• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Uğur Çelik
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 83
    • En İyi 30
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Uğur Çelik

@Uğur Çelik

94
    İtibar
    268
    Profil Görüntülemeleri
    83
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Uğur Çelik Takip etme Takip Et

Uğur Çelik tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar 19 Kasım Ankara Mülakat deneyimimizi ancak yazabiliyorum.

Randevu saatimiz 8.30'daydı. 7'de kapıdaydık ve konsolosluğun çönü çok kalabalıktı. İçeri alma şekilleri 15 dk lık arayla randevu saatine göre 7:15 randevusu, 7:30 randevusu, 7:45 randevusu.... gibi .Fakat biraz gecikme olduğu için bizi 9 gibi içeri aldılar .

Bu arada konsolosluktaki tüm çalışanların hepsi güler yüzlü ve sıcakkanlıydı . İçeriden çıkanların bazıları aralarında konuşurken herkese red veriyolar vs konuşuyorlardı haliyle insan düşünüyor endişeleniyor gc mı vize mi niye red veriyolar kime red vermişler vs vs . Kapıda kalabalıkta herkes endişeli herkes bir şeyler diyor size tavsiyem kulağınızı kapatın , forumu güzelce okuyup araştırın ve kapıda hiç bir olumsuz şeye kulak asmayın.

1-Bahçede sıraya giriyosunuz tam önünüzde pasaport teslimi olan yer onun hemen solunda ise isimle çağırıldığınız xray sistemiyle binanın iç avlusuna giriş yaptığınız yer var .Sırayla önce pasaport teslimi sonra soldaki sıraya girip xray'e girip içeri alınıyosunuz .
      2- İç avludan düz gidip binaya giriş yaptığınızda turist vizesiyle greencard ödemesi yapılan masalar farklı olduğunu görevliler hemen size söylüyor. GC için kapıdan girdiğiniz anda karşınıza çıkan masadan değil masanın solundan düz devam edip 5mt sonraki sağdaki kolonun hemen arkasındaki vezneden ödeme yapıyosunuz . Kişi başı 330 dolar ben nakit 330 dolar ödedim.
      3- Sonrasında aldığınız sıra numaranızı takip ederek evrak teslimlerini yapıyosunuz. Evrak tesliminde gelen maildeki evraklar istendi sadece.Bu arada mavi kapaklı dosya içerisinde şeffaf dosyalara evrakları ayrı ayrı koyup , ufaka bir kağıda içeriğini yaazıp poşet dosyaya zımbalamanızı önemle ısrar ediyorum .Sizin açınızdan büyük raahatlık olur .

BİZDEN İSTENEN EVRAKLAR (ESAS TALİHLİ EŞİM)

Eşimden istenen belgeler(asıl talihli):
      -Pasaport
      -Evlilik cüzdanı
      -Diploma orjinali ve fotokopisi
      -Nüfus kayıt örneği
      -Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı
      -Banka hesap dökümü(sadece dolar hesabını verdik)
      -2 adet fotoğraf
      -Unganlar zarfını istediler
      -Ustraveldocs sayfası

Benden istenen belgeler:
      -Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
      -Üniversite diploması ve bir adet fotokopisi
      -Nüfus kayıt örneği
      -Askerlik durum belgesi
      -2 adet fotoğraf
      -Pasaport
      -Unganlar Sağlık Raporu
      -Banka hesap dökümü(sadece dolar hesabını verdik)
      -Ustraveldocs sayfası

Biz greencard çıktıktan sonra evlendik ve ilişki kanıtı olarak bir çok şey götürdük nerdeyse 300 sayfa şey vardı ama ne zaman evlendiniz diye bile sorulmadı ,bence her ihtimale karşı yanınızda bulunsun . Sonrasında aynı sıra numarası ile mülakata girdik , burada aynı soruyu ayrı ayrı eşime ve bana sordu , görevli gerçekten samimi ve sıcakkanlıydı;

• Abd ye hiç gittin mi ? (hayır,hayır)

• Hiç evlendin mi ?(hayır,hayır)

• Çocuğunuz var mı ? (hayır)

• Abd de nereye gideceksiniz? (Charlotte)

• Neden Charlotte ? (eşimin ablası orada onun yanında kalıcaz)

• Ne iş yapıyorsunuz ? (anlattık ne iş yaptığımızı)

• Orada ne iş yapıcaksınız ? (eşim hizmet sektöründe çalışıp sonra kendi işini yapıcağını söyledi , ben de ubereats doordash gibi başilayıp sonra kendi işimi yapıcağımı söyledim)

• İngilizce biliyor musunuz ? (Çok iyi değil , normal derecede)

• Biraz ingilizce konuşur musunuz dedi ? ( Forumda okumuştuk 🙂 . ingilizce olarak "ne istersiniz "dedi eşim, görevli başka dedi o da adını yaşını vs söyledi yeterli dedi , aynı şekilde benden de ingilizce konuşmamı istedi . Ben de " adımı yaşımı ne iş yaptığımı kaç yıldır yaptığımı ve orada ne iş yapıcağımı söylerken tamam dedi.)

• Son olarak bana askerliğini yaptın mı diye sordu (evet dedim)

Sonrasında vizeyi onayladığını söyledi biz tabi baya sevinip birbirimize sarıldık gülümsedi .Mülakat 3-4 dk sürmüştür diye tahmin ediyorum tabi heyecandan zaman algımız kayboldu .

Pasaport teslimi :

Biz pasaportu adrese teslim seçmiştik, adresler yakın olduğu için eşimin ablasının adını ve numarasını da yazmıştık 2. kişi olarak 25 Kasım gibi pasaportlarımızı eşimin ablası aldı sıkıntısız şekilde teslim alabildi .

!!TÜM SÜREÇ BOYUNCA BU FORUM PUSULAMIZ KILAVUZUMUZ OLDU, HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ!! 🙏 🙏

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

başlık doğru mu emin olmamakla birlikte bekleyenler için paylaşmak istedim . Greencardlarımız elimize ulaştı . Giriş yaptıktan 10 gün sonra SSN - 1 ay gibi bir sürede de grrencardlarımız elimize ulaştı . Saygılarımla 🙏

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Herkese iyi günler Unganlar deneyimini faydası olabilir diye paylaşmak istiyorum ,mülakatla birlikte palylaşıcaktım fakat mülakata 20 gün var o zamana kadar belki bir başkasına faydası dokunabilir 🙂

Öncelikle ben 2 ameliyat geçirmiştim Bademcik ameliyatı ve Paratiroid Adenomu Ameliyatı

1-Bademcik Ameliyatı : Epikirizi bulamadım ,doktorda bununla ilgili bir yazı vermedi 184 ü arayarak epikrizin bulunamadığını doktorun da bununla ilgili rapor yazmadığını belirterek bana bununla ilgili bir bulunamamıştır yazısı verilmesini veya epikrizimin bulunmasını istediğimi belirttim.
      Sağolsunlar 2 hafta sonra hastaneye epikrizin bulunamadığına dair mail attırdılar. (Doktor bu konuyla alakalı almakla iyi yapmışsın ama biz daha çok büyük ameliyatları önemsiyoruz dedi )

2- Paratiroid Adenomu Ameliyatı : Bununla ilgili epikrizimi götürdüm , nasıl oldu , ne zaman oldu şuan iyi misin diye sordu fakat sorun olduğundan değil de sohbet havasında sordu.

Muayeneye girmeden 3 gün önce çok rahatsızlandım grip gibi bir şey sandım fakat zehirlenmişim sanırım, hastaneye gidip serum almıştım, kolumda serum morluğu olduğu ve kanımda ilaç çıkıcağı için onun da epikrizini aldım hiç bir sorun yaşamadım .

Muayene Günü:

• 5.40 da AŞTİ'de otobüsle inip taksiye binip gittik - 250 lira taksi ücreti tuttu . 15 dk da oradaydık.
      • O saatte aşağıdaki A4 kafe vs kapalıydı biz de gezinmeye başladık, arkada Tunalı Simit Center var orası açıktı .
      • Eşimin randevusu 9'daydı benimki 9.15 'deydi. 8.40'da binaya girdik . 4.Katta 9.10 gibi işlemlere başladılar . Randevu saati eşimin 9.00 olduğu için ilk eşimi ve beni çağırdılar .
      • Pasaport ve Aşı kartı dışında hiç bir şey istemediler . (E-nabızdan aşılar kısmından ss alıp çıkarttık onu götürdük )
      • Fotoğrafımızı çektiler. Düzen lab'a gönderdiler.(sanırım 5.kattı)
      • Düzen Lab'da sadece kan alındı , eşim ve ben 2 kişi 3.977 lira karttan ödedik.
      • Sonra akciğer filmi için diğer kata (sanırım 3.kat) yönlendirdiler. Sırayla çekindik.
      • Saat 10.30 gibi işlemler bitti. 11.40'da burada olun dediler .
      • 11.40'da eşim ve beni sırayla içeri çağırdılar ,bu sırada epikriz varsa vermeniz gerekiyor.
      • Kilo , boy ölçümü yapılıyor ve üstünüzü çıkartıp önlük giyiyorsunuz . iç çamaşrınız ve atletiniz kalıyor .
      • Doktor gelip daha önce amerikada bulunup bulunmadığımı , uyuşturucu- alkol - sigara vs gibi şeyleri tek tek sordu nabız ölçtü , bu esnada karın kısmınızı muayene ediyor vs . Sonra bana 2 adet aşı vurdu mesleğimi sordu ve geçmiş olsun dedi. Şahsi fikrim tüm çalışanlar ve doktor çok nazik ,kibar ve ilgiliydi , heyecanlıydım fakat onlar öyle olunca rahatladım yani .
      • Sonra eşimi de aynı şekilde muayene edip aynı soruları sormuş.
      • En son ödeme kısmında dolarla mı kartla mı diye soruyorlar , tl cinsinden kartla 2 kişi için 36.968 tl ödedik .
      • Raporumuzda 6 aşı vurulmuş görünüyordu onu sorduğumda karma aşı olduğu o yüzden öyle yazdığı söylendi , ben de çok üstelemek istemedim açıkçası.
      • Tüm işlemler 12.30 civarı bitti .
      • Ertesi gün yani bugün de saat 11.46 de mail geldi . Mailde dosyamızın konsolosluğa gönderildiği ve herhangi bir sorun olmadığına dair yazı ve dökümanlarımız (pdf şeklinde 2 dosya ) vardı.

Şahsi tavsiyem epikriz kendinizi hasta ,zehirlenmiş vs hissediyorsanız benim gibi kan değerlerim bozulur mu diye beklemeyip hastaneye gitmeniz ve aşıların serumun vs epikrizini almanız . Serumdan dolayı kolum morarmıştı ve kan alan hemşire morluğu gördüğünde noldu der gibi baktı açıklayıp epikrizimin olduğunu söyledim iyi yapmışsınız sorabilirler dedi.
      Herkese sorunsuz bir süreç diliyorum 🙏

Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Merhabalar, 28 Aralık'ta New York JFK dan giriş yaptık girişimiz New York saatine göre sabah 11 de oldu , baya sorunsuz oldu parmak izi bile alınmadı. Tek ve çok büyük önerim aktarmanız yeterli süre olsun, en az 1.30 saat sıra bekkemişizdir. Sağlık zarfını teslim almadılar bile

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Merhabalar bu akşam 18:10 kalkışlı İstanbul -New York (JFK) ya uçuşumuz hava koşulları nedeniyle iptal oldu ve aynı zamanda 27 aralık sabah 8:10 New York -Charlotte uçağımız da hava koşulları nedeniyle iptal oldu. Pazar günü tekrar almaya çalışıyoruz. Düşünenlere plan yapanlara bilgilendirme vermek istedim

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Merhaba herkese bu son gelişmeler bizi iyice tetikledi.Eşimle 26 sı cuma akşam 22:20 de JFK 'ya iniş yapıcak şekilde eşimle biletlerimiz aldık. Umarım o tarihlerde bir sorun yaşamadan giriş yapabiliriz. Girdiğimiz anda interneti bulur bulmaz bilgilendirme yapıcam .
      Tarihten dolayı Christmas dönemi yoğunluğuna ve görevli eksikliğiyle karşı karşıya kalmayız.

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar , mail ile bu sabah 10 gibi sorduk akşam 7.30 gibi cevap verdiler , 26xx case number ile 19 Kasım'da mülakat tarihimizi aldık bekleyen herkese hayırlısı olsun , İmzayı ve excel'i hemen güncelliyorum . 🙌🙌

Uğur Çelik
      Uğur Çelik

@Serapp hanım çok teşekkür ederim normalde aynı şeyleri 2 3 kere sorulmasını ben de sevmem ama 4 gün içinde tüm işlemleri yapmaya çalışırken bu hale geldim tabiri caizse kendi kendimin felaket tellalı oldum :(( anlayışınız ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederiz 🙏🙏

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

@eceslc şuanda planlarımız da geri dönüş yapmayı düşünmüyoruz iş yeriyle ilişkimi kestim fakat dediğiniz gibi kart basımı vs bir gelişme olmazsa geri dönmek durumunda kalırız çünkü süre çalışmadan bir yere kadar hazırdan yiyebiliriz , umarım böyle şeylere gerek kalmadan kartımız gelir ehliyet vs alıp ubereatse başyalabilirim

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Selamlar 28 aralıkta giriş yaptık , ssnlerimiz bugün yani 7 sinde geldi. Case tracker sitesinde son güncelleme hala ödeme alındı şeklinde . Bu arada ssn üstünde yazan tarih 31 Aralık ,yani 31 aralıkta işlemler tamammış fakat ancak elimize geldi

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Uğur Çelik tarafından gönderilen son iletiler

başlık doğru mu emin olmamakla birlikte bekleyenler için paylaşmak istedim . Greencardlarımız elimize ulaştı . Giriş yaptıktan 10 gün sonra SSN - 1 ay gibi bir sürede de grrencardlarımız elimize ulaştı . Saygılarımla 🙏

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Selamlar 28 aralıkta giriş yaptık , ssnlerimiz bugün yani 7 sinde geldi. Case tracker sitesinde son güncelleme hala ödeme alındı şeklinde . Bu arada ssn üstünde yazan tarih 31 Aralık ,yani 31 aralıkta işlemler tamammış fakat ancak elimize geldi

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Teşekkür ederim bir sorum da şu olucak , uscisin kendi sitesinde dosyayı takip etmek için dosya ekle kısmından IOE ile başlayan kodu girdikten sonra access kod u soruyor fakat bu kodu bir yerde bulamadım . Hangi kod oluyor acaba yanlış yerde miyim

image.png

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

merhabalar biz de 28 inde giriş yaptık fakat case tracker siteden girip baktığımızda son faliyet olarrak sadece giriş yapmadan önce ödeme yaptığmızın bilgisi var , giriş yapıldı - basım aşamasında vs hiç bir bilgi yok . Bu durum normal mi yoksa problem mi anlam veremedik

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@randomlyselected çok teşekkür ederim , çok güzel özetlemişsiniz araştırıcam baya aklıma yattı bu arada

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

@randomlyselected teşekkür ederim ben de o askerlik türünü araştırıyordum , askerlik de biraz riskli geliyor

Uğur Çelik
      Uğur Çelik
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar , Charlotte 'da ablamlarda kalıyoruz , bu süreçte ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı , adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı , eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Merhabalar, 28 Aralık'ta New York JFK dan giriş yaptık girişimiz New York saatine göre sabah 11 de oldu , baya sorunsuz oldu parmak izi bile alınmadı. Tek ve çok büyük önerim aktarmanız yeterli süre olsun, en az 1.30 saat sıra bekkemişizdir. Sağlık zarfını teslim almadılar bile

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

Merhabalar bu akşam 18:10 kalkışlı İstanbul -New York (JFK) ya uçuşumuz hava koşulları nedeniyle iptal oldu ve aynı zamanda 27 aralık sabah 8:10 New York -Charlotte uçağımız da hava koşulları nedeniyle iptal oldu. Pazar günü tekrar almaya çalışıyoruz. Düşünenlere plan yapanlara bilgilendirme vermek istedim

Gündem içinde yayımlandı
      Uğur Çelik
      Uğur Çelik

@EasternStar selamlar annem babam 57 yaşlarıında yeşil pasaportlu emekli memurlar , ablam Amerika'da 3 yıl önce vize için red aldılar . Hiç bir ülkeye yurtdışına çıkmadılar. Ablama greencard çıktı 2020de Amerika'ya girdi, benim de eşime bu yıl çıktı ve 26 ocakta giricez. Annem ve babama vize almayı çok istiyoruz burada başka çocukları yok. Nasıl alabiliriz yardımcı olma bir tavsiye verme imkanınız var mı

Uğur Çelik
      Uğur Çelik