Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• 2020 deki sıkıntılı süreci yaşamış biri olarak sizleri çok iyi anlıyorum. Düşünceme göre vizesi olanları etkilemeyen bir durum olarak görüyorum. Gecen ay Tır soforleri icin benzer olumsuz bir durum yasanmıstı ancak sonra eskiye dönüldü,buda öyle olur bence.
    Los Angeles’a gelenlere yardımcı olmaya calışırım elimden bişey gelirse,mesaj atmanız yeterli.

• Hala şunu anlamadım vizeler basılmaya devam edecek mi? Mülakatlar olmaya ve dağıtılmaya devam edecek mi? Giriş yapmanız güzel haber, peki daha güzel haberler var mı yoksa beklemede miyiz? Türkiye yasaklı ülekeler listesinde değilmiş az önce inceledim.

• Yasaklı

@Scythep USCIS’in son paylaştığı belgede AOS işlemlerini durdurma var ama kart basımı ile ilgili olumsuz bir şey yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@ceyda01, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Sevgili forum üyeleri ben garantiye almak için gidip geleyim diye düşündüm. Benim dönüş biletimi görebilirler mi? Aynı gün gidip dönüyor olmam sıkıntı yaratır mı? Verdiğim adres (NYC)ten farklı bir yerden giriyor(San Francisco) olacağım sıkıntı yaşar mıyım? Elimdeki nakit döviz az normalde şu anda ama olanla gideceğim bunu sorgularlar mı? Cevaplarınıza göre hemen bilet alacağım çok teşekkür ederim

1-Dönüş biletiniz girişinizi yapacak olan CBP memurunun ilgileneceği bir konu değil çünkü siz göçmen statüsünde giriş yapıyor olacaksınız, turistik göçmen olmayan vize ile değil.

2-Aynı gün gidip dönebilirsiniz, yine CBP memurunun ilgileneceği bir konu değil.

3-ABD’deki istediğiniz 50 eyaletteki herhangi bir uluslararası havalimanından giriş yapabilirsiniz kartların postalanacağı adres NYC’de olsa bile. Yeter ki adresteki kişi düzenli kontrol edebilsin, güven duyacağınız bir kişi olsun ve posta kutusu güvenilir olsun. İlk giriş için Kanada aktarmalı uçmayın, henüz I-551 damgası vurulmamış göçmen vize ile uçağa kabul edilmezsiniz. Kanada aktarmalı uçmak için elinizde permanent resident kart veya I-551 damgası vurulmuş bir göçmen vize ile seyahat etmeniz gerekiyor. I-551 ilk girişte ABD CBP memurunun vize yanına vurduğu mühür.

4-$10.000 üzerinde nakit varsa beyan etmeniz gerekiyor, altındaki rakam ilgilenecekleri bir konu değil. Sorulursa $10.000’dan az var, kuralları biliyorum diyerek yanıtlayabilirsiniz.

• @Umut-P Teşekkürler cevap için. Mülakatlar da devam edecek o zaman değil mi? Vizeler basılmaya devam edecek yani.

• Yasaklı

@Scythep Department of State yani dışişleri bakanlığına bağlı bu tamamen. USCIS durdu ama biz DV2026’ya devam edeceğiz derlerse evet mülakatlar ve bülten devam edecek. Bunu da en iyi yeni haftada 11 bine kadar olan arkadaşların mülakat alma durumundan anlayacağız.

• @ATS16 ben şimdi pazartesi uçak bileti alıp gitsem ve 1 hafta içinde dönsem (17 ocakta düğünüm var) I551 damgası ile 17 ocaktan sonra tekrardan abdye 2. Kez giriş yapabilir miyim green cardı almayı beklemeden

• ⭐⭐⭐⭐

@ozangules62, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ATS16 ben şimdi pazartesi uçak bileti alıp gitsem ve 1 hafta içinde dönsem (17 ocakta düğünüm var) I551 damgası ile 17 ocaktan sonra tekrardan abdye 2. Kez giriş yapabilir miyim green cardı almayı beklemeden

Gündemde olan yeni düzenlemeler sonrası forum yöneticileri ve bazı kullanıcıların tavsiye ettiği permanent resident kartlar gelinceye kadar ABD’de beklenmesi ancak sizinde force majeure bir durumunuz var.

Bahsettiğiniz şekilde seyahat edip Türkiye’ye dönmek, kartlarınızın basımını Türkiye’de beklemek ve daha sonra size ulaştırılacak kartınız ile ABD’ye ikinci girişi yapmayı mevcut kurallar çerçevesinde engelleyen bir durum yok. Biz DV2024’de böyle yaptık ve şükür ki sorunsuz sonuçlandırdık göç sürecimizi 3. girişimiz sonrası. Kesin tavsiye değildir, her talihlinin kendi özelinde, imkan ve şartları dahilinde değerlendirmesi gereken bir durum.

I-551 mührü vurulmuş göçmen vize ile de giriş yapabilirsiniz 2.girişte, kartınızı ABD’de bekleyebilirsiniz.

• @ATS16 teşekkür ederim cevabınız için bunu düşüneceğim en azından hızlı reaksiyon almakta şuan zorlanıyorum şımarıklık gibi geliyor ama bir insanın bir günde böyle bişeye böyle bir durumun içinde karar vermesi büyük bir maddiyat ve cesaret istiyor cevabınızın bendeki karşılığı bir nebzede olsa içimi rahatlattı. stresten ölecek seviyeye gelmiş durumdayken negatif üstü negatif şeyler görmek bu sürecin bir parçası sanırım

• Yasaklı

Felaket telaş sarmış herkesi. Bir anda fena karıştı ortalık. Allah yardımcınız olsun

• @ucangeyik çok çok güzel bir haber, herkes heyecanla sizin mesajınızı bekliyordu 🙂 detayları da yazabilirseniz bizim için çok iyi olur sabah aynı lokasyona uçuşumuz var

• Ülke olarak survivor modunda yaşadığımız için, başlarına gelen en ufak aksiyonda verdikleri demeçler, aldıkları kararlar bize çok uç ve saçma geliyor. Belki de gerçekten öyle. Dv ile giren terör suçu işleyip sarışının 1m usd satttığı vize ile giren işlemez mantığı çok saçma. Terör örgütü zaten uyuşturucu, kaçakçılık, başka ülke desteği vb ile zaten milyonlarca usd fona erişimleri varken dv durdurmak onları durdurabilir mi sanki? Birçok konu ve alanda ilerlemiş, öncü durumdaki bir ülkenin bu kadar saçma bir sebeple dv durdurması mantıklı değil. Amaç bunu bahane edip, sarışının bedava yerine para karşılığı vize satma amacını geliştirmek. Ha o parayı veren hizmet sektöründe çalışmaz. Bu sefer de o elemanları bulamayacaklar. Kevgire dönen sınırlar ve yasal olmayan göçmenler ile ilgili ciddi aksiyon alıp yasal olanı da adam gibi araştırıp almak daha mantıklıyken saçma sapan aksiyonlar peşindeler. Fikirlerinde katıldığım bir nokta; af ve as den işe yaramaz bir çok tip alana kadar eu dan almak, daha eğitimli daha çalışkan, daha katma değerli bir kitle ile devam etmeye yardımcı olur bence.

Pandemiden sonra hemen hemen tüm aksilikler bize denk geldi, ne talihsiz dönemiz

• Çarşamba gününe bende Chicago'ya uçacağım her giriş yapan gibi bende deneyimlerimi iletmeye çalışacağım arkadaşlar böylelikle gün gün gelişmeleri öğrenmiş oluruz pazar pazartesi salı neredeyse her gün uçuşu olan var güncel şekilde gün gün öğreniriz gelişmeleri

• ⭐⭐⭐⭐

@Scythep konu zaten yasaklı veya banlı ülkeler değil konu şu anda komple sistemin DV programı üzerinden durdurulma düşüncesi maalesef biraz daha beklememiz gerekecek gibi netlik kazanması için. Bülten açıklandı hali hazırda normalde mülakat dağıtımları yaparlardı konsolosluklar ancak galiba bir dağıtım bilgisi yok henüz bu çokta iyi bir şey değil mesela umarım hafta içi dağıtım haberleri gelir ve en azından birazcık umutlar yeşerir herkes için

• ⭐⭐⭐⭐

@elbruz mantık aramamak gerekmiyor zaten, işin şu noktasını hep kaçırıyoruz bunu 1$ ücreti geliyor durumu ortaya çıkıncada söylemiştim amaç fake başvuruyu azaltmak yada bunu göze almayacak kişileri elemek değildi bu sadece gösterilen bahaneydi amaç gelir elde etmekti şu an ki amaçta aslında istemediği bir programa neden üretmeye çalışması.

Eu, af , as konusuna gelirsekte bu konuda size katılmıyorum bu programın amacı çeşitlilik programı onun için oradakiler gelmesin daha çok avrupalı gelsin bence doğru bir yaklaşım değil

• @ozangules62 ben GC olmadan vizemle 3 kez giriş yaptım. Bir sorun yaşamadım. Yeter ki çok uzun süre ABD dışında kalmamış olun. Bu durdurma kararı farklı etkileyecek mi orasını kimse bilmiyor. Mevcut durumda kartınız olmadan giriş çıkış yapmanızda bir sakınca yok. Bize ne zaman kesin taşınacaksınız dediklerinde iş arıyorum 1-2 ay içinde bulamazsam da kesin taşınacağım diye cevap vermiştik.

• Çekiliş durdurma kararından 1 gün önce, bültene baktım ve benim ağustos gibi mülakata girerim dediğim numaraya vize görüşmesi mayıs'ta çıkacak gibiydi ama biz eşimin 2 aylık üniversite tatilinde beraber gitmeyi planlamıştık. Şu 6 ay içinde giriş yapın mevzusunun tatile denk gelmesi için ağustos'ta falan mülakata girmemiz gerekiyordu ve dedim ki keşke bir şey olsa da biraz ertelense çünkü tek gitmek göz korkutucu biraz.

Çenemi açtığım için özür arkadaşlar.

Umarım süreçten 2025 hariç tutulur. Biraz yavaşlasa bile programa devam etmelerini temenni ediyorum. Ancak kafamda zaten sicil kaydı alıyorlar neyi nasıl daha çok araştırabilirler ki sorusu dönüp duruyor. Sosyal medyadan neler yazdık ona mı bakacaklar gönderilere attığımız yorumları mı inceleyecekler nasıl bir insanı daha detaylı araştırabilirler? Herhangi bir ülkeye giderken verdiğimiz belgelerin hepsini onlara da veriyoruz zaten ek olarak daha hangi dokumanı isteyebilirler? Aile soyumuzda suça yatkınlık varsa potansiyel tehdit mi görecekler? Girmeden önce psikolojik bir rapor mu vermemiz gerekecek... aklım alamadı bi.

• öncelikle herkese teşekkürler. detaylarıyla yazacağım demiştim ama açıkçası farklı herhangi bir şeyle karşılaşmadım. daha önce okumuş olduğum deneyimlerdeki benzer soruları soruldu. nereye gideceksin, orada kim var vs. bekleme vs dahil totalde 10 dakika kadar sürdü giris.

• @ucangeyik Tebrikler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |