Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• Yarın iki kişi için uçak bileti aldık. Planlarımız çok aceleye geldi ve değişti. Tek endişen Kapıdan almamaları ve USCIS'in kartları basmaması

• ⭐⭐⭐⭐

@eceslc iyi yolculuklar, ülkeye giriş yapacağınız tarih ve saate kadar süreci durduracak bir kararname yayınlanmadığı sürece ülkeye girişinizi resmi olarak engelleyecek bir durum yok.

Deneyeceksiniz ve sürecinizi devam ettirerek adım adım ilerleyeceksiniz, önemli olan hadi biraz daha bekleyeyim gelişmeleri göreyim derken bir gece ansızın açıklaması çok zor olmayan bir kararname ile süreçten diskalifiye olmamak.

Amaç kaygı oluşturmak veya kaygı eşiğini yükseltmek değil, tüh keşke daha önceden ilk girişi yapsaydım dememek için.

• İyimserlik ve saflık birbirine çok yakın olgular. Batı dünyası artık göçmen istemiyor. ‘Burası ABD, burada adalet ve hukuk var’ gibi söylemler ise Hollywood filmlerinden fırlamış romantik bir safsatadan öte anlam taşımıyor. Beş yıl önceyi hatırlayın; DV çekilişini kazananlar bile vize alamadı. İngiltere’de Ankara Anlaşması kapsamında, sekiz yıl önce bir gecede ILR (süresiz oturum) başvuru süresini dört yıldan beş yıla çıkardılar ve ücrete bağladılar. Mahkemeler, davalar, imza kampanyaları hiçbir işe yaramadı. Şimdi ise ILR başvurusu için durumunuza göre en az 10 ila 20 yıl beklemeniz gerekiyor.

Batı’da göçmenlere karşı büyük bir tepki var. Ekonomide işler kötüye gittiğinde her zaman olduğu gibi faturayı göçmenlere kesiyorlar. İngiltere’de büyük şehirlerden küçük kasabalara kadar yollar ve caddelerdeki elektrik direkleri İngiliz ve Britanya bayraklarıyla donatılmış durumda. Mesaj açık: ‘Burası İngilizlerin ülkesi, burada göçmen istemiyoruz.’ Avrupa Birliği içinde bile sınırlar yeniden inşa ediliyor.

Tüm bunların yalnızca Trump’ın kişisel tercihleri olduğunu, o gidince düzeleceğini düşünenlerin Tanrı yardımcısı olsun. Bana göre o ülkedeki göçmenleri daha zor günler bekliyor. Ne yazık ki Anglo-Sakson ve ondan türeme ülkelerin yönetim tarzı böyle; hiçbir zaman kazıgın tümünü birden şey yapmıyorlar. Hep azar azar.

• @ATS16 cevabınız için çok teşekkür ederim. Desteğiniz çok kıymetli. Tüm süreci sizler sayesinde bu noktaya kadar sorunsuz getirdik. Umarım her şey yolunda gider. Güzel haberler paylaşırız bu platformda 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

24 Aralık Çarşamba, İstanbul-Houston için, 4 kişilik, gidiş dönüş biletleri aldık, inşallah geç olmaz.. Bu arada mart ayı içiin baktığımız fiyatlara çok yakın oldu, maliyet hesabı yapmak durumunda olan, bu sebeple de bir çekince yaşayan varsa bir kontrol edebilir.

İnşallah i551 stampi alıp, en azından göçmen statümüzü başlatmak hedefimiz, inşallah o güne kadar bir sorun olmaz, uscis de kart basımı konusunda sorun çıkarmaz diye dua edeceğiz, elimizden gelen bu olacak.. Yine de hayırlısı 🙂

• @aysegul giriş yaptığınızda bilgi verebilirseniz harika olur. iyi yolculuklar

• @gucarslan Tabii ki ben kendi açımdan bir kıyaslama yaptım. Benim için önemli olan kariyer ve uzun yıllardır hâlihazırda Avrupa’da yaşayan biriyim. Her yerin avantajı ve dezavantajı var. Ancak şunu da unutmayalım ki Avrupa’da bu sosyal haklar bedavaya sunulmuyor; %50’ye varan vergiler sayesinde mümkün oluyor. Avrupa’da süresiz oturum almak en az 5 yıl sürerken, DV sayesinde bunu direk elde edebilmek büyük bir şans. Ancak umarım süreç devam eder ve bu yanlıştan geri dönülür.

• ⭐⭐⭐⭐

@brucewayne tabi ki, internete erişebildiğim ilk anlarda ilk yapacağım işlerden biri olacaktır beni az çok tanıyanlar tahmin edecektir :))
    Bu arada mesleki deformasyon gibi birşey olacak ama sizin pasaportlar gelmiyordu bir türlü ama gelmiştir diye düşünerek imzanızı güncellemenizi rica edeceğim 🙂

• @aysegul hanim merhabalar,

Gidiş dönüş almanızın bir sebebi var mıdır? Özel değilse paylaşabilir misiniz? Biz de eşimle Dallas’a biletlere bakıyoruz. Planlama asamasindayiz.

• Arkadaşlar en erken abd uçuş alan biri vardı diye hatırlıyorum inişi ne zamandı açıkcası haber bekliyorum ona göre derhal bilet alacağım

• @ozangules62 sabah 8-9 gibi bindi diye hatırlıyorum. @ucangeyik kendisi atlantaydı uçuşu. ben de takipteyim bekliyorum dogru mu bilmiyorun beklemek ama

• @ozangules62 çok streslidirler şu an muhtemelen bugün gidenler ama müsait oldukları bir durumda bizi bilgilendirebilirlerse gerçekten çok iyi olur. Henüz daha binmemiş olan var ise o arkadaşlara da şimdiden iyi uçuşlar

• @melisbasdurmus peki teşekkür ederim şuan green cart basımı da durdurulmuş diye okudum ücreti ödememiştim ödeme yaptınız mı acaba sizler

• @ozangules62 evet ben yaptım bu sabah, uscisi denediniz mi ödeme yapmak için. bence site aktifse yapın yinede girişte belki başlar süreç. nerde okudunuz acaba.

• @melisbasdurmus 3.5 saate inmiş olacağım

• @ozangules62 Nerede okudunuz bunu?

• @emr19 uscısın twwetinden bunu çıkardım

• @ozangules62 Acık acık basımlara yapılan bir vurgu yok. Yanlıs yönlendirme yapıyorsunuz

• @ucangeyik abi inan yüzlerce kişi sen takip ediyoruz....dört gözle bekliyoruz....atiyorum gümrük memurunun verecegi en ufak bir bilgi kırıntısı bile bizim icin o kadar önemli ki....Atiyorum 'Bu durdurma kararı mevcut basılı vizeleri etkilemiyor bize verilen bilgi bu yönde' gibi bir cevap icin cok büyük para verebiliriz:)

• @ozangules62 ben de ödeme yaptım sabah

Benzer Başlıklar

• 19
  • 158
  • 84
  • 752
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |