DV2024 Sohbet Odası
-
@Erhan-2 şimdi bende derimki abd de arkadaşımım 250000 dolarlık evi var son model arabası var ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama türkiyede yatırımları var 25 yıldır abd de babasını bizzat tanırım türkiyede çok zengindi kendisi mühendis universteyi abd okumuş amerika kültürünü almış şimdi bu doğru örnekmi ben kültür şoku yaşamışım bide abd kötülüyormuşum ben 15 gün kaldım zaten sürem o kadardı amaçladığımı aldım ve çok güzel 15 gün geçirdim beyler sadece gözlemlediğimi yazdım sağlam planınız olsun ayaklarınız yere bassın dedim hayat dünyanın her yerinde zor tedbirli olun demek istedim yanlış yaptım kıskandım aslında amacım karalamak kötülemekti kusura bakmayın gidin görün hayalmi gerçekmi son bir çekemezlik kıskançlık yapayım aklımda kalmasın çocuğu ailesi olanlar kalacak yeri işi yoksa tek gitsinler ev iş sorununu halletsin en az 2 aylık maaşı eline alsın sonra eşini çocuğunu getirsin hayalleriniz gerçek olsun saygılar
-
@Erhan-2 Ben sakinim, saldırdığım da yok. Tabi ki zor olacak kıta değiştiriyor insan. Tüm tanıdıklarını , eşini, dostunu, akrabasını , alışkanlıklarını geride bırakıyor. Kolay olacağını kim söyledi. Kolay değil ama imkansız da değil, herkesin yaşadığı tecrube bambaska. Bir şey isteniyorsa bazı fedakarlıklar yapılmalı! Kimisi katlanır kimisi katlanamaz.. Çok da üzmeyin kendinizi, sizin zorluklar da geçer.
-
@Didem-G büyüksün....saygılar.....
-
https://www.youtube.com/watch?v=CMuAl2D7X_A
Abd ve Türkiye arasındaki farkları çok güzel anlatan bir video. Benim gibi çoğu insanın ekonomi de umrunda değil bence artık. Yurtdışına gitme sebebimiz ekonomik değil. Ülke olarak bir yozlaşma ve benliğimizi, kültürümüzü kaybetme eşiğindeyiz, belki de kaybettik. Bence şu anki durumumuz Brezilya'ya ve Arjantin'e çok benziyor bazı yönlerden.
-
@cttl Anlatılanların hepsi doğru videolara aldanmasın kimse. Salih bey tamamiyle doğru olanları anlatmış kısaca diyorki buraya hayallerle gelmeyin gelecekseniz ya paranız yada burada burada para edecek bir işiniz mesleğiniz olsun diyor. Hele ingilizce bilmeden gerçekten orada çok zor ben 3 yıl yaşadım neler gördüm neler. Anlatması çok uzun sürer ama Salih beye katılıyorum Türkiye de işi gücü yerinde olan orta halli de olsa geçinebilen birisinin yeni bir hayat için tüm düzenini bozup orada sıfırdan başlaması bana göre yanlış karar olur, orada daha iyi bir hayat süreceğine inanmıyorum. Ama gençler gitsinler denesinler mücadele güçleri ve azimleri var her türlü ilerlerler nede olsa gençler..
-
İngilizce bilen, ve Türkiye'de çalışan herhangi birisi daha iyi şartlarda ABD'de yaşar. Zaten Türkiye'de süründüğü için rahat bile gelebilir.
Ama dil bilmez, Türkiye'de hiç çalışmamış birisi elbette çabalamak zorunda. Hele de baba parası yemeye alıştıysa işi zor olacak.
Kısaca, ABD Türkiye'de çalışan birisi için gayet iyidir. Ama havadan para yağacağını düşünen için büyük hayal kırıklığı yaşatır.
-
@Hakan-Kiev, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@cttl Anlatılanların hepsi doğru videolara aldanmasın kimse. Salih bey tamamiyle doğru olanları anlatmış kısaca diyorki buraya hayallerle gelmeyin gelecekseniz ya paranız yada burada burada para edecek bir işiniz mesleğiniz olsun diyor. Hele ingilizce bilmeden gerçekten orada çok zor ben 3 yıl yaşadım neler gördüm neler. Anlatması çok uzun sürer ama Salih beye katılıyorum Türkiye de işi gücü yerinde olan orta halli de olsa geçinebilen birisinin yeni bir hayat için tüm düzenini bozup orada sıfırdan başlaması bana göre yanlış karar olur, orada daha iyi bir hayat süreceğine inanmıyorum. Ama gençler gitsinler denesinler mücadele güçleri ve azimleri var her türlü ilerlerler nede olsa gençler..
Söyleminizde atıfta bulunduğunuz kişilerin "sıfırdan" başlayacağı ne malum, zaten bu çekilişe katılarak ve çekiliş başvuru formu dolduran kişi bu süreçteki muhtemel güçlükleri kabul etmiş oluyor.
Asıl düşünmesi ve düşünülmesi gerekenler ya çıkarsa diyip sürecin (mülakat tarihi alabilmenin zorluğu, ANK'da veya dosya taşıyarak başka bir konsoloslukta mülakata katılarak yapılan maddi & manevi masraflar, ABD'ye göç masrafları, ABD hayat düzenini kurulum masrafları, ilk göçe müteakip hayatı idame ettirirken yapılan masraflar vb) maddi & manevi neler getireceğini ve neler götüreceğinden bir haber başvuru yapan kişiler
-
@AmerikaHayalim-0 siz kesinlikle iyi değilsiniz. İnsan evladı için ne olursa olsun bu şekilde düşünmemeli. Merhamet duygunuzun oluşacağı günler dilerim.
-
@Hakan-Kiev işte bu......dediklerinize aynen katılıyorum.
-
@Hakan-Kiev Merhabalar, dediklerinize katılmıyorum. Herkes kendince doğru olanı söyleyebiliyorsa ben de söylemekten imtina etmeyeceğim artık. Temel sorun şu ki öznel bakış açılarınızı sürekli doğruymuş gibi yansıtmak ve bunun tartışılmaz olduğunu iddia etmek, zorlanmaktan şikayet etmek yada kişilerin risk almalarının önüne yetersiz argümanlar koymak kendi öznel deneyimlerime göre 60-70 jenerasyonun önemli bir kısmı için zorunlu güncelleme paketi dahilinde sanırım. Hadi yaşayın görün, ben gördüm böyle böyle oldu vs. gibi söylemlerin başka açıklaması olamaz zira. Efendiler, insanlar hayal de kuracak, o hayallerle hayatları için risk de alacak ve o hayalleri için sağlıkları el verdikçe çalışacak ve zorlanacaklar da. Hayaller için yeterince mücadele edilmemiş, yeterince risk alınmamış, verilenle/edinilenle yetinilmiş ve yeterince konfor alanından çıkılmamış bir hayat çoğu ölümlüyü son anında bekleyen en büyük pimanlık olacaktır. Asıl mesele göçmen olmak için çabalayan insanların bunları yapmayacağını düşünüyor olmanız. Ev ve iş sorun diyorsunuz, Dünyanın neresinde bu 2 konunun sorun olmadığını öğrenebilir miyim ? Çok çalışacaksınız, zor olacak diyorsunuz. Siz görmüyorsunuz sanırım Dünyanın her yerinde insanlar çok çalışıp zorlanıyor hayatlarının belirli dönemlerinde eğer aileden gelen bir ekonomik güç yoksa.
Herkesi göç etmeye iten parametreler farklıdır, ekonomi beklentiler, yaşam kalitesi, alım gücü, sosyolojik etkenler, kültürel etkiler, kendini gerçekleştirme, potansiyelinin farkına varabilme isteği vs. uzayıp gider bu liste. O yüzden insanların kendi deneyimleri kendilerine has olduğu için sizin için zor olan 0 noktasından başlamak başka biri için ödenebilecek bir diyettir.
Şunu artık kabul etmeniz lazım, burası bir arena ve 0 noktasından başlayacak ve bu areneya çıkmak isteyen sizden sonraki jenerasyon kılıçlarını bilemesini ve günlerce savaşması gerektiğini biliyor. Buna cesareti olmayanın da buna cesaret edenlere kelam etmesi anlamsız. Madem herkes birbirine tavsiye veriyor bir tavsiye de ben vereyim. Sizlere tavsiyem şu; güzel, manzaralı bir yerden hayalleri için savaşan insanların mücadelesini izlemek ücretsiz, akıl vermek yerine izleyin lütfen.
-
@AmerikaHayalim-0 bulacaksiniz bir sekilde eger girmek istiyorsaniz.kanun sutec yonetmelik belli bu bile sizi simdiden elemis bir sistem.20 yasinda evlilikte basari ve basarisizlikta sizin sahsi sorununuz gidin cozunuz sistem bu yapabilecek birsey yok ne yazik ki
-
@Revolter Ben kimsenin hevesini kırmak için söylemiyorum tabiki, herkesin bakış açısı ve yaklaşımı farklı ama gerçekten Amerika kolay bir yer değil gideceklerin gardını ona göre alması ve gittiklerinde hazırlıklı olmaları açısından söylüyorum. Bunları söylerken orayı 3 yıl tecrübe etmiş her şeyini yaşamış bilen birisi olarak söylüyorum. Yani boş çuval ayakta durmaz gitmeden önce çuvalı doldurup gitmek çok çok önemli. Gidebilen herkes gitsin ama gidip orayı yaşamayıp gerçeklerle yüzleşmeden ne desek insanlara itici geliyor.
-
@Revolter, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Hakan-Kiev Merhabalar, dediklerinize katılmıyorum. Herkes kendince doğru olanı söyleyebiliyorsa ben de söylemekten imtina etmeyeceğim artık. Temel sorun şu ki öznel bakış açılarınızı sürekli doğruymuş gibi yansıtmak ve bunun tartışılmaz olduğunu iddia etmek, zorlanmaktan şikayet etmek yada kişilerin risk almalarının önüne yetersiz argümanlar koymak kendi öznel deneyimlerime göre 60-70 jenerasyonun önemli bir kısmı için zorunlu güncelleme paketi dahilinde sanırım. Hadi yaşayın görün, ben gördüm böyle böyle oldu vs. gibi söylemlerin başka açıklaması olamaz zira. Efendiler, insanlar hayal de kuracak, o hayallerle hayatları için risk de alacak ve o hayalleri için sağlıkları el verdikçe çalışacak ve zorlanacaklar da. Hayaller için yeterince mücadele edilmemiş, yeterince risk alınmamış, verilenle/edinilenle yetinilmiş ve yeterince konfor alanından çıkılmamış bir hayat çoğu ölümlüyü son anında bekleyen en büyük pimanlık olacaktır. Asıl mesele göçmen olmak için çabalayan insanların bunları yapmayacağını düşünüyor olmanız. Ev ve iş sorun diyorsunuz, Dünyanın neresinde bu 2 konunun sorun olmadığını öğrenebilir miyim ? Çok çalışacaksınız, zor olacak diyorsunuz. Siz görmüyorsunuz sanırım Dünyanın her yerinde insanlar çok çalışıp zorlanıyor hayatlarının belirli dönemlerinde eğer aileden gelen bir ekonomik güç yoksa.
Herkesi göç etmeye iten parametreler farklıdır, ekonomi beklentiler, yaşam kalitesi, alım gücü, sosyolojik etkenler, kültürel etkiler, kendini gerçekleştirme, potansiyelinin farkına varabilme isteği vs. uzayıp gider bu liste. O yüzden insanların kendi deneyimleri kendilerine has olduğu için sizin için zor olan 0 noktasından başlamak başka biri için ödenebilecek bir diyettir.
Şunu artık kabul etmeniz lazım, burası bir arena ve 0 noktasından başlayacak ve bu areneya çıkmak isteyen sizden sonraki jenerasyon kılıçlarını bilemesini ve günlerce savaşması gerektiğini biliyor. Buna cesareti olmayanın da buna cesaret edenlere kelam etmesi anlamsız. Madem herkes birbirine tavsiye veriyor bir tavsiye de ben vereyim. Sizlere tavsiyem şu; güzel, manzaralı bir yerden hayalleri için savaşan insanların mücadelesini izlemek ücretsiz, akıl vermek yerine izleyin lütfen.
Resmen duygularıma tercüman olmuşsun hocam ellerine sağlık.
-
@Hakan-Kiev, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@Revolter Ben kimsenin hevesini kırmak için söylemiyorum tabiki, herkesin bakış açısı ve yaklaşımı farklı ama gerçekten Amerika kolay bir yer değil gideceklerin gardını ona göre alması ve gittiklerinde hazırlıklı olmaları açısından söylüyorum. Bunları söylerken orayı 3 yıl tecrübe etmiş her şeyini yaşamış bilen birisi olarak söylüyorum. Yani boş çuval ayakta durmaz gitmeden önce çuvalı doldurup gitmek çok çok önemli. Gidebilen herkes gitsin ama gidip orayı yaşamayıp gerçeklerle yüzleşmeden ne desek insanlara itici geliyor.
Türkiye de ana vatanın olmasına rağmen kolay değil hocam. Tabii ki yeni bi ülkeye yerleşen insanların bi düzen tutturana kadar kendini parçalaması gerekiyor ama anladığım kadarıyla senin göremediğin nokta şu; bazı insanlar hayatları boyunca Türkiyede kendilerini parçalamalarına rağmen bir şey sahibi olamıyor.
Bir de tek metrik para değil zaten. ekonomik olarak ortalama ya da iyi durumda olan insanlar da aklınıza bile gelmeyecek sebeplerden dolayı Türkiyede yaşamak istemiyor olabilir. O yüzden öznel sebepleriniz size kalsın. ''Mutlaka dil öğrenin, bi mesleki yeterlilik kazanın burada rahat edersiniz'' gibi tavsiyeleriniz çok değerli olacaktır bu şekilde.
-
@Revolter Bu ben 😂🤣
-
Konu Amerika olduğuna göre, özetle şunu söyleyebilirim, herkes kendi Amerikasını yaşıyor. Birilerinin doğrusu başkasına da doğru olacak diye mutlak bir sonuç yok. Her gelen buraya sıfırdan başlamak zorunda da değil. Herkesin uber, amazon vs yapmasına da gerek yok. Sıfırdan başlayacak olan da sonuçta mücadele etmesinin gerektiğinin farkındadır. Benim gözlemim, eskiden Amerika’da sadece iş kurmak için gelen veya zengin ailelerin çocukları ve burslu başarılı öğrenciler okuyor iken, 2000’lerden sonra burdaki demografi (sadece Türkler değil, diğer göçmenler de nezdinde) çok çeşitlenmiş. Benim izlediğim her YouTube videosu (gerçi çok da izlemiyorum, bazen karşıma çıkıyor), her instagram reeli bana hitap etmiyor, lakin hitap eden alıcı kitlesi de çok. Bu psikolojik harbe dayanabilen kalır, yürür, dayanamayan yarışmadan elenir (mecazi anlamda), konu bu kadar basit aslında.
-
@erenotti Herkes kendi Amerikasını yaşıyor 💯
-
@erenotti Herkes kendi Amerikasını yaşıyor bence en güzel söylem. Amerika'da yaşayan çok fazla arkadaşım var. Kimisi çok mutlu kimisi çok mutsuz. Mühendis bir arkadaşım hayatımda verdiğim en güzel karar buraya gelmek diyor. Ancak Türkiye'de avukatlık yaparken oraya gidip sıradan işlerde çalışan başka bir arkadaşım keşke hiç gelmeseydim de Türkiye'de avukatlık yapmaya devam etseydim, orada duruşmalara girip yoruluyordum, burada daha alt seviye işler yapıp canım çıkıyor diyor. Bence Türkiye'de yaşarken belli bir işi olup gelir elde eden insanlar Amerika'da normal olarak çok mutlu olamıyor. Tabi ki genelleme yapmak doğru değil ancak Türkiye'de kalbur üstü işler yapan ve Amerikaya taşındıktan sonra mutlu olan arkadaşımı da görmedim açıkçası. Ayrıca Amerikaya giden her insan da işlerini oturttuktan sonra çok iyi ekonomik seviyelere gelemiyor. 8 senedir orada yaşayan arkadaşım halen uber yapmaya devam ediyor. Bence bizim burada en büyük yanlışımız Amerika'da 4 sene yaşayıp nasıl kafe açtım videosu çekip yayınlayan insanlara aldanmamız.
-
amerika konusunu ilk erhan bey açtı ben devam ettim amaç ne amerikada hayat için atılan palavralar ben mali müşavirim gelin bir hesap yapalım bekar olanlar yada tek gidecekler hariç ailenizle gidiyorsunuz türkiyede eviniz yok iş güç sallantıda diyorsunuzki türkiyede zaten yok gider mücadelemi orada yaparım yerden göğe kadar haklısın kardeşim ama tek gel en az 1 ay iş güç yok kalacak yer bul işe gir 1 yada 2 aylık paranı al sonra al aileni yanına bence birkaç yıl denk bütçe ile yaşarsın allah sağlıkta problem vermesin hayatına devam edersin
türkiyede ev araba vs iş durumları iyi ortalama veya üstü hayatın var senin için sıkıntı var arkadaş kendi alanında iş bulman zor ne var amazon walmart cosco önce yarı zamanlı iş ayda 1400 dolar tam zamanlıya geçersen diyelim 3000 dolar çocuk okula gidecek okul puanı yüksek o semtte ev kiraları ve diğer masraflar diyelimki kendi alanında iş buldun gittiğin yer mesela houston newjersey türk çok ama rekabet kaçak ve göçmenlerden dolayı üst düzeyde diyelim en moda meslek yazılımcısınız kaçak giren hintlilerin alayı yazılımcı öyle 6000 10000 dolar maaşlar hayal arkadaş bence en az 1 yıl yaşam maliyetinin yarısını kazanır kalan yarısını cepten karşılarsınız uber dordeşh yaparım derseniz o eskidendi şimdi herkes yapıyor kaçaklarda kiralayarak yapıyor ben kimseye gelmeyin demedimki tabiki geleceksiniz ama gelen köşeyi döndü destan yazdı palavralarına kanıp size hüsran yaşatacak hayallere dalmayın diyeceksinizki ne kadar zaman geçirdin amerikada haklısınız 15 gün iş aramadım yol parası hariç para bile harcamadım 100 dolardan az harcamışım oda türkiyedeki arkadaşlara hediyelik eşya aldım 15 gün gözlem yaptım hayatın akışına çalışma hayatına market çalışanlarını belediye banka çalışanları izledim gittiğim bölgedeki güleryüzlü insanların yaşadıkları hayatı inceledim ama ben en çok bildiğimi abd 8 eyalette yaşayan arkadaşlarımdan kanadada yaşayan çocukluk arkadaşımdan öğrendim son cümle abd ye gelin ama planınızı iyi yapın ne umdum ne buldumla gelmeyin ayağınız yere bassın bence bir süre sonra kuzeydeki küçük tercih edilmeyen eyaletleride düşünün kira yaşam maliyetleri daha makul kapitalizmin hayat tarzı olduğu ülkede mücadele vereceksiniz benim arkadaşımın 250000 dolarlık 1 evi var son model harika bir arabası var üstelik abd okudu mühendis çok iyi işi var ama doğru örnek değil ben ailesini türkiyeden tanıyorum aile çok varlıklıydı herkes kendi gerçeğini yaşar mutluluk kapıları açık olsun saygılar -
@salih-atilla Muhtemelen insanlar youtube de fazla video izleyerek herşeyin kolay oldugunu düşünüyorlar. Çünkü youtube de bazi video çekenler öyle bir anlatiyor ki herşey mükemmel. Fakat işin dogrusu gittiklerinde öyle olmuyor. Herkes 2 ayda istediğini alabileceğini istediği arabaya binebileceğini felan zannediyor. Çokca böyle düşünen insan mevcut özellikle genç kesimde.
Bana kalır ise türkiye den gitmek istememin sebebi tamamen kuralsızlık ve adaletsizlik.... Gitsem de ne iş yapacağım ki? Benim işim tamamen internet ile alakalı.... Burda kazandıgımda güzel kazanıyorum ben yalan yok. Ama bir yandan da artik gitmek de istiyorum fakat bir yandan sevdiğim insan gitmek istemiyor :) O kadar berbat bir durumdayim malesef..
Herkesin düşünceleri gitmek istemesinin sebebi farklı bunu anlıyabilirim. Bazilari daha iyi yaşam şartlari için gidiyorlar haklılar , özellikle dar gelirli aileler. Bazilarida bizler gibi olan kuralsızlıgı adaletsizlik yüzünden gitmek istiyor durumu gayet yerinde olsa bile...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum