Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

• @yusufalak detaylı yazmışsınız teşekkür ederiz. İyi bir yaşam için en kötü senaryoları düşünmek zorundayız.

• Yasaklı

@Ben-Batur cok felsefe/analiz yapmaya gerek yok bedavadan Green card cikmis yastan bagimsiz takilsin hosuna giderse kalir gitmezse doner ellisini gecmis adamin tr dede hali vakti yerindedir bir şekilde gemisini yuzduruyordur.Belki adam milyonerdir alir evini yada ciftligini belki arkadaslarida vardir takilir Florida da texasta buraya gidenler illaha gariban zavalli olacak diye birsey yok cok etkisinde kalmayin su youtuberlarlara unutmayin isi gucu olan adam video cekmez Cihat cicek dedemiz haric 🙂

• ⭐⭐

öncelikle forum üyesi arkadaşlara saygılar sevgiler herkesin umutları var herkesin hayalleri bu amerika hayatı hakkında son defa yazıcam zaten 2 ye bölündük herkes kendisine yakın olanı beğeniyor sonuçta herkes gidecek yaşayacak hayat sizin mutlu olmak hakkınız der benimle ilgili kısımlara açıklama getirmek isterim

1. yazılan bilgiler bazı kişiler için doğru bazıları için yanlış yazıldı imzamı atarım doğru bir tespit zaten türkiyede aileden zenginlere yazmadım onlar miamide californiyada hayatın tadını çıkarsınlar dünya onlara güzel iyi niyetli olarak aramızda kısıtlı imkanlarla gidenler var bazıları abd toprağına ayak bastığında no problem diye düşünüyor not eden etti etmeyen abd not edecek
    2. yazıyorsun ama bilgin doğrumu bence doğru sebebi benim 8 eyalette çocukluk arkadaşlığı yaptığım samimiyetine güvendiğim arkadaşlar var ayrıca gittiğim eyalette arkadaşım ve onun çevresinde 10 yakın türk var onları 2 tanesi ve uçakta abd vatandaşı olmuş izmitte yaşayan bir kişi ile konuştuğumda tesbit aynı yalancımıyım manipülemi ediyorum kötü birimiyim forum arkadaşlarının takdirine bırakıyorum
      3)yanlış bilgilerle gazlayan gazlanan adam bu cümle çok iddialı hayatım boyunca kimseyi gazlamadım kralı gelse beni gazlayamaz hiç yazılmasaydı iyi olur
    3. abd yi kötüleyen adam bu kelime ilk bana kullanıldı gerçekler yaşananlar hayat şartları abd için iyiyse yazanlar baştacı abd aleyhineyse yazan kötülüyor neredeyse yazan hiç yok abd ye her gidiş destan ama dönüş yazısı yok ben dedimki bekarsan yap mücadeleni tam sana göre abd evliysen tek gel evini işini bul zaten ev banka iş tel vs derken en az 2 ay boş geçecek aileni sürükleme şu anda iyi bir işin varsa maddi durumun iyiyse beyaz yakalıysan sana abd kolay değil neyi takasladığını düşünmekten kafayı yersin baban anan dolar milyoneri ise gel kardeşi miami californiya newyork emrine amade herkes aldığını alır kalan hesap abd yaşanır dedim kötülemekmi takdirinize bırakıyorum
      5)tam zamanlı yarı zamanlı iş cümlesi evet ben dedim nerden biliyorum 2 arkadaşım abd şu an bu vaziyette kendi alanlarında işi yok yarı zamanlı çalışıyorlar saati 15 dolar ayda ençok 15 dolar kiramı ödesin market masrafınımı karşılasın önce yarı zamanlı işi kabul etmeni istiyorlar sıfır yan hak patron her yerde aynı yalansa dediğim yazsınlar onuda takdir eden çıkar gidip gördüğünüzde elmi yaman beymi yaman anlarsınınız
    4. yarı zamanlı çalışanın 1400 dolar kazanacağını tam zamanlıda en çok 3000 dolar olacağını ben söyledim yalanmı ben söylediğimin arkasındayım takdir sizin gidin kritik bir işe sahip değilseniz karşınızda walmart cosco benzerleri var özellikle ayakta çalışıyorsunuz kelimesinide ben yazdım saygıdeğer bir arkadaş 1990 yıllardada böyleydi dedi yenimi gördün bende biliyorum türkiyede marketlerde ayakta olduğunu ben bu marketlerde vayyy portakal suyunun 100 çeşidi var et ucuz şurda türk malı var diye bakmadım ben o ayakta çalışan emekçiyle bulduğum fırsat kadar konuştum 1 dakika otur şefin tepende dikiliyor telefonuna bak uyarı alıyorsun türkiyede marketlere baktım bizimkiler çok şanslı evet maaş az ama kasiyeri sandalyesinde oturabiliyor raf dizeni bir kaç dakika soluklanabiliyor yalanmı doğrumu yalan diyenlere teşekkür ederim hangi bankaya gittiysem gişedeki memur ayakta onun tercihi değil sandalye bile koymamışlar sizle ankarada mülakatı yapacak konsolosluk görevlisi bile ayakta sayın kardeşlerim manipülemi ettim takdirlerinize bırakıyorum
    5. iş arama hikayesi evet yazan arkadaş haklı hiç iş aramadım zaten zamanım yoktu 15 gün için gittim bu süreyi gözlem yaparak geçirdim 40 yıllık meslek hayatım var sayısını bilemediğim çok kişi ile çalıştım zamanın kattığı hayat tecrübesi en az 3 darbe görmüş sayısını bile bilmediğim ekonomik kriz yaşayıp bu günlere gelen nesildenim hayat tecrübesi dersi almaya hala ihtiyacım var siz bakarsınız iyi olanları alır işinize gelmeyeni görmezsiniz olur biter
    6. yalan söyleyen ve hayat canbazı olan biri olmak bunu bana söyleyen beni fiziken tanımıyor yıllara sari arkadaşlığı yoksa bu sözü aynen iade ederim
    7. son bir cümle ben 15 günlüğüne küçük bir ilçeye gittim aklımın yettiği kadar gözlemledim aklıma inanırım hayatımı onunla kazandım türkiyede dünyanın bildiği yabancı firmalara danışmanlık yaptım hatta bugün çok bilnen yabancı ceo vs kişilerin türkiyede danışmanlığınıda yapıyorum o işleri yanıma alıp abd ye 2 gidişimde yerleşeceğim benim abd iş aramak gibi mecburiyetim yok ama boşta oturman yapılan bir teklif var devir alınacak ofisi yönetmemi istiyorlar kalacak yer teklif ettiler şimdi abd vergi mevzuaatını inceliyorum işimi tasfiye edip 6 ay içinde bir giriş yapacağım dönüp oğlumu almanyaya yolcu edeceğim fırsat kartla gidecek abd yaşayacağım zaman ne gösterir bilmem belkide kalır vatanımda kendi insanlarım arasında yaşamaya devam ederim sizlere gelince vizesini alan gelsin arkadaş ama sağlam gelin planınız olsun türkiyedeyken ev ve iş ayarlama çalışın en azından nerden başlayacağınızı öğrenin tercih edilmeyen göçmenin az olduğu eyaletlerde küçük yerleşim yerlerinide düşünün nerde çokluk orda bokluk kelimesini unutmayın ayrıca ayağınızı yorgana göre uzatın derim isteyen istediği kadar nasiplenir der konuyu kapatırım daha iowada ki harika anılarımı yazmadım onlarıda yazacağım
      saygılar
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

Herkesin beklentileri ve bu beklentilere göre karşılacakları zorluklar farklı olacak burada kendi yaşadıklarımızı tek gerçekmiş veya doğruymuş gibi dayatmaya çalışmanıza ve burada birbirinizi kırmanıza hiç gerek yok.

Not: Ailesi veya kendisi dolar milyarderi olmayan californiada yaşayan bir kardeşiniz, arkadaşınız yada abiniz 😀

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş o zaman milyonersin dostum:) zaten evin varsa default milyonersin

• ⭐⭐

Son yazdığım iki iletiyi sildim çünkü kendimi açıklamak için mücadele etmek istemiyorum artık. Geçmişte yaşadığım bu anıları ABD'ye gelirken arkamda bırakmak istemiştim lakin olmuyor, yanlışı görünce dayanamıyorum. Geçmişte de olduğu gibi yine hayallerim için diyet ödediğim bir dönemden geçiyorum. Sağlığım el verdikçe de devam edeceğim, denilenin aksi bir tecrübe yaşıyorum, anlatılanların ABD'nin her yerinde geçerli olmadığını tecrübe ettiğim için gönlüm rahat. Bu sebeple belki burayı okuyan kişilere son bir kelam olması adına ekliyorum bu yazımı. Bu iletiyi okuyan kişilere eğer kabul ederlerse son bir tavsiye söylemek istiyorum. Duyduklarınızın hiçbirine inanmayın, gördüklerinizin de sadece yarısına inanın.

Bu forum sayesinde hayatım temelden değişti, buraya ben de bir şeyler ekleyip karanlıkta yolunu bulmak isteyen kişilere bir ışık parçası da ben olayım istemiştim lakin pes ediyorum. Kaç gündür yorgunlukla mücadele ederken karanlıkla mücadelem bedenimi halsiz bırakıyor. Bu vakte kadar elimden geldiğince ben de bu değerli topluluğa bir şeyler eklemek istedim, hatam olduysa affola.
    Sayın yöneticilerimizden hesabımın kalıcı olarak silinmesini istiyorum.
    Saygılar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor maalesef evimiz yok dediğim gibi milyonerde değilim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Revolter talebiniz reddedilmiştir 🙂
    lütfen 14 yıl sonra tekrar deneyiniz..

edit: eden 14 ben de bilmiyorum, içimden geldi.

• Yasaklı

@Emre-Kurtulmuş insallah olur dostum guzel bir muhitte en buyuk derdinin driveway i tamir mi edeyim yoksa yenileyeyim mi olsun

• ⭐⭐

@gucarslan üstad sağ duyun için kutlarım iptal ne demek olmazda oldu diyelim benide iptal et o zaman bu forumda kalmanın anlamı olmaz ben @Revolter kardeşime derimki herkes yazsın karşı fikirde olsun forum kardeşleri değerlendirir belki 1 kişi bile olsa faydamız olur bu forum sayesinde bu günleri gördük minnettarım saygılar

• Vizesini almış olduğu halde bu forumda aktif olmaya çalışan herkesin ortak bir amacı var;
    İnsanların süreçlerine gönüllü destek olmak.

Ben de herkes gibi sürecimde çok destek gördüm. En büyük ve en garanti destek ise amaca ulaşmış ve ulaşamamış olan geçmiş deneyimler.
    Kendi mülakat deneyimimde de dediğim gibi, geçmiş deneyimleri okudukça yeri geldi örnek aldım, yeri geldi önlem aldım. Bu sürecimi başarıyla tamamlamamı sağladı.
    Şimdi hal böyle iken birinin fikrini diğerine dayatma çabası neden? Herkesin süreci farklı, deneyimledikleri farklı, geçtiği yollar imkanı farklı, kafası farklı, beklentisi farklı.

Türkiye’de ortalamanın aldında bir hayat yaşayıp, borç harç uçak bileti alıp, kendini zar zor Amerika’ya atan hayalperest birinin orada çığır açmasını beklemek tabii ki absürt olur. Asıl çözmesi gereken ilk şey yeme ve barına ihtiyacı iken elbette son model araba hayalleri suya düşecektir.
    Kafası çalışan ve az çok imkanı olan da zaten ne yapacağını biliyordur. A, B, C, D planını yapmıştır.
    Süreç herkes için çok çok farklı işleyecekken kendi bildiğini doğru diye dayatmak yanlıştır.

Okuduğum kadarıyla sevgili arkadaşların hepsi kendi edindiği tecrübeleri paylaşmakta. Hepsini tek tek okudum. Her birinden almam gerekenleri aldım. Hepsi bana bir şey kattı, hepinize çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için.
    Ancak lütfen kırıcı olmayalım. Herkesin amacı aynı iken bu kadar çatışmaya hiç gerek yok.
    Herkesin kendi Amerika’sında mutluluğu yakalamasını diliyorum 🙏🏼🍀

• Merhaba arkadaşlar ds 260 formunda askerlik bilgilerimi yapmadı olarak işaretlediğimi farkettim. Terhis belgesini alıp mülakat esnasında düzeltebilirmiyim yoksa mail atıp ds 260 formunu açtırmalımıyım? Tecrübelerinizden bilgilendirirmisiniz

• ⭐⭐

@Revolter gerek yok kardeşim isteyen istediği bilgiyi aldı iş bitti mücadeleye devam mücadeleyi göze alan için abd harika ben sana asla darılmadım bilmeni istiyorum ama şu konuda haklısın herkesin yaşadığı farklı bence yanlış olan paylaşmamak olumluda olumsuzda paylaşılırsa forumda heyecanla bekleyen kardeşler kendileri için lazım olanı yazar biyere gider abd kendi gerçekliğini yaşar başarılar saygılar ben senin yardımlarını asla unutmadım

• Sorularımızı https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları başlığı altında soralım lütfen, burada kimse size cevap vermez. @Mehmet-ynd

• Selamlar herkese benim 2023 Mayısta İspanya Shengem vizem red oldu, sıralamam 24XXX, başka ülkeye dosya taşımak istiyorum. Ancak tekrar shengen başvurursan red olur deniyor, bir de Abd vatandaşı nişanlım var Nisan ayında düğünümüz var aile birleşmesi yoluyla mı yoksa çekilişle mi greencard almak daha mantıklı olur bilgi alabilir miyim ? Bütün tavsiyelere açığım.

Case No: 2025EU24XXX
    Completed On: 06 MAY 2024

• ⭐⭐

@MomisCan katılıyorum 1 kişiye faydası olduysa mutlu olurum bir kişi zarar görürse üzülürüm

• Yasaklı

@zekiye-kahveci nisanli olayi olur olmasina ama coook am coook uzayacaktir hele Trump ta secilirse ki kamala bile gelse o altin zamanlar geri gelmez.Enkotu en berbat plan oalrak bakin bu olaya,Kore hongkong umman hepsini simdiden deneyin baslatin hatta paraniz varsa barbados bile secenek olabilir ,Hayat bu belki cocuk sizi istemeyecek belki ayrilacaksiniz ileride neden sansinizi azaltasaniz herseyi dusunun.Green card alirsaniz lottery den istediginizi yaparsiniz nisanliniz/partner den bagimsiz olursunuz hatta yenisini bile bulursunuz eger sadece amac abd ye gelmek ise .... simdidden arastirin aksiyona gecin cunku bu numara ile ANKARADAN ALAMAZSINIZ ! uzululerek soyluyorum.Basarilar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |