• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
      • Popular Topics
      • Best Posts
    • Popular Topics
    • Best Posts
    • Feed
    • Watched Topics
    • Bookmarks
      • Users
      • Groups
    • Users
    • Groups
    • Map
    • Calendar
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Search
    1. Home
    2. tufank
    Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
    6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.
    Ankara ABD Konsolosluğu'nda mülakata girecek Green Card Çekiliş Talihlileri şu iletideki önemli uyarıyı incelemeliler!
    • Profile
    • Following 2
    • Followers 12
    • Topics 2
    • Posts 667
    • Best 422
    • Controversial 1
    • Groups 1

    tufank

    @tufank

    ⭐

    717
    Reputation
    843
    Profile views
    667
    Posts
    12
    Followers
    2
    Following
    Joined Last Online
    Website CODING.COM.TR Location Mersin

    tufank Unfollow Follow
    ⭐

    Best posts made by tufank

    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Öncelikle DV2024 süreci herkes için hayırlı olsun. Bu kapsamlı bilgiler için ellerinize emeklerinize sağlık @crazycells ve @gucarslan

      Ben de geçen günlerde DS-260 formu ile ilgili tekrar eden 10 soruyu seçerek "sıkça sorulan sorular" dokümanı hazırlamıştım ve DV2024 sohbet sayfasında paylaşmıştım. Buradan tekrar paylaşıyorum umarım faydalı olur. Eksik veya hatalı olduğunu düşündüğünüz kısımlarla ilgili Google Docs üzerinden katkıda bulunabilirsiniz.

      Google Docs linki: https://docs.google.com/document/d/1-YVl4zJy1ZvHI34E6pLevk6sn0LT-sLQQjOrh3pwNh8/edit

      PDF: DS-260_SIKCA-SORULAN-SORULAR.pdf

      Ekran görüntüsü:

      Screenshot 2023-05-09 at 11.28.02.png

      posted in Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
      tufank
      tufank
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      DS-260 formu ile ilgili tekrar eden sorular mevcuttu. Bunlar arasından en çok sorulan 10 soruyu seçerek "sıkça sorulan sorular" dokümanı hazırladım. Umarım faydalı olur. İlgili dokümanları buraya taşıdım: https://yesilkartforum.com/forum/post/355484

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      tufank
      tufank
    • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      EB3-C (EW) Other Workers Vizesi Nedir?

      İki yıldan az eğitim veya deneyim gerektiren "vasıfsız işler" olarak da adlandırılan işlerde çalışarak green card almanızı sağlayabilecek "istihdama dayalı" bir vize türüdür. Aile üyeleri ile birlikte yıllık toplam 10.000 vize kotası vardır.
      Size sponsor olacak işverinin aynı işi yapabilecek ABD'li işçilerin bulunmadığını kanıtlaması gerekmektedir. Bunun için işveren öncelikle geçerli maaş belirleme süreci başlatır (PWD) ve sonrasında iş ilanları / reklamlarla bu işte çalışacak bir ABD vatandaşı olmadığını çalışma bakanlığına belgeler / kanıtlar. Bu kanıtlarla birlikte işverenin sizin adınıza çalışma bakanlığına işçi sertifikasını (LC) göndermesi gerekmektedir. Bu sürecin tümüne PERM süreci nedir. (Program Electronic Review Management)

      Bulunduğunuz ülkedeki ADB elçilikleri / konsoloslukları veya ABD içerisindeyseniz AOS yönteminden birini seçerek ilerleyebilirsiniz. İlk adımınız size sponsor olacak firmayı bulmak olacaktır. Bu işlemi bir avukat veya doğrudan bu işlerle uğraşan ve işçi ile işvereni buluşturan servisleri kullanarak yürütebilirsiniz. Asıl önemli olan husus bunun gerçek bir iş olması. Siz veya aracı firma, sponsor firmaya herhangi bir ödeme yapmamalıdır. Süreçte yapacağanız ödemeler aracı firmanın karşılayacağı danışmanlık, avukatlık, kurye, banka ve bazı belge masraflarından ibaret olmalıdır.

      eb-3c-flowchart-22-09-2023.jpeg

      Konsolosluk Yöntemini Seçenler için Formlar / Aşamalar (Consular Processing)

      LC -> I-140 -> DS-260 -> Vize mülakatı - Vize onayı

      AOS Yöntemini seçenler için Formlar / Aşamalar (Adjusment Of Status)

      LC -> I-140 -> I-485 + I-765 EAD -> Vize mülakatı - Vize onayı

      Süreç içerisindeki formlar, kısaltmalar ve diğer teknik detaylar:

      CP (Consular Processing) : Vizeyi konsolosluk mülakatı ile alma yöntemi.

      AOS ( Adjustment Of Status) : ABD içersindeki göçmen olmayan bir vize türünden kalıcı vize türüne geçiş yöntemi.

      USCIS (U.S. Citizenship & Immigration Services) : ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri.

      NVC (National Visa Center): Göçmen vize kategorilerindeki başvuruları değerlendiren ve ilgili ABD elçilikleri veya konsolosluklarına gönderen birim.

      DOL (Department of Labor) : ABD Çalışma Bakanlığı.

      Vize bülteni: Her ay USCIS tarafından yayınlanan, göçmen vize kategorilerinde işlem yapan kişilerin yerini / sırasını takip etmesi için kullanılan tablolara verilen isimdir. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html adresinden takip edilebilir.

      Current olmak: Sıra numaramızın (PD'mizin) bültende aktif olması, yani bültendeki tarihin bizim öncelik tarihimizi veya sonrasını göstermesi. Seçtiğimiz yönteme (cp veya aos) ve işlem durumumuza göre kontrol etmemiz gereken tablolar değişebilir. Aşağıda yer alan "Süreçle ilgili önemli linkler" kısmında bununla ilgili detaylı bilgi mevcut.

      Retrogression: Vize bültenindeki tarihler bazen ileri gitmek yerine geriye gidebilir, buna gerileme yani "retrogression" denir. Bunun nedeni başvuru sayılarının çok olması, işlem yoğunlukları ve senelik verilebilecek vize kotasına ulaşılmasıdır.

      LC (Labor certification): İşverenin sizin adınıza dolduracağı işçi sertikası. ETA-9089 formu olarak da adlandırılır.

      LC Audit : Doldurulan her 3 işçi sertifikasından 1 tanesi otomatik olarak audit'e yani denetime girer, tamamen rutin bir süreçtir. Denetimi böyle rastgele yapmayı uygun görmüş çalışma bakanlığı, korkulacak bir süreç değil. İşverenin LC formuna girdiği tüm ilan, pwd vb. süreçleri kanıtlayacı belgeler göndermesi istenir. Sadece süreci biraz uzatabilir.

      PD (Priority date): İşverenin sizin adınıza LC'yi çalışma bakanlığına gönderdiği tarih sizin öncelik tarihiniz / sıranız oluyor. Banka kuyruğundaki sıra numarasının vize işlemlerindeki karşılığı diyebiliriz. Sıra numarasını alan beklemeye geçiyor.

      I-140: Bu form yabancı işçiler için göçmen dilekçesidir. LC yani işçi sertifikanız onay aldıktan sonra göçmenlik işlemlerini başlatabilmek için işveren tarafından doldurulur. Onay alan LC'nin zaman aşımına uğramaması için I-140 formu 6 ay içerisinde çalışma bakanlığına gönderilmelidir.

      I-140 Premium Process : I-140 formunun 15 gün gibi kısa bir sürede değerlendirilebilmesi için USCIS'ten satın alınabilecek hızlandırılmış servis. Bazı aracı firmalar verdikleri servise bu hizmeti dahil ediyorlar. Eğer dahil değil ise ekstra ücret ödenerek satın alınabilir.

      I-140 RFE: Request for Evidence dediğimiz bu işlem dilekçedeki bilgiler yeterli bulunmadığı zaman USCIS yetkilileri tarafından daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğu durumlarda talep edilir. Bu aşamaya giren başvuralar ek formlarla işe ve kriterlerine uygun olduğunu kanıtlaması gerekecektir. Dilekçenin reddi anlamına gelmez ancak süreci uzatacaktır.

      DS-260 ( Sadece CP yöntemi için): PD'miz bültende "current" olduğu zaman, yani sıra numaramız "tabloda" ilk göründüğü zaman artık dosyamız NVC'ye gönderilir ve konsolosluk randevusu alabilmemiz için bizim ve varsa aile üyelerimize ait bilgiler ayrı ayrı bu form aracılığı ile tanımlanır. Belgelerimiz onaylandığı ve sıra numaramız "Final Action Dates" tablosuna göre current olduğunda artık hayırlısı ile konsolosluktan vize randevusu almaya hazırız demektedir.

      DQ: DS-260 veya I-485 formu ve tüm belge işlemleri tamamlandıktan sonra "Documentarily Qualified" durumuna geçilir. Bu artık vize almak için her şeyin hazır olduğu ve "Final Action Dates" tablosuna göre current olmayı beklediğimizi gösterir. Current olduğumuz zaman seçtiğimiz yönteme göre konsolosluktan veya USCIS'ten randevu bekleme aşamasına geçeriz.

      I-485 (Sadece AOS yöntemi için): ABD'de geçerli bir vize türüne sahip olanların AOS yaparak göçmen vize türüne geçmelerini sağlayan form. PD'miz bültende "current" olduğu zaman, yani sıra numaramız "tabloda" ilk göründüğü zaman artık dosyamız USCIS'e gönderilir ve randevu alabilmemiz için bizim ve varsa aile üyelerimize ait bilgiler ayrı ayrı bu form aracılığı ile tanımlanır. Belgelerimiz onaylandığı ve sıra numaramız "Final Action Dates" tablosuna göre current olduğunda artık hayırlısı ile USCIS yerel ofislerinden vize randevusu almaya hazırız demektedir.

      I-765 EAD (Sadece AOS yöntemi için): Green card'ınız onaylanıncaya kadar sponsorda çalışmanızı ve ABD dışına seyahat etmenizi sağlayacak geçici çalışma belgesidir. PD'niz bültende current olunca I-485 formu ile birlikte doldurabilir.

      Süreçle ilgili önemli linkler

      Vize bülteni:

      Vize bülteni https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/ adresinden takip edilebilir. Her ay yayınlanan bültendeki yerinizi AOS ve CP yöntemini tercihinize göre takip edebilirsiniz. Sponsorunuz sizin adınıza LC belgesini doldurduğu tarih sizin PD'niz oluyor. Bu tarihle bültendeki yerinizi takip edebilirsiniz. Örneğin 22 Eylül 2023 tarihinde LC'si dolduran bir kişinin PD'si İngilizce yazılışıyla 22SEP23 tarihidir. Bültende bakmanız gereken üst başlık "EMPLOYMENT-BASED PREFERENCES". Bunun altında 2 adet tablo yer almaktadır.

      A. FINAL ACTION DATES FOR EMPLOYMENT-BASED PREFERENCE CASES
      Screenshot 2023-09-22 at 10.22.55.png
      B. DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS

      Screenshot 2023-09-22 at 10.23.16.png

      AOS yöntemini seçtiğiniz zaman her ayın bülteninde I-485 formunu doldurmak için hangi tabloyu kontrol etmeniz gerektiği belirtilir. Genelde mali yılın ilk aylarında (ekim, kasım), B. DATES FOR FILING tablosu baz alınır, sonraki aylarda ise yerini FINAL ACTIONS tablosuna bırakır. Bültenden bunu takip etmeniz gerekecektir. Tabloda "Other workers" kategorisi altında yer alan tarih sizin PD'niz ile aynı veya daha ileri bir tarih ise artık bu formu doldurmaya hazırsınız demektedir. Ancak formu doldurmuş olmanız green card'ın hemen hazır olacağı anlamına gelmez. Green card alabilmeniz için I-485 başvurunuzun tamamlanması / onaylanması ve sonrasında PD'nizin A. FINAL ACTION DATES tablosunda da "current" olması gelmesi gerekir.

      CP yöntemini seçtiğiniz zaman DS-260 formunu doldurabilmeniz için B. DATES FOR FILING tablosu baz alınır. Bültenden bunu takip etmeniz gerekecektir. Tabloda "Other workers" kategorisi altında yer alan tarih sizin PD'niz ile aynı veya daha ileri bir tarih ise artık bu formu doldurmaya hazırsınız demektedir. Ancak formu doldurmuş olmanız green card'ın hemen hazır olacağı anlamına gelmez. Green card alabilmeniz için DS-260 başvurunuzun tamamlanması / onaylanması (DQ olması) ve sonrasında PD'nizin A. FINAL ACTION DATES tablosunda da "current" olması gerekir. Bu hazır hale geldikten sonra artık konsolosluk randevusu bekleyebilirsiniz.

      B. DATES FOR FILING tablosu her zaman daha ileri bir tarihi gösterir çünkü hazırda green card olmasa bile insanların başvurularını almak ve dosya işlemlerini hızlandırmak için bu tablo baz alınır.

      Tabloda "C" harfi yer alıyorsa tarih farketmeksizin herkes için "current" olduğu anlamına gelmektedir.

      PERM Processing Times:

      Perm işlem süreleri tablosunu https://flag.dol.gov/processingtimes adresinden takip edebilirsiniz. Her ay güncellenen bu tabloda PERM sürecindeki işlem sayıları ve ortalama işlem sürelerini görebilirsiniz.

      Screenshot 2023-09-22 at 11.28.36.png
      "Analyst Review" sizin LC'nizin o anki duruma göre ortalama ne kadar sürede değerlendirilebileceğini gösterir. "Audit Review" ise eğer LC'niz audit'e girerse ortalama ne kada sürede sonuçlanabileceğini gösterir.

      Screenshot 2023-09-22 at 11.05.13.png

      Yukarıdaki tabloda ise "Priority Date"'e göre hangi dosyaların o ay işlemde olduğunu gösterir.

      DOL başvuru takibi ve durum kontrolü

      DOL' ait şu adresten https://flag.dol.gov/case-status-search size aracı firma veya avukat tarafından iletilen "G-" harfiyle başlayan takip kodu ile başvurunuzun gerçekten yapılıp yapılmadığını ve ne aşamada olduğunu takip edebilirsiniz. Ayrıca bu ekrandan PWD sürecindeki iş ilanları için de sorgulama yapabilirsiniz.

      Not: yukarıdaki aşamalar ve takip linkleri EB3 kategorisinde yer alan "skilled" ve "professional" seçenekleri için de referans alınabilir. Aradaki fark işin gereklilikleri ve vize bülteninde dikkate almanız gereken kategoridir. Skilled ve Professional için vize bülteninde "3rd" başlığına bakmanız gerekmektedir.

      EB3-C (EW) Other Workers Durum Takibi - Excel Tablosu

      Forumdaki üyleler arasından bu sürece başlamış kişileri aşağıda formu kullanarak excel tablosuna kayıt olmaya davet ediyorum. Bu formda kişisel ve gizli kalması gereken bilgiler talep edilmiyor. Sadece süreçteki konumunuzu görmek ve diğer üyelerlerle karşılaştırabilmek için oluşturulmuştur ve kaydolmak gibi bir zorunluluk yoktur. Buraya veri girebilmeniz için bir google hesabına ihtiyacınız olacaktır çünkü formu güncellenebilir yaptım. Yani süreç içerisindeki tüm güncellemeleri kendi email hesabınızla giriş yaparak form üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Buraya kaydettiğiniz e-mail adresi ben dahil kimse tarafından görüntülenemez. Sadece forma girmiş olduğunuz bilgiler açık bir şekilde excel tablosunda yer alır. Süreç içerisinde hangi konumdaysanız o alanları doldurmanız, diğer alanları boş bırakmanız gerekmektedir. Katılımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

      Formu doldurma & düzenleme adresi: https://forms.gle/YMZfBYVRKFyDBwSM6

      Forma doldurulan tüm kayıtların yer aldığı excel tablosu: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1z9VvHB4wKk5t8qILfEC96pXbtNEwSTymel61TYX55ew/edit?usp=sharing

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      @Recep-Hatun Engelleyen ben olmadığım için bir sorun görmüyorum. İyi o zaman herkese laf söyleyip engelleyeyim kimse de bir şey söylemesin arkamdan hoş olmadığı için, bunu mu diyorsunuz? Kim neyi yazmak istiyorsa, saygı ve kurallar çerçevesinde onu yazmakta özgür bence. Sizin "hoş / hoş değil" onayınıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Neyse ya şurada çekilişe 4 gün kalmış tadımızı kaçırmaya ve bu tip tartışmalara bence gerek yok.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

      @CVera hayırlı olsun. biz de 11 ağustos 2023 tarihinde BDV firması ile bu yola girmiş bulunuyoruz. Ailece turist vizemiz olmasına rağmen Consular Processing'i seçtik, 3 sene veya daha fazla sürebilir süreç ama bunu göze aldık. Çok araştırdım ve artık aksiyon alma zamanı geldiğini düşünerek harekete geçtim. sağolsunlar firma yetkilileri çok ilgilendiler hatta kotası açıldıktan sonra bir anda yayından kaldırılan bir iş için bana ek kota açarak başvurmamı sağladılar. "warehouse" işi tercih etttiğimi belirtmiştim öyle de oldu ( lokasyon Atlanta,GA). yerli firma ile ilerlemedim çünkü orada "food" işi dışında başka bir kategori yok şu aşamada. sponsor firmanın LC girişini yapmasını bekliyorum. Neden bu yöntemi seçtiğimizi ve süreç ile ilgili detayları ayrıca aktaracağım.

      edit: Bu başlık altındaki tartıştığımız konuları ve edindiğimiz bilgileri daha derli toplu olacak şekilde yeni bir başlığa aktardım: https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları

      ayrıca başvurumu yaparken "bizi nereden duydunuz sorusuna" ek bir seçenek ekleyerek "yesilkartforum.com" olarak cevap verdim, çünkü bu site bilgi anlamında bize çok şey kattı ve katmaya da devam ediyor sayın @crazycells

      bdv-yesilkartforum.jpg

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

      @denizci10 maalesef bizim toplumun bir kesiminde böyle bir huy var. biri yeni bir işe atıldığında veya karar aldığında onun tam tersi çıkması ve kişinin zor durumda kalması için hunharca eleştirir ve sonra "bak işte ben demiştim" demek için pusuda bekler. şüpheyle bakabilir insanlar bu normal, yapıcı eleştirileri ve soruları anlarım ama hepsinin bir sınırı var. meraklı olmak sorgulamak ayrı , kötü niyet ayrı şeyler. ben sizin web sitenizi inceledim gayet açıklayıcı sayfalar dolusu bilgi eklemişsiniz. işlem boyunca doldurulan formlar, teknik terimler ve vize istatistiklerine kadar epey geniş bir içerik var. daha vize türünün / sürecin ne olduğunu bilmeden, okumadan yorum yapan o kadar çok kişi var ki. ortada gerçek bir sorun yokken böyleler, bir de olumsuz bir durum yaşansa kim bilir neler söylenir. gerçekten zor bunlarla mücadele etmek. sizlere işlerinizde kolaylıklar ve başarılar diliyorum, umarım her şey dilediğiniz gibi olur.

      posted in Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
      tufank
      tufank
    • RE: 2023 Hedefleri

      2023 senesinin herkese sağlık, mutluluk ve bol bol yeşillik getirmesini dilerim 🎊🍻

      posted in Gündem ve Sohbet
      tufank
      tufank
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      @ilkerkaynar90 Haklısınız bazen çok can sıkıcı oluyor. Beni engellediği için görmüyorum artık yazdıklarını. İnsanları bu şekilde terslemeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. Üstüne üstlük konuya hakim olmadığı noktalarda bile sanki çok iyi biliyormuş gibi yorumlar yapıyor. Eleştiri ve yorumlara tamamen kapatmış kendini. Biri şurada benim söylediğim bir şey eleştirse, ekleme yapsa teşekkür ederim. Yapıcı eleştirilerden bahsediyorum. Her gün yeni bir şey öğreniyorum sonuçta. Ama bu arkadaş buranın sahibi gibi herkes adına konuşup ahkam kesiyor, çoğu konuda yanlış veya eksik cevap vererek insanları yanıltıyor.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      tufank
      tufank
    • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

      18 günlük ABD gezimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bu gezide deneyimlediğimiz konular belki birilerine faydalı olur diye aktarmak istedim. Geziyi 7 yaşımdaki kızım ve eşimle beraber yaptık. Ancak baştan şunu söylemek isterim; ABD'de yaşayan kişilerin verdiği bilgiler elbette daha kıymetli, bizlerin bu kısa sürede gördükleri ancak anı olarak aktarılabilir. Dolayısıyla eksik / hatalı şeyler olursa şimdiden affola.  ( @kartalveat , @Serapp, @selamibasaran sizleri de eklemek istedim seyahat deneyimini merak ettiğiniz için )

      ABD'YE İLK GİRİŞ
      Gezi rotamızı ilk etapta şu şekilde planlamıştık:  Mersin - İstanbul - Miami - Orlando - Washington DC - Maryland - New York - Boston - İstanbul - Mersin.  Sonrasında hem maliyetli hem de yorucu olur diye DC ve Maryland'i listeden çıkardık. 13 Temmuz 2023'deki Miami uçuşumuza ait bileti THY'den almıştık ve yaklaşık 10 buçuk saat sürecek bu yolculuk çok rahat geçti. Uçuşun TR saati ile 14:05 te olması bence önemli bir faktördü. Yerel saat ile 19:30 gibi Miami havalimanı'nda olduk. Dolayısıyla otele geçip uyuduğumuzda ertesi gün dinlenmiş bir şekilde kalktık.  Bu nedenle tavsiyem öğlen uçuşlarını tercih etmek. ABD'ye gitmeden önce taksi kullanımları için Lyft uygulamasını telefonuma indirmiş ve cüzdana para aktarmıştım. Lyft pink diye bir hizmet var onun da 1 aylık ücretsiz kullanımını bu vesiyle aktif hale getirdim. İlk 2 kullanım için %50 ( belirli bir limite kadar ) ve ayrıca pink'ten dolayı priority pickup diye öncellikli hizmeti ücretsiz almış oldum. Tabi "pink" üyeliğini hemen iptal ettim ki bir sonraki dönem para çekmesin ( ay sonuna kadar kullanım hakkı devam ediyor ). Uber ile karşılaştırdığımda bu daha avantajlı geldi, özellikle ilk defa kullanıyorsanız. Seyahatin en çileli kısmı ABD'ye giriş aşamasıydı. Uzun bir kuyrukta çoluk çocuk, bebek , köpek topluca ayakta bekletildi insanlar.1.30 saat sürdü işlemler. 30'a yakın gişeden sadece  3 tanesi açıktı, her zaman böyle mi bize mi denk geldi bilmiyorum.  Mobile Pass olanlar tabi ki hızlıca geçti ancak turist olduğumuz için biz kullanamıyoruz. Miami'ye gideceklere tavsiyem o kuyruğa girmeden önce su, tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri. Yoksa büyük bir çile sizi bekliyor.  Sıra bize geldiğinde pasaportları ilettim. Ne amaçla geldiğimizi sordu, "vacation" dedim. Kaç para nakit var dedi, cevapladım. Fotoğraflarımız çekildi ve işlemimiz 2 dakikada tamamlandı.  Terminalden çıktıktan sonra hemen bulunduğumuz konuma ve terminale bakarak lyft uygulamasından taksi çağırdım.  10 dakika kadar sonra ulaştı ve ilk konaklayacağımız otele doğru yola çıktık. Cüzdanda para mevcutsa yolculuk bitince sizin bir işlem yapmanıza gerek yok, konuma ulaşınca para cüzdandan çekiliyor. Dilerseniz belirli bir limit altına inince karttan tekrar yükleme yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

      MIAMI
      Miami'de konaklamak için 13 - 17 Temmuz arasını belirledik. Dinlenmek ve kendimize gelmek için süreyi biraz uzun tuttuk. Otel olarak downtown ve bayside'a yakın The Elser Hotel Miami'yi tercih ettik. Biraz tuzluydu ama ev konforundaydı.  Buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın, ocak , çamaşır ve kurutma makinesi kadar herşey mevcuttu.  Daha sonradan tahsil edecekleri günlük "amenties" fee dedikleri havuz ve diğer tesislerin kullanımı biraz üzdü ama erken rezervasyonla biraz daha ucuza almıştık ve genel olarak memnun kaldık. Ertesi gün bayside marketplace'i gezdik. Genel olarak yeme içme ve alışveriş mekanları pahalı. Skechers'da 2. ye %50 kampanyası vardı ondan faydalandık. Hard Rock Miami'yi ziyaret ettik. Bu çevrede biraz turladıktan sonra market arayışına girdik ve Whole Foods Market'e uğradık. Yiyecek içecek olarak epey güzel şeyler vardı. Yemeklik bir şeyler ve 12'li biramızı da aldıktan sonra otele geri döndük. İlk günün yorgunluğunu atmak için otelin havuzuna gittik. 10. katta çok güzel bir havuzu var.  Ertesi gün Wynwood Walls'u ziyaret etmek için online bilet aldık. Çok güzel eserler var. Çocukla katılabileceğiniz bir adet sprey ile duvar boyama etkinliği de vardı, ücretsiz faydalandık. Dönüşte taksi ile Bayside markete geldik ama felaket bir yağmur bastırdı. Taksiden indikten sonra epey ıslandık. Buraların ani bastıran yaz yağmurları dedikleri gibi felaketmiş. Yağmurdan sığınmak için "bubba gump shrimp co" denilen forest gump temalı mekana sığındık. Yemekler fena değil ancak fiyat / performans olarak bence çok tercih edilecek bir mekan değil. Serviste çok yavaştı. Sonrasında otele dönerken "ross dress for less" sloganlı bir mağazaya girdik. Gitmeden önce bilmiyordum ama meşhurmuş. Çok uygun fiyata marka ürünler mevcut. Beden ve numara bulabilirseniz tabi.  Ertesi gün Miami South beach'e gitmek için taksiye bindik. Okyanusa da girelim dedik gelmişken. Epey berrak ve dalgasız bir zamana denk geldik. Su tuzluydu ve biraz yüzdükten sonra kurumak için çıktık. Üst değiştirme yeri ve tuvalet bulamadık. Şezlong kiralayan yerlere sorduk ancak ana caddeki mekanlardan başka tuvalet olmadığını söylediler.  Amerika genelinde meşhur olan düğmeye basıp su içme çeşmesi hemen sahilin çıkışında mevcuttu. Burada şişelerimize su doldurduk. Ayrıca ayak yıkama ve duş alanı vardı. Sonra downtown'a döndük ve biraz daha gezdikten sonra otele döndük. Miami genel olarak güzel ama pahalı bir şehir. Ertesi sabah otelden çıkış yapmak ve kiraladığımız arabayı almak için lyft ile Miami havalimanına doğru yola çıktık.  Miami'ye ilk geldiğimizde araç kiralamadık çünkü hem otelin otoparkı pahalıydı hem de Miami içerisinde gideceğimiz noktalarda otopark ücreti ödemek masraflı olacaktı.   Gelmeden önce çok uygun fiyata kiraladığımız Alamo şirketine ait alana geldik. Burası çok düzenliydi. Hemen ehliyetleri verdik işlemlerimiz yapıldı. Ek sürücü ücretsizdi eşimi de dahil etmiştim. Görevli "Full depo istermisiniz $63", olur tamam dedik. Galonu $3.49 'a geliyor. Ama bu seçeneği seçtiğinizde ( dolu depo olarak alıp boş depo teslim ) depoda kalan benzin teslim ettiğinizde firmaya kalmış oluyor. Bu önerdikleri şeyi satın almazsanız  yani dolu depo teslimi seçerseniz gelirken benzini sizin doldurup teslim etmeniz gerekiyor. Doldurmazsanız bu seferde yaklaşım $5.5 dolardan kalan kısmı doldurup size fatura ediyorlar. Vaktiniz var ise bu seçeneği de seçebilirsiniz. Arada ek yol yardım filan bişeyler daha satmaya çalıştılar yok dedim sağolun. Sonra bize bir kağıt ve harita verdi, aşağı kata inip 6 numarada bulunan herhangi bir araca binip gidebileceğimizi söyledi. Bayağı şaşırdık daha önce böyle teslim alma görmemiştim. Hatta eğer oturma izniniz ve ehliyetiniz var ise hiç bu adımları bile yapmadan Accelerated Check-In yapıp kendi başınıza aracı teslim alabiliyorsun. Biz mid suv bir araç seçmiştik. Toyota rav 4, nissan rogue ve ford bir araç vardı. Gezip baktık, ama zaten gelmeden önce RAV4'ü kafaya koymuştum. Temiz güzel bir araç. Donanımı da iyi. Navigasyon almadık gereksiz yere. Kendi telefonumdan açtım , Apple'ın haritası çok iyi rahatlıkla gidebiliyorsunuz.  Bu arada otoyol ücretlerini arabayı teslim ettikten sonra kartınızdan çekiyorlar, dilediğiniz gibi tüm hızlı geçiş noktalarını kullanabiliyorsunuz. Yaklaşık 2 saatlik sürecek Orlando'daki otele doğru yolculuğumuza başladık. Yollar güzel, bazı noktalarda 2 şeride düşüyordu ama genel olarak iyiydi. "Service plaza" dedikleri yerler mola yerleri. Bizdeki gibi sağdan girmiyorsunuz, ilginç ama bazılarına giriş "sol şeritten".  Anlayana kadar 2 tane yeri kaçırdım. Mola yerinde aracı eşime verdim, kendisi de ehliyetini yeni almıştı. İlk defa otobana çıkıyordu ve sürüş deneyimi azdı. Rahatlıkla sürebildi, 40 dakika kadar kendisi kullandı. Yolda inanılmaz bir yağmur bastırdı ve sonrasında güneş açtı. Bizim otobanlarda şahit olduğumuz ölü kedi köpekler yoktu ancak 1 tane ölü aligator ve tanımlayamadığız bir hayvan gördük. Tırların / kamyonların lastik parçaları yollarda olabilir dikkatli olmak lazım. Genel olarak 65 mile / saat hız limiti var bizdeki 105 km/saat hıza denk geliyor. Ancak kimse buna uymuyor, genelde daha hızlı geçip gidiyorlar. Dönüşlere dikkat etmeniz lazım, "right lane must turn right" gördüğünüzde oraya girip sonrasında aradan tekrar yola çıkmak büyük sıkıntı yaratabilir, kesik düz çizgilere dikkat etmek lazım. Türkiyedeki şoförler çok sever böyle aralara girmeyi ama burada pek ona izin verilmiyor, cezası da varmış.

      ORLANDO
      En uzun süre kalacağımız (tema parklara gideceğimiz için) Orlando'daki otelimize (hyatt regency grand cypress) 17 Temmuz'da giriş yaptık. Otel bayağı geniş bir alanda, otoparkı yeterli ancak ücreti günlük $25.  İlk oteldeki gibi girer girmez karttan security fee çektiler. Biz zaten konaklamaya ait ücreti önden ödemiştik ama farketmiyor. Epey büyük bir tutarda bloke koydular kartıma ( iade etmek üzere). Otopark ücretini de 2 defa çektiler yanlışlıkla.  Sonra hesaplamadan dolayı hata yaptıklarını tespit ettim ve bunu kendilerine bildirdim ( kahvaltı dahil olmasına rağmen 1 günlük kahvaltıyı fiyata yansıtmışlar). bundan dolayı özür dileyip otopark ücretini almadılar.  Gitmeden önce mutlaka yedek kart, limit olmasına dikkat edin. Yoksa bir anda kartınızda limit dolabilir. Tekrar geri ödenmesi de 1 haftayı bulabiliyor. Eğer dolar hesabınız var ise kredi kartınızın ekstra para birimini dolar olarak yapmanız kur farkı ödememek için faydanıza olacaktır. Yine tüm kart aktivilerinizi inceleyin, yanlış hatalı işlem yapabiliyorlar. Orlando'da sırasıyla Disneyland, Universal Studios ve Kennedy Space Center'ı gezdik. Disneyland biraz hayal kırıklığı oldu. Hem uzun bekleme süreleri hem de yağmurdan dolayı bazı alanların kapatılıp açılması ve koşuşturma bizi yordu. Yemek yemek için bile mücadele etmeniz gerekiyor, yer yok. Çocuğa söz vermemiş olsak gitmemeyi tercih ederdik. Otoparkı ücretli, standart parking $25 dolar , girişe yakın olan preffered parking $50. Biz standart olanı kullandık, diğeri gereksiz. Zaten aktarma aracı ile ana girişe götüyorlar sizi.  4 tane tema park var biz 1 tanesine bilet aldık ( magic kingdom park ). Gereksiz pahalı, herşey ticari zaten. Adamlar standart sıra bir de "lightning lane" diye sıra türetmişler daha fazla para ödeyip sıra beklemeden girebilmeniz için. Neyse eğer ilkokul çağında çocuğunuz varsa girer girmez Fantasy Land'a gitmek daha iyi orada en azından bazı yerler kapalı bekleme alanı, klima var. Tomorrowland kısmı güneş veya yağmur altında beklemek zorunda kalacağınız kısım, orayı en son gezmenizi tavsiye ederim. Mobil uygulamasını kurup aktiviteleri takip edebilirsiniz.
      Ertesi gün ziyaret edeceğimiz Universal Studios çok çok daha iyiydi. Hem daha az bekleme süreleri hem de gölge alanlarda beklemek bizi çok yormadı. Epey güzel aktiviteler var ve çoğuna katılabildik. Burada da yine farklı farklı tema parklar var biz sadece Universal Studios kısmını gezdik, hepsi için ayrı ücret var. otopark kısmı yine ücretli $25. Uygulamasını kurmanızı tavsiye ederim. Etkinlikleri ne zaman başlayacağını ortalama bekleme sürelerini takip edebilirsiniz. Ayrıca restoranlara gitmeden masa ayırıp sipariş verebiliyorsunuz.  Güzel bir gün geçirdik, eğlendik yorulduk otele geri döndük.
      Ertesi gün Kennedy Space Center için arabamızla yola çıktık. Buraya toplu taşıma yok,  1 saatlik bir mesafede. Taksi ile gidip gelmek masraflı olur. Araba bu açıdan önemli. Otopark ücreti $10 en azından daha insaflı. Bileti online almıştık, çok kalabalık değildi. Fazla sıra beklemeden etrafı gezdik ve ücretsiz otobüs turuna katıldık.  Ücretli turlar da var içeride ama bence fazladan para vermeye gerek yok. Çok sıcak bir gündü her zaman olduğu gibi. Eğer her detayı okumuyorsanız 2-3 saatlik bir gezi yeterli olacaktır. Arada interaktif deneyimler var, güzeldi genel olarak.
      Kalan 5 günü alışveriş merkezleri, marketler ve dinlenmek için ayırdık. Walmart'tan çok uygun şeyler aldık, yine Orlando Premium Outlet denilen yerden ünlü markalara ait giyim ürünlerini çok ucuz fiyata alabiliyorsunuz. Mutlaka bu noktaya uğramanızı tavsiye ederim. Otopark ücretsiz. Çok geniş bir alan, 2-3 kere geldik ama gezmediğimiz yerler kaldı yine de.  Wallmart'ın olduğu noktada Five Guys vardı.  4 gün boyunca ordan yedik, bizim kız çok sevdi tadını. Porsiyonlar çok büyük, sakın "büyük boy" patates istemeyin bütün torbayı patates ile dolduruyorlar 🙂  Küçük boy yeterli. Girişte ücretsiz kabuklu yer fıstığı var, içecek bardağı alınca sınırsız içebiliyorsunuz.  Tabi bu her şubede böyle değil. ( orlando premium outlet te yok mesala )
      Bu arada benzin alırken bayağı bir sıkıntı yaşadık. $1 kadar doldurup "limit reached" uyarısı verdi devamlı. Önce kredi kartını okutuyorsunuz sonra benzin tipini seçip doldurmaya başlıyorsunuz. Görevliyi çağırdım o da denedi olmadı. Kendi kartıyla denedi çalıştı. Sorun benim iş bankası kredi kartımda. Belli ki bir şekilde bloke ediyor işlemi. Tüm mekanlarda kartı rahatlıkla kullabilmiştim aslında, burada farklı bir şekilde çekiyor o yüzden izin vermedi sanırım. Neyse ki eşimin access kartı çalıştı onunla doldurabildik. Bu tip sorunların oluşabileceğini göze alarak çeşit çeşit kart almakta ve gelmeden önce tüm yurtdışı izinlerini açtırmakta fayda var.
      Genel olarak Orlando'yu beğendik.  Ancak nüfusun büyük bölümü Hispanik kökenli olduğu için İngilizce bilen sayısı az.  Ayrıca otobanlar ile çevrili bir şehir. Pek yürünebilir alanları yok alışveriş merkezleri ve tema parklar dışında. Arabanız yok ise şehir içerisinde yürüme alanları mevcut değil, toplu taşıma da gelişmiş değil, bu yüzden buraya gelecekseniz araba kiralamanızı tavsiye ederim. Akşam üstü bazı noktalarda trafik yoğun olabiliyor.  25 Temmuzda aracı teslim etmek ve New York'a olan uçuşumuz için Orlando havalimanına geldik. Teslim etme işlemleri de yine çok kolaydı, tabelalar ve görevliler sizi yönlendiriyor.  Delta havayolları ile olan uçuşumuz için güvenlik ve pasaport kontrolü biraz uzun sürdü, bunu dikkate alarak biraz daha erken gelmekte fayda var.

      NEW YORK
      Uçaktan indikten sonra bavulları almak için bir otobüse binip üstüne 10 dakikalık bir yürüyüş yaptık. yine lyft ile taksi çağırdık ancak indirimli haklar bittiği için epey pahalıya geldi. Bence yalnız seyahat etmiyorsanız yanınızdaki kişiye ait yeni bir hesap açıp indirip almakta fayda var. Mevcut eşyalar ile gözünüz kesiyorsa ve yorgun değilseniz metroyu da kullanabilirsiniz.  Kaldığımız otel broadway'in olduğu caddeydi, adı New York Marriott Marquis. Havalimanında buraya gidene kadar müthiş bir trafik vardı. Kaldığımız otel ve çevresi de yine insan seliydi. İstanbul'dan kaçan bizler buraya görünce tabi bunaldık. Sokaklar leş gibi kokuyor. Her noktada size birşey satmaya çalışan tur operatörleri. Bilmiyorum biz sevemedik buraları, belki downtown olduğu içindir , şehir dışı daha güzel yerleri vardır mutlaka.  Otel çevresini, central park, özgürlük anıtı, brooklyn köprüsü gibi noktaları gezdik. Bu geziler için metro card aldık makineden ve para yükledik. Çocuk için ücret ödememiz gerekiyor mu diye sorduki görevli gerek yok dedi.  ( 7 yaş , turnikeden beraber geçtik). Metrolar da yine leş gibi kokuyor. Bir kere kliması çalışmayan bir vagona bindik , sıcaktan eridik resmen. Gittiğimiz her noktada sıcak, kalabalık ve pis kokularlardan bunaldık, fiyatlar da çok yüksek. Niagara şelalesine gideriz diye planlamıştık ama günübirlik turlarla gitmek çok yorucu geldi, gözümüz kesmedi. 25 Temmuzda giriş yaptığımız otelden 29 temmuzda çıkış yaptık.  Sonrasında keşke burada daha az kalıp Boston'da daha çok kalsaydık dedik kendi aramızda. 29 temmuz sabah 10.30'da Kamil Koç ile olan New York - Boston yolculuğumuz için otobüs alanına geldik 🙂 Evet yanlış duymadınız Kamil Koç'u satın alan Flixbus isimli firma burada otobüs seferleri düzenliyor birçok şehire.  İlk başta 4 saat 50 dakika gözülen sefer, new york'tan bir türlü çıkamamızdan dolayı 6 saat kadar sürdü. Otobüs çok yeni değil, konforlu bir yolculuk olmadı. (imkanınız var ise uçak ile gitmek daha iyi olur) Tek avantajı ucuz olmasıydı ve yol üstünde birçok noktayı görme fırsatımız oldu. Otobüs Connecticut kıyı kesiminden geçerek yukarı doğru çıktı. Burada çok güzel kasabalar / şehirler gördük ,greenwich, stamford gibi. Boston'a vardığımızda yağmur atıştırmaya başlamıştı.

      BOSTON
      İlk durak olan Cambridge'i varınca gözümüz gönlümüz açıldı. Çok güzel düzenli yollar ve evlerin arasında geçerek son durak olan South Station'a vardık ve InterContinental Boston oteline 600 metre olan yolu yağmurdan dolayı yürüyemedik. Taksi çağırdık yine ama taksiye gidene kadar sırılsıklam olduk. O gün gezmeyi planlıyorduk ancak yağmur akşam geç saate kadar yağdığı ve Kamil Koç bizi çok yorduğu için enerjimizi ertesi güne sakladık. Boston bizi büyüledi. Avrupa şehri gibi temiz düzenli, yürüme alanları geniş, yeşillikler içerisinde bir şehir. Tabi şehirle Fallout 4 oyunundan dolayı ayrı bir bağım var. Bilenler bilir oyun Boston'ın post-apocalyptic döneminde geçiyor.  Zaten gelen turistlerin çoğu "şurayı kazmıştım, şurada şu görevi yapmıştım" diyor. Freedom trail denilen ve sizi şehirin tüm tarihi noktalarına götürecek bir seyahat rotası var. İnternette aratırsanız zaten haritası mevcut. Yine greenway denilen çok güzel bir yürüyüş rotası var. Şehirde yürüyerek çok rahatlıkla gezebiliyorsunuz, çoğu yerde dinlenme alanları, masalar var. Boston Common park çok güzel. Quincy market denilen türlü türlü yemek içecek ve hediyelik eşya satılan bir pazar var. İnsanlar güleryüzlü. Toplu taşıma ağı gelişmiş, feribotlar ile havalimanına ulaşım var. Şehir her açıdan çok düzenli. Kalabalıktan veya trafikten yana bir sıkıntı yaşamadık.  Keşke biraz daha fazla kalabilseydik dedik. Burası aynı zamanda ABD'ye taşınma planlarını hızlandırmak için farklı aksiyonlar almaya yöneltti bizi, başka bir konu altında zamanı gelince  ayrıca bahsedeceğim. Uçuşumuz 31 Temmuz 23:05'teydi. Otelden biraz geç çıkıp havalimanına geçtik. Burada sıra yok denecek kadar azdı. Çok düzenli ve hızlı bir şekilde ilerledi. Uçağa binmeden önce son bir polis kontrol noktasında bize girişte sordukları gibi ne amaçla geldiğimizi, ne kadar nakitle geldiğimizi sordular. Sonra uçağa bindik. Gece uçuşu olması ve uyuyamamak bizi mahvetti. Başka alternatif olmadığı için mecbur bu saate almıştık. Neyse ki 8 saatlik bir uçuştu, biraz hızlı geldik ve macera dolu Amerika yolculuğumuz böylece sona erdi 🙂

      posted in Yolculuk
      tufank
      tufank
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

      @ilkerkaynar90 cevap veremez , veremediği için de birazdan sizi engeller. boşverin hiç yorulmayın, laf anlatılacak gibi değil, ben denedim olmuyor.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      tufank
      tufank

    Latest posts made by tufank

    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      @Berki-Birdinç ilk iletinin en altında linkleri paylaşmıştım buraya tekrardan ekliyorum:

      Formu doldurma & düzenleme adresi: https://forms.gle/YMZfBYVRKFyDBwSM6

      Forma doldurulan tüm kayıtların yer aldığı excel tablosu: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1z9VvHB4wKk5t8qILfEC96pXbtNEwSTymel61TYX55ew/edit?usp=sharing

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

      @Ferhat-ŞENER pasaporta doğum yeri ne yazıyorsa onu girmelisiniz. İlçe yazıyorsa ilçeyi , il yazıyorsa ili girmeniz gerekiyor.

      posted in Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      @Riethian evet sanırım sistemlerini yeniliyorlar. zaten bence alt yapıları çok geride kalmış. bizim işkur'un bile sistemi daha modern 🙂 şu aşağıdaki ekran görüntüsüne bakabilir misiniz? 640x480 çözünürlüğe göre hazırlanmış web sitesi. bu bir de web sitesi mobil görünüm değil. 90'lardan kalma.

      Screenshot 2023-09-22 at 16.36.39.png

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: Turist vizesi için en erken tarih?

      @ReLoad randevu tarihinin ödeme tarihinden sonra olması bir sorun yaratmaz ve ödemeniz boş gitmez. önemli olan ödeme dekontunuzdaki tarih üzerinden 1 sene geçmeden bir randevu alabilmek.

      posted in Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      @Riethian en büyük beklentimiz buraya ayrılmış 10.000 kotanın bir şekilde yükseltilmesi. Bu işlem sürelerini doğrudan etkileyecek bir durum olacaktır. Yine aynı şekilde DOL tarafında PERM işlem süreleri konusunda da iyileştirmeler yapmaları gerekiyor. LC değerlendirme süreçleri çok ağır ilerlemeye başladı. Buna sebep olan işlem yoğunluğu ise bir şekilde kaynak ayırıp biriken dosyaları temizlemeleri lazım.

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      @sametyavuz evet doğrudur dediğiniz şekilde.

      Vize numaraları CP veya AOS yöntemi ve aile üyelerine göre şu şekilde isimlendiriliyor:

      CP için

      EW3: Asıl başvuru sahibi.
      EW4: Başvuru sahinini eşi.
      EW5: Başvuru sahibinin çocukları.

      AOS için

      EW8: Asıl başvuru sahibi.
      EW9: Başvuru sahinini eşi.
      EW0: Başvuru sahibinin çocukları.

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      @mesut1905 yok aslında tarihler ay/gün/yıl şeklinde gidiyor. Bu tabloda ne kadar beklediğini göremiyoruz, sadece vize basım süresi 1 ay kadar sürmüş onu gösteriyor.

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      @mesut1905 bu biraz müşteri odaklı mailing, sizi sürece katmak için ama tabi bahsettikleri örnek doğru. daha önce sanırım sosyal medya hesaplarında paylaşmışlardı. Umarım işlem süreleri tekrardan bu örnekteki duruma gelir.

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

      yorumlarınız için çok teşekkürler. excel'e katılım sağladığınız için de ayrıca teşekkür ederim. umarım herkes sorunsuz bir şekilde en kısa sürede vizesini alır. dilerim ki bu başlık altına girilen bilgiler sürece yeni katılacak veya katılmış olan herkese bir referans olur.

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank
    • RE: EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!

      Bu başlıktan taşınmanın vakti geldi diye düşünüyorum 🙂 Daha derli toplu olması adına bu başlıktaki içerikleri bağımsız bir başlık altında yeniden oluşturdum.
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları

      Bu konu başlığına aynı zamanda süreç ile ilgili önemli bilgiler ve teknik terimleri ekledim. Kaydolmak isteyenler için de excel tablosunu oluşturdum ( yazının en altında mevcut)

      posted in İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
      tufank
      tufank