tamamen Walk in yontemi onemli oldu

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

Meliha Yalın tarafından gönderilen son iletiler

@hgns case status online kısmından receipt numberınız ile sorgulatabilirsiniz

Meliha Yalın
      Meliha Yalın
    • RE: Re-Entry Permit bekleme süresi

@busradincer büşra hanım merhaba expedite işlemi usciss sisteminde nereden yapılabiliyor

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@radius avukatsiz haletmeye calisiyoruz. su an ek delil talebini cozup çözemediğimizi bilemiyoruz sadece esime geldi talep onda da belgenin ulasacagi adres skntisi olduguna dair ve degistirmesi gerektigini anlatan bir aciklama vardi. Sonuclarimiz belli oldugunda buradan detayli aciklama da yaparim. Siz de bizim gibi biyometrik randevusu alana kadar durabilirseniz walkin denemenizi tavsiye ederim bazen yardimci olacak calisanlar denk gelebiliyor

Meliha Yalın
      Meliha Yalın
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Selamlar,
      23 subat 2026da pasaportumuzla ilk girisimizi yaptik 13 mart 2026da ciktik bu surecte re-entry permit basvurumuzu yaparak cikmistik. 13 eylul de pasaportumuzla giris yapsak sıkıntı yasama ihtimalimiz nedir? Abd disinda kalis suremiz 184 gun oluyor. Giriste re-entry permit yaptigimizi ve islemde olduguna dair belgemizi de gosterebiliriz.

Meliha Yalın
      Meliha Yalın
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@ayseky merhaba,
      3 yil boyunca giris cikisinizda gorevli green cardinizla alakali bir sorun cikartmadi mi. Biz çünkü sknti cikmasi yuksek ihtimal oldugu icin re entry basvurusu yaptik

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@Kübra-Kırmacı sanirim ne kadar kaldiginla alakali bir durum degil ne icin ulke disina gidiyorsan onun delilini sunmalisin diye anladim.

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@Kübra-Kırmacı dediginiz gibi degisiklikler var. Biz ailecek ayrı formlar doldurup bireysel odemeler yaptik, tek kargoda gonderdik. Basvurumuz inceleme surecinde. Delil olarak sadece esime eklemistik bende esimden baglantili olarak yararlanmak istedigime dair bir ek yazdim. Ancak esimden ek delil talep edildi bilginize.

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@nevin-teague anladimm sizin durumda bizim gibi karisik gidiyor hakkimizda hayırlısı olsun

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@nevin-teague February 26 da formlarimiz alindi, march 9da da biometric randevumuza gittik ek kanit olarak esim 1 belge ekledi ancak turkce dilliydi, bende ondan yararlanmak istedigime dair ingilizce bir yazi yazmistim. Siz tek mi basvurmustunuz biz eşimle ayni postada gonderdik bir sorun yaratir mi acaba? Sadece esimden istenilmis bende boyle bi istek yok, siz ek belgenizi sunabildiniz mi

Meliha Yalın
      Meliha Yalın

@Önder-Bilgiç merhaba bir bilgi edinebildiniz mi sureciniz ne durumda

Meliha Yalın
      Meliha Yalın