• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Arthur Morgan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 11
    • Konu 0
    • İleti 339
    • En İyi 214
    • Tartışmalı 6
    • Gruplar 1

Arthur Morgan

@Arthur Morgan

⭐

537
    İtibar
    897
    Profil Görüntülemeleri
    339
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Arthur Morgan Takip etme Takip Et
    ⭐

Arthur Morgan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Forum üyelerinden @QSimsekumit Şubat ayına Hong Kong'da mülakat almış fakat 30 Mart'a erteletmiş. Söylediğine göre Hong Kong oturum izni istemediğini teyit etmiş. Ayrıca sağlık raporu olmadan mülakata almayacaklarını da iletmiş, yani pause var, sağlık raporu almayayım meselesi orada işlemiyor.

Sonunda Hong Kong'un oturum istemediğini kesinleştirdik.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Bugra0666 Gerçekten de herhangi bir pişmanlık emaresi görünmüyor. Sadece fikrimizi söyledik diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Bu "pause" meselesi ilk kez karşılaşılan bir şey, haliyle bu konuda bir tane bile deneyim yokken "fikir" belirten kişilerin daha dikkatli olması gerekirdi. Sonuçta bu forumu bu forum yapan adminler, yıldızlılar çarşaflılar değil, buraya gelip deneyimini yazan insanlardır. Bugün Ankara'da bunu yaşayan kişiler buraya gelip bu bilgiyi aktarmasa, burada kendilerinden emin bir şekilde muayeneye girmeme "tavsiye"lerini vermeye devam edeceklerdi. Yani kerametin kendilerinde olmadığını, sizin deyiminizle karar mercii olmadıklarını anlaması gerek bazı kişilerin.

Ama bir konuda haklılar, kararı kişinin kendisi veriyor. Benim mülakatım olsaydı, forumda (atıyorum) 1000 aktif üyenin tamamı birden sağlık muayenesi olmadan git deseydi ben gene de sağlık muayenemi olur öyle girerdim. Son kararı kişinin kendisi veriyor nihayetinde, o açıdan haklılar diyebiliriz.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

2 haftadır foruma bakmıyordum, 250 sayfa ilermiş 😅 Her şeyi okuyordum ama 250 sayfa için zamanım yok.

Neyse, yaklaşık olarak 1 hafta kaldı artık. Kazananlar belli olmuştur, geriye sadece açıklanması kalmıştır. Bazılarımızın hayatı değişti ama daha kendi bile bilmiyor. Çoğumuz için aynı tas aynı hamam devam.

Kazananlar için (belki kendim de dahilim) Saving Private Ryan'daki son sahnede ölen yüzbaşının dediğini diyorum şimdiden, "Earn it." Siz o ekranı görün diye milyonlarca kişi has not been gördü. Kazananlar bu şansa layık olmaya çalışsınlar. Kaybedenler de her bitişin başka bir şeyin başlangıcı olduğunu bilsinler. Açıklanana kadar daha da yazmam artık herhâlde. Herkese iyi şanslar.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cleszi HK ve VNN'nin yaptığını jest sınıfına koyuyoruz çünkü düne kadar 1 Kasım'dan sonrasına isteseler de veremiyorlardı. Ekstra zahmete girip Ekim ayına verdiler. Bu karar belli ki yeni çıktı. Bangkok'un da hemen karar sonrası mülakat vermesi tesadüf değilse Kasım'a vermişlerdir mülakatları.

Tahmin ettiğim üzere, karardan hemen sonra mülakat verilmesi tesadüf değil ve Kasım ayına verdiler.

Oturum izni istenme ihtimali çok zayıf bence. %95 ihtimal bu iş tamam diyebiliriz.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@cleszi KCC dosyaları eskisi gibi konsolosluklara göndermeye devam edecek (28 Ağustos öncesi taşıyanlar için). Eskiden de oturum isteme hakları vardı ama istemiyorlardı, zaten bu üç konsolosluğa o kadar insanın yığılma sebebi de buydu. %100 bir şey söylemek elbette mümkün değil ama karar konsolosluklara bırakıldıysa oturum istememeye devam etmeleri daha güçlü olasılık. Ekim ayına randevu sıkıştırmalarını ben olumsuz bir şey olarak değil, bilakis vize verme isteğinin bir tezahürü olarak görüyorum. Sıkıştırma yapmak zorunda değillerdi. Norm olan Kasım'da planlanmasıydı zaten ama bunu yapmadılar.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@melisbasdurmus @mhmtkz Lütfen e-posta gönderip tarih sorun. Sürecin kırılma noktasındayız.

Kasım ayına vermişlerse demek ki 1 Kasım sonrasına verilebiliyor demektir. Bu bilgi tüm kilidi çözer.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@aysegul Umarım Ekim sonuna değil Kasım'a vermişlerdir.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@earslann Kasap et derdinde koyun can derdinde gibi oluyor ama bu ülkeler DV dahil göçmen vizesi alamıyorken zaten tüm bölgeleri current yapsa bile kotanın ancak yarısı dolar herhalde. Bakarsın nasıl olsa istemediğimizi almıyoruz deyip açarlar DV'yi hahaha gülüyorum artık çok saçma bir hâl aldı.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
      https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdf

AOS işlemlerinin duracağı kesinleşti. Daha doğrusu işlemler yapılacak ama nihai karar verilmeyecekmiş. Karar metninde göçmen vizesi ile girenlere GC basılmaması/ülkeye alınmaması yönünde bir şey bulunmuyor.

Şu anki haliyle Consular Processing'e de bir şey olmaz fakat DHS'nin böyle bir adım atıp DoS'un hiçbir şey yapmamasını beklemek pek gerçekçi değil. Fakat mülakatların dünya çapında her iş gününde devam ettiğini düşünürsek, zaten fazla beklemeyeceğiz gibi duruyor DoS'un ne yapacağı konusunda.

Gündem içinde yayımlandı
      Arthur Morgan
      Arthur Morgan

Ben de Hong Kong'a taşıdım. Detay vermeyeceğim yeterince belirtilmiş zaten.

Geçen yılın konusunda acaba yığılmadan dolayı başımıza bir şey gelir mi diye sorgulanmış haklı olarak fakat Bangkok ve Hong Kong'a o kadar dosya transferine rağmen sırası gelene mülakat verilmiş. Tabii bu yıl da öyle olacak diye bir şey yok, tereddüt ederek bekleyeceğiz artık. DV20 ve DV21'in başına gelenler ortada, böyle bir dünyada hiçbir şeyin garantisi yok zaten.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

Arthur Morgan tarafından gönderilen son iletiler

@tumra Yeniden mülakata almak diye bir uygulama yok. Pasaportu boş şekilde geri gönderilir, muhtemelen 221g kağıdıyla beraber.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@tumra 14 Nisan'ı beklemeye gerek yok, dünya çapında mülakatlar her gün yapılıyor. Bugün Madrid'de mülakata giren bir Ukraynalı 221g'ye kalmış. 1-2 güne belli olur her şey.

Makedonya küçük ülke, talihli sayısı da çok az. Mülakata giren kişi "Ama DV pause yok mu?" diye sormuş. Memur da "Sadece 75 ülke vatandaşına var." demiş. İnsan demez mi vardı ama kalktı falan diye. Bana en güçlü gelen senaryo oradaki görevlinin pause'dan haberinin hiç olmaması. O durumda DC'den yeşil ışık gelmez, ilgili kişiyle de irtibata geçip hata yapmışız derler.

Çok yakında öğreniriz işin aslını.

Makedonya'da mülakata giren arkadaşın CEAC sayfası "refused" olarak güncellenmiş. Demek ki memur hatasından kaynaklandı bu iş.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Hasan-Ayvaz Arka planı bilmeden yorum yapmak doğru değil. Ben bilmiyorum yazılımlarının nasıl olduğunu falan, kimsenin bildiğini de sanmıyorum.

1-2 güne belli olacak şey için de fazla yorum yapıp kafa patlatmaya gerek yok.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@tumra 14 Nisan'ı beklemeye gerek yok, dünya çapında mülakatlar her gün yapılıyor. Bugün Madrid'de mülakata giren bir Ukraynalı 221g'ye kalmış. 1-2 güne belli olur her şey.

Makedonya küçük ülke, talihli sayısı da çok az. Mülakata giren kişi "Ama DV pause yok mu?" diye sormuş. Memur da "Sadece 75 ülke vatandaşına var." demiş. İnsan demez mi vardı ama kalktı falan diye. Bana en güçlü gelen senaryo oradaki görevlinin pause'dan haberinin hiç olmaması. O durumda DC'den yeşil ışık gelmez, ilgili kişiyle de irtibata geçip hata yapmışız derler.

Çok yakında öğreniriz işin aslını.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Sibel-Apaydın Başka yerde mülakat alıp taşıyanları kastetmiyor.

Ankara normal silsilede 18k'ya ulaştı @tumra

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@iibrahimd Doğru aslında. Mahkemede irrepairable harm argümanını bu şekilde boşa düşürmeye çalışabilirler. Diyecek ki 221g'de on binlerce insan bekliyor, istersek Eylül'de bile vizeleri veririz, zarar henüz oluşmadı. Böyle böyle oyalayarak sonuna kadar götürmeye çalışabilirler.

Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Emre-Kurtulmuş Avukatlar bu kadar kötüyse neden Mayıs'tan beridir foruma her girdiğimde avukat reklamı görüyorum 😅

Ama haklı olunan nokta şu ki dava konusunda bilgi almak isteyen forum haricinde de bulur. Forumda bahsedilmesini engelleyerek hiçbir şeye mani olunmuyor. Benim hoşuma gitmeyen husus sırf davanın varlığından bahsettim diye, katıldığımı söyledim diye reklam yapmakla, "çığırtkanlık" yapmakla suçlanmam.

Her neyse, öyle veya böyle yeterince davaların bahsi geçti. Zaten çok az süresi kaldı. Ben daha önce dediğim gibi daha da konuşmak istemiyorum zaten bu konuyu.

Gündem içinde yayımlandı
      Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Sadece kazananlar vize alınca pişmanlık duymazsınız umarım demişsiniz ama peki bu kişiler yine başarısız olursa siz pişmanlık duyacak mısınız?

Nerede kurdum ben böyle bir cümleyi?

Gündem içinde yayımlandı
      Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@Emre-Kurtulmuş Davaların varlığından bahsedilmesi neden reklam yapmak oluyor anlamadım. Ben sadece katıldığımı beyan ettim diye mesajım silindi. Herkesin kendi kararı diye de eklemiştim. Hala da aynı şeyi diyorum, herkesin kendi kararı. Ben sadece varlığının bilinmesini istiyorum çünkü katılım için az süre kaldı. Kişilerin kararı ise umurumda değil elbette, ben hariç kimse katılmasa umurumda olmaz, bilinsin yeter.

Fakat @bkaraca nın dediği gibi, biz üzerimize düşeni yaptık, daha da bu dava konusunda yazmayacağım artık ben de.

Gündem içinde yayımlandı
      Arthur Morgan
      Arthur Morgan

@hiafamily Hong Kong oturum isteyecek mi diye bekliyorduk...

...Meğerse reisler dosya bekliyormuş, gelse de mülakat versek diye 🙂

Arthur Morgan
      Arthur Morgan