• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozangules62
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 57
    • En İyi 30
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

ozangules62

@ozangules62

191
    İtibar
    233
    Profil Görüntülemeleri
    57
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul Yaş: 23

ozangules62 Takip etme Takip Et

ozangules62 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

7.30 mülakatından çıktık aldıkkk arkadaşlar aldıkkk vizemiz onaylandı orda olduğum anlarda iranlılar dışında ap kalan görmedim süreci kendime gelince size anlatıcam ustravel konusunda da sorun yaşayacak gibi olduk ama bir sorun olmadı kaydımız olduğu için BEKLEEEE BİZİ AMERİKAAAA

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

Merhaba arkadaşlar,
      Ancak şimdi kendime gelebildim, mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sabah 07.30 randevusundaydık. Gittiğimizde elçilik önünde müthiş bir sıra vardı, biz de sıraya girdik. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra güvenlik görevlisi “07.30 randevusu olanlar öne gelsin” dedi. Ardından diğer saatleri de sırasıyla çağırıp bizi düzenli bir sıraya soktular ve yavaş yavaş bahçeye almaya başladılar.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Telefon, kulaklık, çanta, akıllı saat kesinlikle içeri alınmıyor. Hatta bizim demirli muhasebe dosyası tarzındaki dosyamızı bile almadılar.

Sırayla pasaportlarımızı teslim ettik. Tam binaya girmeden önce şöyle bir durum yaşadım: Bahçede, pasaport teslim alanından tekrar beni çağırdılar. O an biraz korktum. Bana soyadımın değişip değişmediğini sordular; değiştiğini söyledim. Yeni soyadımı istediler ve “Evlilik cüzdanınız yanınızda mı?” diye sordular. Eğer süreçte evlenen varsa kesinlikle panik yapmayın — ben yaptım ama siz yapmayın 🙂

Daha sonra adım yeniden okundu ve nihayet içeri girdim. Montumu ve eşyalarımı kutuya koyup geçtim (alyanslar sorun olmuyor, içiniz rahat olsun).

Ardından ödeme noktasına yönlendirildik. Size tavsiyem (Ankara için):
      💳 Kredi kartı ile ödeme işini riske atmayın.
      Önümüzdeki iki kişi kartla ödeme yaparken sorun yaşadı, muhtemelen banka kaynaklıydı.
      Biz iki kişi 660 dolar ödedik ve sıra numaramızı aldık. Ödeme noktasında iki aynı sıra numarası veriyorlar: küçük olan dosya teslim sırası, büyük olan mülakat sırası.

Dosya tesliminde bizden istenen belgeler:
      • 2 adet fotoğraf
      • Pasaport
      • Evlilik cüzdanı
      • Benim diplomam
      • Nüfus kayıt örneğim
      • Evlilik cüzdanının iki kopyası
      • Adli sicil kaydım
      • Banka dökümüm

Eşimden ayrıca diploma istemediler, ama askerlik belgesi istediler.

Sonra görevli aniden sordu: “USTravel’a kayıt oldunuz mu?”
      Biz “Evet, olduk ama bir sorun yaşamıştık.” dedik.
      Keşke demeseydik! Hemen “O zaman mülakata giremezsiniz.” dedi. O an kalp krizi geçiriyordum.
      Neyse ki sisteme baktı ve “Kaydınız var, girebilirsiniz.” dedi. O an Allah’a şükrettim.

Mülakat sırasına geçtik, önümüzde iki vezne çalışıyordu:
      Birinde tercümanla birlikte bir memur, diğerinde sarışın Amerikalı bir kadın vardı.
      Tercümanlı olan genellikle İranlılarla ilgileniyordu, kadın ise bizimkilerle.
      Sıra bize geldiğinde birkaç kez atlandık ama sonunda çağrıldık.

Sorulan sorular:
      • Daha önce evlendiniz mi?
      • Çocuğunuz var mı?
      • Hangi üniversite/bölüm mezunusunuz?
      • Mesleğiniz nedir?
      • ABD’de ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
      • Hangi eyalete gideceksiniz?
      • Tanıdığınız var mı orada?

Mülakatımızı gerçekleştiren o Amerikalı kadın inanılmaz tatlı, güler yüzlü ve sabırlıydı.
      Bizim gördüğümüz süre boyunca herkese vizelerini onayladığını fark ettik, bu da içimizi inanılmaz rahatlattı. 💛

Ve sonunda o beklediğimiz cümle geldi:
      👉 “Vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde size bir e-posta iletilecek, pasaportlarınızın ulaşımı hakkında bilgi alacaksınız.”

O an inanılmaz bir rahatlama yaşadık.
      Bu arada bizden evlilik kanıtı istemediler — tuhaf bir şekilde hiç sormadılar. Ama mesela arkadaşım @emels’ten istemişler.

Süreçte bana destek olan tüm forum üyelerine ve özellikle bu yolda 5 aydır her gün konuştuğum canım dostum @emels ablaya kocaman teşekkür ederim. 💛 ( biraz uzun bir yazı oldu bu arada ben nazlı eşim ozanın adıyla burdaydım.)

ozangules62
      ozangules62
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar,
      Ancak şimdi kendime gelebildim, mülakat deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Sabah 07.30 randevusundaydık. Gittiğimizde elçilik önünde müthiş bir sıra vardı, biz de sıraya girdik. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra güvenlik görevlisi “07.30 randevusu olanlar öne gelsin” dedi. Ardından diğer saatleri de sırasıyla çağırıp bizi düzenli bir sıraya soktular ve yavaş yavaş bahçeye almaya başladılar.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Telefon, kulaklık, çanta, akıllı saat kesinlikle içeri alınmıyor. Hatta bizim demirli muhasebe dosyası tarzındaki dosyamızı bile almadılar.

Sırayla pasaportlarımızı teslim ettik. Tam binaya girmeden önce şöyle bir durum yaşadım: Bahçede, pasaport teslim alanından tekrar beni çağırdılar. O an biraz korktum. Bana soyadımın değişip değişmediğini sordular; değiştiğini söyledim. Yeni soyadımı istediler ve “Evlilik cüzdanınız yanınızda mı?” diye sordular. Eğer süreçte evlenen varsa kesinlikle panik yapmayın — ben yaptım ama siz yapmayın 🙂

Daha sonra adım yeniden okundu ve nihayet içeri girdim. Montumu ve eşyalarımı kutuya koyup geçtim (alyanslar sorun olmuyor, içiniz rahat olsun).

Ardından ödeme noktasına yönlendirildik. Size tavsiyem (Ankara için):
      💳 Kredi kartı ile ödeme işini riske atmayın.
      Önümüzdeki iki kişi kartla ödeme yaparken sorun yaşadı, muhtemelen banka kaynaklıydı.
      Biz iki kişi 660 dolar ödedik ve sıra numaramızı aldık. Ödeme noktasında iki aynı sıra numarası veriyorlar: küçük olan dosya teslim sırası, büyük olan mülakat sırası.

Dosya tesliminde bizden istenen belgeler:
      • 2 adet fotoğraf
      • Pasaport
      • Evlilik cüzdanı
      • Benim diplomam
      • Nüfus kayıt örneğim
      • Evlilik cüzdanının iki kopyası
      • Adli sicil kaydım
      • Banka dökümüm

Eşimden ayrıca diploma istemediler, ama askerlik belgesi istediler.

Sonra görevli aniden sordu: “USTravel’a kayıt oldunuz mu?”
      Biz “Evet, olduk ama bir sorun yaşamıştık.” dedik.
      Keşke demeseydik! Hemen “O zaman mülakata giremezsiniz.” dedi. O an kalp krizi geçiriyordum.
      Neyse ki sisteme baktı ve “Kaydınız var, girebilirsiniz.” dedi. O an Allah’a şükrettim.

Mülakat sırasına geçtik, önümüzde iki vezne çalışıyordu:
      Birinde tercümanla birlikte bir memur, diğerinde sarışın Amerikalı bir kadın vardı.
      Tercümanlı olan genellikle İranlılarla ilgileniyordu, kadın ise bizimkilerle.
      Sıra bize geldiğinde birkaç kez atlandık ama sonunda çağrıldık.

Sorulan sorular:
      • Daha önce evlendiniz mi?
      • Çocuğunuz var mı?
      • Hangi üniversite/bölüm mezunusunuz?
      • Mesleğiniz nedir?
      • ABD’de ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
      • Hangi eyalete gideceksiniz?
      • Tanıdığınız var mı orada?

Mülakatımızı gerçekleştiren o Amerikalı kadın inanılmaz tatlı, güler yüzlü ve sabırlıydı.
      Bizim gördüğümüz süre boyunca herkese vizelerini onayladığını fark ettik, bu da içimizi inanılmaz rahatlattı. 💛

Ve sonunda o beklediğimiz cümle geldi:
      👉 “Vizenizi onaylıyorum. Bir hafta içinde size bir e-posta iletilecek, pasaportlarınızın ulaşımı hakkında bilgi alacaksınız.”

O an inanılmaz bir rahatlama yaşadık.
      Bu arada bizden evlilik kanıtı istemediler — tuhaf bir şekilde hiç sormadılar. Ama mesela arkadaşım @emels’ten istemişler.

Süreçte bana destek olan tüm forum üyelerine ve özellikle bu yolda 5 aydır her gün konuştuğum canım dostum @emels ablaya kocaman teşekkür ederim. 💛

ozangules62
      ozangules62
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Merhaba arkadaşlar 19.30 JFK uçuşuna bineceğiz havalimanındayız şuan hayırlısıyla gidip 10 gün sonra döneceğiz 🙏🏻

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

Selam arkadaşlar biraz geç oldu ama dün akşam 11 de JFK ye indik memur sadece adresimizi ve telefon numarasını teyit etti ardından kaşeleri vurdu hiç bavul vs kontrol etmediler bu arada mühür DV1 mührü doğru bir mühür mü acaba

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

Selam arkadaşlar çok şükür pasaportlarımız elimize ulaştı ayın 23 de elimizde oldu ups kargo ile evimize geldi çok şükür kavuşturana. Ustravel hakkında artık kendinizi germeyin eşimi dahi eşleştiremeyen ben sistemde pasaportlarımızı teslim almışız size bişey olmaz. Önemli olan sumbit etmiş olmanız kaydınızı doldurmuş olmanız barkod markod götürmedim ben bırakın sistemi bile eşleştiremedim. Daha önce haber vermek isterdim ama çalışmaktan fırsat bulamadım 🫡

ozangules62
      ozangules62

Selam arkadaşlar,
      Bugün Unganlar’da saat 09.20’de sağlık randevumuza geldik. Bizden sadece pasaport ve (varsa) aşı kartı istediler. Benim aşı kartım yoktu ama eşimin vardı.

Ardından danışmadaki hanımefendi bizi sandalyeye oturttu, fotoğrafımızı çekti ve düzen laboratuvara yönlendirdi. Orada kan ve idrar tahlili verdik, ayrıca röntgen çekildik. İki kişi için laboratuvara toplam 235 dolar ödedik.

Daha sonra bayan Unganlar bana 4, eşime ise 2 aşı yaptı. Muayne ve aşılar için unganlar toplamda 720 dolar aldılar.

Yarın da raporumuzu saat 17.00’de teslim edecekler.

ozangules62
      ozangules62

Merhaba, 2 gün sonra mülakatımız var geldi çattı artık fakat ustravel için bir çözüm bulamadık biz de sayfaların çıktılarını aldık bakalım bir sorun yaşamayız inşallah mülakat çıkışı güzel haberlerle gelirim buraya umarım şuana kadar yardımlarınız için çok teşekkür ederiz

ozangules62
      ozangules62

Arkadaşlar burda da gördüğüm için bu sorunu yaşayıp barkodsuz bir şekilde mülakata gitmiş bir çift olarak size tavsiyem sakin olun kaydınız olması yeterli open Ankara Iv görüyorsanız bitmiştir bilgileriniz sistemde kayıtlı evet sona kadar ulaşmak hepimiz için garanti bir yöntem fakat ben asla ilerleyememiş biriyim ki bırakın bakmakta yükümlü olduğunuz kişiler kısmında hata alarak girdim ben mülakata hiç bir sorun olmadı pasaportlarımızsa vizeli bir şekilde evimize geldi

ozangules62
      ozangules62

Arkadaşlar 23 de giriş yapmıştık abd ye hatırlarsanız, bugün ssn eşimin de benim de geldi bilgilendirmek istedim sizi süreç bizim için belliki sorunsuz geçecek inşallah. Bu ssn götürüp kimlik falan alınıyormuş böyle bişey yapmalımıyız yoksa green card mı bizim kimliğimiz olacak şu cahil kardeşinizi aydınlatırmısınız

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

ozangules62 tarafından gönderilen son iletiler

@ATS16 evet

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

Bu arada biz kimlik kartımızı hemen çıkarttık bi 30 dklık işlem sürdü hemen verdiler kartımızı işimize yarar diye düşündük elimizde kağıt gezdirmek istemedik @ATS16

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

@ATS16 biz evimizi de ayarladık gibi ssn de geldi 5 ocakta türkiyeye dönüp düğünümüzü halledip 3 şubatta abd tekrar giriş yapıcaz bir problem olmaz herhalde değil mi

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

Arkadaşlar 23 de giriş yapmıştık abd ye hatırlarsanız, bugün ssn eşimin de benim de geldi bilgilendirmek istedim sizi süreç bizim için belliki sorunsuz geçecek inşallah. Bu ssn götürüp kimlik falan alınıyormuş böyle bişey yapmalımıyız yoksa green card mı bizim kimliğimiz olacak şu cahil kardeşinizi aydınlatırmısınız

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

Selam arkadaşlar biraz geç oldu ama dün akşam 11 de JFK ye indik memur sadece adresimizi ve telefon numarasını teyit etti ardından kaşeleri vurdu hiç bavul vs kontrol etmediler bu arada mühür DV1 mührü doğru bir mühür mü acaba

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

Merhaba arkadaşlar 19.30 JFK uçuşuna bineceğiz havalimanındayız şuan hayırlısıyla gidip 10 gün sonra döneceğiz 🙏🏻

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

@cemciftcioglu merhaba eşimle beraber giriş yapacağız evet salı günü new york için biletimizi aldık teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

@ATS16 teşekkür ederim cevabınız için bunu düşüneceğim en azından hızlı reaksiyon almakta şuan zorlanıyorum şımarıklık gibi geliyor ama bir insanın bir günde böyle bişeye böyle bir durumun içinde karar vermesi büyük bir maddiyat ve cesaret istiyor cevabınızın bendeki karşılığı bir nebzede olsa içimi rahatlattı. stresten ölecek seviyeye gelmiş durumdayken negatif üstü negatif şeyler görmek bu sürecin bir parçası sanırım

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

@ATS16 ben şimdi pazartesi uçak bileti alıp gitsem ve 1 hafta içinde dönsem (17 ocakta düğünüm var) I551 damgası ile 17 ocaktan sonra tekrardan abdye 2. Kez giriş yapabilir miyim green cardı almayı beklemeden

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62

@ucangeyik çok şükür kalbimiz sizinleydi iner inmez bizle paylaşım yaptınız vallahi teşekkür ederiz

Gündem içinde yayımlandı
      ozangules62
      ozangules62