Hele cıksın gerisi kolay. İnsaat muh. meslegini arastırmıstım. Bir adet zor sınavı var. Fakat Gidergitmez Rahatlıkla ev tamiri yapıp satabilirsiniz mesela.Yeterki cıksın.Çıksın.çıksın!!!
-
-
İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum.
Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım.
İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni.
Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım.
Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum.
İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
-
Bugün ilginç bir çağrı aldım +1 27o-785-13oo,
Araştırdım, Kentucky çıktı
2019'den beri greencart lotosuna katılıyorum, böyle bir umudu olan biri için Kentucky güzel bir yer...Şöyle bir analiz yaptı chatgpt:
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait bir telefon numarasıdır. 270 alan kodu Kentucky eyaletinin batı kesiminde kullanılır ve Bowling Green, Owensboro gibi şehirleri kapsar. Yani bu numara muhtemelen Owensboro bölgesinde kayıtlı bir sabit hatta aittir. Ancak yaptığımız araştırmada, bu numarayla ilişkili herhangi bir resmi kurum, büyük şirket veya tanınmış kuruluş bulunamamıştır.
Acaba kazanan biri istenen CV tarzı bilgiler için ismimi numaramı falan mı verdi ya da diye düşünmüyor değilim...
-
@Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
-
Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
-
....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur.
..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir.
..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
-
....yukarda mysea arkadasimin yazdiklarina katiliyorum,evet o ulkede dogmadiktan sonra o toplumun paRCASI OLMak zordur,orda dogan gocmen coccuklari icinde zordur,cun ku gizli irkcilik vardir,bu dunyanin her ulkesinda aynidir,mesela turkiyeye gelmis suriyeliler hemen hemen 10 yil oldu toplumun bir parcasi olabiliyorlarmi,,,,diyelimki etrafta 5 amerikali ve iki gocmen var, adamlar gocmen olani ignor edip kendi aralarinda konusurlar ve gocmenin anlatacaklarina pek rahbet etmezler..bazi is yerlerinde gercek amerikali ve gocmen is icabi mecburen konusurlar........
..amerika cok kulturlu bir ulkedir,dunyanin her yerinden gelmis insanlar vardir,gocmen olanlar kendi gettolarini kurarlar,,,,baska bir sehirde yalniz basina yasiyan bir turk amerikaliyi evine yemege davet edemez amerikalida turku evine yemege davet etmez,gurbetciler icin o ulkede yapilacak en iyi sey salla basin i al maasini,tabiki iyibir meslek ve kultur varsa sahis yuksek mevkilere gelebilir ama mesai saati bittikten sonra gene yalnizdir,tabiki yazdiklarim kendi fikrimdir.
-
-
-
Birinin uyandırdığı iyi oldu buraları.. güzel anılar dinledim bir kaç bir şey öğrendim. Öğrenecek şey çok.
-
Sevgili dostlar nasılsınız - düşüncelerim değişmedi zorunlu hizmet süreme 5 yıl kaldı - o tarihe kadar işalllah ev ve birikimlerle beraber işalllah 150 000 doları geçeriz - bu para bana tek başıma yetecek kadar hem yatırımcı vizemi almaya hemde ilk 6 ay yetecek kadar onu biliyorum - kararımda kesinlikle kararlıyım - işallah o süre boyunca kendimi geliştirir ve kendimi bu anlamada sağlık yönünden bir sıkıntı yaşamam ...
Yaşım 46 olacak ama olsun kendimi iyi hissediyorum spor yapıyorum sağlık problemim yok şukur bakalım ve görelim o tarihe kadar gc başvurmaya devam .
işalllah isteğen emek veren istediği şeye kavuşur.
selamlar.
-
Merhaba. 2022 yılında Greencard çekilişini kazandım ve ailemle Amerika’ya giriş yaptım ancak 1 ay sonra Türkiye de deprem oldu ve evimin ve çevremin durumuyla ilgilenmek için ülkeye döndük sonra bir yıl dolmadan tekrar Amerika ya giriş yaptık 3 hafta kaldıktan sonra babamın hastalığı nedeniyle Türkiye’ye döndük ve dolayısıyla bu süreçte çocuk orada okula başladı ve Amerika’ya geldiğimizde işleriniz aksamaya başladı. Şimde tekrar amerikadayım ancak dönmemiz gerekiyor ve Greencard ımızın iptal olmaması için ne yapmam gerekiyor?
-
Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum.
Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik.
1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta.
Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım.Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
-
Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum 🙂 Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
-
@Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor
Erkeğim
-
@baba-yaga Merhaba, 24 yaşında ve ikinci sınıf öğrencisi olacağım. Evet, askerlikle ilgili yeşil kart gerekliliğini biliyorum. Bahsettiğiniz programlara bakacağım, değerli yorumunuz için teşekkürler.
-
7 yıldır izlerim İdris ustayı onun sayesinde Amerikayı yeniden keşfettim diyebilirim.evet çekilişi kazandım kartı alabilirsem Amerikan rüyasını yaşamaya başlayacağım.Teşekkürler İdris usta.
-
Merhaba!
Avrupa
Artıları:
Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var.
Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur.
Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir.
Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır.
İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var.
Eksileri:
Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir.
Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir.
Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir.
Amerika
Artıları:
Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir.
Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır.
Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır.
Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir.
Eksileri:
Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir.
Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür.
Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir.
İş Bulma:
Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir.
Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir. -
Savacı, 26 Şubat 2024'te ikamet ettiği New Jersey'de 60 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2 Mart 2024'te New Jersey de defnedildi.
kaynak
Tolga Savacı - Vikipedi
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram
magazin on Instagram
-
@pelinoaydin Çok teşekkürler. Detayları yazarım sonra.
Memurluk mu Amerika mı?
-
@Duygu-0 kendimize yetecek kadar ingilizcemiz var. Çok teşekkür ederiz

-
@Gamer, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
@Duygu-0 merhaba, eşinizin şoförlük yaptığını söylediniz. Bu soferlik uber tarzı bir şoförlük mü yoksa daha farklı bir türde mi? Çünkü son zamanlarda sadece uber tarzi şoförlük yapmanın geçinmek için yeterli olmadığı yazıyor bir çok yerde. Bizi aydınlatabilirseniz sevinirim.
Merhabalar öncelikle çok özür dilerim mesajınızı geç farkettiğim için geç cevaplıyorum . eşim ilk başlarda dordash ve uber eats yapıyordu . Şu an ise tır şöförlüğü yapıyor . Şöförlüğü seviyor severek yapıyor . Evet haklısınız eşim bahsettiğini söylüyorum : çalıştığınız yere göre uber eats-dordash ile ortalama çalışma ile anca ay sonu getirilebileceği, birikim tasarruf etmenin pek mümkün olmadığını ama uberi kendi arkadaşlarından duyduğu kadarı ile yine yerine göre halen kazandırdığını söylüyordu .
-
11 yıllık uzmanım, 2 yıl yöneticilik yaptım, yöneticilik görevimden çekildikten sonra ücretsiz izin dilekçemi yazıp sonucunu bile beklemeden uçağa binip geldim. Müstafi sayılmama 1 gün kala bağlı bulunduğum Bakan Bey yurtdışına gidince yerine vekalet eden Bakan yardımcısı (sağolsun) izin talebimi olumlu karşılamış. 1 sene maaş almayan memur olarak kalmaya devam edeceğim. Gardolabımda 15-16 tane takım elbise 80-90 tane gömleğim vardı, şimdi 1 takım elbise 2 gömleğim kaldı
Özlüyor muyum? Hayır!Aynı konuşmayı Genel Müdür Yardımcılığımı yapan dönem arkadaşımla konuştuk. Kendisi istifa etti ve ingiltere'de bir şirkette orta kademe yönetici oldu. Son 2 sene içerisinde, 2005 yılından bu yana gelecek vaat eden ne kadar üst seviye eğitimli (Doktora veya post doktora), temsil kabiliyeti haiz uzman büyüğüm varsa istifa ettiler. Hepimizin ortak derdi gidişatı değiştirmekti. Buna muvaffak olamayacağımızı anladığımız anda da pes ettik. Maceralara yelken açtık.
Memurluk bir meslek değil, zihniyettir. Eğer o zihniyete sahipseniz, memur kalmaya devam edin.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
Murat 4
-
@EasternStar Hocam yeni hayatınızda başarılar sizin bazı iletilerinizi okudum çok hoşuma gitti. Memurluğu bırakıp başka işe geçme aşamasında olan biri için vereceğiniz tavsiyelerinizi de dinlemek isterim. Burayı gereksiz meşgul edeceksek eğer bana mesajda gönderebilirsiniz hocam forumda yeniyim öğreniyorum.
-
Memurluk 2023 de öldü gömeni yok. Özel sektör 2018 de sürünmeye başladı pandemide öldü. Nerede o büyük projeler
Amerikaya iyi ki gelmişim salla pati bir iş yaparak istediğimi alıyorum, tr de bir mühendis yırtınarak artık zor geçiniyor, ben mühendis olarak istifa edeli 2 yıl olmuştu çalışmakla çalışmamanın hiç bir farklı kalmamıştı, mesaj kutum nasıl gelebilirim sen nasıl gittin vs ile dolu bunların cogu mühendis doktor.. -
Silindi.
-
Eşim öğretmen. Ben ise Müfettiş. Amerikaya gitmek için yeteri kadar sermayem olmadığı için EYT den emekli oldum. Vizeem vardı. Amerikaya arkadaşların yanına gittim. 45 gün kaldım. Araba aldım. Doordash yaptım. San franciskoda 30-40a yakın arkadaş tanıdım. Bunlarım hemen hemen hepsi sınırdan gelenlerdi. San fransiskoda müthiş derecede tüek sayısı artmıs. Okan sengün sayesinde sınırdan her gelen san fransiskoya gidiyor. Bu 30-40 arkadaşın kimisi bir yıllık, kimisi 2 yıllık, kimisi 3, kimisi 4 kimisi de 20 yıllııktı. Bunların hepsi ile konuştum. 1,2,3,4 yıllık olanların neredeyse tamamı dordash, uber eats gibi teslimat işleri yapıyordu. Üstelik bu kişilerin tamamına yakını ingilizce bilmiyordu ve hala öğrenememişti. Cunkü bu tip teslimat işlerini yaparken saat 11.00 den gece 11-12 ye kadar calışmak zorunda kalıyor insan. Son zamanlarda durum bu. 20 yıllık olanlar ise bir ailenin ortalam gelirinin geçinebilmek için minimum 7000 dolar olması gerektiğini söylüyordu. Geçmişte insanlar tesslimat işinden cok daha iyi paralar kazanırken, sınırdan gelen binlerce kişi yüzünden ve bu kişilerin bu işleri yapması yüzünden kazanılan para git gide azalmış durumda. Onun için bu tip videoları izlerken güncel tarihli olanları tercih etmelisiniz. Bizim kaldığımız 2+1 evin kirası 3200 dolar civarındaydı. SSN numarası olmayınca kiralık hesaplar kullanmalısınız bunun aylık gideri de 600 dolar civarında. Aracınız yoksa kiralamalısınız bunun kirassıda 800-900 dolar civarında. Aylık araç sigortası 150-350 dolar arasında değişmekte. Tüm bu giderler sunu gösteriyor, hayatınızın en az 4-5 senesi sadece ayakta kalabilmek için harcamak zorunda olduğunuz bir süreç. Kalacak yeriniz veya size yaardımcı birisi yoksa, paranızda yoksa durum çok vahim. Hele diliniz yoksa durum daha da vahim. Cünkü yukarıda saydığım işlerde ingilizcenizi geliştirme şansınız yok. Ayakta kalabilmeniz için 10-12 saat calışmak zorundassınız. Bu anlaattıklarıma rağmen aile olarak gitmeye karar verirseniz durum cok cok daha vahim. Cunki kredi skorunuz olmadığı için evi kiralayamayabilirsiniz. Ben geri döndüm. Söyle düşündüm. Hayatın 4-5 evresi var. 1- Güzel bir işe girmek, 2- evlenmek, yuva kurmak, 3-bir ev araba almak 4- vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek vve bunun geleceğini garanti altına almak, 5- emekli olmak ve inzivaya cekilmek. Benim beşinci aşamadayken 1. aşamaya geri dönmem, sanırım bana zor geldi. Bana göre amerika 18-20 yaşında, ingilizcesi iyi olan, veya ticari kafası iyi çalışan bir kişi için...
-
@sanaldeniz Paylasim icin tesekkurler!
Boyle bir girisim icin yada baslangic icin, yanlis sehir secmissiniz. San Francisco, ABD'deki yasam maliyetleri ve kiralar acisindan en pahali sehirlerin basinda geliyor. Daha uygun bir sehir secmis olsaydiniz, deneyiminiz cok daha farkli olabilirdi.
-
Silindi.
-
Memurluk = İş yapmasanız bile(kaytararak) maaş alırsınız ve çalışma saatleriniz stabildir. Maaş konusunda ne sizi havalara uçurur ne de öldürür, hayatınızı idame ettirir şuan ki süreçte. İyi bir makama gelirseniz işlerin rengi değişir. (Meslek vb...)
ABD = Yabancı bir dil, yoğun bir tempo, ortalama maaş ve onun üzerinde imkan sunar aynı zamanda alım gücünüzü iyileştirir. Yine yaşa bağlı olarak sizin ne umutlar ile oraya gideceğiniz de bir değişkendir. Örn. Memurluk yaşantısı gibi bir şey arıyorsanız bu olmayacaktır.
Özet geçmek gerekirse zorluğu göze alan herkes için risk almaya değer diyorum(yasal yollarla), iyi bir yaşantıya sahip olabilmek için bazı konfor alanlarinizdan feragat etmeniz gerekiyor.
-
@Uçan-hollandalı Amerika da emeğin karşılığı vardır ama kaçak giden kişilerden bahsediliyorsa onlar düşük maaşla veya getirisi az olan işlerde çalışmak zorunda kalmış olabilir, yasal gidenler bir kaç seneye kendini toparlar sanıyorum, emeğin karşılığı var çünkü, kaçak gidenler ne zaman çalışma izini alıyorlar o önemli.
-
@baran-bozdogan amerika ya geleceğimi bilseydim mühendislik okurdum
çok haklı yorumunuz. Başarılarınız daim olsun
-
Bazı mühendislik bölümleri çoktan ölmüştü zaten. Okuyup mezun olsanız bile iş bulamazsınız. Bulsanız tecrübesizsiniz diye asgari ücretten çalıştırılırsınız. Malesefki ülkemiz son 20 yılda eğitim ve eğitimin kalitesi olarak çok geriledi. Nicelik olarak kurumlar çoğalsada nitelikleri yerlerde. Bunun yanında üniversite rektörlerinin siyasi olarak seçilmesiyle beraber akademik başarıda geriledi. Bu ülkeye bilerek ve isteyerek bu kötülüğü yaptılar.
Şu dönemde üniversiteden mezun olmak istemezdim.
Mezun olduğumda memurluk sınavına hazırlanmadan öylesine girmiştim. Zaten başvurularıda takip etmedim.
Konfor alanından çıktıktan sonra Türkiyede de ticarette çeşitli fırsatlar yakalanabiliyor.Ama günün sonunda başka ülkelerde bir günlük çalışmanla aldığın şeyleri ülkende maalesef aylarca çalışarak yada ciro yaparak alabiliyorsun.
Bu ülke passat içinde pudra şekeri çekenlerin keyfini sürdüğü ülke olmamalıydı. Bu yönden çok gencimize haksızlık edildi ,çok insanın hakkına girildi ve bunu affetmeyeceğim.
Son cümle Amerika için memurluk yakılır mı? Bence evet. Warren Buffettin özlü sözüyle bitireyim
“Risk, ne yaptığınızı bilmediğiniz zaman geçerlidir.”Ne yaptığınızı biliyorsanız sorun yok.
Edit: Hiç memurluk yapmadım.

@baran-bozdogan, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?
Memurluk 2023 de öldü gömeni yok. Özel sektör 2018 de sürünmeye başladı pandemide öldü. Nerede o büyük projeler
Amerikaya iyi ki gelmişim salla pati bir iş yaparak istediğimi alıyorum, tr de bir mühendis yırtınarak artık zor geçiniyor, ben mühendis olarak istifa edeli 2 yıl olmuştu çalışmakla çalışmamanın hiç bir farklı kalmamıştı, mesaj kutum nasıl gelebilirim sen nasıl gittin vs ile dolu bunların cogu mühendis doktor.. -
Memursaniz kesinlikle ABD ye gelmeyin kesinlikle. O rahat ortami birakmayin. Memur adam ozel sektordeki ayak oyunlarini bilmez ezdirir kendini hatta igrenir. Devlette ise maas alip keyfinize bakarsiniz. Ozel sektordekiler is tecrubesi vs diye is bulmalari kolay ama memur olanlar icin bu da cok buyuk bir dezavantaj. Illa gidecekseniz Avrupaya bakin. Ben memur olsam kesinlikle birakip gitmezdim egeye tayin olun plajda takilin

-
@pionerrUsa Devlette maaş alıp keyfimize bakabildiğimizi düşündüren şey nedir? Eminim bunu yapabilecek kişiler vardır; ama benim gibi rahatsız olanlar bakamıyorlar. Devletteki ayak oyunlarından herhangi birisini duydunuz mu? Dandik bir daire başkanlığı makamı için neler neler yapılıyor inanamazsınız. Emin olun bizdeki ayak oyunları bi ortalığa saçılsa özel sektörün ağzı açık kalır

-
@EasternStar Ben forklift operatorlugu icin neler yapildigini anlatsam akliniz gider :). Daire baskanligi da dandik bir pozisyon degil bu arada.
-
@Hamuchera Açıkcası mühendislik yapmıyorum doordash yapıyorum 5 günde iphone 15 pro alabılıyorsam ve mühendis meslektaşlarım tr de alamıyorsa üzücü açıkcası yaptıgım işten memnunum uygulamada baya iyiyim iyi orderlar atıyor yaptıgım işinde en iyisini yapmaya calısıyorum her zaman ileride değişik mesleklere geçerim bu işler geçici işler, amerikaya geleceğimi bilsem kuaför, araba tamircisi ya da sigortacı olurdum.
-
@baran-bozdogan ülkemde kim hak ettiğini alabiliyor ki. Başarınız daim olsun

-
@pionerrUsa Forklift operatörlüğü nitelik gerektiren meslek ben yapamam mesela, ama dandik daire başkanlığını yapabilirim. Bu arada daire başkanlığı cidden baya dandik, nereden bildiğimi sormayın

-
@EasternStar iyi hadi oyle olsun

Benzer Başlıklar
126
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k