Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 371.2k 279

  • Merhabalar,
    23 Ekim 2025 günü ABD'ye eşim ve oğlumuz ile giriş yaptık.. Daha evvel belirtmiş olduğumuz (greencardların gönderilmesini istediğimiz) adresi (fee de 3 gün evvel ödendi) artık değiştirmek istiyoruz. Bunu https://my.uscis.gov/ üzerinden adres değişikliği yaparak sağlar mıyım? Abd'ye girişten itibaren 10 gün içinde adres değişikliği yapmak da gerekiyor diye biliyorum. Bu işlemi yaparsak green cardlarımı belirteceğimiz adrese mi yollanır?


  • @MyWay-0 Rica ederim


  • @MyWay-0
    Hocam bende de yoktu sorun çıkmadı


  • @maya Merhaba soru olarak, daha önce ABDye gidip gitmediğimizi sordu. çocuklara yaşlarını sordu. eşime ve bana ne iş yaptığımızı sordu. hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz diye sordu. orda mesleki olarak bir networkun varmı diye sordu. 10 dakika sürmemiştir toplamda. parmak izlerinin alınması dahil. herkese kolaylıklar dilerim.


  • @joewalker teşekkür ederim yanıtınız için. Yeni hayatınız bol keyifli ve keşifli olsun tekrar tebrikler :)


  • @joewalker Hocam çok tebrik ediyorum sizi, yolunuz hep açık olsun inşallah.


  • @MyWay-0 Eşimin ve benim de Aile hekimi sisteminde çocukluktan bu yana olan aşılarımız yoktu doğal olarak. Örneğin benim de sadece covid aşılarım vardı. Eşimin buna ilave kuduz ve tetanoz vardı bir yabancı kedi teması nedeniyle. Buna rağmen her ikimize de 1’er aşı yaptılar, sanırım o da grip aşısıydı. Belli yaş sonrası daha az aşı yapıyorlar diye biliyorum.


  • @pelinoaydin
    Pelin hocam abd’ye girişte hangi bankodan geçtiniz(normal turist bankosu mu green card bankosu mu)Girişte bişey soruldu mu?Tecrübenizi paylaşabilir misiniz?


  • Herkese merhaba, benim EB 2 NIW ile ilgili bir sorum olacaktı. 16 Kasım 2025 tarihinde vize randevusu verildi. Sağlık muayenesi için randevu alacağım fakat ungan'ın sitesiden randevu için bilgileri doldururken 'Additional Details' kısmında 'Please make sure you have updated your DS-260 form within the last 6 months prior to making an appointment with us. This step is necessary for your file to appear on the US Embassy electronic submission system.' yazıyor. Fakat biz DS-260 formunu doldurup imzaladık ve şuan update için açık halde değil. Bunu yapmak gerekiyor mu?

    Süreci geçen ve uygun olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Çok Teşekkürler,

    Not: DS-260 formunda tarih olarak 7 Aralık 2024 tarihi yazılı.


  • MErhabalar. PP başvurusunda G-1650 formunu doldurup bir döviz hesabı göstermek yeterlimidir? Yani USCIS ödemeyi banka hesabımdan kendisi mi alacak? PP yapan hocalarım yardımcı olabilirse sevinirim.


  • @Feridun-Boylu Hocam ben PP yapmamıştım ama avukat ile çalışmıştım (Chen). Kızımın özellikle 21 yaşa yaklaşması nedeniyle, şu anda PP yapmayalım, current olmanız yaklaşınca istediğiniz zaman başvurabiliriz nasıl olsa demişti bana. Siz de avukat ile çalışıyordunuz gibi hatırlıyorum, eğer öyleyse yine avukatınız başvuru yapacak zaten ve diğer ücretler gibi bu ödemeyi de avukata yapacaksınız, o size ödeme dekontunu iletecek diye biliyorum.


  • @Feridun-Boylu https://www.uscis.gov/g-1650 sitesinde (The account must be with a U.S. bank. We cannot accept an ACH transaction issued by a foreign bank.) Amerikan bankası dışında yabancı banka hesaplarını kabul etmediklerini belirtmişler. Formun üzerinde de yazıyor.
    Ve evet USCIS banka hesabınızdan alacak.


  • @zkostereli Merhaba, bu mesaj hepimize çıkan bir mesaj. Başvurudaki bilgilerde değişiklik varsa konsolosluğa mail atarak ds260 formunuzu açtırabilirsiniz. Benim başvuru bilgilerimde değişiklik vardı ve ben açtırıp imzalayarak tekrar kapattım.
    Forumda son 3-4 ayın mesajlarını gözden geçirin lütfen bu ve muhtemel diğer sorularınıza cevaplar mevcut.
    Muayene ve mülakatta başarılar dilerim.


  • @zkostereli Merhaba, bu mesaj hepimize çıkan bir mesaj. Başvurudaki bilgilerde değişiklik varsa konsolosluğa mail atarak ds260 formunuzu açtırabilirsiniz. Benim başvuru bilgilerimde değişiklik vardı ve ben açtırıp imzalayarak tekrar kapattım.
    Forumda son 3-4 ayın mesajlarını gözden geçirin lütfen bu ve muhtemel diğer sorularınıza cevaplar mevcut.
    Muayene ve mülakatta başarılar dilerim.


  • @Feridun-Boylu Selam, ben PP yaptım ve ücreti avukata yolladım. Diğer tüm ödemeler gibi ondan yardım aldım.


  • @meke Hocam merhaba, bu konu ile ilgili bir yanıta ihtiyacım vardı, sizi meşgul etmemek için yazmamıştım, ama tekrar gündeme gelince sormak istedim. Yanıtlarsanız çok sevinirim. Bana da DS-260 mülakat öncesi açtırıp edit edebilirsiniz diye mail geldi. Bizde, pasaport yenileme ve kızların yeni okul bilgileri ve başka ülkeye ait yeni polis sertifikası girilmesi gerekiyor. İlginçtir Chen daha önce dosya kilitleniyor, hayatın olağan akışına göre yeni değişiklikler olabileceğini onlar da biliyor, yeni belgeleri yanınızda götürmeniz yeterli demişti. Oysa bu mail ve sizlerin dosya açtırma ve edit yaptığınızı söyleyip tekrar sorunca, evet açtırın dedi. Bizlerin kendi dosyamıza asılmamız ne denli önemli, avukatınız en iyilerden biri olsa bile, kendi takiplerimiz gerekebiliyor. Onu vurgulamak için yazdım.
    DS-260 değişiklikleri için dosyayı açtırma talebinize kaç günde yanıt geldi ? Yani talep yazdıktan sonra açılması, yeni belge girilip işlemin tamamlanması kaç gününüzü aldı. Benim yeni mülakat tarihim 6 Kasım. O tarihe kadar yetişmesi ile ilgili tereddütlerim var, o nedenle size danışmak istedim. Şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @NNDDD Teşekkürler. Chen Bana G-1650 formunu doldurup onlara gönderirsem benim adıma başvuru yapabileceklerini (formu sisteme yükleme ve formun düzgün doldurulmasını sağlama işlemi) söylediler. PP ücretini Chen e gönderirsem ve ödemeyi onlar yaparsa PP ücretinin % 7 si tutarında onlara ücret ödemem gerekecekmiş. Ben de sadece banka bilgileri vermem gerekiyorsa neden chen e 200 usd ödeyim dedim ama malesef TR den hesap no su veremiyormuşuz. dediğiniz gibi sanırım bu işi tümüyle Chen e bırakacağım. Teşekkürler.


  • @sebnem_ Cevap için teşekkürler. Bu durumda Avukat aracılığıyla ödeme yapcağım.


  • @meke Teşekkürler sanırım ben de öyle yapacağım.


  • @NNDDD Selamlar, meşgul etmezsiniz her zaman beklerim. Forumun da amacı bilgi paylaşımını kayıt altına almak ve okuyanlara yardımcı olmak değil mi?

    Ben 27/8/25 tarihinde eposta atmıştım, 3/9/25 tarihinde açıldığına dair teyit cevabı aldım.
    Güncelleme işlemi 15 dk sürdü, ama baştan sona tekrar okuyarak kontrol etmek 1 saatimi aldı. Asıl sorun web sitesi çok hassas, internet bağlantı kalitenize bağımlı. VPN bağlantısı veya IP değişimi yapan bağlantılar ters tepiyor.
    Çok sık siteden atıyor, tekrar giriş yapmanız gerekiyor. Bu nedenle akıcı bir kontrol yapamadım uzun sürdü.


Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    4
    0 Oy
    4 İleti
    774 Bakış
    R
    @Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim. Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
  • Parali Sponsorluk ile Green Card Almak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    15
    -3 Oy
    15 İleti
    5k Bakış
    Z
    @Mehmetyanik merhaba ne yaptınız bu siteyi veya aynı amaçlı başka sitelere güvenebildiniz mi?
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum