Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)


  • Bir ileti de ben birakayim o halde. Son donemlerde benimsemeye basladigim ve beni cok rahatlatan bir felsefeden bahsederek baslayayim oncelikle. ''Hayatta bir tane dogru yol yoktur''. Bu ne demek ? Yasamimiz boyunca karsimiza cikan sayisiz tercihler karsisinda asla en mukemmelini secip hayatimiza devam edemeyiz. Boyle bir seyin imkansizliginda hemfikir olmak zor olmasa gerek. Bunu ancak dogaustu gucleri olan bir varlik ya da tanri yapabilirdi diyelim.

    Ancak maalesef kendim de dahil bir cok insan ozellikle gunumuzde gelisen teknoloji, ulasilabilirlik, globellesme vs. gibi etkenlerle artik cok daha fazla catalli yollara yani cok daha fazla secim yapma mecburiyetlerine maruz kaliyoruz. Bir yandan secim olasiliklari yani yollarin sayisi artarken bir yandan da bu bize bir stres ve kaygi yukluyor. Insanoglu yapisi geregi en dogru, en guvenli, en tehlikesiz ama bir o kadar da en rahat gidebilecegi yolu tercih etmek istiyor otomatikman. Iste bu stres ve kayginin sebebi yani bu basligin acilmasinin altindaki ana sebep budur.

    Yukarida da belirttigim gibi yola ''en dogru yol diye bir sey yoktur'' diye cikarsak eger, bastan 1-0 onde baslamis oluruz bu maca. Yani, Turkiye de kalip yukaridaki bir kullanicinin dedigi gibi ''jungle'' hayatina devam da etsek, ABD ye gocup Los Angeles in isiltili bir mahallesine yerlesip ruyalar alemine de dahil olsak asla hangi tercihi yaparak daha mutlu olacagimizi bilemeyecegiz. Cunku bir yolu tercih ettikten sonra diger yoldan gitmis olsaydiniz yasamaniz muhtemel olan hayatinizi yasanmadan sonlandirmis oluyorsunuz (cok felsefik oldu hemen toparlayayim :)) Neticede hic yasanmayacak olan hayatlarda neler kazanip neler kaybedeceginizi ancak tahmin edebilir ancak asla tam olarak bilemezsiniz.

    Yanlis hatirlamiyorsam unlu bir yazar ya da dusunurun su minvalde bir sozu vardi: ''Mutsuzlugun kendisinde bir sorun yoktur. Sorun insanlarin mutsuzluk hakkindaki dusunceleridir.'' Dogrusunu bilen arkadaslar ulasirsa burayi editlerim. Ama kabaca buradan cikarilacak fikir su; ''Ben ABD de yasayip kesin mutlu olacagim'' ya da ''Ben Turkiye de kalirsam mutsuz cilekes bir hayat surecegim'' demek kadar yanlis bir sey yoktur. Yanlis odaklar ve bakis acilariyla ABD de varlik ve olanaklar icerisinde yuzse bile omur boyu yuzu gulemeyecek kimseler dahi olacakken Turkiye de kesmekesin icerisinde dusuk hayat standartlari yasayarak yuzu gulen kimseler de olacaktir muhakkak.

    Bitiriyorum 🙂 Cok klasik olacak ama mutluluk gidecegimiz istasyon degil, istasyona giden yoldur. Bu baslikta sorulan sorunun net bir cevabi yoktur ve hic bir zaman olamaz. Ben kendi adima gidip yasayarak deneyimleyecegim. Esimle birlikte. Bakacagiz. Deneyecegiz. Hayat bize neler getiriyor neler goturuyor ? Bu ne kadar surecek bilemiyorum. Belki 3-5 aya donecegiz belki de orada olup topraga karisacagiz. Ama bildigim tek sey su. Gecirdigim her gunumden keyif almaya calisacagim. O gun ABD nin x eyaletinin y sehrindeysem sayet, bana bir seyler katabilecek bana keyif verebilecek beni iyi hissettirecek ne varsa yasamaya gayret edecegim (uclara kacmadan tabii 🙂 Hic bir sey olmasa bir gun ulkeme dondugumde vizyonuma bir seyler katmis kendimi gecmise gore daha da gelistirmis olarak yani eskilerin dedigi gibi ''gormus gecirmis'' olarak hissetmek bile bir mutluluk kaynagi oalcaktir eminim ki.

    Hayatimin son 4 yilinin buyuk bir bolumu Nijerya da gecti. Is dolayisi ile. Ama emin olun burada bile yuzum cokca guldu. Cok degerli anilarim oldu, hala oluyor. Isten gucten arda kalan zamanlarda o kadar cok sey yasiyorum biriktiriyorum ki kendim bile halen daha sasiyorum. Su izbe derme catma yerde bile gulmek keyif almak mumkun. ABD de neden olmasin ? Cok daha kolay olur. Enseleri fazla karartmadan yola koyulun ve kendi seruveninizi kendiniz yasayarak sekillendirin derim. Olursa ne ala olmadi don ulkene hayatina devam et. Ulkemiz de ne olursa olsun Dunya nin sayili guzellikte ve olanaklara sahip olan ulkelerinden birisi ve emin olun orada da mutlu olmanin binlerce yolu var. Yeter ki dusuncelerimiz ve odaklarimiz pozitif olabilsin. Yeter ki kendimizi ''mukemmel yolu tercih etmeliyim yoksa mutsuzluk beni bekliyor'' metasina yenik dusurmeyelim...

    Sevgilerle.


  • @filth_grinder her kelimenize katiliyorum . Amerikada da ailece mutlu olmanizi dilerim. Hayatin insanlara ne zaman ne getirecegi belli olmuyor. O yuzden Guzel dusunelim ve guzel seylerle karsilasalim mumkun oldugunca. Bol sanslar ve guzel yarinlar dilegiyle. 👏


  • ⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder güzel yazı olmuş eline sağlık

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder İnsan her yerde mutlu veya mutsuz olabilir. "Türkiye'de mutlu olamazsınız, Amerika'da olursunuz" gibi bir ifade doğru olmaz. Ama seçim yapma stresi insanları gerçekten yanlış seçim yapmaktan daha çok mutsuz edebiliyor. En doğru ve en iyi seçimi yapma kaygısı bence tüketim kültürünün dayattığı bir şey. Sürekli bize "daha iyisine sahip ol" baskısı yapılıyor. Buna karşı ben minimalizme yöneldim ve minimalist prensipleri uygulamaya çalışıyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @filth_grinder eline sağlık, çok doğru tespitler.


  • @filth_grinder güzel yorumlarınız ve konu başlığına yaptığınız katkı için teşekkürler.


  • Birakin gocmen olmayi, Amerika'da turist olmayi bile her insan deneyimlemeli kesinlikle. Refahin ve rahatin tadini, insanlarin guleryuzunu bir kac gun de olsa deneyimlemeli.


  • Merhaba ben de 53 yaşındayım 4. Başvurumda 2020 yi kazandım gidene kadar 54 olacağım. Mayıs ayından beri eşimle çok şanslı olduğumuzu düşünerek ABD de nereye gidecegimizi düşünüyoruz. Gidip gitmemeyi değil. Önümüzdeki yıl emekli olup ülkemizde de rahat rahat yasamak var elbet ancak 3 kez gittiğim ABD de ki yaşam tarzını, sakinliği, insanların saygısını ve yatay mimariyi gördükten sonra gitmemek kendime hakaret olur. Zaten greencard a başvuru amacım buydu. Çıktığına göre gideceğim ne is olsa yapacağım. 1000 dolar zaten sabit gelirim olacak. (Emekli maasi)
    Hani 30 lu yaşlarda böyle bir olanağım olaydı ama olmadı. Herkes hayallerinin peşinden gitmeli ve asla umutsuzluğa kapılmamalı. Bekleyenlerin şansı bol olsun inanın çıkacaktır.


  • @Sefa yazınız gerçekten tüm duygu ve düşüncelerime tercüman olmuş. Teşekküler.👍👏👏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greennkml, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

    Merhaba ben de 53 yaşındayım 4. Başvurumda 2020 yi kazandım gidene kadar 54 olacağım. Mayıs ayından beri eşimle çok şanslı olduğumuzu düşünerek ABD de nereye gidecegimizi düşünüyoruz. Gidip gitmemeyi değil. Önümüzdeki yıl emekli olup ülkemizde de rahat rahat yasamak var elbet ancak 3 kez gittiğim ABD de ki yaşam tarzını, sakinliği, insanların saygısını ve yatay mimariyi gördükten sonra gitmemek kendime hakaret olur. Zaten greencard a başvuru amacım buydu. Çıktığına göre gideceğim ne is olsa yapacağım. 1000 dolar zaten sabit gelirim olacak. (Emekli maasi)
    Hani 30 lu yaşlarda böyle bir olanağım olaydı ama olmadı. Herkes hayallerinin peşinden gitmeli ve asla umutsuzluğa kapılmamalı. Bekleyenlerin şansı bol olsun inanın çıkacaktır.

    Tebrikler 🙂
    O halde size ve esinize ABD'de iyi sanslar 🙂


  • @greennkml tebrik ederim 35 bende - bakalım o kadar zaman sonramı çıkar bizede bilemiyorum- açıkçası deneyimlemek istiyorum - ama hala korkuyorum neden bilmiyorum korkuyorum .

    iki defa gidip görmeme rağman hala oyleyım - sanırım ne kadar beklersen o kdar senı yoruyor- GC çıksa hemen giderdim ama başka yollarla gitmek cidden yorucu olacak gibi .

    bir düzenı bırakıp gitmek zor cidden.

    başarılar dilerim sizi ve yenı hayatınızda.


  • @greennkml rica ederim. Kararınızın her aşamasında şans sizinle olsun (:


  • @Sefa
    Bu güzel yazıyı 1 yıl sonra okumak nasip oldu ve bana çok iyi geldi, teşekkür ederim


  • @greennkml Tebrik ederim. Burada cok daha huzurlu ve mutlu olacaginiza eminim. Yolunuz acik olsun. Siz de gormussunuzdur ama ben her gun gordugum icin mutlu ve umutlu oluyorum -kendi adima- calisma hayatinda 70-80 yasinda cok fazla insan var. Austin ve Bay Are ile ilgili sorulariniz olursa severek cevaplarim.


  • @Muhtaradana ben teşekkür ederim.


  • @Sefa sayın @Sefa çok güzel yazmışsınız yüreğinize sağlık (:

    Hele şu cümleyi çok sevdim: "Green Card bana, doğru trene binme fırsat mı sunuyor yoksa, zaten ben doğru trendeyim de yanlış trende olduğum hissine mi kapılıyorum?" Sürekli sorguladığım bir durumu çok güzel ifade etmişsiniz.

    İçimizde yazarlar da varmış diyorum artık (: aklımda kaldığı kadarıyla sayın @HockeyUmpire2 'nin dediği gibi, forumda yok yok (:


  • yaş 35 (benim) yolun yarısı tam zamanı gitmek için hahaha:)

    bakalım ne olacak …

    çıkmadı başka yol bulmak lazım.

    😕


  • @azuleverde teşekkür ederim sayın @azuleverde aynı fikre sahip olduğum insanlarla bir arada olmak çok güzel bir his.


Benzer Başlıklar

  • 17
  • 16
  • 4
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum