Selamlar arkadaşlar,
Bu konuda en çok sütten ağzı yanan grup bizim Charleston grubudur. Biz sevgili dostum @tufank ile bu forumda bu konuları ve yüzlerce cevapsız detayı tartışıp, araştırıp, netleştirdiğimiz kendi süreçlerimize giriştiğimiz dönemde maalesef elimizde çok sınırlı kaynak, geribildirim, yorum vs vardı. Süreci tam anlamıyla okuyarak ve yaşayarak öğrendik. İkimiz de zannediyorum Ağustos 2023 de süreçlerimizi başlattık. Dostum @tufank ’ın LC girişi aynı ay sonu yapıldı. Bize söylenen tahmini tarihler Aralık 2023’tü. Lokasyon, firmaya olan güvenim(C2 seviye İngilizcem olmasına karşın iletişim konusunda eb3vize’den daha memnun kalmıştım), çok acelem olmaması, bültende yığılma olmaması, ve tabii ki bilgi/tecrübe eksikliği sebebiyle bu farkı sorun etmedim. Lakin maalesef binbir türlü bahanelerle sürecimiz beklenenden tam 5 ay uzun sürdü ve LC girişimiz ancak 6 Mayıs 2024’de yapılabildi. Bu gecikmeler bize bültende takribi 1 yıl veya daha fazlasına mal oldu. Bu durumları da oldukça detaylı şekilde forumda da yazdık. Sizden ricam, bu kadar sermaye koyacağınız bir işe atılacağınız zamam mutlaka eldeki kaynakları iyi okuyun.
Ben kendi adıma belki böylesi hayırlıdır diyerek durumu kabul ettim. Ancak özellikle şu anki durumda LC nizi en hızlı girecek firmayla çalışmak en kritik gereklilik. BDV Solutions firması; ilan süreci bitmek üzere veya bitmiş olup LC girişine neredeyse hazır pozisyonları ilana çıkarken, EB3vize henüz daha PDW sürecinde olan ve LC girişine en az 6 ay olan pozisyonları ilana çıkıyor. Aradaki fark çok önemli. Aceleniz varsa tartışmasız BDV Solutions en mantıklı tercih olacaktır. Bir de bizim giriştiğimiz dönemde BDV Solutions 27 bin dolardı, taksitli fiyatı 33 bin dolara geliyordu. Eb3vize ise 20 bin dolardı ve ödemeler 5000 ilk başta, 5000 ilk ödemeden 3 ay sonra, 10000 ise LC onayı sonrasıydı (henüz ödemedik). Dolayısıyla Eb3vize düşük bütçeler için daha mantıklıydı. Sonradan @tufank gönüllü temsilci oldu, onlarda da fiyatların 20k ya inmesini ve ödeme kolaylıkları yapılmasını sağladı vs (hala devam ediyormu bilmiyorum)
Dolayısıyla bu şartlar altınta BDV bana göre rakipsiz durumdadır. Eb3 ün de ilan aşamasına geçmediği pozisyonları ilana çıkıp satmaması daha etik olacaktır. Ancak yeni girişen arkadaşların da derya deniz kaynaklar içeren bu ve diğer ilgili başlığı mutlaka incelemesini öneririm.