Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Revolter talebiniz reddedilmiştir :)
    lütfen 14 yıl sonra tekrar deneyiniz..

edit: eden 14 ben de bilmiyorum, içimden geldi.

• @Emre-Kurtulmuş insallah olur dostum guzel bir muhitte en buyuk derdinin driveway i tamir mi edeyim yoksa yenileyeyim mi olsun

• ⭐⭐

@gucarslan üstad sağ duyun için kutlarım iptal ne demek olmazda oldu diyelim benide iptal et o zaman bu forumda kalmanın anlamı olmaz ben @Revolter kardeşime derimki herkes yazsın karşı fikirde olsun forum kardeşleri değerlendirir belki 1 kişi bile olsa faydamız olur bu forum sayesinde bu günleri gördük minnettarım saygılar

• Vizesini almış olduğu halde bu forumda aktif olmaya çalışan herkesin ortak bir amacı var;
    İnsanların süreçlerine gönüllü destek olmak.

Ben de herkes gibi sürecimde çok destek gördüm. En büyük ve en garanti destek ise amaca ulaşmış ve ulaşamamış olan geçmiş deneyimler.
    Kendi mülakat deneyimimde de dediğim gibi, geçmiş deneyimleri okudukça yeri geldi örnek aldım, yeri geldi önlem aldım. Bu sürecimi başarıyla tamamlamamı sağladı.
    Şimdi hal böyle iken birinin fikrini diğerine dayatma çabası neden? Herkesin süreci farklı, deneyimledikleri farklı, geçtiği yollar imkanı farklı, kafası farklı, beklentisi farklı.

Türkiye’de ortalamanın aldında bir hayat yaşayıp, borç harç uçak bileti alıp, kendini zar zor Amerika’ya atan hayalperest birinin orada çığır açmasını beklemek tabii ki absürt olur. Asıl çözmesi gereken ilk şey yeme ve barına ihtiyacı iken elbette son model araba hayalleri suya düşecektir.
    Kafası çalışan ve az çok imkanı olan da zaten ne yapacağını biliyordur. A, B, C, D planını yapmıştır.
    Süreç herkes için çok çok farklı işleyecekken kendi bildiğini doğru diye dayatmak yanlıştır.

Okuduğum kadarıyla sevgili arkadaşların hepsi kendi edindiği tecrübeleri paylaşmakta. Hepsini tek tek okudum. Her birinden almam gerekenleri aldım. Hepsi bana bir şey kattı, hepinize çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için.
    Ancak lütfen kırıcı olmayalım. Herkesin amacı aynı iken bu kadar çatışmaya hiç gerek yok.
    Herkesin kendi Amerika’sında mutluluğu yakalamasını diliyorum 🙏🏼🍀

• Merhaba arkadaşlar ds 260 formunda askerlik bilgilerimi yapmadı olarak işaretlediğimi farkettim. Terhis belgesini alıp mülakat esnasında düzeltebilirmiyim yoksa mail atıp ds 260 formunu açtırmalımıyım? Tecrübelerinizden bilgilendirirmisiniz

• ⭐⭐

@Revolter gerek yok kardeşim isteyen istediği bilgiyi aldı iş bitti mücadeleye devam mücadeleyi göze alan için abd harika ben sana asla darılmadım bilmeni istiyorum ama şu konuda haklısın herkesin yaşadığı farklı bence yanlış olan paylaşmamak olumluda olumsuzda paylaşılırsa forumda heyecanla bekleyen kardeşler kendileri için lazım olanı yazar biyere gider abd kendi gerçekliğini yaşar başarılar saygılar ben senin yardımlarını asla unutmadım

• Sorularımızı https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları başlığı altında soralım lütfen, burada kimse size cevap vermez. @Mehmet-ynd

• Selamlar herkese benim 2023 Mayısta İspanya Shengem vizem red oldu, sıralamam 24XXX, başka ülkeye dosya taşımak istiyorum. Ancak tekrar shengen başvurursan red olur deniyor, bir de Abd vatandaşı nişanlım var Nisan ayında düğünümüz var aile birleşmesi yoluyla mı yoksa çekilişle mi greencard almak daha mantıklı olur bilgi alabilir miyim ? Bütün tavsiyelere açığım.

Case No: 2025EU24XXX
    Completed On: 06 MAY 2024

• ⭐⭐

@MomisCan katılıyorum 1 kişiye faydası olduysa mutlu olurum bir kişi zarar görürse üzülürüm

• @zekiye-kahveci nisanli olayi olur olmasina ama coook am coook uzayacaktir hele Trump ta secilirse ki kamala bile gelse o altin zamanlar geri gelmez.Enkotu en berbat plan oalrak bakin bu olaya,Kore hongkong umman hepsini simdiden deneyin baslatin hatta paraniz varsa barbados bile secenek olabilir ,Hayat bu belki cocuk sizi istemeyecek belki ayrilacaksiniz ileride neden sansinizi azaltasaniz herseyi dusunun.Green card alirsaniz lottery den istediginizi yaparsiniz nisanliniz/partner den bagimsiz olursunuz hatta yenisini bile bulursunuz eger sadece amac abd ye gelmek ise .... simdidden arastirin aksiyona gecin cunku bu numara ile ANKARADAN ALAMAZSINIZ ! uzululerek soyluyorum.Basarilar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zekiye-kahveci

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları Başlığında sorularınızın cevabını alabilirsiniz, mevcut düzenlemeler ile sürecinizi kolaylaştırabilir, mülakata alarak permanent resident kartınıza kavuşabilirsiniz doğru konu başlığını okur ve sorularınızı bu başlıkta yöneltirseniz. Bol şans

• @salih-atilla Beyaz Abd li yazmışsınız arkadaşınızın eşi için neden özellikle beyaz diye belirttiniz çok anlamadım.

• @salih-atilla yanlış anlamayın sizin verdiğiniz örnekte, bu ifade ırkçı bir amaçla kullanılmadığını düşünüyorum. Ancak, bu tarz ifadeler kültürel bağlamda hassas olabilir. Özellikle ABD'de, etnik kökenin veya ten renginin vurgulanması geçmişten gelen ırk ayrımcılığına dayalı hassas konuları çağrıştırabilir.

• ⭐⭐

@Seher-Mart çok ayrıntıya bakmayın ben ırkçı değilim öylesine yazdım

• @Emre-Kurtulmuş sayın kardeşim zaten forumda forum kardeşleri kendisi ile alakalı olan bilgileri alıyor kalanına bakmıyor kimse kimseye dayatma yapamaz herkesin kendi gerçekleri var

• Bu kadar tartışmaya, korku veya cesaret pompalamaya ne gerek var anlamış değilim. Burada ne yazılırsa yazılsın vizesi elinde olan kişi vazgeçmeyecek ve gidip Amerika'yı deneyimleyecek. Çok zor veya çok kolay diyerek beklenti satmaya gerek yok. 1 hafta sonra New York üzerinden giriş yapacağım. Birkaç hafta turist olarak yaşamak ile orada ikamet etmek arasında çok fark olduğu söyleniyor. Benim için de bilinmezlik çok fazla, deneyimleyip öğreneceğim. Kimse başkasının ne standartta yaşadığını, ne beklentisi olduğunu bilemez. Burada kenar mahalle diye tabir edilen bölgede veya ücra bir Anadolu şehrinde yürüyecek kaldırım bile bulamayan birinin Amerika'dan beklentisi ile sosyoekonomik seviyesi, standartları daha yüksek birinin beklentisi tabi ki bir olmayacaktır. Oraya yerleştikten sonra geldiği yeri unutup, 300 yıllık aristokrat bir aileden geliyormuş gibi davranan kişileri de şahsen tanıyorum ve fikirlerini zerre kadar önemsemiyorum. Paylaşımlarından bir Lord veya Dük olduğunu anladığım 50 yaş üstü olan bir kullanıcı, 500 k dolar altında paranız veya ciddi bir yeteneğiniz yoksa zorlanırsınız benzeri bir paylaşımda bulunmuş, bu kendisinin standartları için doğru olabilir. Ben kimseye güvenerek hareket etmedim ve kendimi en kötüye hazırlayarak gidiyorum. Enseyi karartmayın arkadaşlar. Dünya'nın her yerinde olduğu mücadele ve azim başarı için büyük oranda yeterli olacaktır.

• @Hanhun +1

Saygılar 👋🏼

• Hong Kong için dosya taşıyanlar, Kentucky ile current olmadan iletişime geçtiklerinde taşımak için Hong Kong da olmaya gerek var mı ? Hong Kong a taşıyanlar bilgi verirse çok sevinirim

• @Hanhun katılıyorum. Ayrıca Türkiyede yaşayan heryerde yaşar bence. 40 yaş üstüyüm 40 yılda tırnaklarımla kazıyıp kurduğum güzel yaşantımı bırakıp yeniden sıfırdan kurma hayali kuruyorum. Göç etmek sıfırdan başlamak cesaret işi. Herkes yola çıkar ama herkes hedefine ulaşacak diye bir şart yok. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

• @zekiye-kahveci Hong Kong a dosya taşımak için KCC ye adres göstererek taşıma talebinizi iletin. Kalacağınız oteli adres olarak gösterebilirsiniz. taşımak için orada olmanıza gerek yok.

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    204k Bakış
    M
    Kısa özet: Trump yönetimi Aralık 2025'te Brown/MIT saldırıları gerekçesiyle DV-2027'yi tamamen durdurdu; öncesinde zaten Ekim 2025'ten beri kayıtlar açılmamıştı. Buna ek olarak pasaport zorunluluğu ve 1 dolarlık ücret gibi yeni kurallar getirildi. Bu ilk kez değil — Trump ilk döneminde de 2020'de pandemi bahanesiyle programı durdurmuştu, Biden 2021'de yeniden açmıştı. Şu an konu mahkemede (Ivanov v. Trump davası) ve Nisan 2026 itibarıyla Dışişleri Bakanlığı "ulusal güvenlik" gerekçesiyle bir tarih vermeyi reddediyor. Yakında açılır mı? Tahmin etmek zor, ama birkaç işaret var: Program yasayla kurulmuş, tamamen kaldırılması Kongre kararı gerektiriyor — yani "sonsuza dek kapalı" değil, teknik olarak hâlâ yürürlükte. Ama yönetim idari yollarla (gecikme, yeni şartlar, "ulusal güvenlik" gerekçesi) fiilen dondurmayı sürdürebiliyor — 2020'deki gibi bu da uzun sürebilir. Ivanov v. Trump davasının sonucu önemli olabilir; mahkeme lehte karar verirse hükümet işlemlere devam etmeye zorlanabilir, ama dava erken aşamada ve sonuçlanması aylar sürebilir. 2020 emsaline bakarsak, bu tarz durdurmalar genelde bir sonraki yönetim değişene kadar veya mahkeme kararına kadar sürebiliyor. Benim tahminim değil ama mevcut duruma göre en gerçekçi beklenti: yakın vadede (birkaç hafta-ay içinde) açılma ihtimali düşük görünüyor; asıl belirleyici faktör mahkeme süreci ve yönetimin siyasi tercihleri olacak. Benim düşüncem, eninde sonunda açacaklar. belki 6ay, belki 1-2 yıl içinde. O sıra da hazırlık yapmak lazım.
  • DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k