Herkese merhabalar 19 Kasım Ankara Mülakat deneyimimizi ancak yazabiliyorum.
Randevu saatimiz 8.30'daydı. 7'de kapıdaydık ve konsolosluğun çönü çok kalabalıktı. İçeri alma şekilleri 15 dk lık arayla randevu saatine göre 7:15 randevusu, 7:30 randevusu, 7:45 randevusu.... gibi .Fakat biraz gecikme olduğu için bizi 9 gibi içeri aldılar .
Bu arada konsolosluktaki tüm çalışanların hepsi güler yüzlü ve sıcakkanlıydı . İçeriden çıkanların bazıları aralarında konuşurken herkese red veriyolar vs konuşuyorlardı haliyle insan düşünüyor endişeleniyor gc mı vize mi niye red veriyolar kime red vermişler vs vs . Kapıda kalabalıkta herkes endişeli herkes bir şeyler diyor size tavsiyem kulağınızı kapatın , forumu güzelce okuyup araştırın ve kapıda hiç bir olumsuz şeye kulak asmayın.
1-Bahçede sıraya giriyosunuz tam önünüzde pasaport teslimi olan yer onun hemen solunda ise isimle çağırıldığınız xray sistemiyle binanın iç avlusuna giriş yaptığınız yer var .Sırayla önce pasaport teslimi sonra soldaki sıraya girip xray'e girip içeri alınıyosunuz .
2- İç avludan düz gidip binaya giriş yaptığınızda turist vizesiyle greencard ödemesi yapılan masalar farklı olduğunu görevliler hemen size söylüyor. GC için kapıdan girdiğiniz anda karşınıza çıkan masadan değil masanın solundan düz devam edip 5mt sonraki sağdaki kolonun hemen arkasındaki vezneden ödeme yapıyosunuz . Kişi başı 330 dolar ben nakit 330 dolar ödedim.
3- Sonrasında aldığınız sıra numaranızı takip ederek evrak teslimlerini yapıyosunuz. Evrak tesliminde gelen maildeki evraklar istendi sadece.Bu arada mavi kapaklı dosya içerisinde şeffaf dosyalara evrakları ayrı ayrı koyup , ufaka bir kağıda içeriğini yaazıp poşet dosyaya zımbalamanızı önemle ısrar ediyorum .Sizin açınızdan büyük raahatlık olur .
BİZDEN İSTENEN EVRAKLAR (ESAS TALİHLİ EŞİM)
Eşimden istenen belgeler(asıl talihli):
-Pasaport
-Evlilik cüzdanı
-Diploma orjinali ve fotokopisi
-Nüfus kayıt örneği
-Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
-Banka hesap dökümü(sadece dolar hesabını verdik)
-2 adet fotoğraf
-Unganlar zarfını istediler
-Ustraveldocs sayfası
Benden istenen belgeler:
-Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
-Üniversite diploması ve bir adet fotokopisi
-Nüfus kayıt örneği
-Askerlik durum belgesi
-2 adet fotoğraf
-Pasaport
-Unganlar Sağlık Raporu
-Banka hesap dökümü(sadece dolar hesabını verdik)
-Ustraveldocs sayfası
Biz greencard çıktıktan sonra evlendik ve ilişki kanıtı olarak bir çok şey götürdük nerdeyse 300 sayfa şey vardı ama ne zaman evlendiniz diye bile sorulmadı ,bence her ihtimale karşı yanınızda bulunsun . Sonrasında aynı sıra numarası ile mülakata girdik , burada aynı soruyu ayrı ayrı eşime ve bana sordu , görevli gerçekten samimi ve sıcakkanlıydı;
-
Abd ye hiç gittin mi ? (hayır,hayır)
-
Hiç evlendin mi ?(hayır,hayır)
-
Çocuğunuz var mı ? (hayır)
-
Abd de nereye gideceksiniz? (Charlotte)
-
Neden Charlotte ? (eşimin ablası orada onun yanında kalıcaz)
-
Ne iş yapıyorsunuz ? (anlattık ne iş yaptığımızı)
-
Orada ne iş yapıcaksınız ? (eşim hizmet sektöründe çalışıp sonra kendi işini yapıcağını söyledi , ben de ubereats doordash gibi başilayıp sonra kendi işimi yapıcağımı söyledim)
-
İngilizce biliyor musunuz ? (Çok iyi değil , normal derecede)
-
Biraz ingilizce konuşur musunuz dedi ? ( Forumda okumuştuk
. ingilizce olarak "ne istersiniz "dedi eşim, görevli başka dedi o da adını yaşını vs söyledi yeterli dedi , aynı şekilde benden de ingilizce konuşmamı istedi . Ben de " adımı yaşımı ne iş yaptığımı kaç yıldır yaptığımı ve orada ne iş yapıcağımı söylerken tamam dedi.) -
Son olarak bana askerliğini yaptın mı diye sordu (evet dedim)
Sonrasında vizeyi onayladığını söyledi biz tabi baya sevinip birbirimize sarıldık gülümsedi .Mülakat 3-4 dk sürmüştür diye tahmin ediyorum tabi heyecandan zaman algımız kayboldu .
Pasaport teslimi :
Biz pasaportu adrese teslim seçmiştik, adresler yakın olduğu için eşimin ablasının adını ve numarasını da yazmıştık 2. kişi olarak 25 Kasım gibi pasaportlarımızı eşimin ablası aldı sıkıntısız şekilde teslim alabildi .
!!TÜM SÜREÇ BOYUNCA BU FORUM PUSULAMIZ KILAVUZUMUZ OLDU, HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ!!