@tufank ben şunu demek istedim,çekilişle greencard alanlarin çoğu çekilişe katildigini bile unutuyor ve bir bakıyor çıkmış hazirliksiz ve çoğu parasız, bir çoğu 10 15k dolar toparlayamadigi için ds260 bile doldurmuyor, EB3C de tabiki aracı firmaya verdiğiniz 20 30 k dolar devletin umurunda değil , ama siz gittiğinizde oraya cebinizde 10 20k dolarları gideceksiniz? Şunu demek istiyorum aslında Dışarıdan başvuran bir çok kişi e2 sürecine girmemek için bu sürece giriyor, nasıl turist vizesini e2 statüsü daha sonra EB3C ye çevirdikleri gibi bu zaten başlı başına 100k dolar civarı bir maliyet, yani o ve daha fazlası EB3C dışarıdan başvuran bir çok insanın cebinde olduğunu dusunuyorum ki 20 30k riske atabiliyor! Ayrıca ABD kapitalist in merkezidir hiç şunu kucumsemeyin siz saatlik 15 dolara calistiginizda 50 çalışanı olan bir sponsorun yaklaşık saati 22 23 dolara çalışacak amerikaliya göre yılda 750k dolar kar edeceği devlete ona göre vergi vereceği, sizinde 1 yıl sonra ordab ayrılacağınizi sizinde en kötü ihtimal saatlik 20 dolara çalışıp ona göre vergi vereceğinizi hesap edecek bir yapıya sahip bir ülke, yoksa 800 k 1 milyon k dolarada ihtiyaci yok dimi?