@MySea En son seyahatimde geçtiğimiz Ağustos ayının son haftası, İstanbul → Paris → Detroit uçtum, Air France + Delta, İstanbul → Paris kısmı yoğun türbülans sebebiyle hayatımın en kötü uçuşuydu, tüm yolcular 3 saatlik uçuşun son yarısı çığlık çığlığa seyahat ettik, ben bir an düşeceğiz sandım, o derece kabustu; ancak Paris → Detroit Delta Air uçuşu ise aynı şekilde hayatımın en rahat uzun ekonomi uçuşuydu diyebilirim, uçak yeniydi, yemekler şahane ve ikramlar da süperdi, gıcık bir yolcu da yoktu etrafta, şansıma. O sebeple Delta’yı tuttum. Fiyatı ise THY’nin neredeyse yarısı kadardı. Yanlış hatırlamıyorsam benim Paris aktarmalı bilet valizli ~$700 dolar civarındaydı, THY ise direkt Detroit ~$1300 bandındaydı, tek yön.
Burdan hiçbir millete laf söylemek istemiyorum lakin THY kaliteyi düşürüp, vatandaşını kazıklayan, yabancıyı ise kollayan bir politika güdünce yolcu profilinde de hissedilir bir düşüş oldu. Önceki uçuşlarımda tam dayaklık denecek çok fazla yolcuya denk geldim, önceden böyle değildi. Hostesler de (Hostlar bir tık daha iyi) son bir kaç senedir özellikle, aşırı ilgisizler, beğenmezsen beğenme modundalar.
Tek yön ekonomi ABD uçuşu alacak kadar milim var halen. Onu da kullandıktan sonra yurtdışı uçuşlarda THY’yi bende kullanmayı düşünmüyorum.