Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

• @mustafa_27 masa başı iş yapanlar zorlanır, el emeği ile çalışanlar için bir fırsat

• @mustafa_27 söylediklerinize tamamen katılıyorum en büyük etken youtube ve instagramda dahil influencer tayfanın sırf izlenme kazanmak, kendi işlerini görmek için çok büyük hayaller satması insanlara. Yazılım kursu al yılda 100bin$ kazan, uber yap 3günde 1000$ kazan gibi gerçekliği tamamiyle olmayan demeyeceğim ama ufak detayları olan paylaşımlarla insanları maalesef kandırıyorlar. Bu sefer hiç haberi olmayan insan o gidince hemen çok iyi paralar kazanırım kısa zamanda arabamı evimi alırım olarak bakıyor.
    Bir diğer etkende dediğiniz gibi kişilerin türkiyede nasıl bir yaşamı geride bıraktığı ve bunu bırakmaya ne kadar hazır olduğu. Maalesef ülkemizde ünvanınıza göre muamele çok değişiyor her konuda böyle gerek çevrenizdeki arkadaşlar gerek aileden gerekse dışardaki x kişilerden. Gelirinizinden yeterli olduğunu düşünürsek türkiye için birden çıkıp amerikaya gelmek burada sıfırdan başlamak, ilk başlarda türkiyedeki rahatı bulamayınca bir çok kişi pişman olabiliyor. Ama buradaki önemli nokta amerikaya neden göç etmek istiyorsun ve buna ne kadar hazırsınız sorusunu kendinize sorup gerçekçi bir şekilde cevaplamanız yeterli bence

• ⭐⭐

@rnc kıymetli kardeşim ben 40 yıllık mali müşavirim türkiyede mesleğim ile ilgili her hedefe ulaştım internetteki saçma videolar yüzünden muhasebeyi sadece cpa lar yapar fikrindeydim ben işimi tasfiye edemediğim için 15 günlüğüne gittim küçük bir ilçe toplam türk sayısı 15 bile yok kendisi türk eşi beyaz abd li bizle tanışmaya gelen kardeşler iş teklifi yapınca bende jeton düştü cpa nın türkiyede ymm gibi olduğunu anladım ikinci geldilerinde devir alacakları muhasebe ofisinin bana 3 yıllık mali verilerini getirdiler çok basit tabloydu yorumlayınca hoşlarına gitti bana kalacak yer teklif ettiler ve türkiyeye döndüğümde abd vergi sistemini incelememi istediler ben şimdi ayakları yere basan plan yapıyorum abd cpa hizmeti veren türkiyede faaliyet gösteren firmaları google aradım buldum birinden randevu aldım görüşmeye gideceğimşimdi diyorumki sisteme hakim olduğunda ingilizceyide geliştirdiğimde muhasebe ofisi açmak hedefim var bunun için yakın ilçede 6 ayda sertifika veren universtede var eğer bu görüşme olmasaydı kendi işimle ilgili ümidim yoktu internette dolanan yalanlara dikkat edin derim herkese türkiyeden mücadele ederim falan filan demek kolay arkadaş bu iş türkiyedeki mücadeleye benzemiyor yanlızsın

• @Alice-0 Açıkçası çok özel bir nedeni yok.
    İkliminin İstanbul’a benzer olması ve seçtiğimiz bölgenin okul puanlarının çok iyi olması ana nedenler.

Asıl gitmek istediğimiz yer California, Irvine’dı.
    Ama çocuklarımız çok küçük olduğundan dolayı bir süre ben çalışamayacağım. Eşimin de gider gitmez geçim derdine düşmesini istemedik. Onun da bir adaptasyon süreci olmalı.
    Bu süre California için çok masraflı olacaktı ama Atlanta için 2-3 ay bile sürse kafamız rahat olacak.
    Bu gibi nedenlerden bu kararı aldık.

• @salih-atilla boyle akilli kendini yetistirmis taktik ve sonuc odakli soydaslarimizin cogalmasi dileğiyle, basarilar umarim bir gun calisiriz bizim dosyayi size paslarim.

• ⭐⭐

@MomisCan hocam Sirf egitim iyi diye Californiaya gidip cocuklar buyuyunce benim cinsiyetim ne sorusu sormasinlar :)

• @Revolter sakıncası yok ise yaşınızı öğrenebilirmiyiz.

• @Erhan-2, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Revolter sakıncası yok ise yaşınızı öğrenebilirmiyiz.

:up_arrow:

"Ad hominem"

ad-hominem_1893771.png

• ⭐⭐

Sayın @Sharm , bu iletiniz için çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

Sayın @Erhan-2 ; bu sorunuza vereceğim cevabı yazdım, hazırladım ve kaydettim. Siz Sayın @Emre-Kurtulmuş 'un 24 Mayıs 2024 tarihinde size söylediği ve 20 Eylül 2024 tarihinde de benim de hatırlattığım konu olan mülakat deneyiminizi paylaşmıyor oluşunuz devam ettiği müddetçe ve bu iletilerde nedendir henüz bilinmez işinize gelmeyen şeyleri görmezden geliyor oluşunuzun nedenini açıklamadığınız sürece sizin bu sorunuza cevap vermeyeceğim. Soru sormak için önce size sorulan soruya cevap verip sürecinizin sağlıklı devam etmesi adına kullanmış olduğunuz bu foruma bir şey katmalısınız.

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Sayın @salih-atilla, vermiş olduğunuz bilgilerin bir kısmı bazı kişiler için doğru lakin bir kısmı da bazı kişiler için yanlış. Öncelikle bahse konu işler için siz başvuru yaparak edindiğiniz bilgileri mi iletiyorsunuz yoksa birinden duyduğunuz şeyi gerçek olup olmadığını irdelemeden mi burada paylaşıyorsunuz. Sizden istirhamım yaşamadığınız şeyleri yaşamış gibi anlatmayın. Ben halen daha yaşadığım için bu kelimeleri yazıyorum. Daha detaylı açıklama yapıp diyaloğumuza zeval vermemek adına bu iletiyi burada bırakıyorum.

• @charon California’ya gitmek isteme nedenlerimiz ayrıydı.
    Yazdıklarım Atlanta’yı tercih etme nedenlerimiz.
    Sırf şu veya bu diye böyle bir karar vermeyecek kadar aklımın çalıştığını düşünüyorum :) ama yaptığımız onca araştırmayı bir kaç cümleye sığdırmaya çalışmak “Sırf bunun için mi?” Diye düşündürebilir tabi..
    Ayrıca kimlerle karşılaştığınızı bilmiyorum ama California’da çok yakınen tanıdığım, çocuk yetiştiren insanlar var ve cinsiyetlerinden gayet memnunlar.

• ⭐⭐

@Hakan-Kiev hayal kolay satılık gerçek acıdır alıcısı azdır ben yurdum insanını tanırım kafasına koydumu yapar amaç yolundan döndürmek değil gidenler ortak gerçeklik ve kendilerine özel gerçekliği yaşarken gidecek olanlara planınızı yapın gerçeklik içinde kalın mümkünse türkiyeden önlem alın demekti

• ⭐⭐

@Revolter benim için yazmanda sıkıntı yok keşke fazlasını yazsaydın ben bu yaşıma kadar çok sıkıntıları aşarak geldim benim gibilere eski toprak diyorlar her eleştiyi dinler yanlış yaptıysam özür dilerim yazdıklarımı insanları kategorilere ayırarak yazmadım ortak problemleri paylastım seninle bu süreçte birbirimizi desdekler iletişimiz oldu ve ben senden çok faydalı bilgiler öğrendim yine diyorum bu vizeyi benden dahi önce almayı hakeden bir arkadaşsın hayatım boyunca işim gereği problem çözerek şimdiki yaşıma geldim fikir ayrılığına olması gerekiyor diye bakarım asla dargınlık etmem küsmem ama isterimki abd sin ve herkes gibi mücadeleni hakkıyla veriyorsun sıkıntılı yanlarını yaz 2025 ve daha ilerki yıllar talihlileri nasiplari kadar alırlar biri bile burda biri bahsetmişti iyiki tedbir alıp evi işi türkiyeden ayarlamışım vs derse yeşilkart forum borcumu ödemiş olurum sana dargınlıkmı yapacağım bu mümkün değil kardeşim ne yaptınki dargın olayım
    saygılar

• @Revolter farklı bir tecrübe yaşasaydım mutlaka yazardım. Aynı olayları harfi harfine yazmanın bir anlamı yok. 1000 tane aynı hikaye, 1001' e gerek yok.
    Ayrıca bu forma bişeyler katmak için yazdığım şeylere hala ergen kafasında olanlar ve ergenlikten cıkamıyanlar, edep sınırlarını aşarak cevap veriyorlar ve illa benim dediğim doğru diye inat ediyorlar. Fikrimizi ve tecrübemizi yazdık demediğinizi bırakmadınız, eyvallah haklısınız dedik hala olayı uzatıyorlar.
    Sonkez söyliyeyim, "evet siz haklısınız....sizlerin dedikleri doğru..."

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@mustafa_27 masa başı iş yapanlar zorlanır, el emeği ile çalışanlar için bir fırsat

Modifiye edesim geldi bu cumleyi :)

sadece masa basi is yapanlar ve araya kaynayanlar zorlanir, tirnaklariyla her sartta hayatta kalabilenler icin cennet...

• @semavi ağzına sağlık abi

• DV green card 2023-2024 yılında kazanlar için Eylül ayından sonra da vize mülakatına katılabilirler mi yoksa Eylül ayı son olur mu?

• ⭐⭐

Olayı ben mi uzattım siz mi size vermediğim cevaba yaşımı sorarak kendi üstünüze çektiniz? Size ne ki yaşımdan, paylaşmak istesem profilimde paylaşırım ki siz de millet saygı duysun hürmet etsin diye en başa iliştirip 5 iletinizde bir yaşınızı söylüyorsunuz. Fikrinizin zerre kıymeti yok 2-3 kişi dışında, açık arttırma gibi 50K-100K-500K yaparak 3-5 kişi yalan yanlış bilgilerle birbirinizi gazlarken, milleti manipüle ederken keyfiniz yerindeydi de biri cevap verince mi demediğiniz kalmadı oldu. Ergen ben miyim yoksa verecek mantıklı cevabı olmayınca bel altı vurmaya çalışan siz mi ? Sizler de sabahtan akşama birbirinize ABD kötülerken, yok tam zamanlı iş yokmuş da yok yarı zamanlılar böyleymiş de yok maaşlar şöyleymiş de yok ayakta duruyormuşuz da vs. goy goy eylerken kaç kere kapı kapı gezdiniz iş aradınız kaç kere online başvuru yaptınız kaç kere ev tutmak için sefer eylediniz diye sorunca ben mi kötü oldum. Efendiler yalan sizin ağzınıza yuva yapmış. Yaşamadığınız hayatların cambazı olmuşsunuz. Size yerleşik göçmen misiniz diye sorduğumda verdiğiniz cevap bile standart. Ben de ev tutamadım yada ben ev tuttum bunları bunları evrak olarak verdim, şu eyalet özelinde böyle bir yöntem var minvalinde bir tecrübe paylaşmanızı beklemiyordum zaten.

Velhasıl kelam artık sizi de engelliyorum, sizin bu gönderinizi beğenenleri de engelliyorum, hayatımda bol keseden savuran kimsenin bir yorumunu dahi görmeye tahammülüm kalmadı. Tez vakitten 500K'da yetmez 1M-10M dolar lazım seviyelerindeki boş muhabbetlere ulaşırsınız.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k