Merhabalar herkese,
ABD icinde lisansustu ikinci bir okulda okurken NIW basvurum onaylandi ve Ekim ayi ile current oldum. Chen immigration ile calistim, basvurus sirasinda yeni seyahat yaptigim icin, ABD icinden I-485 ile sureci devam ettirmeyi secmedim IVP Ankara'yi sectim.
EB-2 NIW
PD: Nov 2023 (PP)
I-140 Approved: Dec 2023
NVC Welcoming Letter: Dec 2023
Turkiye'de sevgilim oldugu ve senede 4 kere git-gel yaptigim icin I-140 aldiktan sonra odemeyi hemen yapmadim, yaptiktan sonra da DS-260 doldurmayi geciktirdim zira ulkeye girislerde belki sorun yaratir diye dusundum. Sevgilim doktorasini bitirdi, ve yakin zamanda evlendik.
Current olacagimi da ongorerek DS260'i doldurdum. Burada evli oldugumu belirtmem yeterli olacak saniyordum, meger https://ceac.state.gov'da esimin de gozukmesi icin onu ekletmem gerekiyormus. Neyse NVC support'a gerekli evlilik cuzdani, nufus kayit vb bilgileri atarak esimi eklettim. Odeme sayfasinin acilmasi, odemenin onaylanmasi vs surdu. Onun DS260'ini da doldurduk. Ekim ayi bunlarla gecti. Henuz ne benim ne de esimin isminin yaninda 'dokuman' yuklemek icin bir opsiyon acilmadi. En son esimin DS260'ini doldurali 10 gun olmadi, sanirim boyle bir bekleme suresi var. Dokuman yukleme opsiyonu acilinca, dokumanlari yukleyip DQ olabilecegimizi umuyorum. Bu surec iyi ihtimalle 15 gun surer gibi dusundum.
Ekim'de current olmus, 2 sene once welcome letter almis biri olarak, DQ olduktan sonra yaklasik ne kadar sure sonraya Ankara'da randevumuz olur diye danismak istedim.
Sanki eskiden current ve DQ olan kisileri konsolosluk arayip kendileri bir randevu atiyordu. Bu sistem halen ayni mi?
Diyelim Kasim 15'de DQ oldum, current olali da 1-2 ay oldu. Bundan sonra randevu icin 8-10 hafta sonrasi midir beklenen?
Benim durumum sanirim biraz unorthodox. Sevgili ve ABD icinde okulu ayni anda gotureyim derken biraz bu konuya oncelik verememis oldum, sorumsuz bulan olursa anlayis rica edicem. Cevaplayan, yardimci olan herkese tesekkurler. Chen immigration, ABD hakkinda sorusu olan varsa da bana ulasabilir. Ozel mesajdan telefon numarami paylasabilirim.
Tesekkurler,