• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Mehmet ynd
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 36
    • Takipçiler 13
    • Konu 0
    • İleti 238
    • En İyi 100
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

Mehmet ynd

@Mehmet ynd

226
    İtibar
    796
    Profil Görüntülemeleri
    238
    Takipçiler
    36
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Mehmet ynd Takip etme Takip Et

Mehmet ynd tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Sevgili yeşilkartforum un büyük ailesi çok şükür bu sayfada bende teşekkür mesajımı yazabiliyorum. Bu formu kuran ve yönetenler başta olmak üzere deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim 🙏. Bugün pasaportları aldık ve birkaç saat sonra hongkong'tan ABD ye uçuyoruz. Çok mutluyum ama @minnesota da aynı uçakta olsaydı daha da mutlu olurduk. Ayrıntılı deneyim yazacağım şuan yazamıyorum ama iyiki dosyayı taşıdık hongkonga iyi dostlar edindik....

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Mehmet ynd
      Mehmet ynd
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Evet ve sonundaaaa 2nl mailimizi aldık. çok tuhaf bir hismiş. 🙂 ama en güzelide güzel duyguları burada paylaşmak oluyor. Hong kong 2 mayısta bizi bekliyor. inşallah hayırlısıyla vizemizide alırız.

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@Murat-c
      ARKADAŞLAR HONGKONG İÇİN YAZIYORUM...
      herkese faydalı olması dileğiyle.
      LİSE DİPLOMAM KAYIP olduğu için bu işlemleri yaptım

1. BELGE ADI: LİSE MEZUN BELGESİ;
        QR KODLU ve bu belgeyi genelde okuduğunuz okuldan, yada arşivin bulunduğu okuldan alabilirsiniz. Belgenin alt kısmında ,
      • Doğrulama Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/meb-ebys
        Şeklinde bir ifade var buna dikkat edilmeli .

• Bu belgeyi aldıktan sonra ben ilçe milli eğitim müdürlüğüne ısrarlarım sonrası mühür imza yaptırdım yetinmedim ( 3 nüsha çıkarmıştım) 1 nüshasının dil çevirisini yaptırıp apostil yaptırdım. :))

*** 2. Belge:: LİSE DİPLOMASI SURETİ** diplomam kayıp olduğu için kayıp dilekçesi verip 1 kereye mahsus okul A4 kağıda lise diploması sureti başlığıyla. En üstte dilekçe,gerekçe, altında Diploma bilgilerinin olduğu belge verip imza mühür basıp teslim ediyor.

• Bu belgeye yapığım işlem: okul müdürünün imzası ve mühürü var ama apostil yaptırmak için yeterli değil.
        Bu belgede ilçe milli eğitim müdürlüğü imza mühür yaptırılmalı sonra dil çevirisi sonra apostil ( normalde hongkong apostil istemiyor) ama ben sağlama almak için yaptırdım.

Not: lise diploması suretini aldıktan sonra kopyasınıda alıp tedbir amaçlı okuldan aslı gibidir yaptırdım. Tüm işlemleri en az 2 şer nüshalı yaptım ( tamamen keyfi ).

• Son olarak LİSE TRANSKRİPT i onuda çok sonradan öğrendim. Okula yine gittim rica minnet hazırlattım normalde vermeyebiliyorlar. Sağolsun iyi birilerine denk geldik.
        Onuda okuldan aldım yine milli eğitim müdürlüğü imza mühür dil çevirisi . Bunada apostil...
        BUNDAN SONRASI
        Hongkong a taşıma talebinde bulundum onaylandıktan sonra lütfen e-devlette sorgulanabilir eğitim bilgilerinizi pdf olarak gönderin dediler.
        Tüm eğitim belgelerimi lise + üni. PDF olarak tarayıp mail attım. Sağlık muayenesini olana kadar başka
        Herhangi bir mail gelmedi. Mülakata 15 gün kala ANKARA Hongkong taki mülâkat için lise diploması teyidi başlığıyla bende QR kodlu Lise MEZUN BELGESİ ni istedi hemen yolladım. Maile cevap gelmedi. Sadece iletildi.
        ***** Mülakat GÜNÜ ****
        TERCÜMAN BERAT beyi tutmuştum iyi bir arkadaş.
        Evrak teslimi yaparken sadece lise diploması sureti ve kopyasını istedi başka bişey istemediler.
        Mülakat 5 dk sürmedi.
        1.türkiye dışında başka ülkede bulundunuzmu
        2 mesleğiniz nedir
        3 okuduğunuz en yüksek öğrenim dereceniz nedir.
        4 kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz
        5 vizenizi onaylanması için önereceğim.
        İyi günler.
        Bende ne olduğunu anlamadım:))
        YEŞİLKARTFORUM başka bir danışman yada kaynak aramaya gerek duymadan yeterli oldu. HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
      Mehmet ynd
      Mehmet ynd
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@Hanhun katılıyorum. Ayrıca Türkiyede yaşayan heryerde yaşar bence. 40 yaş üstüyüm 40 yılda tırnaklarımla kazıyıp kurduğum güzel yaşantımı bırakıp yeniden sıfırdan kurma hayali kuruyorum. Göç etmek sıfırdan başlamak cesaret işi. Herkes yola çıkar ama herkes hedefine ulaşacak diye bir şart yok. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Mehmet ynd
      Mehmet ynd

Slm arkadaşlar önemli bir tavsiyem var Hongkong a gelecekseniz 1. Yetecek kadar ekmek konserve yiyecek getirin. 2. Kolonya getirin ihtiyacınız olacak kokulardan bayılırsanız diye 🙂 ben ki baharatlı yemekleri severim ama buradaki çok farklı. Tedbirli gelin

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

Merhaba Lise Diploması konusunda sorun yaşayan arkadaşlar.

1. önce mezun olduğunuz okuldan lise diploması sureti alın
      2. eğer okul kapandı yada benimki gibi depremde yıkıldıysa 😞 dosyaların taşındığı okulu bulup oradan temin edin
      3. Belgeyi alıp okulun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidin orta öğretim müdürlüğünü bulun.
      4. 2008 yılı öncesi mezunu olduğum için e okul üzerinde lise diplomasının e devlette görünmesini istediğinizi ve karekod lu belge istediğinizi iletin.
        bu işlem sadece okulun olduğu il ilçe müdürlüğünde oluyor malesef.
        bu bilgilere yeni ulaştım ve sizinle paylaşmak istedim. umarım faydası olur.
        bu şekilde sonuç alan olursa lütfen paylaşsın. bilgi paylaşılınca değerlenir...
      Mehmet ynd
      Mehmet ynd
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

2026yı Amerikada şöminenizin başında karşılamanız dileğiyle. Yeni yılınız kutlu olsun.

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@Serapp teşekkür ederim hemen yazıyı aldım tercümana yolladım. Yollayacağım belgeleri daha sonra ihtiyacı olanlar için yazıyorum umarım yeterli olur. ;
      1.LİSE DİPLOMA SURETİ ( noter onaylı tercüme ve apostilli. ) orjinali kayıp.
      2. Liseden Mezuniyet Belgesi ( QR kodlu noter onaylı tercüme ) apostil yaptırmadım
      3. Liseden Aldığım Transkript. ( Noter onaylı tercümeli ) Apostil? Kararsızım..!!!
      4. Karekodlu Yüksekokul Diploması TR - İNG Mevcut.
      5. Yüksekokul Transkripti ( QR kod yok ) İngilizce ve apostilli.
      6. E- devletten Yüksekokul mezun belgesi ( sadece ing. Tercümeli. ( QR kodlu olduğu için )
      7. E-Devletten "" 2008 yılı ve sonrasında Millî Eğitim Bakanlığı’ na bağlı ortaöğretim kurumlarından mezuniyet bilgileri sorgulanmaktadır.""" Yazısının tercümesi ile birlikte... 😊 Sadece bukadar. Yazarken bile yordu....

**GÜNCELLEME **
      HONKONG
      MÜLAKATI İÇİN ÖNCE ANKARA QR KODLU LİSE MEZUN BELGESİNİN TEYİDİ İÇİN BENDEN BELGE İSTEDİ.
      **Mülakat günü **
      **Sadece lise mezuniyet belgemi aldılar **
      Mülâkatta bitirdiğim en yüksek öğrenim seviyesi soruldu. Okardacıktı. Ama iyiki uğraşıp lise diplomasına yoğunlaşmışım. Çok önemseniyor.

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@lesnarhomie 😁 bugün son olarak yeniden liseye gidip yeniden QR kodlu belge ile lise transkripti alıp birbirine zımbalayarak ilçe milli eğitim müdürüne ardından da kamakam a çıkıp durumu anlattıp imzasını ve mührünü istiycem 😋 inşallah becerebilirim. 😁😁 Aslında eşim çok güzel bir çözüm buldu; mülakata okul müdürünü götürelim daha gerçekçi olur diyor 😄.

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

Maili gelen arkadaşlar hayırlı olsun gözünüz aydın olsun. Lütfen Excel e bilgileri güncelleyelim

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

Mehmet ynd tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

@Cansu-mer stresli uzun ve güzel bir süreçti hongkong. Darısı başınıza.

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@Aslan-3 benim profilden paylaştıklarımı okursanız çözümünü bulabilirsiniz

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@evrentnrkl nana ya giderseniz orada kapadokya restorant var temiz lüx ve lezzetliydi tavsiye ederim

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@Arif-Emre-Kömürcü benim ssn gelmedi 3 hafta bekledim sistemde talep olmadığı ve yeniden randevu alınması gerektiği söylendi. 1 hafta sonra gidip numarayı öğrenmeye çalışın. Bi aksilik varsa boşa zaman kaybı. Unutmayın SSN HERŞEY DEMEKTİR.

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@yalcin61 döküme gerek yok

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@minnesota ne günlerdi dostum yaa. Sabahtan akşama kadar AVM de oturtup mail bekledik gelin deseler 3dk da kapıda olacaktık. Çok şükür geçti gitti. Darısı dileğen herkese

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@DenizMaths hayırlı olsun yolunuz açık olsun çok sevindim

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@alyosha yaklaşık 1 hafta sonra hongkongtan mail geeliyor genelde

Mehmet ynd
      Mehmet ynd

@Mehmet-Fatih-Aslan net bilgim yok malesef web sitesinden araştırmanızı ve formdaki tecrübeleri takip etmenizi öneririm

Mehmet ynd
      Mehmet ynd
    • RE: Lise diploması

@Aslan-3 diplomanızla okulunuza gidip müdürden QR kodlu Lise MEZUN belgesi isteyebilirsiniz

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      Mehmet ynd
      Mehmet ynd