• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. tuna_bey
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 15
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

tuna_bey

@tuna_bey

31
    İtibar
    40
    Profil Görüntülemeleri
    15
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Istanbul Yaş: 26

tuna_bey Takip etme Takip Et

tuna_bey tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,
      Bugün vize mülakatımı tamamladım ve olumlu sonuçlandı. 🎉
      Uzun, yorucu ama öğretici bir süreçti. Bu forum sayesinde hem iyi hem de zor anları atlattım, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.

Mülakatta alınan evraklar:
      • Nüfus kayıt örneği (bir kopyasını da istediler)
      • Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
      • Askerlik durum belgesi
      • 2 adet biyometrik fotoğraf
      • Pasaport
      • Unganlar sağlık raporu
      • Banka hesap dökümü

Mülakat süreci:
      Tüm görüşme ve evrak teslimini İngilizce yaptım.
      Sorulan sorular yalnızca şunlardı:
      1️⃣ İngilizce biliyor musun?
      2️⃣ Nereye gideceksin?
      3️⃣ Neden o eyaleti seçtin?
      Toplamda 30 saniye bile sürmedi diyebilirim.

⸻

Süreçte yaşadığım önemli bir deneyimi paylaşmak istiyorum:
      Ben ustraveldocs kaydında yanlışlıkla ANK 4 seçmiştim ve bu yüzden “randevunuz iptal edilmiştir” tarzı bir mail aldım.
      Doğrusu ANK 2 – Registration of document delivery information olmalı.
      Eğer siz de benzer bir durum yaşarsanız panik yapmayın.
      Ben konsolosluğu üç kez aradım ve ardından ustrevaldocs üzerinden destek talebi oluşturdum.
      Yaklaşık bir hafta içinde dönüş yaptılar, kayıt yeniden oluşturuldu.
      Premium Delivery ödememi de VFS üzerinden yaptım, hiçbir sorun yaşamadım.

CN hatası mülakattan 7-10 gün önce düzeliyor sanırım aktarım süreci oluyor Mülakata 7-10 gün kala deneyin.
      ⸻

Son olarak bir hatırlatma:
      Bu forum gerçekten bilgi paylaşımı ve dayanışma açısından çok değerli bir yer.
      Ama lütfen, özellikle bu süreci yaşayan insanlara yazarken biraz empatiyle yaklaşalım.
      Burada herkes stresli, uykusuz, bazen umutsuz.
      Unganlar’da ya da konsolosluk önünde bekleyen insanların çoğu ailesi, çocukları, geleceği için orada.
      Bu yüzden cevap verirken ego tatmini yerine rehberlik etmeyi tercih edelim...
      Bir cümleniz bile birinin moralini düzeltebilir ya da tam tersi etki yaratabilir.

⸻

Kısaca; süreç uzun ama sonu güzel. Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır.
      Bol şans 🍀

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      tuna_bey
      tuna_bey
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba, 21 Mart'ta ABD'ye giriş yaptım. Başımdan geçenleri ve çıkardığım dersleri, süreci yaşayacak olanlara faydası dokunması adına paylaşmak istiyorum.

Gümrükte Yaşadığım "Sarı Zarf" ve CD Krizi
      Bildiğiniz üzere, girişte hastanenin verdiği CD'yi memura teslim etmemiz gerektiği söyleniyor. Ben de pasaport kontrolünde memura bu CD'yi vermem gerektiğini belirttim; ancak demez olaydım. Memur hemen şefini çağırdı. Şefi gelip bunu bana kimin söylediğini sorunca, hastane tarafından bu şekilde bilgilendirildiğimi, herhangi bir sağlık sorunum olmadığını ve dilerlerse hastane evraklarını da gösterebileceğimi söyledim.

Evrakı vermek için dosyamı açtığımda şef dosyamı görmek istedi. Çantamdaki dosyanın içinde DS-260 formumun yedekleri ve sağlık evraklarımın fotokopileri vardı. Meğer o meşhur, açılması yasak olan "sarı zarfın" içinde de benim elimdeki sağlık evraklarının aynısı yer alıyormuş. Memur fotokopileri görünce, "Sen bunları nasıl kopyalarsın, sarı zarfı açman yasak!" diyerek sert bir tepki gösterdi. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca zarfı benim açmadığımı, bunların sadece kendim için aldığım kopyalar olduğunu anlatmaya çalıştım ama adamı ikna edemedim. Neyse ki ilk konuştuğum memur evrakları kurcalarken, tamamen farklı bir sarı dosyanın içinden asıl sağlık raporunu buldu da beni serbest bıraktılar. İnanılmaz gerildim.

Sınır Kapısı İçin Tavsiyelerim:

CD Konusunda Diretmeyin: Gümrük memurlarına CD'yi vermek için benim gibi ısrarcı olmayın, zaten almıyorlar.

Uçaktan İnmeden Önce Hazırlık: New York'a indiğinizde pasaport kontrolü için yaklaşık 1.5 saat sırada bekliyorsunuz. Uçaktan inmeden önce mutlaka lavabo ihtiyacınızı giderin, aksi takdirde o sırada beklemek eziyete dönüşebilir.

SSN, Banka ve Telefon İşlemleri:
      Şu an için telefon hattımı ve banka hesabımı açtırdım. Ancak yeni kanunlar gereği, resmi bir ikamet adresiniz olmadan bu işlemleri yapmıyorlar. Bu yüzden hesap açılışlarını mecburen SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) geldikten sonra halledebildim ve SSN evrakındaki adresi kullanarak işlemleri tamamladım. Aklınızda bulunsun, numara gelmeden sistemler işlem yapmanıza izin vermeyebiliyor.

Sıradaki Adım:
      Haftaya ehliyet sınavına gireceğim, şu sıralar ona çalışıyorum.

Benim sürecim şimdilik bu şekilde ilerliyor. Hepinize kolaylıklar dilerim!

Yolculuk içinde yayımlandı
      tuna_bey
      tuna_bey
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan @aysegul yanlış anlaşılma olmuş, forumu zaten düzenli olarak takip ediyorum 😊
      Sadece hatayla ilgili bilgi aramak için GPT’yi kullandım, o kadar.(internet üzeriden arama yaptırdım)

tuna_bey
      tuna_bey

@aysegul evet yanlış anlaşılmaya gidebilir diye sildim

tuna_bey
      tuna_bey

@Cem-Çeliker 10 gibi biter hocam tahmini

tuna_bey
      tuna_bey

tuna_bey tarafından gönderilen son iletiler

@aysegul evet yanlış anlaşılmaya gidebilir diye sildim

tuna_bey
      tuna_bey

Herkese merhaba, 21 Mart'ta ABD'ye giriş yaptım. Başımdan geçenleri ve çıkardığım dersleri, süreci yaşayacak olanlara faydası dokunması adına paylaşmak istiyorum.

Gümrükte Yaşadığım "Sarı Zarf" ve CD Krizi
      Bildiğiniz üzere, girişte hastanenin verdiği CD'yi memura teslim etmemiz gerektiği söyleniyor. Ben de pasaport kontrolünde memura bu CD'yi vermem gerektiğini belirttim; ancak demez olaydım. Memur hemen şefini çağırdı. Şefi gelip bunu bana kimin söylediğini sorunca, hastane tarafından bu şekilde bilgilendirildiğimi, herhangi bir sağlık sorunum olmadığını ve dilerlerse hastane evraklarını da gösterebileceğimi söyledim.

Evrakı vermek için dosyamı açtığımda şef dosyamı görmek istedi. Çantamdaki dosyanın içinde DS-260 formumun yedekleri ve sağlık evraklarımın fotokopileri vardı. Meğer o meşhur, açılması yasak olan "sarı zarfın" içinde de benim elimdeki sağlık evraklarının aynısı yer alıyormuş. Memur fotokopileri görünce, "Sen bunları nasıl kopyalarsın, sarı zarfı açman yasak!" diyerek sert bir tepki gösterdi. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca zarfı benim açmadığımı, bunların sadece kendim için aldığım kopyalar olduğunu anlatmaya çalıştım ama adamı ikna edemedim. Neyse ki ilk konuştuğum memur evrakları kurcalarken, tamamen farklı bir sarı dosyanın içinden asıl sağlık raporunu buldu da beni serbest bıraktılar. İnanılmaz gerildim.

Sınır Kapısı İçin Tavsiyelerim:

CD Konusunda Diretmeyin: Gümrük memurlarına CD'yi vermek için benim gibi ısrarcı olmayın, zaten almıyorlar.

Uçaktan İnmeden Önce Hazırlık: New York'a indiğinizde pasaport kontrolü için yaklaşık 1.5 saat sırada bekliyorsunuz. Uçaktan inmeden önce mutlaka lavabo ihtiyacınızı giderin, aksi takdirde o sırada beklemek eziyete dönüşebilir.

SSN, Banka ve Telefon İşlemleri:
      Şu an için telefon hattımı ve banka hesabımı açtırdım. Ancak yeni kanunlar gereği, resmi bir ikamet adresiniz olmadan bu işlemleri yapmıyorlar. Bu yüzden hesap açılışlarını mecburen SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) geldikten sonra halledebildim ve SSN evrakındaki adresi kullanarak işlemleri tamamladım. Aklınızda bulunsun, numara gelmeden sistemler işlem yapmanıza izin vermeyebiliyor.

Sıradaki Adım:
      Haftaya ehliyet sınavına gireceğim, şu sıralar ona çalışıyorum.

Benim sürecim şimdilik bu şekilde ilerliyor. Hepinize kolaylıklar dilerim!

tuna_bey
      tuna_bey

@Cem-Çeliker 10 gibi biter hocam tahmini

tuna_bey
      tuna_bey

Merhaba,
      Bugün vize mülakatımı tamamladım ve olumlu sonuçlandı. 🎉
      Uzun, yorucu ama öğretici bir süreçti. Bu forum sayesinde hem iyi hem de zor anları atlattım, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.

Mülakatta alınan evraklar:
      • Nüfus kayıt örneği (bir kopyasını da istediler)
      • Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
      • Askerlik durum belgesi
      • 2 adet biyometrik fotoğraf
      • Pasaport
      • Unganlar sağlık raporu
      • Banka hesap dökümü

Mülakat süreci:
      Tüm görüşme ve evrak teslimini İngilizce yaptım.
      Sorulan sorular yalnızca şunlardı:
      1️⃣ İngilizce biliyor musun?
      2️⃣ Nereye gideceksin?
      3️⃣ Neden o eyaleti seçtin?
      Toplamda 30 saniye bile sürmedi diyebilirim.

⸻

Süreçte yaşadığım önemli bir deneyimi paylaşmak istiyorum:
      Ben ustraveldocs kaydında yanlışlıkla ANK 4 seçmiştim ve bu yüzden “randevunuz iptal edilmiştir” tarzı bir mail aldım.
      Doğrusu ANK 2 – Registration of document delivery information olmalı.
      Eğer siz de benzer bir durum yaşarsanız panik yapmayın.
      Ben konsolosluğu üç kez aradım ve ardından ustrevaldocs üzerinden destek talebi oluşturdum.
      Yaklaşık bir hafta içinde dönüş yaptılar, kayıt yeniden oluşturuldu.
      Premium Delivery ödememi de VFS üzerinden yaptım, hiçbir sorun yaşamadım.

CN hatası mülakattan 7-10 gün önce düzeliyor sanırım aktarım süreci oluyor Mülakata 7-10 gün kala deneyin.
      ⸻

Son olarak bir hatırlatma:
      Bu forum gerçekten bilgi paylaşımı ve dayanışma açısından çok değerli bir yer.
      Ama lütfen, özellikle bu süreci yaşayan insanlara yazarken biraz empatiyle yaklaşalım.
      Burada herkes stresli, uykusuz, bazen umutsuz.
      Unganlar’da ya da konsolosluk önünde bekleyen insanların çoğu ailesi, çocukları, geleceği için orada.
      Bu yüzden cevap verirken ego tatmini yerine rehberlik etmeyi tercih edelim...
      Bir cümleniz bile birinin moralini düzeltebilir ya da tam tersi etki yaratabilir.

⸻

Kısaca; süreç uzun ama sonu güzel. Umarım herkes emeklerinin karşılığını alır.
      Bol şans 🍀

tuna_bey
      tuna_bey

@defne-şimşek Merhaba Defne Hanım,

Bana da aynı mail geldi:
      “Your results for the medical visa examination have been electronically submitted to the US Embassy. The information sheet generated by the electronic system is attached. You may provide this to the embassy as proof of submission.”
      Gittiğimde evrak teslimi yapıldı. Mailde Vaccination ve Information belgeleri yer alıyor ancak Unganlar kapalı bir zarf ve CD veriyor.
      Bu nedenle, eğer size de benimkine benzer bir mail geldiyse, evraklarınızı Unganlar’dan almanız gerekiyor.

tuna_bey
      tuna_bey

@aysegul teşekkür ederim @gucarslan hocam siz ne düşünüyorsunuz ustraveldocs daki destekten yardım talebinde bulunmayı düşünüyorum

tuna_bey
      tuna_bey

@aysegul Merhaba bende video dan kaynaklı farklı olanı seçtim (ank4) bir problem yaratır mı yeniden düzenleme yapabilirmiyim ben bunu forumu takip ederken kaçırmışım şuan siz yazınca fark ettim. (zaten case number sayfasında problem yaşıyorum) başuvuruyu kapatıp yeni başvurumu yapmalıyım ?

tuna_bey
      tuna_bey

@gucarslan @aysegul yanlış anlaşılma olmuş, forumu zaten düzenli olarak takip ediyorum 😊
      Sadece hatayla ilgili bilgi aramak için GPT’yi kullandım, o kadar.(internet üzeriden arama yaptırdım)

tuna_bey
      tuna_bey

Merhaba arkadaşlar,

Forumda çoğu kişinin yaşadığı ustravel hatasını ben de aldım ama benim durum biraz farklı.
      Pasaportun gönderilme şeklini Premium Delivery olarak seçtim. Daha sonra ödemeyi yapmak için VFS Global sitesine yönlendirildim ve ödememi kredi kartıyla yaptım.
      Gerekli bilgileri girdikten sonra işlem tamamlandı ama sistem beni geri yönlendirmedi. (VFS ödeme sonrası otomatik yönlendirme yapmıyor.)

Sayfaya dönüp baktığımda oturumumun kapandığını gördüm. Tekrar giriş yaptım, başvuruya devam et dedim.Kargo sekli secilen ekrana geri geldik direk yönlendirdi.
      Kargo seçeneğini tekrar doldurmak yerine “Skip” dedim çünkü zaten ödemeyi yapmıştım.
      Ama bu sefer sistem Case Number girmemi istedi.
      Numaramı doğru (2026EU0000XXXX formatında) girmeme rağmen şu hatayı veriyor:

“Girilen Vaka Numarası geçersiz. Lütfen Vaka Numaranızı teyit edin ve yeniden girin.”

VFS’ten şu an için ödeme onayı veya makbuz e-postası da gelmedi, ama kredi kartı ekstresinde ödemenin çekildiğini görebiliyorum.
      VFS sitesinde “Your transaction has been completed” yazısı da var.

Şimdi ne yapmam gerektiğinden emin değilim:
      • Destek talebi mi oluşturmalıyım?
      • Yoksa doğrudan e-posta mı atmalıyım?
      • Mail atacaksam ne şekilde ve kime göndermeliyim?

GPT bana “1–2 saat bekle, ödeme sisteme henüz düşmemiş olabilir” dedi ama emin olamadım.
      Benimle benzer durum yaşayan veya çözüm bulan varsa, yardımcı olursa sevinirim 🙏

tuna_bey
      tuna_bey

@Serapp evet benim tamamdır düzelticem teşekkür ederim

tuna_bey
      tuna_bey