Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
242 78 46.8k 56

• Bu ileti silindi!

• @filth_grinder eline sağlık, çok doğru tespitler.

• @filth_grinder güzel yorumlarınız ve konu başlığına yaptığınız katkı için teşekkürler.

• Birakin gocmen olmayi, Amerika'da turist olmayi bile her insan deneyimlemeli kesinlikle. Refahin ve rahatin tadini, insanlarin guleryuzunu bir kac gun de olsa deneyimlemeli.

• Merhaba ben de 53 yaşındayım 4. Başvurumda 2020 yi kazandım gidene kadar 54 olacağım. Mayıs ayından beri eşimle çok şanslı olduğumuzu düşünerek ABD de nereye gidecegimizi düşünüyoruz. Gidip gitmemeyi değil. Önümüzdeki yıl emekli olup ülkemizde de rahat rahat yasamak var elbet ancak 3 kez gittiğim ABD de ki yaşam tarzını, sakinliği, insanların saygısını ve yatay mimariyi gördükten sonra gitmemek kendime hakaret olur. Zaten greencard a başvuru amacım buydu. Çıktığına göre gideceğim ne is olsa yapacağım. 1000 dolar zaten sabit gelirim olacak. (Emekli maasi)
    Hani 30 lu yaşlarda böyle bir olanağım olaydı ama olmadı. Herkes hayallerinin peşinden gitmeli ve asla umutsuzluğa kapılmamalı. Bekleyenlerin şansı bol olsun inanın çıkacaktır.

• @Sefa yazınız gerçekten tüm duygu ve düşüncelerime tercüman olmuş. Teşekküler.👍👏👏

• @greennkml, içinde söyledi: Amerika'da gocmen olmali miyim? (Kararsizlik / Artilar-Eksiler)

Merhaba ben de 53 yaşındayım 4. Başvurumda 2020 yi kazandım gidene kadar 54 olacağım. Mayıs ayından beri eşimle çok şanslı olduğumuzu düşünerek ABD de nereye gidecegimizi düşünüyoruz. Gidip gitmemeyi değil. Önümüzdeki yıl emekli olup ülkemizde de rahat rahat yasamak var elbet ancak 3 kez gittiğim ABD de ki yaşam tarzını, sakinliği, insanların saygısını ve yatay mimariyi gördükten sonra gitmemek kendime hakaret olur. Zaten greencard a başvuru amacım buydu. Çıktığına göre gideceğim ne is olsa yapacağım. 1000 dolar zaten sabit gelirim olacak. (Emekli maasi)
    Hani 30 lu yaşlarda böyle bir olanağım olaydı ama olmadı. Herkes hayallerinin peşinden gitmeli ve asla umutsuzluğa kapılmamalı. Bekleyenlerin şansı bol olsun inanın çıkacaktır.

Tebrikler :)
    O halde size ve esinize ABD'de iyi sanslar :)

• @greennkml tebrik ederim 35 bende - bakalım o kadar zaman sonramı çıkar bizede bilemiyorum- açıkçası deneyimlemek istiyorum - ama hala korkuyorum neden bilmiyorum korkuyorum .

iki defa gidip görmeme rağman hala oyleyım - sanırım ne kadar beklersen o kdar senı yoruyor- GC çıksa hemen giderdim ama başka yollarla gitmek cidden yorucu olacak gibi .

bir düzenı bırakıp gitmek zor cidden.

başarılar dilerim sizi ve yenı hayatınızda.

• @greennkml rica ederim. Kararınızın her aşamasında şans sizinle olsun (:

• @Sefa
    Bu güzel yazıyı 1 yıl sonra okumak nasip oldu ve bana çok iyi geldi, teşekkür ederim

• @greennkml Tebrik ederim. Burada cok daha huzurlu ve mutlu olacaginiza eminim. Yolunuz acik olsun. Siz de gormussunuzdur ama ben her gun gordugum icin mutlu ve umutlu oluyorum -kendi adima- calisma hayatinda 70-80 yasinda cok fazla insan var. Austin ve Bay Are ile ilgili sorulariniz olursa severek cevaplarim.

• @Muhtaradana ben teşekkür ederim.

• @Sefa sayın @Sefa çok güzel yazmışsınız yüreğinize sağlık (:

Hele şu cümleyi çok sevdim: "Green Card bana, doğru trene binme fırsat mı sunuyor yoksa, zaten ben doğru trendeyim de yanlış trende olduğum hissine mi kapılıyorum?" Sürekli sorguladığım bir durumu çok güzel ifade etmişsiniz.

İçimizde yazarlar da varmış diyorum artık (: aklımda kaldığı kadarıyla sayın @HockeyUmpire2 'nin dediği gibi, forumda yok yok (:

• yaş 35 (benim) yolun yarısı tam zamanı gitmek için hahaha:)

bakalım ne olacak …

çıkmadı başka yol bulmak lazım.

:/

• @azuleverde teşekkür ederim sayın @azuleverde aynı fikre sahip olduğum insanlarla bir arada olmak çok güzel bir his.

• Yaşın bir onemi yok insan ne yapmak isterse o güzeldir kendince kimseyi dinlemeyın ne yaşamak istersenız onu yaşayın. Başarılar.

• ⭐⭐

Dv2015 talihlisiyim. Benim green cardi kazanip gelme surecim basvurdugumu unutup 15 gun sonra kontrol ettigimde uzunca bir yazinin karsima cikip bu ne demek oluyor ki diye sasirmamla baslamisti. O zamanlar hicbir fikrim yoktu. Bi konuda cokca yanlis anlasilma var. Gitmeyecek olan insan basvurup kazansa bile green card surecini devam ettirmezse kimsenin de hakkini almamis oluyor. Burada ki problemli durum gitmeyecek oldugu halde sureci devam ettirip sinirli sayidaki vizeyi bastiran kisi kabalik yapiyor diyebiliriz. Kendi surecime donecek olursam kazandigimda 28 yasindaydim su an vatandaslik surecimin baslamasina az kaldi. Abd’ye gelmek icin ben de cok kararsizdim. Iyi bir isim vardi yeni ev almistim. Ailemin yanina tayinim yeni cikmisti. Isimde terfi almistim. 2015 yilinda turkiyede her sey gulluk gulistanlikti diyebilirim. Turkiyedeki memnun olmadigimiz durumlar her zaman vardi ama bu kadar rahatsiz edici degildi. Uzatmayayim uzun bir arayistan sonra didisinin didisi diyebilecegim bir tanidigin yaninda esimle birlikte roommate sekilde kalacagim ve mall de saatlik $9 a kioskta calisacagim bir is bularak geldim. Abd de kalip kalmayacagima karar vermek icinde sadece 1 ayim vardi cunku turkiyedeki isimi istedigim gibi ayarlayamamistim. Sadece 1 ay ucretli iznimi alabilmistim. Bu yuzden istifa mektubumu hazirda birakip abd ye gelmistim. Bu bir ay tabiki yeterli olmadi hicbir mantikli sebep olmamasina ragmen abd de basarili olabilecegimi dusunup gonlumun sesini dinleyip kalmaya karar verdim. Ailem 1 yilin sonunda iyi ki geldigimi soylemeye basladilar. Tabi bu karari alip gelmemizdeki en buyuk pay esime ait. Kendisi cok kararliydi. Abd de basarli olabilmenin bence birinci sarti evliyseniz eslerin birbirine destek olmasi. Genel kani erkegin onden gelip duzen kurmasi seklinde ataerkil bi dusunce yapimiz var ama ben buna katilmiyorum. Hem psikolojik hem de maddi acidan yeni bir ulkenin be hayatin sorumlulugunu kaldirmak tek basina cok zor. Evli ve cocuklu kisiler icin degil bu soylemim. O daha farkli bir durum

• @goodluck Merhaba! şuan durumunuz nedir iş güç ev ortam 4-5 yıl geçmiş aradan istediğiniz ortamı işi maddı durumu yakaladınızmı ??

• ⭐⭐

@serkanist

Ilk geldigimde de bekledigim ortami yakalamistim. Turkiye’de ki dalkavukluklardan sıkıldıgım icin kariyer yapma odakli degildim. Buraya motive bir sekilde geldim. Ilk 8 ay basit islerde calisip sistemi ogrendim. Esimde part time calisip ingilizce kursuna gitti. Bizim disari islerimizi hallediyordu gozum arkada kalmiyodu. Cunku ben o aralar haftada 70 saat calisiyodum. Turkiye’den geldik burada eyalet degistirdik derken 5 yilda 5 ev 3 araba degistirmisiz. En sonunda mortgage aldim su an ilk defa 1 yili biraz gecti ayni evde oturuyorum. Roommate de kaldik. Aylarca Esyasiz evde sisme yatakta yattik. Bunlari yaparken hic kotu evlerde mahallerde kalmadim. Hep sifir arabalara bindim. Turkiyedeki kazandiklarimi burda hic kullanmadim burada ne yaptiysam onunla gecindim. 8 ay sonunda sifirdan kendi isyerimi kurdum. Ortagimdan agir bi kazik yiyince 2 yil sonra Usps de ise girdim. Isyerini toparladik derken bu yila geldim. Duzen kurdun mu dersen 3-4 yilim daha var sanirim cunku hala bi aksiyon ve degisiklik halindeyim. Cunku bir an bile Turkiye’de ki gibi aksam survivor izleyip sıkılabileceğim bir anım olmadı.

• Sayın @goodluck gıpta ettim, yolunuz açık olsun...

Benzer Başlıklar

• Bir İhtimal Daha Var, O da Kaçak Yaşamak mı Dersin?

26
    -6 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    S
    amerika ruyalar ulkesi olarak biliniyor,tabiki gariban ulkelere gore iyidir, ama neyin ne oldugunu icinde yasiyanlar bilirler,galiba dundu gozune bir haber carpti galiba TIR icinde 50 kacak gocmen canlarindan olmus, once bizim turkiye veya yakin komsulardandir diye dusunmustum,amerika san antonia daymis. ...turkiyede bir nevi kacak gocmenlerin cenneti haline geliyor belki milyondan fazla kacak gocmen vardir.
  • Amerika'dan yardim istegi

Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim 🙏🏻 Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Amerika'da toplumun bir parçası nasıl oluyoruz ?

Göçmenlik Sohbetleri
    13
    4 Oy
    13 İleti
    1k Bakış
    S
    ....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........ ..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
  • Amerika vs. Avrupa

10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    M
    Merhaba! Avrupa Artıları: Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var. Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur. Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir. Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır. İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var. Eksileri: Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir. Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir. Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir. Amerika Artıları: Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir. Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır. Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır. Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir. Eksileri: Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir. Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür. Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir. İş Bulma: Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir. Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k