@emre911 "3-4 ay kalacağım" diyebiliriz ya da girişte "1 ay kalmayı planlıyorum" diyip bu süreyi uzatabiliriz, eğer girişte görevlinin bize verdiği max kalış süremiz buna yetiyorsa. 6 ayı aşmadığımız sürece planımızı uzatabilir ya da kısaltabiliriz diye düşünüyorum. yani tabi bir sürü soru sorulabilir bu işlemlerle ilgili ama teknik olarak böyle bir hak tanımışlar. turist vizesi ile girip başka bir vize türüne geçiş yapmaya izin veriyorlarsa buna uygun işlem yapmak için bir kılıf uyduruluyor yasalar çerçevesinde. sonuçta verilmiş bir hak bu. "turist vizesi ile gelip employment based kategorisindeki bir vizeye geçiş yapılamaz" gibi bir ibare eklenmediği sürece bu seçenek kullanabilir. riskleri var mıdır? evet olabilir, sonuçta değerlendirmeyi yapan insan. iyi niyeti sorgulayabilir, uygun görmeyebilir.
tabi şu eklemeyi de yapayım. bu süreci avukatlar veya aracı firmalardaki bu dosyalarla uğraşmış kişiler daha iyi değerlendirebilir. benim bu yöntem için kesin doğrudur ve sorun çıkmaz demem hata olur. işin teknik detayı çok. ekonomik olarak bizi zorlamıyorsa, I-140 başvurusu öncesi ya da en kötü bülten takibi yaparak current olmaya yakın hissetimiz bir an ABD'ye giriş yapmak, F1 ile bir dil okuluna kayıt olmak ve sonra I-485'i doldurmak için current olmayı beklemek riski en az yöntem olabilir diye düşünüyorum.