Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 71.1k 223

  • @gulhtp kaynağınız yakın mı gerçekten böyleyse acil bilet alıcam


  • @ozangules62 Zaten girişler yasaklansa giremeyeceksiniz, neyi bekliyorsunuz?


  • @bkaraca kesin bir cevap istedim sadece burda herkes güzel bir haber bekliyor zaten bekliyorum çünkü bi kaç güne düğünüm var bir cevap alıp herşeyi ertleyeceğim


  • @ozangules62, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

    @bkaraca kesin bir cevap istedim sadece burda herkes güzel bir haber bekliyor zaten bekliyorum çünkü bi kaç güne düğünüm var bir cevap alıp herşeyi ertleyeceğim

    @ucangeyik Saat 21:00 gibi USA de olacak, 1-2 saate foruma bilgilendirme yapar.


  • Ben 3 senedir amerikadayim AOS yapicaktim beni de cok etkiliyor bu olaylar, ama nedense iyi bir hissiyatim var 1 ay falan surer ama her sey yoluna girer gibime geliyor


  • @ozangules62 hocam şimdiden mutluluklar diliyorum bir sorun olmayacak diye umuyorum.


  • Konsolosluktan vizesini almış kişiler bence amerikaya ilk girişlerini mümkün olan en kısa sürede yapmalılar. Çünkü çekilişi iptal edemez ama DV lottery vizesi sahiplerine ülkeye girişi durdurma yetkisi var Trump’ın maalesef. Amerika’ya gidip oradan geri gönderilme korkusu yaşayanlar Dublin ya da abu dhabi gibi Preclearance( Amerikan pasaport polisinin kontrolleri seyahat öncesi havalimanında gerçekleştirdiği ve red/onay durumunuzu uçuş öncesinde öğrenip Amerika’ya seyahat imkanı sağlayan bir sistem ) imkanı sağlayan ülkelerden uçabilir/aktarma yapabilir.


  • @eceslc Tabiki sizi çok iyi anlıyorum, esnek olabilenler var olamayanlar var, şayet esnekseniz ve giriş yaparsanız, green cardı beklemeden çıkmayın demek istiyordum; sonuçta göç etmekten bahsediyoruz, o kadar maddi birikim, iş güç, aile bağları, hepsini bir anda bırakmak kolay değil. En azından ilk giriş başarılmış olur.

    Şu kaotik ortamda giriş yapmayı başarabilen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa bizde mutlu oluruz. En büyük temennim Dv lottery ile gelen Türklerin sayısının artması, inşallah şu puslu hava kısa sürede dağılır.

    Şunu da dipnot olarak belirteyim herkese, kişisel görüşüm; giriş yapmayı başarıp, pasaportundaki göçmen vizesine damga vurulan ve uscis fee’yi ödeyen arkadaşların green cardlarının basılmaması gibi bir ihtimali ben görmüyorum. USCIS, ülke içinde AoS yapacak DV talihlerinin sürecini üzerine almamaktan bahsediyor. Bakmayın haber sitelerinde ne dediğine, onlar sürece bizler kadar hakim değiller, haberleri genel ve biraz da sansasyonel vermeyi severler. Ülkeye girişi kabul almış, DHS’ten onay almış kişilerin green cardının basılmaması gibi bir durum bence söz konusu dahi olamaz, tamam şuan ortalık biraz bulanık ama bu kadar da kötüsünü düşünmemek lazım. Şayet ki öyle yaparlarsa, kendi kurumları arasında conflict çıkartmış olurlar, ve ilave iş yükü yaratmış olurlar, bu duruma kendilerini düşüreceklerini zannetmiyorum.

    Son olarak şunu da belirteyim, sizin DV vizesiyle ülkeye girmeniz ve admit oluşunuz, akabinde USCIS fee’yi ödemeniz, green card kotasından bir green cardı otomatik çekmenizi sağlıyor ve basım merkezine onay gidiyor. Yani seni ülkeye aldım ama kartını basmıyorum gibi bir durum olmaz.


  • @Umut-P teşekkür ederim hepimiz için çok güzel haberler gelir inşallah


  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba arkadaslar sureci biz de endise ile takip ediyoruz. Bilmiyorum ise yarar mı ama şu bilgiyi vermek isterim benim green cardim bu haberden önce basılmıştı ve bu haberden hemen önce kargolanmisti fakat esiminki benden gec basılmıştı ve henüz kargoya verilmemişti. Oldugu halde bırakır göndermezler diye düşünüyordum ama dün kargoya verdiler onun da green cardini. Bu işlemle de uscis ilgilendiği için belki olumlu bir gelişme sayilabilir diye paylaşmak istedim. Henüz elimize ulaşmadı ikimizin de kartı.


  • @emels ❤️


  • @aysegul İyi yolculuklar, Houston’da 2 yıl yaşadım, havaalanını ve şehri avucumun içi gibi biliyorum. Aklınıza takılan bir sorunuz olursa özelden yazmaktan çekinmeyiniz.


  • @ozangules62 sevindim Emel hanım adına ama Bence bu olay bizim durumumuzda yaniltici. Emel hanımın süreci zaten bitmiş, vizesi basılmış. Kartın gelmesi de normal. Yani buradan “DV’de sorun yok” sonucu çıkarmak pek doğru gelmiyor bana. Daha çok, olaydan önce tamamlanmış bir dosyanın doğal devamı gibi duruyor. Asıl tabloyu, süreci hala devam eden dosyalar üzerinden görmemiz lazım yeni bültenle mülakat alan biri ya da Abd’ye yeni giren birinden duyum almamız lazım gibi geliyor biraz sevinebilmemiz için


  • @tumra Aslinda Ben de oyle dusunuyorum yine de bizim de neticede elimizde fiziki GC yoktu. Basmayabilirler ya da göndermeyebilirlerdi. Askıya alabilirlerdi. Şu durumda şu an yolda olan arkadaşlarımızın ülkeye girişlerini takip etmek en doğrusu elbette.


  • @ucangeyik ne yaptiniz? Ucagınız indi gorunuyor....hadi hayırlısı


  • @ucangeyik yolun açık olsun kardeşim. Nikin de çok anlamlı. İyi uçuşlar 🤣🤣


  • arkadaşlar ben girebildim, detayları daha sonra yazarım


  • @ucangeyik geçmiş olsun, kendimiz girmiş gibi sevindik valla :)


  • Süper haber geldi. Çok teşekkürler. Biz ailecek yarın sabah 07:40 Doha - Atlanta biletimizi aldık. 15 saatlik uçuş sonrası inşallah oradayız. Iki saat önce green card ücretini ödedik, bir sorun olmadı. Buradaki yazılanları çok sıkı takip ediyoruz. Hemen aksiyon almanın daha mantıklı olduguna karar verdik.


Benzer Başlıklar

  • H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)

    Gündem
    28
    2 Oy
    28 İleti
    807 Bakış
    Ekto OktanE
    @RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
  • ABD Her Yıl 80 Bin Kişiye Loto Çekilişiyle Yeşil Kart Verecek

    Kilitli Gündem
    8
    1 Oy
    8 İleti
    561 Bakış
    crazycellsC
    Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4030/biden-in-göçmenlik-reformu-yasa-tasarısı-20-ocak-2021 Bu tasarilar hakkinda ciddi bir gelisme olmadigi surece yeni bir baslik acmak yaniltici olacak, o nedenle su an icin bu basligi kilitliyorum. Tasari tartisilmaya baslanip bir adim atildiginda konuyu alinan kararlara gore ayri basliklara dagitabiliriz.
  • USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi

    Gündem
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @irfan-çetin USCIS tarafından Non-DACA green kart gönderilmesi içinde söyledi: DACA nedir? sayin @yalta cevap vermis, ben de ozetle turkcesini yazayim. DACA, Obama'nin baslattigi bir program... su an 30 yas altinda olan, ABD'ye cocukken kacak yollarla girmis ve sicili temiz olan kisilere ABD'de yasal olarak calisma ve egitim alma izni veren bir program. Bu programdan yararlanan kisiler hicbir zaman vatandas olamiyor ama ABD'de surekli calisma ve okuma izinleri oluyor. Bu programdan yararlanan kisilerin cogu Meksika ya da Latin Amerika kokenli insanlar. Trump da bu izinleri kaldirmaya calisiyor, zira bu izin kalktigi anda bu kisilerin statuleri illegal olacak ve ABD'yi terketmek durumunda kalacaklar.
  • Cesitlilik Vizesinin (Green Card Lotosu) Kaldirilmasi ile ilgili Yasalar ve Durumlari

    Taşındı Gündem
    61
    2 Oy
    61 İleti
    14k Bakış
    arnbltA
    Şu an böyle bir şey yok. Her şey eskisi gibi devam edecek.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum