Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685

• @bkio selamlar tesekkur ederim cevabin icin. Saglik raporu neden onemli burada? Vize tarihim mulakattan itibaren 6 ay olarak gosteriyor pasaportta? Ceac'da case numaram vizemi goster miyor! vizeyi online check edebilir miyim ?

• @goksy vizenizin geçerliliği mülakat tarihi değil, sağlık kontrol tarihinden itibaren 6 aydır.

• @goksy
    Merhaba, farkinda olup olmadiginizi bilmedigim
    Icin bir detayi goz onunde bulundurmanizi isterim. Vizenizin 6 aylik gecerlilik suresi vizenizi aldiginiz tarihten itibaren degil, saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren baslamaktadir. Bu bir CDC kuralidir ve istiasnasi yok denecek kadar azdir. Kasim ayinda aldiginiz gocmen vizesi icin, yuksek ihtimal ile Ekim ayinda saglik raporunuzu aldiginizi dusunuyorum, vize gecerlilik surenizi bu dogrultuda hesaplamaniz gerekmektedir. Son anlara birakmadan ilk girisinizi yapmanizi tavsiye ederim. Pause karari hali hazirda basilmis vizeleri etkilememektedir. Ilk girisiniz icin buyuk havalanlarini secmek nispeten girisleri kolaylastirabilir ancak her zaman bu sekilde olmayadabilir. Kolayliklar dilerim.

• @goksy Aşağıda da açıklayanlar olmuş, vizenin 6 aylık geçerlilik süresi sağlık raporunun alındığı tarihten başlıyor.

Ben de girişinizi son ana bırakmayın ve hızlıca planlamanızı yapın derim.

• Arkadaslar merhaba yeni giriş yapacak arkadaşlara bir bilgi belki takip edilmemistir. Havaalaninda görevli güvenlik görevlileri maaş alamadığı için iş bıraktı, özellikle büyük havalimanlarinda bekleme süreleri çok fazla artmış. Ayrıca muhtesem fikirli başkan ice ajanlarini güvenlik görevlisi olarak havalimanlarina gönderdi. Ice polislerini görünce şaşırmayın, girişler içinde havalimanina bağlı olarak uzun bekleme sürelerini gozonunde bulundurmanizi tavsiye ederim.

https://www.bbc.com/news/articles/cr513dnq61mo

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@akara

Airports accepting donations for TSA workers. Here's how to give.

Şu haber bile Amerika adına rezillik, başka bir şey değil...

• Arkadaşlar merhabalar 3 Mart'ta Amerika'ya ilk girişimi yaptım. SSN geldi fakat greencartım henüz gelmedi. Sizce bu durum normal mi ? Ya da takip edebileceğim bir yer var mı ? Teşekkürler

• Selam yeşilkartforum. 1 Mart 2026'da girmiş, 14 Mart 2026'da çıkmıştım. Bu esnada iş başvurularında yardımcı olur diye tello mobile'dan en ucuz hattı aldım. Esim olarak devrede. Aranabiliyorum. 26 Mart 2026'da kartı basmışlar ve 10 Nisan 2026'ya kadar adresime green card gelecekmiş. Bu güncellemeyi paylaştıktan sonra yaşadığım garip bir olayı anlatacağım. (630) 458-7400 numaralı, internette HSI Chicago'dan olduğunu gördüğüm bir telefon beni aradı. Alien number'ı bir yerlere girmemişsin, yanlış yapmışsın dedi. Ben de ne yapacağımı mail atmasını istedim. 500 dolar istedi. Ben de hayır dedim. Cevabı "go to hell" oldu. Ben de "you too" diyerek cevap verdim. Benim anlamadığım husus USCIS ödemesini yaptıktan ve ilk girişten sonra başka bir yerlere yazmak gerekiyor muydu? Yoksa dolandırılar indeed, monster gibi sitelerde kol gezdikten sonra telefon numaralarından birilerini öpmeye mi çalışıyor hem de ICE'nın telefonlarını kullanarak?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rainwhenidie

Is başvurularinizdaki iletişim bilgileriniz aracılığıyla ulaşmışlar size. Indeed, Monster, ZipRecruiter, Glassdoor gibi kurumsal sayfalar olsa bile scam şirket ve ilanları olabiliyor. Hatta ben çapraz sorgu yapmak aracılığıyla LinkedIn’den teyit etmeye calismistim şirketi, Linkedin’e de sahte profil ve iş bilgileri ile profil açmışlar. Ne zaman full SSN numarasını istediler email ve/veya telefonda, o zaman başvurumu sonlandırdım ve blokladim şirketi. İşe alınacak olma heyecani ile kişisel bilgilerinizi asla paylaşmayın. Aşağıdaki hususlara da dikkat etmenizi tavsiye ederim. Soru işaretiniz var ise şirketin kendi web sitesinden telefon ile ulaşarak doğrulama yapmayı deneyebilirsiniz.

Gerçek bir şirket e-postası yerine Gmail/Outlook adresi
    Aşırı hızlı işe kabul sureci
    Gorusme yapmadan teklif
    Belge yükleme veya ödeme talebi
    Web sitesinde eksik iletişim bilgileri
    Domain adı garip veya şirketle uyuşmuyorsa
    Pasaport, ehliyet, kimlik gibi belgeleri isteyebilirler elektronik ortamda
    Banka bilgileri veya SSN (ABD’de) talep edebilir
    İşe kabul edildiniz diyerek ön ödeme / ekipman ücreti isteyebilirler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gokcesak, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Arkadaşlar merhabalar 3 Mart'ta Amerika'ya ilk girişimi yaptım. SSN geldi fakat greencartım henüz gelmedi. Sizce bu durum normal mi ? Ya da takip edebileceğim bir yer var mı ? Teşekkürler

Normal, uscis fee’yi ödedikten sonra sistemin size verdiği IOE ile başlayan receipt numarasıyla basım sürecini takip için https://egov.uscis.gov/

• @rainwhenidie, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Selam yeşilkartforum. 1 Mart 2026'da girmiş, 14 Mart 2026'da çıkmıştım. Bu esnada iş başvurularında yardımcı olur diye tello mobile'dan en ucuz hattı aldım. Esim olarak devrede. Aranabiliyorum. 26 Mart 2026'da kartı basmışlar ve 10 Nisan 2026'ya kadar adresime green card gelecekmiş. Bu güncellemeyi paylaştıktan sonra yaşadığım garip bir olayı anlatacağım. (630) 458-7400 numaralı, internette HSI Chicago'dan olduğunu gördüğüm bir telefon beni aradı. Alien number'ı bir yerlere girmemişsin, yanlış yapmışsın dedi. Ben de ne yapacağımı mail atmasını istedim. 500 dolar istedi. Ben de hayır dedim. Cevabı "go to hell" oldu. Ben de "you too" diyerek cevap verdim. Benim anlamadığım husus USCIS ödemesini yaptıktan ve ilk girişten sonra başka bir yerlere yazmak gerekiyor muydu? Yoksa dolandırılar indeed, monster gibi sitelerde kol gezdikten sonra telefon numaralarından birilerini öpmeye mi çalışıyor hem de ICE'nın telefonlarını kullanarak?

https://consumer.ftc.gov/consumer-alerts/2022/07/scammers-impersonate-us-immigration-officers

https://www.ice.gov/news/releases/fraud-alert-scammers-spoofing-hsi-telephone-numbers-target-victims

https://consumer.ftc.gov/features/how-avoid-imposter-scams

• @ATS16 çok teşekkür ederim faydalı bilgi için

• Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.

• @Thinkable
    Havayolu çalışanları grev yapıyor o yüzden bekleme süresi çok uzun.

• @Thinkable, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.

Spring break ile paskalya tatili birleştiği için O’Hare’da bir yoğunluk vardı. 4/12 Pazar günü itibariyle yoğunluk en az seviyeye düşecektir muhtemelen, çoğu kişi evine/okuluna/işine dönmüş olacak.

TSA’de grevler nedeniyle bir yavaslik söz konusu ama ABD genelindeki diğer havalimanları ile kıyaslanınca ORD uçuş kapasitesine göre yine iyi bir performansa sahip.

• Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Sarı zarfınızın fotoğrafını çekerek, üzerinde yer alan ve GC ile SSN teslimat adresiniz olan "Final address in the US" kısmındaki adresle hesabınızı açabilirsiniz. Daha sonra kiralık eve çıktığınızda bankadaki adres bilgilerinizi güncellersiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Amerika'da Ehliyet Almak

Texas Residency Requirement for Driver Licenses and ID Cards

Listede spesifik olarak gösterilen proof of residency’i kanıtlayan aşağıdaki maddedeki iki kanıt en kolayı olabilir ilk tasinmaniza müteakip edinebileceginiz, cep telefonu faturası ve balikcilik lisansi.

Utility or residential service bill dated within 180 days of the application date. Examples include: electric, water, gas,Internet, cable, streaming service, lawn service and cellular, telephone bills.

Valid, unexpired Texas fishing or hunting license. (Walmart texas fishing license olarak aratabilirsiniz Google’da).

Aşağıdaki başlıkta da farklı deneyim ve tecrübeler var adres kanıtı için.

Adres Kaniti (Proof of Address)

• @ATS16 Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    344 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • Avrupa’dan ABD'ye Uçuşların Durdurulması

Yolculuk
    66
    2 Oy
    66 İleti
    3k Bakış
    Z
    @crazycells evet yeni vize alan gruptayız. Avukat Curtis'in önerisini dikkate alarak 1 Ocak'ta girişimizi direkt ABD'ye yapmak bizim için riski en aza indirecek gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k