En son bana da ucakta verdiler, doldurdum ama isteyen olmadi alanda , oylece ciktim gittim. Covid sebepli bence, az temas etmeye calisiyorlar insanlarla.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@rainwhenidie, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Selam yeşilkartforum. 1 Mart 2026'da girmiş, 14 Mart 2026'da çıkmıştım. Bu esnada iş başvurularında yardımcı olur diye tello mobile'dan en ucuz hattı aldım. Esim olarak devrede. Aranabiliyorum. 26 Mart 2026'da kartı basmışlar ve 10 Nisan 2026'ya kadar adresime green card gelecekmiş. Bu güncellemeyi paylaştıktan sonra yaşadığım garip bir olayı anlatacağım. (630) 458-7400 numaralı, internette HSI Chicago'dan olduğunu gördüğüm bir telefon beni aradı. Alien number'ı bir yerlere girmemişsin, yanlış yapmışsın dedi. Ben de ne yapacağımı mail atmasını istedim. 500 dolar istedi. Ben de hayır dedim. Cevabı "go to hell" oldu. Ben de "you too" diyerek cevap verdim. Benim anlamadığım husus USCIS ödemesini yaptıktan ve ilk girişten sonra başka bir yerlere yazmak gerekiyor muydu? Yoksa dolandırılar indeed, monster gibi sitelerde kol gezdikten sonra telefon numaralarından birilerini öpmeye mi çalışıyor hem de ICE'nın telefonlarını kullanarak?
-
@ATS16 çok teşekkür ederim faydalı bilgi için
-
Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.
-
@Thinkable
Havayolu çalışanları grev yapıyor o yüzden bekleme süresi çok uzun. -
@Thinkable, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.
Spring break ile paskalya tatili birleştiği için O’Hare’da bir yoğunluk vardı. 4/12 Pazar günü itibariyle yoğunluk en az seviyeye düşecektir muhtemelen, çoğu kişi evine/okuluna/işine dönmüş olacak.
TSA’de grevler nedeniyle bir yavaslik söz konusu ama ABD genelindeki diğer havalimanları ile kıyaslanınca ORD uçuş kapasitesine göre yine iyi bir performansa sahip.
-
Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
-
@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
Sarı zarfınızın fotoğrafını çekerek, üzerinde yer alan ve GC ile SSN teslimat adresiniz olan "Final address in the US" kısmındaki adresle hesabınızı açabilirsiniz. Daha sonra kiralık eve çıktığınızda bankadaki adres bilgilerinizi güncellersiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.
-
@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Texas Residency Requirement for Driver Licenses and ID Cards
Listede spesifik olarak gösterilen proof of residency’i kanıtlayan aşağıdaki maddedeki iki kanıt en kolayı olabilir ilk tasinmaniza müteakip edinebileceginiz, cep telefonu faturası ve balikcilik lisansi.
Utility or residential service bill dated within 180 days of the application date. Examples include: electric, water, gas,Internet, cable, streaming service, lawn service and cellular, telephone bills.
Valid, unexpired Texas fishing or hunting license. (Walmart texas fishing license olarak aratabilirsiniz Google’da).
Aşağıdaki başlıkta da farklı deneyim ve tecrübeler var adres kanıtı için.
-
@ATS16 Cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
@mukavemeth Posta kutusunu kullanabileceğiniz bir Airbnb bulun. Texas ehliyetinde 1 aylık residency şartı aranıyor ve DPS memurları bunu ciddiye alarak inceliyorlar.
Zaten kontratın da en az 120 günlük olması gerekiyor. Airbnb ile bu şekilde mekanizma kurarsanız çözebilirsiniz, ancak size tavsiyem, ya bir tanıdık bulun, sublease agreement yapın aranızda, ya da bir an önce kendi evinize geçip, sürecinizi ordan başlatın. Yanlış hatırlamıyorsam bazı DPS memurları, kira kontratlarında çok sahtecilik var diye, kontrat yerine, illa fatura isteyeni de oluyordu. Bana öylesi denk gelmişti mesela. -
@ATS16 Yanıt için teşekkürler. Careerbuild ve Monster kardeşlerden aradıklarını tespit ettim. Oradan e-mail ve telefonu gizledim. Öte yandan adresime Green Card bir hafta önce geldiğini de belirteyim. Geriye kaldı hakikaten iş bulmak.
-
Bol şans
Chicago’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan TOBB Trade Center Inc. çatısı altında/aracılığıyla ABD’de faaliyet gösteren Türk firmaları da incelemenizi tavsiye ederim. Araç otomasyon sistemleri, yazılım ve robot konusunda faaliyet gösteren firmaların TOBB Trade Center aracılığıyla ABD’de ticari ilişkileri olduğunu biliyorum. -
Herkese merhaba, 21 Mart'ta ABD'ye giriş yaptım. Başımdan geçenleri ve çıkardığım dersleri, süreci yaşayacak olanlara faydası dokunması adına paylaşmak istiyorum.
Gümrükte Yaşadığım "Sarı Zarf" ve CD Krizi
Bildiğiniz üzere, girişte hastanenin verdiği CD'yi memura teslim etmemiz gerektiği söyleniyor. Ben de pasaport kontrolünde memura bu CD'yi vermem gerektiğini belirttim; ancak demez olaydım. Memur hemen şefini çağırdı. Şefi gelip bunu bana kimin söylediğini sorunca, hastane tarafından bu şekilde bilgilendirildiğimi, herhangi bir sağlık sorunum olmadığını ve dilerlerse hastane evraklarını da gösterebileceğimi söyledim.Evrakı vermek için dosyamı açtığımda şef dosyamı görmek istedi. Çantamdaki dosyanın içinde DS-260 formumun yedekleri ve sağlık evraklarımın fotokopileri vardı. Meğer o meşhur, açılması yasak olan "sarı zarfın" içinde de benim elimdeki sağlık evraklarının aynısı yer alıyormuş. Memur fotokopileri görünce, "Sen bunları nasıl kopyalarsın, sarı zarfı açman yasak!" diyerek sert bir tepki gösterdi. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca zarfı benim açmadığımı, bunların sadece kendim için aldığım kopyalar olduğunu anlatmaya çalıştım ama adamı ikna edemedim. Neyse ki ilk konuştuğum memur evrakları kurcalarken, tamamen farklı bir sarı dosyanın içinden asıl sağlık raporunu buldu da beni serbest bıraktılar. İnanılmaz gerildim.
Sınır Kapısı İçin Tavsiyelerim:
CD Konusunda Diretmeyin: Gümrük memurlarına CD'yi vermek için benim gibi ısrarcı olmayın, zaten almıyorlar.
Uçaktan İnmeden Önce Hazırlık: New York'a indiğinizde pasaport kontrolü için yaklaşık 1.5 saat sırada bekliyorsunuz. Uçaktan inmeden önce mutlaka lavabo ihtiyacınızı giderin, aksi takdirde o sırada beklemek eziyete dönüşebilir.
SSN, Banka ve Telefon İşlemleri:
Şu an için telefon hattımı ve banka hesabımı açtırdım. Ancak yeni kanunlar gereği, resmi bir ikamet adresiniz olmadan bu işlemleri yapmıyorlar. Bu yüzden hesap açılışlarını mecburen SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) geldikten sonra halledebildim ve SSN evrakındaki adresi kullanarak işlemleri tamamladım. Aklınızda bulunsun, numara gelmeden sistemler işlem yapmanıza izin vermeyebiliyor.Sıradaki Adım:
Haftaya ehliyet sınavına gireceğim, şu sıralar ona çalışıyorum.Benim sürecim şimdilik bu şekilde ilerliyor. Hepinize kolaylıklar dilerim!
-
@tuna_bey çok geçmiş olsun, ve girişiniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar.
Ancak bir ihtimalden de bahsedeyim burada, uçağa verdiğiniz valiz sizinle gelmezse çok daha büyük sıkıntılar yaşarsınız.Bu deneyimleri okuyup ilk girişe hazırlanan sevgili göçmen adayları; en güzeli forumdaki deneyimleri yeterince okumak, cd'nin verilmediğini zaten bilerek gitmek-o sayede onu işin içine hiç karıştırmamak-, sadece sarı zarfınız ve pasaportlarınızla girişinizi yapmak gerektiğini öğrenip o şekilde gitmek ve tabi pasaport ve sarı zarflarınızı kaybolma riski en düşük yerlerden birine -örneğin sırt çantanız- koymak gibi tedbirleri alabilirsiniz. Rahatça girişinizi yapabilirsiniz o zaman

-
@aysegul evet yanlış anlaşılmaya gidebilir diye sildim
-
medical certificate ile ilgili bir sorum var. sertifikayi veren klinikle maillestim, sertifikanin expire tarihi 6 aydan 21 nisana denk geliyor dedi, fakat asilar ve xray ayin 16'sinda yapilmis. internette operation date ile ilgili oldugunu okudum. kafam karisti 16'sini baz alirlarsa coktan expire oldu. boyle bi durumla karsilasan veya bilgisi olan var midir?
-
Arkadaşlar yarin amerikaya ucusum var.Check in islemi yapmaya calisiyorum.Belge no kismina ne yazmaliyim
-
Arkadaşlar yarin amerikaya ilk thy ilegirisim olacak check in kismina ne yazmaliyim
-
@tulay
Merhaba, tam olarak hangi belge numarasindan bahsettiginizi belirtir misiniz? Gocmen vizenizle ilk girisinizi yapacaginiz icin, sistem online check-in’e izin verse bile, counter-check-in de yapmaniz gerekebilir. Yani sira gozen security kontrolunden de gecmeniz gerekecek. Bunlarin disinda daha onemli bir durumunuz daha var, imzanizdan anlasildigi kadariyla, farkinda misiniz bilmiyorum ancak ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi, saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizi aldiginiz tarihten itibaren degil. Bu sekilde son gune kalarak büyük bir risk almissiniz, eger ucusunuz bir sekilde rotar yaparsa vizenizin riske girme ihtimali mevcut. -
@ugursway, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@tulay
Merhaba, tam olarak hangi belge numarasindan bahsettiginizi belirtir misiniz? Gocmen vizenizle ilk girisinizi yapacaginiz icin, sistem online check-in’e izin verse bile, counter-check-in de yapmaniz gerekebilir. Yani sira gozen security kontrolunden de gecmeniz gerekecek. Bunlarin disinda daha onemli bir durumunuz daha var, imzanizdan anlasildigi kadariyla, farkinda misiniz bilmiyorum ancak ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi, saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizin uzerinde yazan sure degil. Bu sekilde son gune kalarak büyük bir risk almissiniz, eger ucusunuz bir sekilde rotar yaparsa vizenizin riske girme ihtimali mevcut.Gocmen vizesi, pasaporta basilan vizenin uzerindeki son gecerlilik tarihine kadar gecerlidir (bu tarihe dek ABD'ye ilk girisi yapmak icin kullanilabilir).
Bahsettiginiz saglik raporu konusu soyle; konsolosluk, gocmen vizesinin son gecerlilik tarihini belirlerken saglik raporunun gecerli oldugu son tarihi degerlendirir ve pasaporta o tarihin otesine vize gecerlilik tarihi basmaz.Uyarinizda haklisiniz, Sn. @tulay 'in imzasina bakilirsa gocmen vizesinin son gecerlilik tarihi (pasaporta basili vizedeki tarih) oldukca yakin ve kendisi giris icin muhtemelen son gunleri degerlendiriyor.
Not: Saglik raporlari genel olarak 6 ay gecerli olsa da bazi durumlarda daha kisa sureli verilebilir (orn. kontrol edilmesi gereken bir rahatsizlik nedeniyle uc ay).
Benzer Başlıklar
130
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k