Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.5k 223

  • @Uğur-Çelik yani yılbaşından dolayı acaba girişte memur azlığı vs olmaması gibi bir durum olabilir mi


  • @Uğur-Çelik bende benzer nedenlerden dolayı 26 Aralık gecesi uçuş başlangıcı ve 28 Aralık gecesi dönüş bitişi olacak şekilde bir bilet bulabildim. İlgilenirseniz linki https://skyscanner.app.link/grKooeFQiZb
    Kolay gelsin.


  • @serro bu bilette aktarma için herhangi bir vize istiyor mu acaba benim en çok endişe ettiğim konu o greencd dışında başka bir vizem yok çünkü


  • @Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    @serro bu bilette aktarma için herhangi bir vize istiyor mu acaba benim en çok endişe ettiğim konu o greencd dışında başka bir vizem yok çünkü

    İstanbul-Amman, Ürdün-Chicago,USA uçuşu olduğundan ve Ürdün vize istemediğinden sorun yok görünüyor.


  • @serro çok teşekkür ederim peki yılbaşında yani 31 i gündüz orada olmam durumunda bu işlemleri yapabilecek cbp memuru bulabilcek miyim onu düşünüyorum, bu konu hakkında bilginiz var mı


  • @Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    Merhabalar size bir akıl danışman gerekiyor , iş yeri bana ihbar süresi çalıştırıyor zorla bu yüzden cuma akşamı yola çıkıp pazar günü geri dönmeyi düşünüyoruz veya 2. yöntem 30 Aralık akşamı yola çıkıp bir iki gün kalıp geri dönmek, havaalanından giriş yapıp direkt geri çıkarsaksonrasında bir sorunla karşılaşır mıyız

    Eşiniz veya sizi mecbur değil seniz biriniz kalsın ve fiziki kartı beklesin derim, kartı alıp riski azaltın çünkü git gel bana çok riskli geliyor trup reyizin ne yapacağı belli olmaz zira şu aralar yeni pozları çıktı ada seyahati ile ilgili şov uğruna başınız yakmasın sarı gazoz. ;)


  • Arkadaşlar sorunsuz JFK'dan geçiş yaptık. Görevli memur adres doğru mu dedi teyit ettik başkada bişr sormadı geçişimizi yaptık


  • @Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    @serro çok teşekkür ederim peki yılbaşında yani 31 i gündüz orada olmam durumunda bu işlemleri yapabilecek cbp memuru bulabilcek miyim onu düşünüyorum, bu konu hakkında bilginiz var mı

    Ülke girişini yılbaşı diye bir süreliğine kapatıp cbp memurlarını gümrükten çekmeyeceklerdir. Ancak memurların sayısında azalma olabileceğinden girişte bekleme süreci biraz daha uzun olabilir diye düşünüyorum. Amerika için yılbaşı gününden daha önemlisi 24 Aralık akşamı ve 25 Aralık sabahı. Tahminim bu tarihlerde minimum cbp personeli ile süreci işleteceklerdir.


  • Benim endisem mulakat verilip saglik ve mulakata girip sonra ap birakmalari 30 ekim kadar bekletmeleri ve donem kapanmasi bu durumda olan zamana paramiza ve umutlarimiza olacak


  • @bkio USCIS, güncellendi mi? GC ve SSN basımda gözüküyor mu paylaşabilir misiniz?


  • @kemal85 orada kartın geleceği adreste ablam yaşıyor o kartı alı pbize kargolayabilir veya biz damga vurulduktan sonra ocağın sonunda girebiliriz benim korkum abd içinde çok çok kısa süre kalmak tekrar girişte bize sıkıntı çıakrtır mı


  • @Uğur-Çelik Bütün gişeler sizin işleminizi yapabilir ve aynı gün bile dönebilirsiniz.


  • @Serapp yılbaşında bu işlemi yapıp geri geldiğimizde vize basılması açısından sakıncalı değerlendirilir mi bundan çekiniyoruz aslında , ocağın sonunda geri dönerken gidişat zaten sıkıntılı olduğu için önceki giriş çıkışımız saatler içinde olması bize sıkıntı yaratır mı


  • @Mirac-Skellrod

    Selamlar,

    Öncelikle kolay gelsin, ben de geçmişte AOS yapmış ancak AOS yaptığı halde kart alamamış biri olarak, neler hissettiğinizi çok iyi anlıyorum.

    Case number sizin yüksek eğer bülten o sayılara ulaşırsa, başvurunuza başlayacaksınız bu aşamadan sonra da parmak izi verip, mülakat bekleyeceksiniz, mülakattan sonra sürecin Eylül'den önce tamamlanması gerekecek. Buraya kadar sizin de genel bir bilginiz vardır. Şimdi bu gelen memo ile AOS süreçleri hold edilmiş, siz de zamanla yarıştığınız bu aşamada memo ile gelen hold eğer fiscal year sonuna kadar bitmezse başvuru yapsanız bile mülakat hiç alamayabilirsiniz. Bu aşamada belki avukatınız süreci başlatacağınız ofisi arayarak bilgi alabilir. Case number yüksek olduğu için Ankara'da gelme şansı bana yok gibi geliyor, başka bir konsolosluğa taşıyabilirsiniz ama sanırım dosya taşıma konusunda da konsolosluklara bilgi gitti ve bu işlem de artık yapılamıyor. (Yakın takip etmediğim için emin değilim bu bilgiyi de bir kontrol etmek gerekir.)

    Şimdi belki Ankara ile şansınız deneyebilirsiniz, düşük de olsa bu bir ihtimal. AOS için bülteni ve içeride başvuruyu bekleyebilirsiniz. Geçmişte AOS ve Ankara birlikte ilerleyebilen süreçler olarak yazılmış, benim case'imde ilerlemedi, Ankara'da olan dosyam AOS belli bir aşamaya gelince taşındı, oradaki hakkım başkasına kaydı. Şu an için ama bir araştırıp bunu da değerlendirin. Belki aynı anda ikisini de başlatıp ilerletebilirsiniz.

    Bu forumdaki AOS başlığını mutlaka şu anda gözden geçirin, şu an güncel olmayan ama yaparken yazdığım bilgilerin size yardımcı olacağını düşünüyorum. Bütün bunları derledikten sonra avukatınızla da ayrıca bir değerlendirme yapabilirsiniz, kendisinin bu aşamada nerelere ulaşabileceğini ve konu hakkında bilgi alabileceğini sorun. Avukatınız CP ve Ankara konusunda pek bilgili değildir haliyle bunu da sizin ona anlatmanız gerekebilir. Ne yazık ki bu DV ile AOS meselesi çok nadir bir durum konuya tamamiyle hakim olan avukat, danışman çok çok az.

    Son olarak sizin gibi AOS yapan diğer yabancı kişilerin durumlarını kontrol edin, yabancı forumlarda bu kişilerin paylaşımlarına MUTLAKA bakın. Geçmiş caseleri mutlaka bulun okumaya çalışın, önceki yıllara bakın.

    Neyseki 3 senedir oradaymışsınız, turist vizesi ile AOS yapmaya kalkmamışsınız. Mevcut vizeniz ile orada AOS başlatıp, süreci nihayete erdiremeseniz bile vize statünüz korunur ama şunu hatırlatayım AOS için başvurduğunuz o statünüz geçici olarak değişiyor, Greencard alırsanız kalıcı olarak değişiyor alamazsınız eski haline dönmüş oluyor. Benim dönemimde seyahat vizesi ile AOS yapan bazı kişiler Amerika'da kalma sınırı olan 6 ayı aşıp, Greencard da alamadığı için vizelerini abuse etmiş olmuşlardı.

    Aklıma gelenler şimdilik bunlar, başka bir konu olursa yardımcı olmaya çalışayım elimden geldiğince, kolaylıklar diliyorum.


  • @Uğur-Çelik Ankara'ya güvenme sözü, Amerika'ya güvenme olarak hızla değişiyor ve umarım herşey yolunda gider, yolunuza mutlu bir şekilde devam edersiniz.


  • @koray2000 yazdığını aos deneyimi bana çok üzücü geldi gerçekten. İçerisinde olduğumuz şu durumda aos da bir çözüm değil öyle anlaşılıyor ...


  • @Uğur-Çelik Çekindiğiniz noktayı tam olarak anlayamadım. “yılbaşında bu işlemi yapıp geri geldiğimizde vize basılması açısından sakıncalı değerlendirilir mi?” diye sormuşsunuz. Eğer vizeden kastınız greencard basım süreci ise ilk girişte ABD’de kaç gün kaldığınıza bakılmaksızın kart basım süreci başlar.

    İçinde bulunduğumuz kritik dönemde kartların basılıp basılmayacağı hepimizin merak ettiği bir konu, ancak bu durum sizin ilk girişte kısa süre kalmanızla ilgili değil.

    Ayrıca ablanızın kartın gönderileceği adreste yaşıyor olması ve kartı size ulaştırabilecek olması sizin için önemli bir avantaj.

    İkinci girişinizi mümkünse fiziksel GC ile yapmanızı öneririm.


  • @kemal85 Ne yazık ki benim sürecim ve benim dönemimde AOS yapan bazı kişilerin süreci çok travmatik geçti. Bu aşamada açıkcası ben de pek ışık göremiyorum AOS için ama umut kırmak da istemem. Belki, düşük bir ihtimal de olsa hold kaldırılır ve başvurular hızlıca değerlendirilir.


  • 10 Ekim 2025'te vizem basıldı. 1 Mart 2026'da ilk girişimi Los Angeles'tan yapacak ve 14'ünde tekrar Cluj-Napoca'ya dönecektim. Bu arada Kasım ayında Romanya uzun dönem oturumum da onaylandı. 9 Ocak 2026'da uzun dönem oturum kartımın basılması için son bir kere göçmenlik bürosuna evrak teslim edeceğim. Bu durdurma kararını duyduğumda bir an korktum fakat sonra dedim "Ya, girişleri iptal ederse Romanya'dan devam edersin. Sağlık olsun.". Zaten uzun dönem oturum alana kadar Romanya'da 1 seneyi daha doldurdum. Vatandaşlığına ACT 8 sayesinde başvurmak için 2 seneden biraz fazla süre kaldı. O yüzden iyilikler, güzellikler bizimle olsun, hayırlı olsun. Türkiye'den göçmek isteyenlerin alternatif planları bol olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @apexcruel süper, tebrik ederim, hayırlı olsun girişiniz :)
    Evet daha önce, hatta yakın aylarda giriş yapan birkaç talihlinin iletisinde gördüm; kendisi adres bilgisi almayıp uscise yönlendiren cbp memuru olmuştu. Demekki bazısı uğraşmak istemeyebiliyor.
    Evet uscis'ten bahsettiğiniz bölümden yapabiliyordunuz zaten, siz de yapmışsınız, doğru. Ancak adres değişikliğini nereden yaparsanız yapın nadiren de olsa eski adrese gittiği olabiliyor, aklınızın bir köşesinde olsun .


Benzer Başlıklar

  • DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025

    Gündem
    93
    1
    16 Oy
    93 İleti
    4k Bakış
    B
    @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025 10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım... Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim. Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde; “10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim. Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı: P(10) = \frac{1}{10} Gelmemesi olasılığı: P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10} Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı: P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım: Atış sayısı (n) En az 1 kere 10 gelme olasılığı 1 0.1 → %10 2 1 − (0.9)² = 0.19 → %19 5 1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95 10 1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13” Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65. Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65 Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde. Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95 Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄 Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
  • Yeni Yayınlanan FOIA Belgelerindeki DV Çekilişi Detayı (Ekim 2024)

    Gündem
    21
    1
    10 Oy
    21 İleti
    1k Bakış
    istalinI
    @ahmeterol1912 şu kota bizde son bulmasında oncelik dert o
  • Nijerya'ya Green Card çekilişi yasağı geldi

    Gündem
    14
    2 Oy
    14 İleti
    607 Bakış
    efe boyundaE
    Amerika'da yasayacak durumunuz yoksa ya da boyle bir isteginiz yoksa basvuru yapmayin.
  • Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

    Taşındı Gündem
    752
    0 Oy
    752 İleti
    46k Bakış
    arnbltA
    Yazı biraz yoruma dayalı olmuş gibi. Nisan dan beri yasaklanan Green Card sahiplerinden bahsediyor. Böyle bir yasak hiç olmadı. Şu anda da yok. Mayıs ta bir tanıdığım gitti. Zaten order da böyle bir şeyden bahsetmiyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum