Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @eceslc Tabiki sizi çok iyi anlıyorum, esnek olabilenler var olamayanlar var, şayet esnekseniz ve giriş yaparsanız, green cardı beklemeden çıkmayın demek istiyordum; sonuçta göç etmekten bahsediyoruz, o kadar maddi birikim, iş güç, aile bağları, hepsini bir anda bırakmak kolay değil. En azından ilk giriş başarılmış olur.

Şu kaotik ortamda giriş yapmayı başarabilen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa bizde mutlu oluruz. En büyük temennim Dv lottery ile gelen Türklerin sayısının artması, inşallah şu puslu hava kısa sürede dağılır.

Şunu da dipnot olarak belirteyim herkese, kişisel görüşüm; giriş yapmayı başarıp, pasaportundaki göçmen vizesine damga vurulan ve uscis fee’yi ödeyen arkadaşların green cardlarının basılmaması gibi bir ihtimali ben görmüyorum. USCIS, ülke içinde AoS yapacak DV talihlerinin sürecini üzerine almamaktan bahsediyor. Bakmayın haber sitelerinde ne dediğine, onlar sürece bizler kadar hakim değiller, haberleri genel ve biraz da sansasyonel vermeyi severler. Ülkeye girişi kabul almış, DHS’ten onay almış kişilerin green cardının basılmaması gibi bir durum bence söz konusu dahi olamaz, tamam şuan ortalık biraz bulanık ama bu kadar da kötüsünü düşünmemek lazım. Şayet ki öyle yaparlarsa, kendi kurumları arasında conflict çıkartmış olurlar, ve ilave iş yükü yaratmış olurlar, bu duruma kendilerini düşüreceklerini zannetmiyorum.

Son olarak şunu da belirteyim, sizin DV vizesiyle ülkeye girmeniz ve admit oluşunuz, akabinde USCIS fee’yi ödemeniz, green card kotasından bir green cardı otomatik çekmenizi sağlıyor ve basım merkezine onay gidiyor. Yani seni ülkeye aldım ama kartını basmıyorum gibi bir durum olmaz.

• @Umut-P teşekkür ederim hepimiz için çok güzel haberler gelir inşallah

• Bu ileti silindi!

• Merhaba arkadaslar sureci biz de endise ile takip ediyoruz. Bilmiyorum ise yarar mı ama şu bilgiyi vermek isterim benim green cardim bu haberden önce basılmıştı ve bu haberden hemen önce kargolanmisti fakat esiminki benden gec basılmıştı ve henüz kargoya verilmemişti. Oldugu halde bırakır göndermezler diye düşünüyordum ama dün kargoya verdiler onun da green cardini. Bu işlemle de uscis ilgilendiği için belki olumlu bir gelişme sayilabilir diye paylaşmak istedim. Henüz elimize ulaşmadı ikimizin de kartı.

• @emels ❤

• @aysegul İyi yolculuklar, Houston’da 2 yıl yaşadım, havaalanını ve şehri avucumun içi gibi biliyorum. Aklınıza takılan bir sorunuz olursa özelden yazmaktan çekinmeyiniz.

• @ozangules62 sevindim Emel hanım adına ama Bence bu olay bizim durumumuzda yaniltici. Emel hanımın süreci zaten bitmiş, vizesi basılmış. Kartın gelmesi de normal. Yani buradan “DV’de sorun yok” sonucu çıkarmak pek doğru gelmiyor bana. Daha çok, olaydan önce tamamlanmış bir dosyanın doğal devamı gibi duruyor. Asıl tabloyu, süreci hala devam eden dosyalar üzerinden görmemiz lazım yeni bültenle mülakat alan biri ya da Abd’ye yeni giren birinden duyum almamız lazım gibi geliyor biraz sevinebilmemiz için

• @tumra Aslinda Ben de oyle dusunuyorum yine de bizim de neticede elimizde fiziki GC yoktu. Basmayabilirler ya da göndermeyebilirlerdi. Askıya alabilirlerdi. Şu durumda şu an yolda olan arkadaşlarımızın ülkeye girişlerini takip etmek en doğrusu elbette.

• @ucangeyik ne yaptiniz? Ucagınız indi gorunuyor....hadi hayırlısı

• @ucangeyik yolun açık olsun kardeşim. Nikin de çok anlamlı. İyi uçuşlar 🤣🤣

• arkadaşlar ben girebildim, detayları daha sonra yazarım

• @ucangeyik geçmiş olsun, kendimiz girmiş gibi sevindik valla 🙂

• Süper haber geldi. Çok teşekkürler. Biz ailecek yarın sabah 07:40 Doha - Atlanta biletimizi aldık. 15 saatlik uçuş sonrası inşallah oradayız. Iki saat önce green card ücretini ödedik, bir sorun olmadı. Buradaki yazılanları çok sıkı takip ediyoruz. Hemen aksiyon almanın daha mantıklı olduguna karar verdik.

• @ucangeyik geçmiş olsun ve tebrikler

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti Houston konusundaki fikirlerinizi okumuştum daha önce :)) Tamam çok çok teşekkür ederim, aklımda tutacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@ucangeyik şükür 🙂 herkes bu hayırlı haberi bekliyordu, yolunuz bundan sonra da açık oslun.
    Sizinle birlikte bugün aldığım 3. güzel giriş haberi, bunu da herkesle paylaşmış olayım. Diğer aldığım 2 giriş haberinde herhangi bir sorunla karşılaşılmamış, haber bekleyenlerin dikkatine 🙂

• @ucangeyik Çok sevindim. tebrikler paylaşımınız için

• ⭐⭐⭐⭐

@gizlikodlar bugün eşime 'uçangeyik' de bugün yola çıktı demiştim, çocuklar duymuş, benim küçük bıdık anne uçangeyik nerde dedi, ben de saate baktım akşam 5 gibiydi, uçangeyik şuan havada kızım dedim :))

• @ucangeyik tebrik ederim icimize su serptin 🙂

• @ucangeyik çok sevindim, geçmiş olsun. Hepimiz sizden bu haberi bekliyorduk. Çok mutlu oldum 🍀🍀

Benzer Başlıklar

• 14
  • 14
  • 578
  • 84
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |