Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Revolter Ben kimsenin hevesini kırmak için söylemiyorum tabiki, herkesin bakış açısı ve yaklaşımı farklı ama gerçekten Amerika kolay bir yer değil gideceklerin gardını ona göre alması ve gittiklerinde hazırlıklı olmaları açısından söylüyorum. Bunları söylerken orayı 3 yıl tecrübe etmiş her şeyini yaşamış bilen birisi olarak söylüyorum. Yani boş çuval ayakta durmaz gitmeden önce çuvalı doldurup gitmek çok çok önemli. Gidebilen herkes gitsin ama gidip orayı yaşamayıp gerçeklerle yüzleşmeden ne desek insanlara itici geliyor.

• @Revolter, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Hakan-Kiev Merhabalar, dediklerinize katılmıyorum. Herkes kendince doğru olanı söyleyebiliyorsa ben de söylemekten imtina etmeyeceğim artık. Temel sorun şu ki öznel bakış açılarınızı sürekli doğruymuş gibi yansıtmak ve bunun tartışılmaz olduğunu iddia etmek, zorlanmaktan şikayet etmek yada kişilerin risk almalarının önüne yetersiz argümanlar koymak kendi öznel deneyimlerime göre 60-70 jenerasyonun önemli bir kısmı için zorunlu güncelleme paketi dahilinde sanırım. Hadi yaşayın görün, ben gördüm böyle böyle oldu vs. gibi söylemlerin başka açıklaması olamaz zira. Efendiler, insanlar hayal de kuracak, o hayallerle hayatları için risk de alacak ve o hayalleri için sağlıkları el verdikçe çalışacak ve zorlanacaklar da. Hayaller için yeterince mücadele edilmemiş, yeterince risk alınmamış, verilenle/edinilenle yetinilmiş ve yeterince konfor alanından çıkılmamış bir hayat çoğu ölümlüyü son anında bekleyen en büyük pimanlık olacaktır. Asıl mesele göçmen olmak için çabalayan insanların bunları yapmayacağını düşünüyor olmanız. Ev ve iş sorun diyorsunuz, Dünyanın neresinde bu 2 konunun sorun olmadığını öğrenebilir miyim ? Çok çalışacaksınız, zor olacak diyorsunuz. Siz görmüyorsunuz sanırım Dünyanın her yerinde insanlar çok çalışıp zorlanıyor hayatlarının belirli dönemlerinde eğer aileden gelen bir ekonomik güç yoksa.

Herkesi göç etmeye iten parametreler farklıdır, ekonomi beklentiler, yaşam kalitesi, alım gücü, sosyolojik etkenler, kültürel etkiler, kendini gerçekleştirme, potansiyelinin farkına varabilme isteği vs. uzayıp gider bu liste. O yüzden insanların kendi deneyimleri kendilerine has olduğu için sizin için zor olan 0 noktasından başlamak başka biri için ödenebilecek bir diyettir.

Şunu artık kabul etmeniz lazım, burası bir arena ve 0 noktasından başlayacak ve bu areneya çıkmak isteyen sizden sonraki jenerasyon kılıçlarını bilemesini ve günlerce savaşması gerektiğini biliyor. Buna cesareti olmayanın da buna cesaret edenlere kelam etmesi anlamsız. Madem herkes birbirine tavsiye veriyor bir tavsiye de ben vereyim. Sizlere tavsiyem şu; güzel, manzaralı bir yerden hayalleri için savaşan insanların mücadelesini izlemek ücretsiz, akıl vermek yerine izleyin lütfen.

Resmen duygularıma tercüman olmuşsun hocam ellerine sağlık.

• @Hakan-Kiev, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Revolter Ben kimsenin hevesini kırmak için söylemiyorum tabiki, herkesin bakış açısı ve yaklaşımı farklı ama gerçekten Amerika kolay bir yer değil gideceklerin gardını ona göre alması ve gittiklerinde hazırlıklı olmaları açısından söylüyorum. Bunları söylerken orayı 3 yıl tecrübe etmiş her şeyini yaşamış bilen birisi olarak söylüyorum. Yani boş çuval ayakta durmaz gitmeden önce çuvalı doldurup gitmek çok çok önemli. Gidebilen herkes gitsin ama gidip orayı yaşamayıp gerçeklerle yüzleşmeden ne desek insanlara itici geliyor.

Türkiye de ana vatanın olmasına rağmen kolay değil hocam. Tabii ki yeni bi ülkeye yerleşen insanların bi düzen tutturana kadar kendini parçalaması gerekiyor ama anladığım kadarıyla senin göremediğin nokta şu; bazı insanlar hayatları boyunca Türkiyede kendilerini parçalamalarına rağmen bir şey sahibi olamıyor.

Bir de tek metrik para değil zaten. ekonomik olarak ortalama ya da iyi durumda olan insanlar da aklınıza bile gelmeyecek sebeplerden dolayı Türkiyede yaşamak istemiyor olabilir. O yüzden öznel sebepleriniz size kalsın. ''Mutlaka dil öğrenin, bi mesleki yeterlilik kazanın burada rahat edersiniz'' gibi tavsiyeleriniz çok değerli olacaktır bu şekilde.

• @Revolter Bu ben 😂🤣

• Konu Amerika olduğuna göre, özetle şunu söyleyebilirim, herkes kendi Amerikasını yaşıyor. Birilerinin doğrusu başkasına da doğru olacak diye mutlak bir sonuç yok. Her gelen buraya sıfırdan başlamak zorunda da değil. Herkesin uber, amazon vs yapmasına da gerek yok. Sıfırdan başlayacak olan da sonuçta mücadele etmesinin gerektiğinin farkındadır. Benim gözlemim, eskiden Amerika’da sadece iş kurmak için gelen veya zengin ailelerin çocukları ve burslu başarılı öğrenciler okuyor iken, 2000’lerden sonra burdaki demografi (sadece Türkler değil, diğer göçmenler de nezdinde) çok çeşitlenmiş. Benim izlediğim her YouTube videosu (gerçi çok da izlemiyorum, bazen karşıma çıkıyor), her instagram reeli bana hitap etmiyor, lakin hitap eden alıcı kitlesi de çok. Bu psikolojik harbe dayanabilen kalır, yürür, dayanamayan yarışmadan elenir (mecazi anlamda), konu bu kadar basit aslında.

• @erenotti Herkes kendi Amerikasını yaşıyor 💯

• @erenotti Herkes kendi Amerikasını yaşıyor bence en güzel söylem. Amerika'da yaşayan çok fazla arkadaşım var. Kimisi çok mutlu kimisi çok mutsuz. Mühendis bir arkadaşım hayatımda verdiğim en güzel karar buraya gelmek diyor. Ancak Türkiye'de avukatlık yaparken oraya gidip sıradan işlerde çalışan başka bir arkadaşım keşke hiç gelmeseydim de Türkiye'de avukatlık yapmaya devam etseydim, orada duruşmalara girip yoruluyordum, burada daha alt seviye işler yapıp canım çıkıyor diyor. Bence Türkiye'de yaşarken belli bir işi olup gelir elde eden insanlar Amerika'da normal olarak çok mutlu olamıyor. Tabi ki genelleme yapmak doğru değil ancak Türkiye'de kalbur üstü işler yapan ve Amerikaya taşındıktan sonra mutlu olan arkadaşımı da görmedim açıkçası. Ayrıca Amerikaya giden her insan da işlerini oturttuktan sonra çok iyi ekonomik seviyelere gelemiyor. 8 senedir orada yaşayan arkadaşım halen uber yapmaya devam ediyor. Bence bizim burada en büyük yanlışımız Amerika'da 4 sene yaşayıp nasıl kafe açtım videosu çekip yayınlayan insanlara aldanmamız.

• ⭐⭐

amerika konusunu ilk erhan bey açtı ben devam ettim amaç ne amerikada hayat için atılan palavralar ben mali müşavirim gelin bir hesap yapalım bekar olanlar yada tek gidecekler hariç ailenizle gidiyorsunuz türkiyede eviniz yok iş güç sallantıda diyorsunuzki türkiyede zaten yok gider mücadelemi orada yaparım yerden göğe kadar haklısın kardeşim ama tek gel en az 1 ay iş güç yok kalacak yer bul işe gir 1 yada 2 aylık paranı al sonra al aileni yanına bence birkaç yıl denk bütçe ile yaşarsın allah sağlıkta problem vermesin hayatına devam edersin
    türkiyede ev araba vs iş durumları iyi ortalama veya üstü hayatın var senin için sıkıntı var arkadaş kendi alanında iş bulman zor ne var amazon walmart cosco önce yarı zamanlı iş ayda 1400 dolar tam zamanlıya geçersen diyelim 3000 dolar çocuk okula gidecek okul puanı yüksek o semtte ev kiraları ve diğer masraflar diyelimki kendi alanında iş buldun gittiğin yer mesela houston newjersey türk çok ama rekabet kaçak ve göçmenlerden dolayı üst düzeyde diyelim en moda meslek yazılımcısınız kaçak giren hintlilerin alayı yazılımcı öyle 6000 10000 dolar maaşlar hayal arkadaş bence en az 1 yıl yaşam maliyetinin yarısını kazanır kalan yarısını cepten karşılarsınız uber dordeşh yaparım derseniz o eskidendi şimdi herkes yapıyor kaçaklarda kiralayarak yapıyor ben kimseye gelmeyin demedimki tabiki geleceksiniz ama gelen köşeyi döndü destan yazdı palavralarına kanıp size hüsran yaşatacak hayallere dalmayın diyeceksinizki ne kadar zaman geçirdin amerikada haklısınız 15 gün iş aramadım yol parası hariç para bile harcamadım 100 dolardan az harcamışım oda türkiyedeki arkadaşlara hediyelik eşya aldım 15 gün gözlem yaptım hayatın akışına çalışma hayatına market çalışanlarını belediye banka çalışanları izledim gittiğim bölgedeki güleryüzlü insanların yaşadıkları hayatı inceledim ama ben en çok bildiğimi abd 8 eyalette yaşayan arkadaşlarımdan kanadada yaşayan çocukluk arkadaşımdan öğrendim son cümle abd ye gelin ama planınızı iyi yapın ne umdum ne buldumla gelmeyin ayağınız yere bassın bence bir süre sonra kuzeydeki küçük tercih edilmeyen eyaletleride düşünün kira yaşam maliyetleri daha makul kapitalizmin hayat tarzı olduğu ülkede mücadele vereceksiniz benim arkadaşımın 250000 dolarlık 1 evi var son model harika bir arabası var üstelik abd okudu mühendis çok iyi işi var ama doğru örnek değil ben ailesini türkiyeden tanıyorum aile çok varlıklıydı herkes kendi gerçeğini yaşar mutluluk kapıları açık olsun saygılar

• @salih-atilla Muhtemelen insanlar youtube de fazla video izleyerek herşeyin kolay oldugunu düşünüyorlar. Çünkü youtube de bazi video çekenler öyle bir anlatiyor ki herşey mükemmel. Fakat işin dogrusu gittiklerinde öyle olmuyor. Herkes 2 ayda istediğini alabileceğini istediği arabaya binebileceğini felan zannediyor. Çokca böyle düşünen insan mevcut özellikle genç kesimde.

Bana kalır ise türkiye den gitmek istememin sebebi tamamen kuralsızlık ve adaletsizlik.... Gitsem de ne iş yapacağım ki? Benim işim tamamen internet ile alakalı.... Burda kazandıgımda güzel kazanıyorum ben yalan yok. Ama bir yandan da artik gitmek de istiyorum fakat bir yandan sevdiğim insan gitmek istemiyor 🙂 O kadar berbat bir durumdayim malesef..

Herkesin düşünceleri gitmek istemesinin sebebi farklı bunu anlıyabilirim. Bazilari daha iyi yaşam şartlari için gidiyorlar haklılar , özellikle dar gelirli aileler. Bazilarida bizler gibi olan kuralsızlıgı adaletsizlik yüzünden gitmek istiyor durumu gayet yerinde olsa bile...

• @MomisCan neden Atlanta? Özel bir sebebiniz yoksa açıklar mısınız?

• @mustafa_27 masa başı iş yapanlar zorlanır, el emeği ile çalışanlar için bir fırsat

• ⭐⭐⭐⭐

@mustafa_27 söylediklerinize tamamen katılıyorum en büyük etken youtube ve instagramda dahil influencer tayfanın sırf izlenme kazanmak, kendi işlerini görmek için çok büyük hayaller satması insanlara. Yazılım kursu al yılda 100bin$ kazan, uber yap 3günde 1000$ kazan gibi gerçekliği tamamiyle olmayan demeyeceğim ama ufak detayları olan paylaşımlarla insanları maalesef kandırıyorlar. Bu sefer hiç haberi olmayan insan o gidince hemen çok iyi paralar kazanırım kısa zamanda arabamı evimi alırım olarak bakıyor.
    Bir diğer etkende dediğiniz gibi kişilerin türkiyede nasıl bir yaşamı geride bıraktığı ve bunu bırakmaya ne kadar hazır olduğu. Maalesef ülkemizde ünvanınıza göre muamele çok değişiyor her konuda böyle gerek çevrenizdeki arkadaşlar gerek aileden gerekse dışardaki x kişilerden. Gelirinizinden yeterli olduğunu düşünürsek türkiye için birden çıkıp amerikaya gelmek burada sıfırdan başlamak, ilk başlarda türkiyedeki rahatı bulamayınca bir çok kişi pişman olabiliyor. Ama buradaki önemli nokta amerikaya neden göç etmek istiyorsun ve buna ne kadar hazırsınız sorusunu kendinize sorup gerçekçi bir şekilde cevaplamanız yeterli bence

• ⭐⭐

@rnc kıymetli kardeşim ben 40 yıllık mali müşavirim türkiyede mesleğim ile ilgili her hedefe ulaştım internetteki saçma videolar yüzünden muhasebeyi sadece cpa lar yapar fikrindeydim ben işimi tasfiye edemediğim için 15 günlüğüne gittim küçük bir ilçe toplam türk sayısı 15 bile yok kendisi türk eşi beyaz abd li bizle tanışmaya gelen kardeşler iş teklifi yapınca bende jeton düştü cpa nın türkiyede ymm gibi olduğunu anladım ikinci geldilerinde devir alacakları muhasebe ofisinin bana 3 yıllık mali verilerini getirdiler çok basit tabloydu yorumlayınca hoşlarına gitti bana kalacak yer teklif ettiler ve türkiyeye döndüğümde abd vergi sistemini incelememi istediler ben şimdi ayakları yere basan plan yapıyorum abd cpa hizmeti veren türkiyede faaliyet gösteren firmaları google aradım buldum birinden randevu aldım görüşmeye gideceğimşimdi diyorumki sisteme hakim olduğunda ingilizceyide geliştirdiğimde muhasebe ofisi açmak hedefim var bunun için yakın ilçede 6 ayda sertifika veren universtede var eğer bu görüşme olmasaydı kendi işimle ilgili ümidim yoktu internette dolanan yalanlara dikkat edin derim herkese türkiyeden mücadele ederim falan filan demek kolay arkadaş bu iş türkiyedeki mücadeleye benzemiyor yanlızsın

• @Alice-0 Açıkçası çok özel bir nedeni yok.
    İkliminin İstanbul’a benzer olması ve seçtiğimiz bölgenin okul puanlarının çok iyi olması ana nedenler.

Asıl gitmek istediğimiz yer California, Irvine’dı.
    Ama çocuklarımız çok küçük olduğundan dolayı bir süre ben çalışamayacağım. Eşimin de gider gitmez geçim derdine düşmesini istemedik. Onun da bir adaptasyon süreci olmalı.
    Bu süre California için çok masraflı olacaktı ama Atlanta için 2-3 ay bile sürse kafamız rahat olacak.
    Bu gibi nedenlerden bu kararı aldık.

• Yasaklı

@salih-atilla boyle akilli kendini yetistirmis taktik ve sonuc odakli soydaslarimizin cogalmasi dileğiyle, basarilar umarim bir gun calisiriz bizim dosyayi size paslarim.

• ⭐⭐

@MomisCan hocam Sirf egitim iyi diye Californiaya gidip cocuklar buyuyunce benim cinsiyetim ne sorusu sormasinlar 🙂

• Yasaklı

@Revolter sakıncası yok ise yaşınızı öğrenebilirmiyiz.

• @Erhan-2, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Revolter sakıncası yok ise yaşınızı öğrenebilirmiyiz.

⬆

"Ad hominem"

ad-hominem_1893771.png

• ⭐⭐

Sayın @Sharm , bu iletiniz için çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

Sayın @Erhan-2 ; bu sorunuza vereceğim cevabı yazdım, hazırladım ve kaydettim. Siz Sayın @Emre-Kurtulmuş 'un 24 Mayıs 2024 tarihinde size söylediği ve 20 Eylül 2024 tarihinde de benim de hatırlattığım konu olan mülakat deneyiminizi paylaşmıyor oluşunuz devam ettiği müddetçe ve bu iletilerde nedendir henüz bilinmez işinize gelmeyen şeyleri görmezden geliyor oluşunuzun nedenini açıklamadığınız sürece sizin bu sorunuza cevap vermeyeceğim. Soru sormak için önce size sorulan soruya cevap verip sürecinizin sağlıklı devam etmesi adına kullanmış olduğunuz bu foruma bir şey katmalısınız.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |