Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @zakaria Dünya çapında her gün mülakatlar yapılıyor. Uzun sürmez her yerden haber almamız.

Bugün veya yarın DoS'tan resmi açıklama da gelecektir zaten.

• @bkio Hayırlı olsun. Bundan sonrası için bol şans 🙏

• Merhabalar size bir akıl danışman gerekiyor , iş yeri bana ihbar süresi çalıştırıyor zorla bu yüzden cuma akşamı yola çıkıp pazar günü geri dönmeyi düşünüyoruz veya 2. yöntem 30 Aralık akşamı yola çıkıp bir iki gün kalıp geri dönmek, havaalanından giriş yapıp direkt geri çıkarsaksonrasında bir sorunla karşılaşır mıyız

• @Arthur-Morgan DOS ve USCIS’in yetki alanları farklı. Ancak dediğiniz gibi, ne yazık ki DOS’tan da bir müdahale gelirse veya zaten gelmişse şaşırmayız.

• @Uğur-Çelik yani yılbaşından dolayı acaba girişte memur azlığı vs olmaması gibi bir durum olabilir mi

• @Uğur-Çelik bende benzer nedenlerden dolayı 26 Aralık gecesi uçuş başlangıcı ve 28 Aralık gecesi dönüş bitişi olacak şekilde bir bilet bulabildim. İlgilenirseniz linki https://skyscanner.app.link/grKooeFQiZb
    Kolay gelsin.

• @serro bu bilette aktarma için herhangi bir vize istiyor mu acaba benim en çok endişe ettiğim konu o greencd dışında başka bir vizem yok çünkü

• @Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@serro bu bilette aktarma için herhangi bir vize istiyor mu acaba benim en çok endişe ettiğim konu o greencd dışında başka bir vizem yok çünkü

İstanbul-Amman, Ürdün-Chicago,USA uçuşu olduğundan ve Ürdün vize istemediğinden sorun yok görünüyor.

• @serro çok teşekkür ederim peki yılbaşında yani 31 i gündüz orada olmam durumunda bu işlemleri yapabilecek cbp memuru bulabilcek miyim onu düşünüyorum, bu konu hakkında bilginiz var mı

• @Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Merhabalar size bir akıl danışman gerekiyor , iş yeri bana ihbar süresi çalıştırıyor zorla bu yüzden cuma akşamı yola çıkıp pazar günü geri dönmeyi düşünüyoruz veya 2. yöntem 30 Aralık akşamı yola çıkıp bir iki gün kalıp geri dönmek, havaalanından giriş yapıp direkt geri çıkarsaksonrasında bir sorunla karşılaşır mıyız

Eşiniz veya sizi mecbur değil seniz biriniz kalsın ve fiziki kartı beklesin derim, kartı alıp riski azaltın çünkü git gel bana çok riskli geliyor trup reyizin ne yapacağı belli olmaz zira şu aralar yeni pozları çıktı ada seyahati ile ilgili şov uğruna başınız yakmasın sarı gazoz. 😉

• Arkadaşlar sorunsuz JFK'dan geçiş yaptık. Görevli memur adres doğru mu dedi teyit ettik başkada bişr sormadı geçişimizi yaptık

@serro çok teşekkür ederim peki yılbaşında yani 31 i gündüz orada olmam durumunda bu işlemleri yapabilecek cbp memuru bulabilcek miyim onu düşünüyorum, bu konu hakkında bilginiz var mı

Ülke girişini yılbaşı diye bir süreliğine kapatıp cbp memurlarını gümrükten çekmeyeceklerdir. Ancak memurların sayısında azalma olabileceğinden girişte bekleme süreci biraz daha uzun olabilir diye düşünüyorum. Amerika için yılbaşı gününden daha önemlisi 24 Aralık akşamı ve 25 Aralık sabahı. Tahminim bu tarihlerde minimum cbp personeli ile süreci işleteceklerdir.

• Benim endisem mulakat verilip saglik ve mulakata girip sonra ap birakmalari 30 ekim kadar bekletmeleri ve donem kapanmasi bu durumda olan zamana paramiza ve umutlarimiza olacak

• @bkio USCIS, güncellendi mi? GC ve SSN basımda gözüküyor mu paylaşabilir misiniz?

• @kemal85 orada kartın geleceği adreste ablam yaşıyor o kartı alı pbize kargolayabilir veya biz damga vurulduktan sonra ocağın sonunda girebiliriz benim korkum abd içinde çok çok kısa süre kalmak tekrar girişte bize sıkıntı çıakrtır mı

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik Bütün gişeler sizin işleminizi yapabilir ve aynı gün bile dönebilirsiniz.

• @Serapp yılbaşında bu işlemi yapıp geri geldiğimizde vize basılması açısından sakıncalı değerlendirilir mi bundan çekiniyoruz aslında , ocağın sonunda geri dönerken gidişat zaten sıkıntılı olduğu için önceki giriş çıkışımız saatler içinde olması bize sıkıntı yaratır mı

• @Mirac-Skellrod

Selamlar,

Öncelikle kolay gelsin, ben de geçmişte AOS yapmış ancak AOS yaptığı halde kart alamamış biri olarak, neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.

Case number sizin yüksek eğer bülten o sayılara ulaşırsa, başvurunuza başlayacaksınız bu aşamadan sonra da parmak izi verip, mülakat bekleyeceksiniz, mülakattan sonra sürecin Eylül'den önce tamamlanması gerekecek. Buraya kadar sizin de genel bir bilginiz vardır. Şimdi bu gelen memo ile AOS süreçleri hold edilmiş, siz de zamanla yarıştığınız bu aşamada memo ile gelen hold eğer fiscal year sonuna kadar bitmezse başvuru yapsanız bile mülakat hiç alamayabilirsiniz. Bu aşamada belki avukatınız süreci başlatacağınız ofisi arayarak bilgi alabilir. Case number yüksek olduğu için Ankara'da gelme şansı bana yok gibi geliyor, başka bir konsolosluğa taşıyabilirsiniz ama sanırım dosya taşıma konusunda da konsolosluklara bilgi gitti ve bu işlem de artık yapılamıyor. (Yakın takip etmediğim için emin değilim bu bilgiyi de bir kontrol etmek gerekir.)

Şimdi belki Ankara ile şansınız deneyebilirsiniz, düşük de olsa bu bir ihtimal. AOS için bülteni ve içeride başvuruyu bekleyebilirsiniz. Geçmişte AOS ve Ankara birlikte ilerleyebilen süreçler olarak yazılmış, benim case'imde ilerlemedi, Ankara'da olan dosyam AOS belli bir aşamaya gelince taşındı, oradaki hakkım başkasına kaydı. Şu an için ama bir araştırıp bunu da değerlendirin. Belki aynı anda ikisini de başlatıp ilerletebilirsiniz.

Bu forumdaki AOS başlığını mutlaka şu anda gözden geçirin, şu an güncel olmayan ama yaparken yazdığım bilgilerin size yardımcı olacağını düşünüyorum. Bütün bunları derledikten sonra avukatınızla da ayrıca bir değerlendirme yapabilirsiniz, kendisinin bu aşamada nerelere ulaşabileceğini ve konu hakkında bilgi alabileceğini sorun. Avukatınız CP ve Ankara konusunda pek bilgili değildir haliyle bunu da sizin ona anlatmanız gerekebilir. Ne yazık ki bu DV ile AOS meselesi çok nadir bir durum konuya tamamiyle hakim olan avukat, danışman çok çok az.

Son olarak sizin gibi AOS yapan diğer yabancı kişilerin durumlarını kontrol edin, yabancı forumlarda bu kişilerin paylaşımlarına MUTLAKA bakın. Geçmiş caseleri mutlaka bulun okumaya çalışın, önceki yıllara bakın.

Neyseki 3 senedir oradaymışsınız, turist vizesi ile AOS yapmaya kalkmamışsınız. Mevcut vizeniz ile orada AOS başlatıp, süreci nihayete erdiremeseniz bile vize statünüz korunur ama şunu hatırlatayım AOS için başvurduğunuz o statünüz geçici olarak değişiyor, Greencard alırsanız kalıcı olarak değişiyor alamazsınız eski haline dönmüş oluyor. Benim dönemimde seyahat vizesi ile AOS yapan bazı kişiler Amerika'da kalma sınırı olan 6 ayı aşıp, Greencard da alamadığı için vizelerini abuse etmiş olmuşlardı.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, başka bir konu olursa yardımcı olmaya çalışayım elimden geldiğince, kolaylıklar diliyorum.

• @Uğur-Çelik Ankara'ya güvenme sözü, Amerika'ya güvenme olarak hızla değişiyor ve umarım herşey yolunda gider, yolunuza mutlu bir şekilde devam edersiniz.

• @koray2000 yazdığını aos deneyimi bana çok üzücü geldi gerçekten. İçerisinde olduğumuz şu durumda aos da bir çözüm değil öyle anlaşılıyor ...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

114

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |