Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Bir sorun olmazsa 2024 Ağustos gibi ABD'ye gideceğiz yine. Atlanta'yı bir gezmek istiyoruz. Belki vakit olursa BDV'ye uğrar bir "çay" içeriz, ne olacak bu bizim işlemler diye konuşuruz 🙂


  • @tufank belki o zamana kadar bende başvurmuş LC onayım gelmiş olur dosyamı altlardan öne koydurursunuz falan 😃

  • ⭐⭐

    @mesut1905 onun için USCIS ve DOL'a da çay içmeye gitmem lazım ama beni ağırlayacaklarını pek sanmıyorum 🙂


  • @tufank önce çayı sevdirmemiz lazım sanırım 🙂 bende biran önce şu vizeyi alsam da rahatlasam çok geriliyorum.

  • ⭐⭐

    Sözleşmeyi iptal edip diğer sözleşmeyi imzalatmak bu kadar zor değil tabiki ama onlarda farkındalar ekstra 7k kaybetmek istemiyorlar. Çok zorlarlarsa 2 k ateşlerim 5k geri verin bana dersiniz bir ticari pazarlığa girersiniz.
    Bunca yazılanları okuduktan sonra tabii içimi içten içe bir hüzün kaplamadı desem yalan olur.Dik duruyoruz eğilmek istemiyoruz ama yinede süreç uzarsa çok sürüncemede kalırsa o ara süreçte herhangi bir sağlık problemi yaşarsak v.s diye de düşünmeden edemiyoruz.

    Turist vize mülakatıma henüz girmedim ama alırsam Aos için bastırır mıyım bilemiyorum.Bir taraftan da süreç belki ilerler diyorum.Ama geçmiş performansları ortada hızlı ilerlemesi çok zor.
    Belki senatodan geçecek kanunla bir hareketlenme olabilir. Gidene kadar en azından mali yönden güçlenmeye bakalım. Eğer zaten mülakat aşamasına gelirsem hedefim dosya taşımak olabilir. Özbekistan baya EB vizesi vermiş.Değerlendirilebilir.

    Aşağıdaki istatikleri inceleyebilirsiniz.

    2022 Mali Yılı EB3 vize istatistikleri

    EB 3 ülke bazlı istatistik

    @tufank, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @Koray283 orası doğru. ama CP seçeneğinden AOS'a transfer ettikleri zaman taş atıp kolları yorulmuyor, fazladan $7k almak çok adil değil 🙂 evet bir kontrat var ama bu kontrata göre onları zor bir duruma soktuğumuzu düşünmüyorum. Ne biliyim işte bizim için herhangi bir kişi ataması veya sipariş yapmıyorlar 🙂 Bildiğimiz kağıt işleri şu aşamada. Nasıl ki parasını ödemediğimiz kontrat birkaç gün sonra otomatik sonlanıyorsa, o kontrat ile ilgili düzenleme yapma imkanları var. İşlemi iptal edip para iadesi talep etsem evet bu olmaz, çünkü işveren / sponsor işin içerisine girmiş ve işlemler başlatılmış. Yani aslında bakarsanız isterlerse bu işlem gayet yapılabilir ve zarar etmezler, biraz uyanıklık yapıyorlar.


  • @tufank iste bu cok guzel olur....Sürec devam ederken B1/B2 ile giriste sorun olmazsa demekki AOS yapabiliriz:)

  • ⭐⭐

    @selamibasaran iş bültende current olmaya kalsa sadece keşke. ama current olup bir de Ankara dan randevu beklemek işte o can sıkar. Başka bir konsolosluğa hangi aşamada taşınır, nasıl olur bu randevu sırasını iyice geriye atar mı, araştırmak lazım. bakalım umutsuzluğa gerek yok takip edeceğiz.

    BDV'de 2 gündür cevap vermiyor bu isteğime. Bugünde es geçerlerse artık Pazartesiye kalır. Bizim soruya cevap vermek için patron kasadaki parayı mı sayıyor, Z raporu mu alıyor anlamadım artık 🙂

  • ⭐⭐

    @Koray283 I-140 doldurulmuş olur mu o sıralar ( pek sanmıyorum ) doldurulsa da bence bir sorun olmaz diye düşünüyorum. gerçekten de gezmeye gidiyoruz 🙂 Artık giriş konusunda çok endişe etmiyorum. 2. girişim olacak. 3. de AOS için gireceğiz kısmetse.

  • ⭐⭐

    Family Based kategorisinde yer alan F2A için randevu bekleyenlerin imzalarını inceliyordum forumda. NVC'de işlemleri tamamlanmış, DQ olmuş ve sonrasında Final Actions tablosuna göre current olmuş ve vize randevusu bekleyen kişiler mevcut. Bir üye 10 ay diğeri ise 7 aydır randevu bekler durumda. Yine EB-2 NIW kategorisinde Ankara'dan randevu bekleme sürelerinin 20 ayın üzerinde olduğu konuşuluyor. EB-2 NIW Excel listesine baktığımda bir kişi yaklaşık 22 ay, diğeri ise 14 aydır randevu bekliyor. Bu kategoriler bize ne kadar yol gösterir bilmiyorum. Bütün işlemler tamamlandıktan sonra bir de Ankara'dan randevu tarihi bekleme çilesi var. Başka bir yerde oturum izni olanlar, eğer şartlar uygunsa CEAC ekranında daha işlemlerim en başında randevu lokasyonu olarak Ankara'dan farklı bir yer seçebilirler belki de. Bunun şartları var mı , prosedürleri, olumlu / olumsuz yanları nedir , avukatlara danışmak gerekiyor elbet. Umarım bu randevu süreçleri hızlanır, bültenden sonra bir de "Ankara'dan ne zaman randevu alacağım" derdine düşmez insanlar.

    Bu dediğim durum Consular processing senaryosu için geçerli ve bugün başvuranların en iyi ihtimalle 2-3 yıl içerisinde dert etmesi gereken konular bu arada. Şimdiden can sıkmaya gerek yok, hem kendi kategorimiz hem de diğer kategorilerdeki gelişmeleri takip etmekte fayda var sadece.


  • iyi gunler bir youtuber ın kanalında bu linki buldum. 2020 den itibaren . hangi ülke vatandaşlarının hangi firmalar üzerinden çalışma izni aldığını gösteren bi sistem anladığım kadarıyla. bir sürü türk vatandası da varmıs sponsorlukla gc alan. ama bu isler hic dillenmiyordu , bilen pek yoktu. bi şekilde işini cözen acık etmiyor. birbirimizi sevmiyoruz. aman ben aldım bı sekılde deyıp baska turklerın gelmesını ıstemıyoruz. neyse gunluk ısyan dozumu da aldım :=) sıstemı ınceledım anladıgım kadarıyla cogu turk amerıkada bı sekılde kalan kişilerin sponsor firma bularak yaptıgı aos lar galiba.


  • @tufank çok kötü süreler ya cidden iç karartıcı yani o zamana kadar inşallah düzelir şu konsolosluk


  • @captain35 kesınlıkle cok kötü. https://yesilkartforum.com/forum/topic/1368/employment-based-mulakat-randevu-tarihleri-gerceklesenler-ve-tahminler/101?page=6

    yeni okumaya basladım bu baslıktakileri. 19 ay dıyorlar . korona vs artık bahane. bazı aylar mulakat bıle vermıyorlar. bazı aylar 3-5 . ne oldu yanı. dosyalar bırıktı de . buyuk elcılık yabancı dolu. bu baslıkta bırının yorumunu gordum buyuk elcılıge gorusmeye gıtmıs bırı gocmen vıze sırasında bekleyenlerın cogu yabancı dıyordu.


  • @deckerloki bence biz de başka biyerde girebiliriz ya dv f1 h1b vizelerine dış ülkelerde giriliyor ya da gidip bi de 2000 ey verip maltada oturum alcaz😅


  • @deckerloki @tufank bunarada tüm sayfaları okudum ordaki arkadaşlar biraz boşa ağlamışlar gibi geliyor. Biz burdaki ırgat ekibi olarak zaten kafadan 3 yılı yakarak girdik. İnsanlar 19-20-24-26 ay sürdü diyolar biz en azından ben şahsen 24 ay sürae süper diyorum hatta para biriktirme planlarıma göre erken bile geliyor. Kaldı ki hiç biri current olmamış daha diyolar ki bana randevu gelmedi ya da 15 ayda geldi vs biz zaten current olmadan randevu alamayacağımızı biliyoruz. Kaldı ki martta nisanda pd olanlar temmuzda girmişler bile amerikaya adamın mart pd si var nisan mayısta tandevu almış demekki current olumca hemen almış randevuyu ordaki tarihlere sürelere çok takılmamak lazım. Bu konuda yabancı videolar denk gelmişti youtube da ağlayarak millet yıldım diye video çekiyo izliyorum 3 ay oldu hala lc onaylanmadı 9 ay oldu hala randevu alamadım diye. 2005 te falan 9 ayda gidiliyomuş evet ama şuan kafadan 3 yılı attım köşeye bence böyle bakmak lazım şuan sağlığı kontrol edip yapılcakları yapıp milletle vedalaşıp para biriktirip öyle giderim kafası var bende direk ev bile alırsınız hayata 3-4 sıfır önden başlarsınız bence çok enseyi karartacak bir durum yok olay yine bizim bildiğimiz gibi hakeme bakmadan oynamaya devam diyorum

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   tufank tufank 
  • ⭐⭐

    @captain35 dediğiniz gibi bu bekleme süresi birikim yapmak ve taşınmaya hazırlık için kullanabilir. Temel motivasyon bu olabilir. Beklenti çok yakın bir tarihte vize almak ise hayal kırıklığı yaratabilir. Kötü senaryoya hazırlık yapmak lazım her zaman.

    Bu arada bültende A Final Action Dates tablosunda Current olmak ile ilgili yeni bir bilgi öğrendim. Keşke hiç duymasaydım diyorum 🙂 Randevu alabilmemiz için bu tabloda bir kez current olmak yetmiyor, current olduğumuzda uygun randevu slotu yoksa ve sonraki aylarda bülten geriye giderse tekrar current olmayı ve randevu almayı beklememiz gerekiyor. Randevu alana kadar current kalmamız gerekiyor. Hatta vize basılana kadar eğer bültende bir gerileme olursa bu durum vize basım sürecini erteleyebiliyormuş. Ankara eğer bizim kategoride vize slotlarını açmakta cimri davranırsa ve yavaş ilerlerlerse işte o zaman bültendeki gerilemeler bizim için bir risk olarak duruyor..


  • @tufank Bu kötü oldu cidden. Harbi bilinmezlikler denizinde karayı bulmaya çalışıyoruz-çalışacağız 🙂


  • @tufank bu tablo nedir şuan tam olarak fransızım konuya bizim visa bulletinde pd in current olması yetmiyor mu o final action date neyin date i be nereden bakılıyor current olup olmamaya

  • ⭐⭐

    @Riethian bu durumun temel nedeni Covid sonrası oluşan backlog olarak görülüyor hep. Önceden bültende current olunca konsolosluğun boş slotlarına göre NVC nin dosyayı konsolosluğa aktarma / randevu süreci daha hızlı ilerliyormuş. “normal şartlar altında” süreç pamuk ipliğine bağlı olmaz daha hızlı ilerler görüşü var hep. Ankara için “NŞA” ne zamandır bilinmez. O kadar çok parametreye bağlı kı.. O zaman şöyle bitireyim bu iletimi:

    Ankara'nın taşına bak
    Gözlerimin yaşına bak

  • ⭐⭐

    @captain35 Ankaradan randevu alana hatta vizemiz basılana kadar gözümüz bültende olacak. Özetle, vizemiz basılana kadar bültendeki gerilemeler bizi doğrudan etkileyebilir.


  • bence artık covıdı bahana edemezler . ayda 3 -4 bazı aylar hıc randevu vermemelerını covıde baglamak yanlıs olur. baska ulke vatandaslarına catur cutur randevu veren ankara turk vatandasına 20 ay sonraya randevu verıyorsa sebebı bırıken dosyalar falan degıldır. baska ulkelerde yokmu bırıken dosyalar 3-4 aya randevu veren buyukelcılıkler var. agustos sayılarına baktım.268 dv vermıs . kacı turk vatandasına acaba. mıllet delı gıbı madur oldu. son 3-4 ay 268 dv nın 200 unu turk vatandaslarına verse cok kısı madur olmazdı. ew hıc vermemıs bıle f1 1 kısıye . cıdden bunun sebebı covıd olamaz. mulaka kısmına kadarkı surec ongorulebılıyor uc asagı bes yukarı, surecler bellı. en can sıkıcı olanı anlamsız mulakat surecı. ısımını cısmını bılmedıgımız yerlerde buyukelcılıkler 3-5 aya randevu verıyor. verdıklerı dv sayılarına baktım . ankara da zırt gunu, zurt gunu dıye elcılık kapalı.tatılde vs vs. unganlardakı mulakat deneyımlerınde anlatanların gozlemledıgı yabancı sayısı da buna kanıt.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 1
  • 1
  • 2068
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum