Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @joewalker teşekkür ederim yanıtınız için. Yeni hayatınız bol keyifli ve keşifli olsun tekrar tebrikler 🙂

• @joewalker Hocam çok tebrik ediyorum sizi, yolunuz hep açık olsun inşallah.

• @MyWay-0 Eşimin ve benim de Aile hekimi sisteminde çocukluktan bu yana olan aşılarımız yoktu doğal olarak. Örneğin benim de sadece covid aşılarım vardı. Eşimin buna ilave kuduz ve tetanoz vardı bir yabancı kedi teması nedeniyle. Buna rağmen her ikimize de 1’er aşı yaptılar, sanırım o da grip aşısıydı. Belli yaş sonrası daha az aşı yapıyorlar diye biliyorum.

• @pelinoaydin
    Pelin hocam abd’ye girişte hangi bankodan geçtiniz(normal turist bankosu mu green card bankosu mu)Girişte bişey soruldu mu?Tecrübenizi paylaşabilir misiniz?

• Herkese merhaba, benim EB 2 NIW ile ilgili bir sorum olacaktı. 16 Kasım 2025 tarihinde vize randevusu verildi. Sağlık muayenesi için randevu alacağım fakat ungan'ın sitesiden randevu için bilgileri doldururken 'Additional Details' kısmında 'Please make sure you have updated your DS-260 form within the last 6 months prior to making an appointment with us. This step is necessary for your file to appear on the US Embassy electronic submission system.' yazıyor. Fakat biz DS-260 formunu doldurup imzaladık ve şuan update için açık halde değil. Bunu yapmak gerekiyor mu?

Süreci geçen ve uygun olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Çok Teşekkürler,

Not: DS-260 formunda tarih olarak 7 Aralık 2024 tarihi yazılı.

• MErhabalar. PP başvurusunda G-1650 formunu doldurup bir döviz hesabı göstermek yeterlimidir? Yani USCIS ödemeyi banka hesabımdan kendisi mi alacak? PP yapan hocalarım yardımcı olabilirse sevinirim.

• @Feridun-Boylu Hocam ben PP yapmamıştım ama avukat ile çalışmıştım (Chen). Kızımın özellikle 21 yaşa yaklaşması nedeniyle, şu anda PP yapmayalım, current olmanız yaklaşınca istediğiniz zaman başvurabiliriz nasıl olsa demişti bana. Siz de avukat ile çalışıyordunuz gibi hatırlıyorum, eğer öyleyse yine avukatınız başvuru yapacak zaten ve diğer ücretler gibi bu ödemeyi de avukata yapacaksınız, o size ödeme dekontunu iletecek diye biliyorum.

• @Feridun-Boylu https://www.uscis.gov/g-1650 sitesinde (The account must be with a U.S. bank. We cannot accept an ACH transaction issued by a foreign bank.) Amerikan bankası dışında yabancı banka hesaplarını kabul etmediklerini belirtmişler. Formun üzerinde de yazıyor.
    Ve evet USCIS banka hesabınızdan alacak.

• @zkostereli Merhaba, bu mesaj hepimize çıkan bir mesaj. Başvurudaki bilgilerde değişiklik varsa konsolosluğa mail atarak ds260 formunuzu açtırabilirsiniz. Benim başvuru bilgilerimde değişiklik vardı ve ben açtırıp imzalayarak tekrar kapattım.
    Forumda son 3-4 ayın mesajlarını gözden geçirin lütfen bu ve muhtemel diğer sorularınıza cevaplar mevcut.
    Muayene ve mülakatta başarılar dilerim.

• @zkostereli Merhaba, bu mesaj hepimize çıkan bir mesaj. Başvurudaki bilgilerde değişiklik varsa konsolosluğa mail atarak ds260 formunuzu açtırabilirsiniz. Benim başvuru bilgilerimde değişiklik vardı ve ben açtırıp imzalayarak tekrar kapattım.
    Forumda son 3-4 ayın mesajlarını gözden geçirin lütfen bu ve muhtemel diğer sorularınıza cevaplar mevcut.
    Muayene ve mülakatta başarılar dilerim.

• @Feridun-Boylu Selam, ben PP yaptım ve ücreti avukata yolladım. Diğer tüm ödemeler gibi ondan yardım aldım.

• @meke Hocam merhaba, bu konu ile ilgili bir yanıta ihtiyacım vardı, sizi meşgul etmemek için yazmamıştım, ama tekrar gündeme gelince sormak istedim. Yanıtlarsanız çok sevinirim. Bana da DS-260 mülakat öncesi açtırıp edit edebilirsiniz diye mail geldi. Bizde, pasaport yenileme ve kızların yeni okul bilgileri ve başka ülkeye ait yeni polis sertifikası girilmesi gerekiyor. İlginçtir Chen daha önce dosya kilitleniyor, hayatın olağan akışına göre yeni değişiklikler olabileceğini onlar da biliyor, yeni belgeleri yanınızda götürmeniz yeterli demişti. Oysa bu mail ve sizlerin dosya açtırma ve edit yaptığınızı söyleyip tekrar sorunca, evet açtırın dedi. Bizlerin kendi dosyamıza asılmamız ne denli önemli, avukatınız en iyilerden biri olsa bile, kendi takiplerimiz gerekebiliyor. Onu vurgulamak için yazdım.
    DS-260 değişiklikleri için dosyayı açtırma talebinize kaç günde yanıt geldi ? Yani talep yazdıktan sonra açılması, yeni belge girilip işlemin tamamlanması kaç gününüzü aldı. Benim yeni mülakat tarihim 6 Kasım. O tarihe kadar yetişmesi ile ilgili tereddütlerim var, o nedenle size danışmak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• @NNDDD Teşekkürler. Chen Bana G-1650 formunu doldurup onlara gönderirsem benim adıma başvuru yapabileceklerini (formu sisteme yükleme ve formun düzgün doldurulmasını sağlama işlemi) söylediler. PP ücretini Chen e gönderirsem ve ödemeyi onlar yaparsa PP ücretinin % 7 si tutarında onlara ücret ödemem gerekecekmiş. Ben de sadece banka bilgileri vermem gerekiyorsa neden chen e 200 usd ödeyim dedim ama malesef TR den hesap no su veremiyormuşuz. dediğiniz gibi sanırım bu işi tümüyle Chen e bırakacağım. Teşekkürler.

• @sebnem_ Cevap için teşekkürler. Bu durumda Avukat aracılığıyla ödeme yapcağım.

• @meke Teşekkürler sanırım ben de öyle yapacağım.

• @NNDDD Selamlar, meşgul etmezsiniz her zaman beklerim. Forumun da amacı bilgi paylaşımını kayıt altına almak ve okuyanlara yardımcı olmak değil mi?

Ben 27/8/25 tarihinde eposta atmıştım, 3/9/25 tarihinde açıldığına dair teyit cevabı aldım.
    Güncelleme işlemi 15 dk sürdü, ama baştan sona tekrar okuyarak kontrol etmek 1 saatimi aldı. Asıl sorun web sitesi çok hassas, internet bağlantı kalitenize bağımlı. VPN bağlantısı veya IP değişimi yapan bağlantılar ters tepiyor.
    Çok sık siteden atıyor, tekrar giriş yapmanız gerekiyor. Bu nedenle akıcı bir kontrol yapamadım uzun sürdü.

• @zkostereli Bu yazı bizde de vardı ve bizim de DS-260 gönderim tarihi Unganlardan randevu almadan önceki 1,5 yıla denk geliyordu. Üstelik sağlık kontrolü öncesi pasaport yenilememiz olmuştu ve bunu DS-260 a işlememiştik. Muayeneye gittiğimizde deskteki hanıma her iki pasaportu da verip yenileme olduğunu söyledik. Hiç sorun etmediler, hatta yenisi ile işlem yapıp eskiyi iade ettiler. Medikal raporların iletiminde de bir sorun yok dediler. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

• @meke Hocam yanıtınız, hassasiyetiniz, anlayışınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• Merhabalar herkese,

ABD icinde lisansustu ikinci bir okulda okurken NIW basvurum onaylandi ve Ekim ayi ile current oldum. Chen immigration ile calistim, basvurus sirasinda yeni seyahat yaptigim icin, ABD icinden I-485 ile sureci devam ettirmeyi secmedim IVP Ankara'yi sectim.

EB-2 NIW
    PD: Nov 2023 (PP)
    I-140 Approved: Dec 2023
    NVC Welcoming Letter: Dec 2023

Turkiye'de sevgilim oldugu ve senede 4 kere git-gel yaptigim icin I-140 aldiktan sonra odemeyi hemen yapmadim, yaptiktan sonra da DS-260 doldurmayi geciktirdim zira ulkeye girislerde belki sorun yaratir diye dusundum. Sevgilim doktorasini bitirdi, ve yakin zamanda evlendik.

Current olacagimi da ongorerek DS260'i doldurdum. Burada evli oldugumu belirtmem yeterli olacak saniyordum, meger https://ceac.state.gov'da esimin de gozukmesi icin onu ekletmem gerekiyormus. Neyse NVC support'a gerekli evlilik cuzdani, nufus kayit vb bilgileri atarak esimi eklettim. Odeme sayfasinin acilmasi, odemenin onaylanmasi vs surdu. Onun DS260'ini da doldurduk. Ekim ayi bunlarla gecti. Henuz ne benim ne de esimin isminin yaninda 'dokuman' yuklemek icin bir opsiyon acilmadi. En son esimin DS260'ini doldurali 10 gun olmadi, sanirim boyle bir bekleme suresi var. Dokuman yukleme opsiyonu acilinca, dokumanlari yukleyip DQ olabilecegimizi umuyorum. Bu surec iyi ihtimalle 15 gun surer gibi dusundum.

Ekim'de current olmus, 2 sene once welcome letter almis biri olarak, DQ olduktan sonra yaklasik ne kadar sure sonraya Ankara'da randevumuz olur diye danismak istedim.
    Sanki eskiden current ve DQ olan kisileri konsolosluk arayip kendileri bir randevu atiyordu. Bu sistem halen ayni mi?
    Diyelim Kasim 15'de DQ oldum, current olali da 1-2 ay oldu. Bundan sonra randevu icin 8-10 hafta sonrasi midir beklenen?

Benim durumum sanirim biraz unorthodox. Sevgili ve ABD icinde okulu ayni anda gotureyim derken biraz bu konuya oncelik verememis oldum, sorumsuz bulan olursa anlayis rica edicem. Cevaplayan, yardimci olan herkese tesekkurler. Chen immigration, ABD hakkinda sorusu olan varsa da bana ulasabilir. Ozel mesajdan telefon numarami paylasabilirim.

Tesekkurler,

• Merhabalar,
    NVC den DQ ile ilgili nasıl bir email geliyor. Bana bu sabah bir email ve ek geldi. Ekte The National Visa Center received all of the fees, forms and documents that are required prior to scheduling.... diye devam ediyor.
    Belgelerin onaylanıp onaylanmadığını belirten tam ibare yok bu şekilde mi geliyor acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |