Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Gündem
1.1k 190 70.4k 223

  • arkadaşlar ben girebildim, detayları daha sonra yazarım


  • @ucangeyik geçmiş olsun, kendimiz girmiş gibi sevindik valla 🙂


  • Süper haber geldi. Çok teşekkürler. Biz ailecek yarın sabah 07:40 Doha - Atlanta biletimizi aldık. 15 saatlik uçuş sonrası inşallah oradayız. Iki saat önce green card ücretini ödedik, bir sorun olmadı. Buradaki yazılanları çok sıkı takip ediyoruz. Hemen aksiyon almanın daha mantıklı olduguna karar verdik.


  • @ucangeyik geçmiş olsun ve tebrikler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @erenotti Houston konusundaki fikirlerinizi okumuştum daha önce :)) Tamam çok çok teşekkür ederim, aklımda tutacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ucangeyik şükür 🙂 herkes bu hayırlı haberi bekliyordu, yolunuz bundan sonra da açık oslun.
    Sizinle birlikte bugün aldığım 3. güzel giriş haberi, bunu da herkesle paylaşmış olayım. Diğer aldığım 2 giriş haberinde herhangi bir sorunla karşılaşılmamış, haber bekleyenlerin dikkatine 🙂


  • @ucangeyik Çok sevindim. tebrikler paylaşımınız için


  • @gizlikodlar bugün eşime 'uçangeyik' de bugün yola çıktı demiştim, çocuklar duymuş, benim küçük bıdık anne uçangeyik nerde dedi, ben de saate baktım akşam 5 gibiydi, uçangeyik şuan havada kızım dedim :))


  • @ucangeyik tebrik ederim icimize su serptin 🙂


  • @ucangeyik çok sevindim, geçmiş olsun. Hepimiz sizden bu haberi bekliyorduk. Çok mutlu oldum 🍀🍀


  • @ucangeyik geçmiş olsun ve tebrikler.


  • @ucangeyik gelişme ve iyi haber için tebrikler. Umarım bizler de iki gün sonraki mülakatlarımıza girebilir ve vizelerimizi alıp diğer iyi anlamda haberler verebiliriz.

    Tekrardan tebrikler


  • @Berat-İlbaş hayır değil. belirlenen ulke vatandaşlarının ülkeye giriş yasağı ile ilgili.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ucangeyik gecmis olsun, gozunuz aydin. surda bir gedik acilmis gibi oldu bu haberinizle 🏰 🙂 darisi diger arkadaslara.


  • @ucangeyik herkes bir oh çekmiştir tebrikler darısı başımıza


  • Bizde bu haberi bekliyorduk @ucangeyik gozunuz aydın cuma gününe biletimizi alıyoruz şimdi inşallah hiç düşünüldüğü gibi bir problem olmadan herkes girisini yapar gclerini alır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdf böyle bir kurumiçi memo paylaştı bir arkadaş, sağolsun. (bu arada güncel tek memo bu, sayfada başka memoranda yok)
    Sizin de bu (cevapla yaptığım iletinizde) yazdığınızdaki gibi sanki talimat (en azından şimdilik) sadece aos ile ilgili gibi anladım. Doğru mu acaba? Sizi teyit eder bir döküman gibi bu.
    Talihli arkadaş şuna da dikkat çekmişti(3.sayfada), onu da ayrıca paylaşayım;
    Şu paragraf önemli gibi: As a result of these considerations, the Secretary has directed USCIS to pause the final adjudication of adjustment of status, ancillary benefits, and waiver applications filed by aliens seeking lawful permanent resident status under the DV Program.

    Bir de bunun devamında başvuru çeşitlerini listeleyip (içinde biz yokuz), şöyle bir cümle yazmışlar : No other applications, petitions, or benefit requests are included in this hold.

    Yani USCIS'deki bu hold durumu, en azından şimdilik sadece bahsedilen aos caseleri için gibi anladım. Doğru mudur? Müsait bir zamanda bu memo için de bir değerlendirme istesem?


  • @ucangeyik çok şükür kalbimiz sizinleydi iner inmez bizle paylaşım yaptınız vallahi teşekkür ederiz

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MKA hiç özel değil. 2 çocuğumuzun okullarını bölmek istememiştik, eşimin işinden ayrılması da biraz zaman alacaktı, 2 gündür bomba gibi düşmüş gibi olan bu tarz durumlar normalde gündemde olmadığı için de biz ilk girişi Martta yapıp, Haziran sonu Temmuz başı da temelli gidecektik. Şimdi apar topar gitme işi çıkınca mecburen gidip dönmek durumundayız çünkü bütün işlerimiz yarım, tedavisi devam edenler var ailemizde, satılacak toparlanacak şeyler var, var da var yani, malesef kalıcı olarak gidemeyiz birkaç günde toparlanıp. Sebep bunlar yani 🙂
    Ama bilebilseydik böyle bir durum olacağını, planlarımızı ona göre yapardık tabiki, okula orada ara dönemde başlamaları da çok büyük sorun olmazdı ama diğer bütün işleri bu aciliyete göre planlayabilmiş olurduk ama olmadı malesef.


  • https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdf

    AOS işlemlerinin duracağı kesinleşti. Daha doğrusu işlemler yapılacak ama nihai karar verilmeyecekmiş. Karar metninde göçmen vizesi ile girenlere GC basılmaması/ülkeye alınmaması yönünde bir şey bulunmuyor.

    Şu anki haliyle Consular Processing'e de bir şey olmaz fakat DHS'nin böyle bir adım atıp DoS'un hiçbir şey yapmamasını beklemek pek gerçekçi değil. Fakat mülakatların dünya çapında her iş gününde devam ettiğini düşünürsek, zaten fazla beklemeyeceğiz gibi duruyor DoS'un ne yapacağı konusunda.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum