@ceyda01, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Sevgili forum üyeleri ben garantiye almak için gidip geleyim diye düşündüm. Benim dönüş biletimi görebilirler mi? Aynı gün gidip dönüyor olmam sıkıntı yaratır mı? Verdiğim adres (NYC)ten farklı bir yerden giriyor(San Francisco) olacağım sıkıntı yaşar mıyım? Elimdeki nakit döviz az normalde şu anda ama olanla gideceğim bunu sorgularlar mı? Cevaplarınıza göre hemen bilet alacağım çok teşekkür ederim
1-Dönüş biletiniz girişinizi yapacak olan CBP memurunun ilgileneceği bir konu değil çünkü siz göçmen statüsünde giriş yapıyor olacaksınız, turistik göçmen olmayan vize ile değil.
2-Aynı gün gidip dönebilirsiniz, yine CBP memurunun ilgileneceği bir konu değil.
3-ABD’deki istediğiniz 50 eyaletteki herhangi bir uluslararası havalimanından giriş yapabilirsiniz kartların postalanacağı adres NYC’de olsa bile. Yeter ki adresteki kişi düzenli kontrol edebilsin, güven duyacağınız bir kişi olsun ve posta kutusu güvenilir olsun. İlk giriş için Kanada aktarmalı uçmayın, henüz I-551 damgası vurulmamış göçmen vize ile uçağa kabul edilmezsiniz. Kanada aktarmalı uçmak için elinizde permanent resident kart veya I-551 damgası vurulmuş bir göçmen vize ile seyahat etmeniz gerekiyor. I-551 ilk girişte ABD CBP memurunun vize yanına vurduğu mühür.
4-$10.000 üzerinde nakit varsa beyan etmeniz gerekiyor, altındaki rakam ilgilenecekleri bir konu değil. Sorulursa $10.000’dan az var, kuralları biliyorum diyerek yanıtlayabilirsiniz.