Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @rainwhenidie, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Selam yeşilkartforum. 1 Mart 2026'da girmiş, 14 Mart 2026'da çıkmıştım. Bu esnada iş başvurularında yardımcı olur diye tello mobile'dan en ucuz hattı aldım. Esim olarak devrede. Aranabiliyorum. 26 Mart 2026'da kartı basmışlar ve 10 Nisan 2026'ya kadar adresime green card gelecekmiş. Bu güncellemeyi paylaştıktan sonra yaşadığım garip bir olayı anlatacağım. (630) 458-7400 numaralı, internette HSI Chicago'dan olduğunu gördüğüm bir telefon beni aradı. Alien number'ı bir yerlere girmemişsin, yanlış yapmışsın dedi. Ben de ne yapacağımı mail atmasını istedim. 500 dolar istedi. Ben de hayır dedim. Cevabı "go to hell" oldu. Ben de "you too" diyerek cevap verdim. Benim anlamadığım husus USCIS ödemesini yaptıktan ve ilk girişten sonra başka bir yerlere yazmak gerekiyor muydu? Yoksa dolandırılar indeed, monster gibi sitelerde kol gezdikten sonra telefon numaralarından birilerini öpmeye mi çalışıyor hem de ICE'nın telefonlarını kullanarak?

• @ATS16 çok teşekkür ederim faydalı bilgi için

• Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.

• @Thinkable
    Havayolu çalışanları grev yapıyor o yüzden bekleme süresi çok uzun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Thinkable, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.

Spring break ile paskalya tatili birleştiği için O’Hare’da bir yoğunluk vardı. 4/12 Pazar günü itibariyle yoğunluk en az seviyeye düşecektir muhtemelen, çoğu kişi evine/okuluna/işine dönmüş olacak.

TSA’de grevler nedeniyle bir yavaslik söz konusu ama ABD genelindeki diğer havalimanları ile kıyaslanınca ORD uçuş kapasitesine göre yine iyi bir performansa sahip.

• Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Sarı zarfınızın fotoğrafını çekerek, üzerinde yer alan ve GC ile SSN teslimat adresiniz olan "Final address in the US" kısmındaki adresle hesabınızı açabilirsiniz. Daha sonra kiralık eve çıktığınızda bankadaki adres bilgilerinizi güncellersiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.

• ⭐⭐⭐⭐

@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Amerika'da Ehliyet Almak

Texas Residency Requirement for Driver Licenses and ID Cards

Listede spesifik olarak gösterilen proof of residency’i kanıtlayan aşağıdaki maddedeki iki kanıt en kolayı olabilir ilk tasinmaniza müteakip edinebileceginiz, cep telefonu faturası ve balikcilik lisansi.

Utility or residential service bill dated within 180 days of the application date. Examples include: electric, water, gas,Internet, cable, streaming service, lawn service and cellular, telephone bills.

Valid, unexpired Texas fishing or hunting license. (Walmart texas fishing license olarak aratabilirsiniz Google’da).

Aşağıdaki başlıkta da farklı deneyim ve tecrübeler var adres kanıtı için.

Adres Kaniti (Proof of Address)

• @ATS16 Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• @mukavemeth Posta kutusunu kullanabileceğiniz bir Airbnb bulun. Texas ehliyetinde 1 aylık residency şartı aranıyor ve DPS memurları bunu ciddiye alarak inceliyorlar.
    Zaten kontratın da en az 120 günlük olması gerekiyor. Airbnb ile bu şekilde mekanizma kurarsanız çözebilirsiniz, ancak size tavsiyem, ya bir tanıdık bulun, sublease agreement yapın aranızda, ya da bir an önce kendi evinize geçip, sürecinizi ordan başlatın. Yanlış hatırlamıyorsam bazı DPS memurları, kira kontratlarında çok sahtecilik var diye, kontrat yerine, illa fatura isteyeni de oluyordu. Bana öylesi denk gelmişti mesela.

• @ATS16 Yanıt için teşekkürler. Careerbuild ve Monster kardeşlerden aradıklarını tespit ettim. Oradan e-mail ve telefonu gizledim. Öte yandan adresime Green Card bir hafta önce geldiğini de belirteyim. Geriye kaldı hakikaten iş bulmak.

• ⭐⭐⭐⭐

@rainwhenidie

Bol şans 🍀 Chicago’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan TOBB Trade Center Inc. çatısı altında/aracılığıyla ABD’de faaliyet gösteren Türk firmaları da incelemenizi tavsiye ederim. Araç otomasyon sistemleri, yazılım ve robot konusunda faaliyet gösteren firmaların TOBB Trade Center aracılığıyla ABD’de ticari ilişkileri olduğunu biliyorum.

• Herkese merhaba, 21 Mart'ta ABD'ye giriş yaptım. Başımdan geçenleri ve çıkardığım dersleri, süreci yaşayacak olanlara faydası dokunması adına paylaşmak istiyorum.

Gümrükte Yaşadığım "Sarı Zarf" ve CD Krizi
    Bildiğiniz üzere, girişte hastanenin verdiği CD'yi memura teslim etmemiz gerektiği söyleniyor. Ben de pasaport kontrolünde memura bu CD'yi vermem gerektiğini belirttim; ancak demez olaydım. Memur hemen şefini çağırdı. Şefi gelip bunu bana kimin söylediğini sorunca, hastane tarafından bu şekilde bilgilendirildiğimi, herhangi bir sağlık sorunum olmadığını ve dilerlerse hastane evraklarını da gösterebileceğimi söyledim.

Evrakı vermek için dosyamı açtığımda şef dosyamı görmek istedi. Çantamdaki dosyanın içinde DS-260 formumun yedekleri ve sağlık evraklarımın fotokopileri vardı. Meğer o meşhur, açılması yasak olan "sarı zarfın" içinde de benim elimdeki sağlık evraklarının aynısı yer alıyormuş. Memur fotokopileri görünce, "Sen bunları nasıl kopyalarsın, sarı zarfı açman yasak!" diyerek sert bir tepki gösterdi. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca zarfı benim açmadığımı, bunların sadece kendim için aldığım kopyalar olduğunu anlatmaya çalıştım ama adamı ikna edemedim. Neyse ki ilk konuştuğum memur evrakları kurcalarken, tamamen farklı bir sarı dosyanın içinden asıl sağlık raporunu buldu da beni serbest bıraktılar. İnanılmaz gerildim.

Sınır Kapısı İçin Tavsiyelerim:

CD Konusunda Diretmeyin: Gümrük memurlarına CD'yi vermek için benim gibi ısrarcı olmayın, zaten almıyorlar.

Uçaktan İnmeden Önce Hazırlık: New York'a indiğinizde pasaport kontrolü için yaklaşık 1.5 saat sırada bekliyorsunuz. Uçaktan inmeden önce mutlaka lavabo ihtiyacınızı giderin, aksi takdirde o sırada beklemek eziyete dönüşebilir.

SSN, Banka ve Telefon İşlemleri:
    Şu an için telefon hattımı ve banka hesabımı açtırdım. Ancak yeni kanunlar gereği, resmi bir ikamet adresiniz olmadan bu işlemleri yapmıyorlar. Bu yüzden hesap açılışlarını mecburen SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) geldikten sonra halledebildim ve SSN evrakındaki adresi kullanarak işlemleri tamamladım. Aklınızda bulunsun, numara gelmeden sistemler işlem yapmanıza izin vermeyebiliyor.

Sıradaki Adım:
    Haftaya ehliyet sınavına gireceğim, şu sıralar ona çalışıyorum.

Benim sürecim şimdilik bu şekilde ilerliyor. Hepinize kolaylıklar dilerim!

• ⭐⭐⭐⭐

@tuna_bey çok geçmiş olsun, ve girişiniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar.
    Ancak bir ihtimalden de bahsedeyim burada, uçağa verdiğiniz valiz sizinle gelmezse çok daha büyük sıkıntılar yaşarsınız.

Bu deneyimleri okuyup ilk girişe hazırlanan sevgili göçmen adayları; en güzeli forumdaki deneyimleri yeterince okumak, cd'nin verilmediğini zaten bilerek gitmek-o sayede onu işin içine hiç karıştırmamak-, sadece sarı zarfınız ve pasaportlarınızla girişinizi yapmak gerektiğini öğrenip o şekilde gitmek ve tabi pasaport ve sarı zarflarınızı kaybolma riski en düşük yerlerden birine -örneğin sırt çantanız- koymak gibi tedbirleri alabilirsiniz. Rahatça girişinizi yapabilirsiniz o zaman 🙂

• @aysegul evet yanlış anlaşılmaya gidebilir diye sildim

• medical certificate ile ilgili bir sorum var. sertifikayi veren klinikle maillestim, sertifikanin expire tarihi 6 aydan 21 nisana denk geliyor dedi, fakat asilar ve xray ayin 16'sinda yapilmis. internette operation date ile ilgili oldugunu okudum. kafam karisti 16'sini baz alirlarsa coktan expire oldu. boyle bi durumla karsilasan veya bilgisi olan var midir?

• Arkadaşlar yarin amerikaya ucusum var.Check in islemi yapmaya calisiyorum.Belge no kismina ne yazmaliyim

• Arkadaşlar yarin amerikaya ilk thy ilegirisim olacak check in kismina ne yazmaliyim

• @tulay
    Merhaba, tam olarak hangi belge numarasindan bahsettiginizi belirtir misiniz? Gocmen vizenizle ilk girisinizi yapacaginiz icin, sistem online check-in’e izin verse bile, counter-check-in de yapmaniz gerekebilir. Yani sira gozen security kontrolunden de gecmeniz gerekecek. Bunlarin disinda daha onemli bir durumunuz daha var, imzanizdan anlasildigi kadariyla, farkinda misiniz bilmiyorum ancak ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi, saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizi aldiginiz tarihten itibaren degil. Bu sekilde son gune kalarak büyük bir risk almissiniz, eger ucusunuz bir sekilde rotar yaparsa vizenizin riske girme ihtimali mevcut.

• @ugursway, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@tulay
    Merhaba, tam olarak hangi belge numarasindan bahsettiginizi belirtir misiniz? Gocmen vizenizle ilk girisinizi yapacaginiz icin, sistem online check-in’e izin verse bile, counter-check-in de yapmaniz gerekebilir. Yani sira gozen security kontrolunden de gecmeniz gerekecek. Bunlarin disinda daha onemli bir durumunuz daha var, imzanizdan anlasildigi kadariyla, farkinda misiniz bilmiyorum ancak ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi, saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizin uzerinde yazan sure degil. Bu sekilde son gune kalarak büyük bir risk almissiniz, eger ucusunuz bir sekilde rotar yaparsa vizenizin riske girme ihtimali mevcut.

Gocmen vizesi, pasaporta basilan vizenin uzerindeki son gecerlilik tarihine kadar gecerlidir (bu tarihe dek ABD'ye ilk girisi yapmak icin kullanilabilir).
    Bahsettiginiz saglik raporu konusu soyle; konsolosluk, gocmen vizesinin son gecerlilik tarihini belirlerken saglik raporunun gecerli oldugu son tarihi degerlendirir ve pasaporta o tarihin otesine vize gecerlilik tarihi basmaz.

Uyarinizda haklisiniz, Sn. @tulay 'in imzasina bakilirsa gocmen vizesinin son gecerlilik tarihi (pasaporta basili vizedeki tarih) oldukca yakin ve kendisi giris icin muhtemelen son gunleri degerlendiriyor.

Not: Saglik raporlari genel olarak 6 ay gecerli olsa da bazi durumlarda daha kisa sureli verilebilir (orn. kontrol edilmesi gereken bir rahatsizlik nedeniyle uc ay).

Benzer Başlıklar

• 50
  • 1
  • 23
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |