@Revolter, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Hakan-Kiev Merhabalar, dediklerinize katılmıyorum. Herkes kendince doğru olanı söyleyebiliyorsa ben de söylemekten imtina etmeyeceğim artık. Temel sorun şu ki öznel bakış açılarınızı sürekli doğruymuş gibi yansıtmak ve bunun tartışılmaz olduğunu iddia etmek, zorlanmaktan şikayet etmek yada kişilerin risk almalarının önüne yetersiz argümanlar koymak kendi öznel deneyimlerime göre 60-70 jenerasyonun önemli bir kısmı için zorunlu güncelleme paketi dahilinde sanırım. Hadi yaşayın görün, ben gördüm böyle böyle oldu vs. gibi söylemlerin başka açıklaması olamaz zira. Efendiler, insanlar hayal de kuracak, o hayallerle hayatları için risk de alacak ve o hayalleri için sağlıkları el verdikçe çalışacak ve zorlanacaklar da. Hayaller için yeterince mücadele edilmemiş, yeterince risk alınmamış, verilenle/edinilenle yetinilmiş ve yeterince konfor alanından çıkılmamış bir hayat çoğu ölümlüyü son anında bekleyen en büyük pimanlık olacaktır. Asıl mesele göçmen olmak için çabalayan insanların bunları yapmayacağını düşünüyor olmanız. Ev ve iş sorun diyorsunuz, Dünyanın neresinde bu 2 konunun sorun olmadığını öğrenebilir miyim ? Çok çalışacaksınız, zor olacak diyorsunuz. Siz görmüyorsunuz sanırım Dünyanın her yerinde insanlar çok çalışıp zorlanıyor hayatlarının belirli dönemlerinde eğer aileden gelen bir ekonomik güç yoksa.
Herkesi göç etmeye iten parametreler farklıdır, ekonomi beklentiler, yaşam kalitesi, alım gücü, sosyolojik etkenler, kültürel etkiler, kendini gerçekleştirme, potansiyelinin farkına varabilme isteği vs. uzayıp gider bu liste. O yüzden insanların kendi deneyimleri kendilerine has olduğu için sizin için zor olan 0 noktasından başlamak başka biri için ödenebilecek bir diyettir.
Şunu artık kabul etmeniz lazım, burası bir arena ve 0 noktasından başlayacak ve bu areneya çıkmak isteyen sizden sonraki jenerasyon kılıçlarını bilemesini ve günlerce savaşması gerektiğini biliyor. Buna cesareti olmayanın da buna cesaret edenlere kelam etmesi anlamsız. Madem herkes birbirine tavsiye veriyor bir tavsiye de ben vereyim. Sizlere tavsiyem şu; güzel, manzaralı bir yerden hayalleri için savaşan insanların mücadelesini izlemek ücretsiz, akıl vermek yerine izleyin lütfen.
Resmen duygularıma tercüman olmuşsun hocam ellerine sağlık.