@Mirac-Skellrod
Selamlar,
Öncelikle kolay gelsin, ben de geçmişte AOS yapmış ancak AOS yaptığı halde kart alamamış biri olarak, neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.
Case number sizin yüksek eğer bülten o sayılara ulaşırsa, başvurunuza başlayacaksınız bu aşamadan sonra da parmak izi verip, mülakat bekleyeceksiniz, mülakattan sonra sürecin Eylül'den önce tamamlanması gerekecek. Buraya kadar sizin de genel bir bilginiz vardır. Şimdi bu gelen memo ile AOS süreçleri hold edilmiş, siz de zamanla yarıştığınız bu aşamada memo ile gelen hold eğer fiscal year sonuna kadar bitmezse başvuru yapsanız bile mülakat hiç alamayabilirsiniz. Bu aşamada belki avukatınız süreci başlatacağınız ofisi arayarak bilgi alabilir. Case number yüksek olduğu için Ankara'da gelme şansı bana yok gibi geliyor, başka bir konsolosluğa taşıyabilirsiniz ama sanırım dosya taşıma konusunda da konsolosluklara bilgi gitti ve bu işlem de artık yapılamıyor. (Yakın takip etmediğim için emin değilim bu bilgiyi de bir kontrol etmek gerekir.)
Şimdi belki Ankara ile şansınız deneyebilirsiniz, düşük de olsa bu bir ihtimal. AOS için bülteni ve içeride başvuruyu bekleyebilirsiniz. Geçmişte AOS ve Ankara birlikte ilerleyebilen süreçler olarak yazılmış, benim case'imde ilerlemedi, Ankara'da olan dosyam AOS belli bir aşamaya gelince taşındı, oradaki hakkım başkasına kaydı. Şu an için ama bir araştırıp bunu da değerlendirin. Belki aynı anda ikisini de başlatıp ilerletebilirsiniz.
Bu forumdaki AOS başlığını mutlaka şu anda gözden geçirin, şu an güncel olmayan ama yaparken yazdığım bilgilerin size yardımcı olacağını düşünüyorum. Bütün bunları derledikten sonra avukatınızla da ayrıca bir değerlendirme yapabilirsiniz, kendisinin bu aşamada nerelere ulaşabileceğini ve konu hakkında bilgi alabileceğini sorun. Avukatınız CP ve Ankara konusunda pek bilgili değildir haliyle bunu da sizin ona anlatmanız gerekebilir. Ne yazık ki bu DV ile AOS meselesi çok nadir bir durum konuya tamamiyle hakim olan avukat, danışman çok çok az.
Son olarak sizin gibi AOS yapan diğer yabancı kişilerin durumlarını kontrol edin, yabancı forumlarda bu kişilerin paylaşımlarına MUTLAKA bakın. Geçmiş caseleri mutlaka bulun okumaya çalışın, önceki yıllara bakın.
Neyseki 3 senedir oradaymışsınız, turist vizesi ile AOS yapmaya kalkmamışsınız. Mevcut vizeniz ile orada AOS başlatıp, süreci nihayete erdiremeseniz bile vize statünüz korunur ama şunu hatırlatayım AOS için başvurduğunuz o statünüz geçici olarak değişiyor, Greencard alırsanız kalıcı olarak değişiyor alamazsınız eski haline dönmüş oluyor. Benim dönemimde seyahat vizesi ile AOS yapan bazı kişiler Amerika'da kalma sınırı olan 6 ayı aşıp, Greencard da alamadığı için vizelerini abuse etmiş olmuşlardı.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar, başka bir konu olursa yardımcı olmaya çalışayım elimden geldiğince, kolaylıklar diliyorum.