Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.4k 685

• Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.

• @Thinkable
    Havayolu çalışanları grev yapıyor o yüzden bekleme süresi çok uzun.

• @Thinkable, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba, Nisan ayında chicagodan giriş yapan oldu mu acaba? Abd ye 2006 talihlilerinden ilk giriş yapanlar sorunsuz ve çok hızlı giriş yaptıklarını bildirmişlerdi. Durum hala bu şekilde mi acaba? Bazı kaynaklarda bugünlerde 4 saate kadar beklenebildigi söyleniyor. Bilgisi tecrübesi olan paylaşabilirse memnun olurum. Teşekkürler.

Spring break ile paskalya tatili birleştiği için O’Hare’da bir yoğunluk vardı. 4/12 Pazar günü itibariyle yoğunluk en az seviyeye düşecektir muhtemelen, çoğu kişi evine/okuluna/işine dönmüş olacak.

TSA’de grevler nedeniyle bir yavaslik söz konusu ama ABD genelindeki diğer havalimanları ile kıyaslanınca ORD uçuş kapasitesine göre yine iyi bir performansa sahip.

• Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Sarı zarfınızın fotoğrafını çekerek, üzerinde yer alan ve GC ile SSN teslimat adresiniz olan "Final address in the US" kısmındaki adresle hesabınızı açabilirsiniz. Daha sonra kiralık eve çıktığınızda bankadaki adres bilgilerinizi güncellersiniz. Şimdiden iyi yolculuklar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mukavemeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhabalar Amerika ya göçmen vizesi ile ilk olarak Houstondan giriş yapacağız. Eşim iş bulana kadar airbnb de kalmaya karar verdik. Fakat Texas da ehliyet, banka hesabı vb işlemler için adress proof isteniyor. Airbnb ile konuştuğumda aylık kira sözleşmesi yapamayacaklarını söylediler. İlk etapta bu adres kanıtı işini nasıl hallettiniz? Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Amerika'da Ehliyet Almak

Texas Residency Requirement for Driver Licenses and ID Cards

Listede spesifik olarak gösterilen proof of residency’i kanıtlayan aşağıdaki maddedeki iki kanıt en kolayı olabilir ilk tasinmaniza müteakip edinebileceginiz, cep telefonu faturası ve balikcilik lisansi.

Utility or residential service bill dated within 180 days of the application date. Examples include: electric, water, gas,Internet, cable, streaming service, lawn service and cellular, telephone bills.

Valid, unexpired Texas fishing or hunting license. (Walmart texas fishing license olarak aratabilirsiniz Google’da).

Aşağıdaki başlıkta da farklı deneyim ve tecrübeler var adres kanıtı için.

Adres Kaniti (Proof of Address)

• @ATS16 Cevabınız için çok teşekkür ederim.

• @mukavemeth Posta kutusunu kullanabileceğiniz bir Airbnb bulun. Texas ehliyetinde 1 aylık residency şartı aranıyor ve DPS memurları bunu ciddiye alarak inceliyorlar.
    Zaten kontratın da en az 120 günlük olması gerekiyor. Airbnb ile bu şekilde mekanizma kurarsanız çözebilirsiniz, ancak size tavsiyem, ya bir tanıdık bulun, sublease agreement yapın aranızda, ya da bir an önce kendi evinize geçip, sürecinizi ordan başlatın. Yanlış hatırlamıyorsam bazı DPS memurları, kira kontratlarında çok sahtecilik var diye, kontrat yerine, illa fatura isteyeni de oluyordu. Bana öylesi denk gelmişti mesela.

• @ATS16 Yanıt için teşekkürler. Careerbuild ve Monster kardeşlerden aradıklarını tespit ettim. Oradan e-mail ve telefonu gizledim. Öte yandan adresime Green Card bir hafta önce geldiğini de belirteyim. Geriye kaldı hakikaten iş bulmak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rainwhenidie

Bol şans 🍀 Chicago’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan TOBB Trade Center Inc. çatısı altında/aracılığıyla ABD’de faaliyet gösteren Türk firmaları da incelemenizi tavsiye ederim. Araç otomasyon sistemleri, yazılım ve robot konusunda faaliyet gösteren firmaların TOBB Trade Center aracılığıyla ABD’de ticari ilişkileri olduğunu biliyorum.

• Herkese merhaba, 21 Mart'ta ABD'ye giriş yaptım. Başımdan geçenleri ve çıkardığım dersleri, süreci yaşayacak olanlara faydası dokunması adına paylaşmak istiyorum.

Gümrükte Yaşadığım "Sarı Zarf" ve CD Krizi
    Bildiğiniz üzere, girişte hastanenin verdiği CD'yi memura teslim etmemiz gerektiği söyleniyor. Ben de pasaport kontrolünde memura bu CD'yi vermem gerektiğini belirttim; ancak demez olaydım. Memur hemen şefini çağırdı. Şefi gelip bunu bana kimin söylediğini sorunca, hastane tarafından bu şekilde bilgilendirildiğimi, herhangi bir sağlık sorunum olmadığını ve dilerlerse hastane evraklarını da gösterebileceğimi söyledim.

Evrakı vermek için dosyamı açtığımda şef dosyamı görmek istedi. Çantamdaki dosyanın içinde DS-260 formumun yedekleri ve sağlık evraklarımın fotokopileri vardı. Meğer o meşhur, açılması yasak olan "sarı zarfın" içinde de benim elimdeki sağlık evraklarının aynısı yer alıyormuş. Memur fotokopileri görünce, "Sen bunları nasıl kopyalarsın, sarı zarfı açman yasak!" diyerek sert bir tepki gösterdi. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca zarfı benim açmadığımı, bunların sadece kendim için aldığım kopyalar olduğunu anlatmaya çalıştım ama adamı ikna edemedim. Neyse ki ilk konuştuğum memur evrakları kurcalarken, tamamen farklı bir sarı dosyanın içinden asıl sağlık raporunu buldu da beni serbest bıraktılar. İnanılmaz gerildim.

Sınır Kapısı İçin Tavsiyelerim:

CD Konusunda Diretmeyin: Gümrük memurlarına CD'yi vermek için benim gibi ısrarcı olmayın, zaten almıyorlar.

Uçaktan İnmeden Önce Hazırlık: New York'a indiğinizde pasaport kontrolü için yaklaşık 1.5 saat sırada bekliyorsunuz. Uçaktan inmeden önce mutlaka lavabo ihtiyacınızı giderin, aksi takdirde o sırada beklemek eziyete dönüşebilir.

SSN, Banka ve Telefon İşlemleri:
    Şu an için telefon hattımı ve banka hesabımı açtırdım. Ancak yeni kanunlar gereği, resmi bir ikamet adresiniz olmadan bu işlemleri yapmıyorlar. Bu yüzden hesap açılışlarını mecburen SSN (Sosyal Güvenlik Numarası) geldikten sonra halledebildim ve SSN evrakındaki adresi kullanarak işlemleri tamamladım. Aklınızda bulunsun, numara gelmeden sistemler işlem yapmanıza izin vermeyebiliyor.

Sıradaki Adım:
    Haftaya ehliyet sınavına gireceğim, şu sıralar ona çalışıyorum.

Benim sürecim şimdilik bu şekilde ilerliyor. Hepinize kolaylıklar dilerim!

• ⭐⭐⭐⭐

@tuna_bey çok geçmiş olsun, ve girişiniz hayırlı olsun, yeni yaşamınızda mutluluklar.
    Ancak bir ihtimalden de bahsedeyim burada, uçağa verdiğiniz valiz sizinle gelmezse çok daha büyük sıkıntılar yaşarsınız.

Bu deneyimleri okuyup ilk girişe hazırlanan sevgili göçmen adayları; en güzeli forumdaki deneyimleri yeterince okumak, cd'nin verilmediğini zaten bilerek gitmek-o sayede onu işin içine hiç karıştırmamak-, sadece sarı zarfınız ve pasaportlarınızla girişinizi yapmak gerektiğini öğrenip o şekilde gitmek ve tabi pasaport ve sarı zarflarınızı kaybolma riski en düşük yerlerden birine -örneğin sırt çantanız- koymak gibi tedbirleri alabilirsiniz. Rahatça girişinizi yapabilirsiniz o zaman 🙂

• @aysegul evet yanlış anlaşılmaya gidebilir diye sildim

• medical certificate ile ilgili bir sorum var. sertifikayi veren klinikle maillestim, sertifikanin expire tarihi 6 aydan 21 nisana denk geliyor dedi, fakat asilar ve xray ayin 16'sinda yapilmis. internette operation date ile ilgili oldugunu okudum. kafam karisti 16'sini baz alirlarsa coktan expire oldu. boyle bi durumla karsilasan veya bilgisi olan var midir?

• Arkadaşlar yarin amerikaya ucusum var.Check in islemi yapmaya calisiyorum.Belge no kismina ne yazmaliyim

• Arkadaşlar yarin amerikaya ilk thy ilegirisim olacak check in kismina ne yazmaliyim

• @tulay
    Merhaba, tam olarak hangi belge numarasindan bahsettiginizi belirtir misiniz? Gocmen vizenizle ilk girisinizi yapacaginiz icin, sistem online check-in’e izin verse bile, counter-check-in de yapmaniz gerekebilir. Yani sira gozen security kontrolunden de gecmeniz gerekecek. Bunlarin disinda daha onemli bir durumunuz daha var, imzanizdan anlasildigi kadariyla, farkinda misiniz bilmiyorum ancak ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi, saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizi aldiginiz tarihten itibaren degil. Bu sekilde son gune kalarak büyük bir risk almissiniz, eger ucusunuz bir sekilde rotar yaparsa vizenizin riske girme ihtimali mevcut.

• @ugursway, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@tulay
    Merhaba, tam olarak hangi belge numarasindan bahsettiginizi belirtir misiniz? Gocmen vizenizle ilk girisinizi yapacaginiz icin, sistem online check-in’e izin verse bile, counter-check-in de yapmaniz gerekebilir. Yani sira gozen security kontrolunden de gecmeniz gerekecek. Bunlarin disinda daha onemli bir durumunuz daha var, imzanizdan anlasildigi kadariyla, farkinda misiniz bilmiyorum ancak ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi, saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizin uzerinde yazan sure degil. Bu sekilde son gune kalarak büyük bir risk almissiniz, eger ucusunuz bir sekilde rotar yaparsa vizenizin riske girme ihtimali mevcut.

Gocmen vizesi, pasaporta basilan vizenin uzerindeki son gecerlilik tarihine kadar gecerlidir (bu tarihe dek ABD'ye ilk girisi yapmak icin kullanilabilir).
    Bahsettiginiz saglik raporu konusu soyle; konsolosluk, gocmen vizesinin son gecerlilik tarihini belirlerken saglik raporunun gecerli oldugu son tarihi degerlendirir ve pasaporta o tarihin otesine vize gecerlilik tarihi basmaz.

Uyarinizda haklisiniz, Sn. @tulay 'in imzasina bakilirsa gocmen vizesinin son gecerlilik tarihi (pasaporta basili vizedeki tarih) oldukca yakin ve kendisi giris icin muhtemelen son gunleri degerlendiriyor.

Not: Saglik raporlari genel olarak 6 ay gecerli olsa da bazi durumlarda daha kisa sureli verilebilir (orn. kontrol edilmesi gereken bir rahatsizlik nedeniyle uc ay).

• @Sharm
    Merhba, duzeltme icin tesekkurler, ilgili gonderimdeki gerekli duzenlemeler saglanmistir.
    Evet, bazi durumlarda da saglik raporu yenilendigi taktirde de vize suresi ona gore yeniden duzenlebilir. Ancak yine de duzelttiginiz bilgi gonderisine yorum yaptigim kisiye hicbir fayda saglamadigi gibi talihlilin ilk girisini son gune biraktigi durumunuda degistirmiyor. Ozellikle surec pause durumdayken, aksi bir durum olustugunda tekrar saglik raporunu yenilense bile gocmen vizesini yenilemeleri gerekebilir, bu durumda ilgili kisinin vizesinin yenilenmeme ihtimali olabilir ve boyle bir sansi bulmusken pause kararinin kalkmasini beklemesi gerekebilir. Umarim bu tarz
    ihtimaller gundeme gelmez, ilgili talihli sorunsuzca girisini saglayabilir.

• @ugursway, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@Sharm
    Merhbaa, gonderide tam olarak neyi duzelttiginizi anlamadim. Evet, bazi durumlarda da saglik raporu yenilendigi taktirde de vize suresi ona gore yeniden duzenlebilir. Bu vermis oldugunuz bilgi gonderisine yorum yaptigim kisiye hicbir fayda saglamadigi gibi talihlilin ilk girisini son gune biraktigi durumunuda degistirmiyor. Ozellikle surec pause durumdayken, aksi bir durum olustugunda tekrar saglik raporunu yenilense bile gocmen vizesini yenilemeleri gerekebilir, bu durumda ilgili kisinin vizesinin yenilenmeme ihtimali olabilir. Umarim bu tarz bir ihtimaller gundeme gelmez, ilgili talihli sorunsuzca girisini saglayabilir.

Merhaba Sn. @ugursway,

Su ifadeyi netlestirmeyi hedeflemistim:

“...ilk girisiniz icin vizenizin gecerlilik suresi saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren 6 aydir, vizenizin uzerinde yazan sure degil.

Bu noktada kucuk ama onemli bir duzeltme yapmak gerekir:

• Gocmen vizesinin son gecerlilik tarihi, ABD Konsoloslugu / DoS tarafindan pasaporta basilan vize uzerinde acikca belirtilen tarihtir. Esas alinmasi gereken resmi bilgi budur.
    • Saglik raporu, bu tarihin belirlenmesinde etkili bir unsur olabilir; ancak basvuru sahibi acisindan baglayici ve referans alinmasi gereken kaynak pasaporttaki vizedir, saglik raporu degil.
    • Ayrica saglik raporunun gecerlilik suresi her durumda 6 ay olmayabilir; basvuru sahibinin durumuna gore degisebilir.

Bu nedenle, ABD’ye giris icin son tarih degerlendirilirken varsayimlara degil, dogrudan pasaporttaki vize uzerinde yer alan gecerlilik tarihine bakilmasi daha dogru olacaktir.

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    345 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • Mobil Pasaport Kontrolü (Mobile Passport Control) MPC uygulaması ile ABD ye giriş

Taşındı Yolculuk
    1
    12 Oy
    1 İleti
    194 Bakış
    smkS
    Merhabalar, MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim. Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık. Uygulama basit, 1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor. 2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor. 3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz. 4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar) Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.) CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz. Ne kazandırıyor? En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz. Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor. Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut. MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry: Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH) Anchorage International Airport (ANC) Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL) Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA) Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA) Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI) Boston Logan International Airport (BOS) Calgary International Airport (YYC) Cleveland Hopkins International Airport (CLE) Charlotte Douglas International Airport (CLT) Chicago O'Hare International Airport (ORD) Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) Denver International Airport (DEN) Detroit Metropolitan Airport (DTW) Dulles International Airport (IAD) Dublin Airport (DUB) Edmonton International Airport (YEG) Fairbanks International Airport (FAI) Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL) Halifax Stanfield International Airport (YHZ) Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL) Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH) Houston William P. Hobby International Airport (HOU) John F. Kennedy International Airport (JFK) Kansas City International Airport (MCI) Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS) Los Angeles International Airport (LAX) Miami International Airport (MIA) Miami Seaport (MSE) Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP) Montreal Trudeau International Airport (YUL) Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS) Newark Liberty International Airport (EWR) Oakland International Airport (OAK) Orlando International Airport (MCO) Ottawa International Airport (YOW) Palm Beach Seaport (WPB) Philadelphia International Airport (PHL) Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX) Pittsburgh International Airport (PIT) Port Everglades Seaport (PEV) Portland International Airport (PDX) Sacramento International Airport (SMF) Salt Lake City International Airport (SLC) San Diego International Airport (SAN) San Francisco International Airport (SFO) San Jose International Airport (SJC) San Juan Airport (SJU) San Juan Seaport (SAJ) Seattle-Tacoma International Airport (SEA) Shannon Airport (SNN) Tampa International Airport (TPA) Toronto Pearson International Airport (YYZ) Vancouver International Airport (YVR) Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG) https://www.cbp.gov/travel/us-citizens/mobile-passport-control
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
  • Abd'ye DV ile ilk giris/valize konulmaması gerekenler

Kilitli Taşındı Yolculuk
    14
    1 Oy
    14 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    basligi duzelttim arkadaslar, uyari icin tesekkurler. ama bu konudaki bilgiler sadece tek bir baslikta biriksin diye konuyu kilitliyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/128/bavul-hazırlama-yeni-hayat-yeni-bir-başlangıç
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k