Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Ekto-Oktan, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@rnc Bende bu sohbet konusundan şikayetçiyim biraz eskiden DV Sohbet konuları deli dolu olurdu DV2023 Veya DV2024 özellikle bu iki DV'ye başvurmuş kişiler hatırlar. Maalesef bunun nedeni artık insanların umudu kalmadı 2-3 defa kaybeden herkes yok aldı. Ya da sohbet etmeyi bıraktı heyecan eridi

Ha bir diğer üzücü konu ise son gün Forum üyeleri :)) Forum'da herhangi bir aktiviteleri yok en ufak sohbetleri yok başvuru döneminde bile iki kelime yazmıyorlar çekiliş açıklanıyor hemen ertesi günü hesap açıp merhaba ben kazandım diye ortaya cikiyor hiç samimi değil sadece forumdaki bilgiyi sömürüp vizeyi alıp gidiyorlar hepsi değil ama bu tip insanların %90'ı Amerikaya ulastiktan sonra buraya girip tek yorum yapmıyor. Ne bir deneyim aktarıyorlar ne süreçlerini açıklıyorlar bir çoğu mülakat deneyimini bile yazmıyor yahu hatta adam vizeyi alana kadar imzasını dolduruyor imzasının en son altındaki Mülakat tarihinden sonraki bölüm boş vizeyi almış gelip imzayı güncelleme zahmetine girmiyor ki adam. Hiç hoş bir durum değil Valla ben olsaydım açardım üyelikleri başvuru zamanı ücretsiz tam sonuç açıklandıktan sonra üye olmaya gelenlere ufak bir üyelik ücreti koyardım bunu yapamazlardı

ama forumun sahibinin bu forumu zaten bir bilgi kaynağı olarak tasarladigini dusunursek bize laf düşmez kendisi böyle uygun görmüş ama kişisel olarak hep beni düşündüren bir konuda olmuştur yani 👾

Foruma ilk kayıt olduğumda dördüncü başvurumdu şimdi oldu on bir 🙂

Hevesin kaçtığı doğrudur. Foruma girip mutlu olmak yerine bir noktadan sonra hüzünlenmeye başlıyorsun. Giden insanları okuyorsun bir yandan onlar için seviniyorsun bir yandan da kendin için kahroluyorsun. Ulan diyorsun bu kadar başvurdum gitmeyi her şeyden çok istiyorum kader bir sana gülmüyor diye. Bence asıl sıkıntı çıkıp da gitmeyenler. Adam kazanıyor ama gitmiyor. Yahu hay diyorum sana başvuruyu yapanın eli kopsun. Madem gitmek istemiyordun niye çekilişe girdin. Başvuruda pasaport şartı bence güzel bir eleme yapmıştı keşke yeniden gelse.

• Yasaklı

@Chromium başvuruda pasaport şartı ya da sembolik 10$ ücreti bile ,ciddiyetsiz başvuruların birçoğunu eler. Keşke gelse dediğiniz gibi

• @Chromium Ah hocam ah ben sadece DV24 ile başladım DV25'e başvurdum o da çıkmayınca dedim bu iş olmayacak sen daha çok beklersin bu Çekilişi bu gidiş kalıcaksın evde yaş 19 un sonları çıktım bir danışman şirket ile anlaştım Polonya işci vizesi için işimi buldular vizem halloldu çıktım Polonyaya gittim DV26'ya da Polonyadayken başvurdum o kadar berbat bir çekiliş ki kafandan Amerikayı silip taşınıyorsun Yine ya çıkarsa umudu var 😃 Neyse başvurdum DV2026'ya Polonyada çalışıyorum falan o esnada işte hayat ya kapımı evlilik çaldı

şu son 6 ayda ne olduğunu bile anlamadım döndüm Polonyadan şimdi evlilik vizesi ile Amerika bekliyorum ha bu arada DV26 Yine çıkmadı şansım patates ya ondandır 😃

Kısacası DV ucu sonu gelmeyen bir çukur gibi hep bir hayal ile yatıyorsun Loto bileti diyicem Loto bileti bundan daha insaflı kimse lotodan milyoner olucağını hayal edip yatmıyor ama bu öyle bir şey ki bana çıkıcak Amerikaya kaçıcağım moduyla uykularını kaçırıyor şunun vuruculuğu Lotodan bin kat yüksek yemin ediyorum xD

Günün sonunda ne mi oldu Polonya için harcadığım binlerce euro boşa gitti yine başladığımız noktaya döndük Yine Türkiye'ye döndük yine deniyoruz hayat loop gibi bir türlü kıramadık şu zinciri ya hayır üzüldüğüm nokta madem böyle bişi beni bulucaktı binlerce Euro polonyaya dökmeden gelseydi keşke :FF Neyse kısmet demek ki Avrupayı deneyimlemekde varmış şansımızda

En azından bir gün Amerika'ya gidersem Avrupada yaşam hakkında konuşulursa ağzımı yaya yaya ukalalık taslayabilirim +1 Puan bu arada 11 sene çok ya... Ben 2 HBNS Sonrasında umudu kesip direkt Avrupaya sardım sizin 11 sene bunu denemeniz gerçekten forumda sizin gibi bir kaç hocamız var hakikaten çok sabırlılar zaten en çok onlara çıkmasını isterdim ya ilk başvuruda alan adam yerine 10 küsür senedir başvuranlar bence çok hak ediyor ciddi hikaye...

Ha bu arada yazıyı bitirmeden bu hüzün konusunda katılıyorum 2.çekilişten sonra buraya her girdiğimde gözüm doluyordu ya mülakat deneyimlerini okuyorum falan bir yandan seviniyorum biri kurtulmuş diye bir yandan kendi yanan hayatım için gözlerimin içi doluyor falan öyle garip bir duygu ki kırgınlık ile zevki bir anda yaşıyorsun o an kendi mülakat deneyimini falan hayal ediyorsun kendini çok uzak yerlere götürüyorsun sonra bir uyanıyorsun hepsi sadece hayal...

• Mayısta çekiliş açıklanır ve kazanırsam diye, motor hayalimi erteliyorum ve ona yapacağım masrafı birikim yapıyorum. %1 ihtimal olan bir çekiliş için hayatıma yön veriyorum :D.

• @Ekto-Oktan Hocam yaşınız evlenmek için daha çok genç ama umarım mutlu güzel bir aile kurarsınız.

• @mertq Açıkcası haklısınız hocam oldum olası dürüst bir insandım eşimin de suratına bunu defalarca söylemişimdir kendisini seviyorum fakat sevgiden öte evlilik ciddi bir karar ve bu kararı almamda Green Card durumunun ve stratejik bir kaç etkenin geçerli olduğunu suratınada söyledim lafım meclisten dışarı normal bir evlilik yapsaydım bir türk sevgilimle sanırım 25-26'ımdan önce düşünmezdim o da en erken belki 28 bile olabilirdi...

Ama olsun bunun bana şans ile birlikte geldiğini ve gelecekte çok güzel yollara çıkıcağına inanıyorum şans ile aşkı aynı anda bulmuşken kalkıp şikayet etmek pek akıllıca değil ama insanın kendine dürüst olması da ayrı bir şey o da paha biçilemez doğrusu bu durumun....

Zaten bizim hızlıca evlenmemizin esas nedenlerinden biride Green card sürecinin uzunluğu yaklaşık 1.5 Yıl-2 Yıl arası sürdüğü için evlenelim süreci başlatırız beklerkende birbirimize daha çok ısınırız kafasıyla evlendik. Çünkü o da bende biliyorduk ki 2 yıl birbirimizi tanıyalım normal ilişki yürütelim deseydik sonra evlenip bir de başvuru yapsaydık 4 sene o zaten benden 4 yaş büyük bunuda hesaba kattığımızda bu iş uzuyor da gidiyor... o yüzden böyle bir karar aldık Zaten benim eşimde göçmen sayılır... garip bir konudur ki Amerikan vatandaşı fakat Amerika'da hiç düzenli bir hayatı olmamış ara sıra çalışmaya gitmiş fakat hiç gidip düzen kurmamış yani o bile sisteme ve duruma çok hakim değil benim Green card sürecim tamamlandığında beraber taşınıp başlayacağız yani esasen kağıtta birimiz vatandaş ama pratikte ikimizde göçmen sayılıyoruz çünkü bilgimiz sıfır 😃

• ⭐⭐

@mertq Hocam size tavsiyem kesinlikle %1 şans için kararlarınızı ertelemeyin diyeceğim ama bende sizler gibi bir çok kararımı ertelemiştim sonuçta ne oldu HNBS yazısını gördükten sonra hayal kırıklığı pişmanlık tarif edilemez bir sonraki başvurumda olurda gc çıkarsa diye yaptığım tüm birikimimi yatırım yapacaktım çok ikilemdeydim yatırımımı yaptım HNBS yazsını gördükten sonra hiç ama hiç üzülmedim bir sonraki başvurumda yapmak istediğim herşeyi yaptım sadece tatil planımı sonuçlara göre hazırlamıştım zaten önümde vakitte olacaktı çıkmadığını görünce ufak bir hayal kırılığı ile atlattım. alın motorunuzu ne olacak çıkarsa zaten dv27 önünüzde koca 1 sene olacak binersiniz yada satarsınız zarar mı edin boşverin bu yaşa bir daha gelmeyeceksiniz

• @Ekto-Oktan Geçende dikkatimi çekti bu husus 🙂 yaklaşık 5 yıldır buradayım ve özellikle DV 22, DV 23 ve 24 sayfalarındaki bol sohbetli ve curcunalı ortamı açıkçası bulabilmiş değilim. İnsanların hevesi mi kaçtı, heyecanı mı kırıldı bilemiyorum ama Özellikle 22 ve 23 sayfalarındaki arkadaşlardan bazılarının ABD hayallerini gerçekleştirdiğini ya da Kanada, Norveç, Almanya gibi yerlere gittikleri gördüm. Neticede hayallerini gerçekleştirmiş oldular ve sanırım buraları artık boşluyorlar. Yeni gelen arkadaşlar da o birlikteliği ve heyecanı henüz oturtabilmiş değil. Buna da bağlıyorum.
    Bu arada, buradan öğrenilen bilgiler, kurulan iletişimler o kadar kıymetli ki. Ben buradan çok arkadaşa ulaştım, sorular sordum çok güzel yanıtlar verdiler, yönlendirdiler sağ olsunlar. GC ve ABD ile ilgili öğrendiğim şeylerin %70 sinden fazlası buradandır eminim ancak son yıllarda ruh solmuş gibi. Umarım o heyecan geri gelir. Çekilişi heyecanla ve hayallerle takip etmenin keyfi inanılmaz güzel 🙂 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici gerçekten insan belli bir süre sonra alışıyor 🙂 🙂

• ⭐⭐

@istanbuladami ilk iki seneden sonra HNBS yazısı artık normalleşiyor

• @T-C-Kubilay-Dikici En zoru da herhalde ilk senedir çok heyecanlıyım günler geçmiyor üniversiteden dolayı geçen senelerde başvurmadığıma pişmanım 😞

• Bu seneki başvurular hangi tarihten itibaren başlayacak ?

• @Witch-Lilith Ekim ayının ilk haftası başlayıp Kasım ayının ilk haftası gibi bitecek. Seneye Mayıs ayının ilk haftası açıklanacak. Kazananlar için mali yıl 1 ekim 2026 ve 30 eylül 2027 olacak.

• @istanbuladami DV24 Son curcunaydı vallahi DV23'ü görmedim şahsen DV24'te başladım ben başvurmaya o ilk başvurum çok curcunalıydı mükemmel bir aktiflik vardı ama DV25'den itibaren insanlar kayboldu DV27'yi de heyecanla bekliyorum kendim içinde değilde küçük kardeşim için başvurucağım belki ona çıkar umuduyla baş koyduk bir yola gidiyoruz ^^

• @nsercan Teşekkürler ✨

• @Ali_deniz44 Zaten yine öyle olucak hocam Başvuru tarihine yakın 1 ay ve başvurudan sonraki 1-2 ay yoğunlaşıcak kalan bekleme ayları gene millet unutucak gömülücek sonuç açıklanmadan önceki 1 ay ve sonuç açıklandıktan sonraki 1 ay yine yoğunlaşıcak üzülenler kederlenicek kazananlar sevinicek

ha bir de forumla hiç alakası olmadığı halde green card kazandıktan sonra bir anda fırlayıp yılların üyesiymiş gibi mesaj atanları görüceğiz sonra onlarda gidicek

Ve döngü tekrar edicek her sene bu şekilde oluyor aslında bizim DV24'de bahsettiğimiz yıl boyu süren bir heyecan ve mesajlaşma vardı bir kaç ay değil yüzlerce sayfa mesaj oluyordu harbi...

Bu bahsettiğimi DV24 odasına bakarak analyabilirsiniz Toplamda 1500 Sayfa kadar bir mesajlaşma girilmiş. DV26 odasında bunun yarısı bile yok sanırsam... Ama bunun forumlada bir alakası yok. Bence insanların artık umudu kalmadı başvursamda çıkmıyor %1 şans diyerek insanlar kabuklarına çekiliyor artık ben buna bağlıyorum ki haklılarda binlerce insan var takip eden bunu dileyen kaçına çıkıyor ki?

• ⭐⭐

@mahmutceliker en zoru değilde en heyecanlısı ilk sene oldu şansıma güvenirim normalde instgramda yapılan çekilişler olsun faizsiz finans kuruşları (eminevim katılımevim vb ) yapılan çekiliştende kazanmıştım dedimki bu senede kesin kazanırım hatta şöyle birşey oldu ben kazanamadım ama iş yerimde başvurusunu dolduğum bir bayan arkadaşımız kazanmıştı ilk senesinde 🙂

• 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026 ve şimdide 2027 başvurusu. Artık eski umudum yok. Umarım hayatlarımızı değiştirecek bu fırsata erişebiliriz. Gerçekten gönülden isteyen herkese çıkması ümidiyle...

• Merhaba herkese 4. Kez kazanamadık eşimle beraber tiktokta gezerken şöyle bir video gördüm bu seneki başvuru ücretli olacak diye varmı aslı astarı acaba

• @Servet-Koyunci Böyle bir konu vardı. Ama bu sene için böyle bir durum yetişmeyecek gibi duruyor. Başvuruların açılmasına 2 ay kaldı bu süre içinde yetişmeyecektir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |