DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@Mirac-Skellrod, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Arkadaslar selamlar son memodan sonra ne yapmam gerektigi konusunda biraz kararsizim,Su anda amerikadayim AoS yapacagim diye hep planlamistik avukatimla numaram da yuksek ankarada isler nasil ilerliyor hic takip etmedim. Turkiyeye gelip konsolosluktan alabiliyorum diye anladim bu dokumandan, ama 26k gibi bir numaranin Ankarada greencard almasi mumkun mu? Her yorumunuz icin tesekkurler simdiden.
benim merak ettiğim avukatınız ne diyor bu konuda?
sonuçta bütün parayı bir form doldurmak için almamış olsa gerek değil mi.. size bir tavsiye vermeli, yönlendirmeli, konsoloslukların performansına bakmalı.
açıklanan bültenler sonrası da yorumunu merak ediyorum açıkçası. sonuçta AOS için de bülten önemli.
bu kadar yüksek bir case için AOS dosyası almak da büyük cesaret.
avukatınızın yorumunu öğrendikten sonra ben de bir kaç yorum yapmarım dilerseniz. -
Merhaba, Sosyal medyada okuduğum, bugün Addis Ababa ve Kahire'de herkes 221G'ye kalmış. Kafam gerçekten çok karıştı ve kararsız kaldım; bu yüzden fikirlerinizi almak istiyorum.
Son gelişmelerden, özellikle de bu durdurma durumundan sonra mülakata girip 221G’ye kalırsam, ilerleyen tarihlerde vize basımı yeniden başladığında dosyam Approved olabilir mi? Eğer olursa bu süreç 2–3 ay gibi uzun bir süre alır mı?Ayrıca sağlık muayenesinin ücretini tekrar ödememek adına, muayeneyi mülakattan sonra, mülakatın sonucuna göre yaptırmak daha mantıklı olur mu? yoksa bu belirsizlik tamamen ortadan kalkana kadar mülakatı ertelesem mi?
-
@aysegul case im enteresan olunca girisi de enteresan bir yerden yapayim dedim
sagolun iyi dilekler icin -
@zakaria Kaynak belirtiniz lutfen. Zaten Afrika ve Asya bolgelerinde 221G oranlari yuksek.
-
@zakaria Belirsizlik ortadan kalkana kadar mülakatı ertelemek gibi bir seçenek olduğunu sanmıyorum, öyle olsa hiçbir İranlı mülakata girmezdi. Yüksek ihtimalle konsolosluk erteleme talebi yaptığınızda "yeniden randevu verebileceğimi garanti edemem" gibi bir dönüş yapacaktır. Tabii en iyi yöntem bunu konsolosluğa sormak.
-
@bkaraca Şimdilik kaynak sosyal medya
ama ben de gördüm.USCIS memosunu görünce anlamıştım, AOS başlatılıp sürecin sonuna kadar gidilebiliyor ama karar çıkmıyor. Bizdeki karşılığı 221g'ye kalmak. Umarım işin siyasi şov kısmındalardır, mülakatlar durmazsa aslında bu iyi bir gelişme, 1 Ekim'e kadar zaman olacak demektir.
-
@bkaraca Resmi kaynak yok, sosyal medyada okuduğumu belirttim. Bu ret/onay istatistikleri zaten şuanda hiç bir resmi kaynağı olmaz, mülakata katılan kişilerin tecrübelerinden sadece öğrenebiliriz. Keşke Avrupa'da katılan birinin tecrübesine ulaşabilsem.
-
@zakaria Dünya çapında her gün mülakatlar yapılıyor. Uzun sürmez her yerden haber almamız.
Bugün veya yarın DoS'tan resmi açıklama da gelecektir zaten.
-
@bkio Hayırlı olsun. Bundan sonrası için bol şans

-
Merhabalar size bir akıl danışman gerekiyor , iş yeri bana ihbar süresi çalıştırıyor zorla bu yüzden cuma akşamı yola çıkıp pazar günü geri dönmeyi düşünüyoruz veya 2. yöntem 30 Aralık akşamı yola çıkıp bir iki gün kalıp geri dönmek, havaalanından giriş yapıp direkt geri çıkarsaksonrasında bir sorunla karşılaşır mıyız
-
@Arthur-Morgan DOS ve USCIS’in yetki alanları farklı. Ancak dediğiniz gibi, ne yazık ki DOS’tan da bir müdahale gelirse veya zaten gelmişse şaşırmayız.
-
@Uğur-Çelik yani yılbaşından dolayı acaba girişte memur azlığı vs olmaması gibi bir durum olabilir mi
-
@Uğur-Çelik bende benzer nedenlerden dolayı 26 Aralık gecesi uçuş başlangıcı ve 28 Aralık gecesi dönüş bitişi olacak şekilde bir bilet bulabildim. İlgilenirseniz linki https://skyscanner.app.link/grKooeFQiZb
Kolay gelsin. -
@serro bu bilette aktarma için herhangi bir vize istiyor mu acaba benim en çok endişe ettiğim konu o greencd dışında başka bir vizem yok çünkü
-
@Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@serro bu bilette aktarma için herhangi bir vize istiyor mu acaba benim en çok endişe ettiğim konu o greencd dışında başka bir vizem yok çünkü
İstanbul-Amman, Ürdün-Chicago,USA uçuşu olduğundan ve Ürdün vize istemediğinden sorun yok görünüyor.
-
@serro çok teşekkür ederim peki yılbaşında yani 31 i gündüz orada olmam durumunda bu işlemleri yapabilecek cbp memuru bulabilcek miyim onu düşünüyorum, bu konu hakkında bilginiz var mı
-
@Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Merhabalar size bir akıl danışman gerekiyor , iş yeri bana ihbar süresi çalıştırıyor zorla bu yüzden cuma akşamı yola çıkıp pazar günü geri dönmeyi düşünüyoruz veya 2. yöntem 30 Aralık akşamı yola çıkıp bir iki gün kalıp geri dönmek, havaalanından giriş yapıp direkt geri çıkarsaksonrasında bir sorunla karşılaşır mıyız
Eşiniz veya sizi mecbur değil seniz biriniz kalsın ve fiziki kartı beklesin derim, kartı alıp riski azaltın çünkü git gel bana çok riskli geliyor trup reyizin ne yapacağı belli olmaz zira şu aralar yeni pozları çıktı ada seyahati ile ilgili şov uğruna başınız yakmasın sarı gazoz.

-
Arkadaşlar sorunsuz JFK'dan geçiş yaptık. Görevli memur adres doğru mu dedi teyit ettik başkada bişr sormadı geçişimizi yaptık
-
@serro çok teşekkür ederim peki yılbaşında yani 31 i gündüz orada olmam durumunda bu işlemleri yapabilecek cbp memuru bulabilcek miyim onu düşünüyorum, bu konu hakkında bilginiz var mı
Ülke girişini yılbaşı diye bir süreliğine kapatıp cbp memurlarını gümrükten çekmeyeceklerdir. Ancak memurların sayısında azalma olabileceğinden girişte bekleme süreci biraz daha uzun olabilir diye düşünüyorum. Amerika için yılbaşı gününden daha önemlisi 24 Aralık akşamı ve 25 Aralık sabahı. Tahminim bu tarihlerde minimum cbp personeli ile süreci işleteceklerdir.
-
Benim endisem mulakat verilip saglik ve mulakata girip sonra ap birakmalari 30 ekim kadar bekletmeleri ve donem kapanmasi bu durumda olan zamana paramiza ve umutlarimiza olacak
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum