Sevgili Hocalarım merhaba. Bu gün sabah 07:30 da mülakatım vardı. Biraz aksiyonlu geçti ama sonuç iyi oldu, vizemiz onaylandı.
İçeriye alınma vs kısımları diğer hocalarımın anlattığı şekilde geçti. Her şey gayet net açıklandığı için ve yönlendirmeler gayet iyi yapıldığı için deskte evrakları toplama safhasına kadar hiç sorun yaşamadık. Numaramıza göre gittiğimiz 15 numaralı deskteki hanım ben, eşim ve iki yetişkin kızımın tüm evraklarını aldı. 4 kişi için her birimizin evraklarını ayrı ayrı istedi ve her birimizin dosyasının içine yerleştirdi. En son işlemler tamam deyip bizi mülakat sırasına yönlendirecekti ki ekrana bakıp “A nir dakika siz DS-260 açtırmışsınız ama sonra kapattırmamışsınız, dördünüzün de açık, ben bu şartlarda mülakata izin veremem” dedi.
Ben yeni pasaport bilgisi girmek üzere talepte bulunmuştum ama açıldığına dair mail gelmemişti. Söyledim bunu, ancak hayır 30 Ekimde gelmiş dedi. Burada salonda bilgisayar var hemen yaparsanız işleminize devam ederim, bunu sadece siz yapabiliyorsunuz, benim buradan DS-260 a müdahale etmem mümkün değil dedi.
Bizdeki stres tavan tabi, İzmir’den geldik bir gün önce, otelde konakladık, iki kızım yurtdışından sadece bu mülakat için geldi ve ertelenme ihtimalini düşünmek bile dehşet vericiydi. Daha da kötüsü sisteme girmek için invoice number istiyor, o belgeleri de yanımızda değil, bilgisayar ve telde var ama onlar da dışarıda Besa İş Merkezi altındaki emanetçide. Dışarı çıkmak için, aynı deskteki hanımdan izin kartı almak gerekiyormuş. Hanımın görüşmesi vardı işlemi bitince eni dinledi tekrar. Invoice bilgisini almak için emanetçiye gitmem gerektiğini ve bunun için de izin kâğıdı rica ettiğimi söyledim. Kadın o kadar iyi niyetle davrandı ki, hiç görevi olmamasına rağmen, case numaramdan, invoice numaramı buldurdu, bir kağıda yazdı ve bana verdi. Ben de salondaki bilgisayardan girip 4 adet DS- 260 formuna ulaştım. Gerçekten karşılarında Re-Opened yazıyordu. Her birine girip tüm sayfaları geçip submit ettim. Kadın ekranda gördü, yan tarafa geçin mülakata dedi. 5 dakika sonra mülakata aldılar. Her birimizin parmak izleri, yurtdışında yaladınız mı, SBD de bulundunuz mu, alanınız ne, Amerika’da alanını ile ilgili iletişim halinde misiniz, orada çalışmayı düşünüyor musunuz, nereye yerleşeceksiniz. Her şey çok iyi görünüyor, vizeniz onaylandı. Mail ile bilgi gelecek, pasaportlar teslim alacaksınız. Hepsi bu kadar sürdü, belki 6-7 dakika. Son derece kibar, güler yüzlü sarışın, gözlüklü genç bir hanımdı. İyi günler diyerek uğurladı. Bu maceraya rağmen 09:40 ta işimiz bitti.
NNDDD tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhaba arkadaşlar, bana da IL gelmiş bu gün. 17 Ekim. Tüm arkadaşlar adına ve kendi adıma çok sevindim. Dilerim, mülakatlarımız da olumlu sonuçlanır ve yine seviniriz hep beraber.
-
Bu arada ben deskteki hanıma işlemleri hızlıca yapmamızı istiyorsunuz, bu nedenle pasaport no değiştirecektim, adres değişikliği yapacaktım bunları yapmadan direkt kapatsam formu olur mu dedim. Tabi olur, yeter ki kapatın, açıkken mülakat olmaz dedi. Zaten belgeleri verdiğimizde var olan değişiklikleri görmüştü( yeni pasaportla, yurtdışı yeni polis belgesi). O nedenle böyle minör değişiklikler için DS-260 açtırmak çok da gerekli değilmiş. Ama marital status değişikliği vs gibi temel değişiklikler yine gerekecektir. Pasaport değişti ama DS de eski pasaport numarası var ve 4 taneyi birden değişim ile vakit kaybetmedim dedim, hiç sorun yok dedi. Bilgi olsun diye yazmak istedim.
-
Arkadaşlar merhaba. Bu gün ( 06 Eylül 2025) Ankara Unganlar Klinikte 09:30, 09:45, 10:00 ve 10:15 için olmak üzere ben, eşim ve 18 ve 20 yaşlarında olan iki kızım için randevumuz vardı. Deneyimi paylaşmak istedim.
Sabah randevu saatinden 15 dakika önce klinikteydik. Hemen 4 ümüzün pasaportlarını ve aşı kartlarını istedi sekreterler. Herbirimiz için birer istek kâğıdı yazıp, pasaportlarımız ile beraber alt kattaki Düzen Laboratuvara yönlendirdiler. Kızlarımdan kan, idrar ve A.C. Filmi, eşim ve benden sadece A.C. Filmi istendi. Sanıyorum belli yaş sonrası kan ve idrar istemiyorlar. Sekreterler ve Laboratuvardaki görevliler son derece kibar, açıklayıcı ve ilgililerdi. Laboratuvara bu tahlil ve radyografiler için 12534 TL kredi kartı ile ödedik(yaklaşık 308 $ dedi galiba). Sonra tekrar üst kata çıktık. Saat 09:50 civarıydı, saat 11:00 de muayene ve aşı için gelmemizi söylediler.
Saat 11:00 de tekrar geldik. Biz beklerken 2 kişilik ve 3 kişilik iki aile daha geldi. Saat 12:10 dan itibaren sıra ile isimleri okuyarak içeri aldılar, ayrıca sürekli kullandığınız ilaçları da getirin dediler. Her kişi yaklaşık 10 dakika kaldı.
-Hiç cerrahi operasyon geçirdiniz mi?
-Troid, kalp, şeker rahatsızlığınız var mı ilaç kullanıyor musunuz?
-Sizde ya da ailede tüberküloz öyküsü var mı?- Psikiyatrik tedavi gördünüz mü?
Bunlardan sonra da sohbet şeklinde orada ne iş yapacaksınız, hangi eyalet düşünüyorsunuz, neden orası gibi gayet kibar bir konuşma ile beraber, bir adet aşı yapıyorum dedi. Eşime de bir aşı yapılmış. Kızlarımdan birine 1, diğerine 2 tane yapılmış. Toplam 4 muayene ve beş aşı için 77931 TL ödedik (1891 $ dediler sanıyorum). Raporlarınızı direkt Konsolosluğa göndereceğiz, Pazartesi e-mailinize yapılan aşıların ve raporların ayrıntısını göndereceğiz dediler. İşimizin bittiğini söylediklerinde saat 12:55 gibiydi. Bizden önceki iki kişilik aileye saat 16:00-17:00 de tekrar gelmelerini söylediler.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ortam çok rahatlatıcıydı. Ayrıca, belki Cumartesi olması nedeniyledir diye düşünüyorum, gayet stressiz ve sakin geçti. Herkese kolaylıklar diliyorum. Umarım, hepimizin konsolosluk görüşmeleri de sorunsuz ve stressiz geçer.
- Psikiyatrik tedavi gördünüz mü?
-
@NNDDD ilk kez sıradayken Tam önümde sanıyorum omercangoksu hocam vardı. Sadece isim söylenirken duydum. Tanışma fırsatımız olamadı, işlemleri bizden önce bitti sanıyorum, bizim bittiğinde tekrar öğrenilseydim, tanıtacaktım kendimi. Dilerim onların da olumlu sonuçlanmıştır. Herkese bol şans diliyorum. Biraz hızlı yazdım, imla hataları oldu, kusura bakmayın. Sevgilerimle.
-
@fyucel Merhabalar, ben de Chen ile çalıştım ve bu gün buraya kadar öğrendiklerim ile beraber yine başvurmam gerekse yine avukat ile çalışırdım. Arkadaşınızı eğer zorlamayacaksa, risk almadan, stres olmadan ( ki avukata rağmen stressiz mümkün değil) ve bu işi bana göre en iyi yapanlardan biri olan Chen ile devam etmesini öneririm. Tamamen kişisel fikrim. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.
-
RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminlerİş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@begumm çok teşekkür ederim. Haklısınız ben de Chen’e “DS-260 sonrası kızım üniversite için adres değiştirdi, pasaportlarımız yenilenmesi gerekecek, bu bilgileri update etmek gerekir mi, bilgiler örtüşmüyor diye Ankara’da sorun çıkar mı?” Diye mail atmıştım. Chen de aynen sizin yazdığınız gibi, dosyanın bir kez gönderildiğinde kilitlendiğini, ve hayatın olağan akışı içerisinde bazı değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu onların da bildiğini ve bir sorun çıkmayacağını yazmıştı. Bu durumda kaygılanmamıza gerek yokmuş, sizin verdiğiniz bilgi ile netleşti zaten. Tekrar çok teşekkürler. Herkese bol şans diliyorum.
-
RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminlerİş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@begumm Öncelikle herkesi bilgilendirme duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Ama ben tam anlayamadığım için soruyorum; DS-260 formu son 6 ay içinde olmalı kuralı EB-2 NIW için geçerli değil mi? Unganlar size bu bilgiyi mi verdi? Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi EB-2 kategorisinde DS-260 formunun son 6 ay güncelliği çok olası değil. Şimdiden teşekkür ederim.
-
@meke Merhaba, az önce bana da mail geldiğini gördüm. Aynen size ve joewalker hocama gelen gibi sanırım. Benim de DQ tarihim 8 gün önceymiş, onu gördüm. Bazı hatırlatmalar var mektupta; örneğin polis sertifikası üzerinden 2 yıl geçtiyse veya bekleme sırasında bir çocuğunuz 16 yaş olduysa yeni polis sertifikasını hazırlayın, mülakatta yanınızda götürün diyor vs.
Ben sadece mülakata girmiş olan, yani mülakat randevu tarihi içeren mektubu alan hocalarım da, öncesinde böyle bir ön mektup almışlar mıydı onu merak ettim. Yoksa bu yeni bir uygulama mı? Vakti olan hocalarım yazabilirse çok sevinirim aslında. Teşekkürlerimle. -
@Megadeth Hocam doğru anladıysam 21 Mayısta mülakat maili aldınız , mülakat tarihi 21 Temmuz. Şimdi yaşadığınız sıkıntı mülakat öncesi yeni sisteme kayıt yaptırmak için yaşadığınız sıkıntı mı? Amerika’daki aracı kurum derken, bir avukat ile mi çalıştınız? Eğer öyleyse onlar sizin yerinize kayıt yapabilirler veya size izlemeniz gereken adımları yazarlar.
Ayrıca pelinoaydın hocamız da işaret etmiş ama, mülakat maili gelince sistemde otomatik görünmüyor musunuz, mutlaka kayıt mı gerekiyor? Ben Chen ile çalışıyorum IVP sürecini de beraber yürütüyoruz. Bana en son NVC den gelen mail onlara da gitmişti ( Talebiniz devam ediyor değil mi, polis sertifika zamanı 2 yılı geçerse yenisini alıp mülakatta yanınıza alın, bundan sonraki mail mülakat randevu maili olacak diyen). Bunu Chen’e sordum, sadece mail bekleyin, bir şey yapmamız gerekmiyor dedi. O nedenle öncesinde yeni sisteme bir kayıt gerekip gerekmediği konusunda emin değilim. Gerekliydi de benim adıma onlar mı yaptı ondan da emin değilim.
Bu nedenle bu konuyu kendilerine sormak istiyorum. Yanıtı bilgilendirme amaçlı buradan paylaşırım. Herkese her katkı için teşekkür ederim.
NNDDD tarafından gönderilen son iletiler
-
@fyucel Merhabalar, ben de Chen ile çalıştım ve bu gün buraya kadar öğrendiklerim ile beraber yine başvurmam gerekse yine avukat ile çalışırdım. Arkadaşınızı eğer zorlamayacaksa, risk almadan, stres olmadan ( ki avukata rağmen stressiz mümkün değil) ve bu işi bana göre en iyi yapanlardan biri olan Chen ile devam etmesini öneririm. Tamamen kişisel fikrim. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.
-
@smmu99 Hocam tebrik ederim, gözünüz aydın. Bizde 4 adet ( ben ve 3 aile üyesi) A4 boyutunda sarı zarf vardı. Aile üyelerine ait sarı zarflar normal kalınlıkta ve A4 boyutundaydı. Benim zarfım oldukça kalındı, sanırım mülakatta onların önünde duran dosya. Hatta yanılmıyorsam, bir çok forum üyesi hocam posta yolu ile geldiğinde kendilerine ait kalın dosyaların ya bir kutu içerisinde ya kalınca sarılmış olarak geldiğini ifade etmişti. Bizim pasaportları eşim Ankara'ya gidip elden teslim aldığı için, kalın da olsa zarf içinde vermişler, eşim kırtasiyeden kutu edinmiş. Yani aslında sizin gönderdiğimiz dökümanlar ne ise onlar ve ona dair yazışma ve formlar var dosyada diye biliyorum hocam.
-
@Melek-Alan Hayırlı olsun Hocam, tebrik ederim.
-
@sbsb2025 Hocam tebrikler, hayırlı, uğurlu olsun.
-
@Yağız-Pekyiğit Hocam tebrik ederim, hayırlı, uğurlu olsun.
-
@MyWay-0 Hocam çok tebrik ederim, sizin ve hepimizin her işi böyle kolaylıkla olsun inşallah.
-
@smmu99 Hocam öyle bir mail size de gelecektir mutlaka. Pasaportların konsolosluktan alınması sonrasında kişilere bilgi veriliyor diye biliyorum. Ayrıca teslim alacağınız açık adres de var mailde. Yine de adrese ihtiyaç olursa yazarım size.
-
@smmu99 Hocam merhaba, mülakatın ertesi günü gelen mailden ilgili linki ve almaya dair bilgileri kopyaladım sizin için. Oradan linke tıklayıp aldık randevuyu. Randevu sonrası QR kodu ve her kişi için UID numara oluyor, onu kaydedin. Ankara’da onu gösterip alıyorsunuz .
Bir A4 kağıda kimliklerimizi arkalı önlü fotokopi çektik, altına da…………… TC numaralı ……………………………..isimli kişi (eşim/babam) adıma hazırlanan pasaport ve belgeleri teslim almaya yetkilidir.
Tarih, ad- soyad ve imza
Şeklinde yazı verdik her birimiz. Yanınızda sizin kimliğiniz ve e-devletten aldığınız aile dökümlü nüfus kayıt örneğinizi de götürün. Bol şans ve kolaylıklar diliyorum.Please note that all applicants who chose to collect their passports at the standard pickup locations in Istanbul and in Ankara) must schedule an appointment in advance via https://schedule.gtspremium.com/. For details, visit: https://www.ustraveldocs.com/tr/en/submitting-your-documents
ATTENTION: After booking, a QR code will be generated—please save a screenshot immediately for your records. and present to the staff when collecting your passport. Each UID number requires an individual appointment, and once confirmed, the appointment cannot be cancelled or rescheduled. If you fail to collect the passport on time, you can schedule a new appointment on the next working day.
If you have already collected your passport, disregard this email. If your selected appointment date falls beyond the 15-business day window, the passport may no longer be available for pickup. Therefore, ensure your appointment is scheduled within the 15 business day period to avoid complications.
-
@Yağız-Pekyiğit Hocam, bizlerin vize kategorisinde, gelir veya mal varlığı, hesap dökümü gibi herhangi bir belge ve kanıt istemiyorlar. Zaten Ankara’dan gelen döküman listesinde de böyle bir talep yok. Forumdan bildiğim kadarıyla bir çok hocam da böyle bir evrak sunmadı. Ben de mülakata böyle bir evrak götürmedim. Sorulmadı. Mülakatınızda başarılar dilerim.
-
@omercangoksu Merhaba Hocam. Size gelen kutuyu da, eşinize gelen dosyayı da açmamanız gerekiyor, Amerika’ya ilk girişte CBP (Custom and Border Protection)görevlisine vereceksiniz. Ayrıca aşı belgelerinizden de birer fotokopi isteyeceklermiş. Bu bilgiler çalıştığım avukatlık firması dan ve forumdan edindiğim bilgiler. Yine, Forumdan okuduğuma göre tüm ilk başvuru sahiplerinin portfolyo şeklinde giden belgelerini aynen size gönderilen gibi eğer fazlaysa kutu ile gönderildiğini okumuştum. Ama onlar da balta şeklinde mi sarılıydı bilemiyorum

Benim dosyam posta ile gelmediği, eşim elden aldığı için çok büyük bir zarfta teslim edilmiş, eşim oradan ayrılınca yırtılmaması için kırtasiyeden bir kutu alıp içerisine koymuş. Sizin dosyanız muhtemelen hem daha kalındır hem de postada zarar görmemesi için önlem almışlardır. Ama açmamanız gerekiyor. Tekrar tebrikler.