• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. sanaldeniz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 11
    • Konu 0
    • İleti 500
    • En İyi 242
    • Tartışmalı 10
    • Gruplar 1

sanaldeniz

@sanaldeniz

476
    İtibar
    1082
    Profil Görüntülemeleri
    500
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

sanaldeniz Takip etme Takip Et
    ⭐

sanaldeniz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

DV2023 DE SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK? CN SIRASIN GÖRE Mİ? AYLIK DS260 GÖNDERME TARİHİ SIRASINA GÖRE Mİ?

1-Öncelikle dv2022 mülakat alma süreci dün eylül ayı mülakatlarının belli olmasıyla birlikte bitti. Yukarıdaki sorunu cevabını bulabilmek için öncelikle dv2022 sürecinin nasıl olduğuna bakmak lazım.
      2-Normal şartlarda bir kişinin dv sürecinde mülakat alabilmesi için 1-DS260 formunu göndermesi 2-KCC tarafından evrak istenmesi ve bu evrakları şahıs gönderildikten sonra 3-KCC tarafından bu formun işlenmesi/yada onaylanması 4-Onaylanmış formun mülakat beklemesi.
      3- DV2022 den önceki yıllarda 2 numarada belirtilen form isteme aşamasını KCC, CN numarasına göre talep ederdi. DV2022 de ise KCC ilk kez mayıs ayında submit etmiş kişilerin evraklarını tarih sırasına göre istedi. Bu evrak talebi ds260 formunu gönderme tarihi itibarı ile gün gün yapıldı. Önce 8 Mayıs, sonra 9 Mayıs, 10 Mayıs... Taki 27-28 mayıslarda kadar bu işlem devam etti.
      4-KCC geçen sene 9 Aralıkta evrak talep etmeyi askıya aldığını duyurdu. Artık bu tarihten sonra evrak talep edilmedi. Evrakların tamamı kişiler tarafından mülkakat sırasında konsolosluğa teslim edilecekti. Böylelikle ds260 formunu 08 Mayıs-03 Haziran arası ds260 formunu doldurarak göndermiş olanların tamamına yakınının ds260 formu KCC tarafandan işlenmiş/onaylanmış oldu.
      5-Bu tarihten sonra ise KCC dosya işleme işini cn sırasına göre yapmaya başladı.
      6-Şubat ayına kadar toplam 15-20 tane mülakat verildi. İlk toplu mülakatlar 0001-2999 cn arasına verildi. İlk verilen bu toplu mülakatta Mayısta submit etme şartı aranmadı. Bu durumda herkes mülakatların cn sırasına göre verildiğini sandı.
      7-Bir ay sonra verilen mülakatlar ise ds260 formunun 08 Mayıs- 03 Haziran arası submit etmişlere verildi. Hal böyle iken kafalar iyice karıştı. Kime nasıl mülakat verildiği anlaşılamadı.
      8-Diğer aylarda verilen mülakatların tamamı ise yine ds260 formunun 08 Mayıs- 03 Haziran arası submit etmişlere verildi.
      9-Taki submit tarihine göre mülakat verilmesi işlemi düne kadar böyle devam etti. Dün 26000 li cnlerden mayıs ayında submit etmiş bir kaç kişi ile birlikte, cn sırasına göre 7000-10000 arası mülakat dağıtımına devam edildi. Böylelikle KCC mayıs submit şartını bir kenara bıraktı. Çünkü 7000 ile 10000 arası mülakat verilenlerin çoğu mayıs submitli değildi. Hatta haziran submitli de değildi. Daha da tuhaf olanı 3000-6999 arası cn numarasına sahip olup da, diğer kişilerden daha önce ds260 formunu gönderenlerden bile mülakat alamayan oldu...
      Peki bunlar DV2023 için ne anlama geliyor. Özetle KCC'nin 9 Aralık 2021 tarihine kadar işlemiş olduğu mayıs submitli dosyaların tamamına mülakat verdikten sonra; cn sırasına göre dosya işlemeye çalışıp, dosya işleme tarihine göre de mülakat dağıttığını düşünüyorum. Dosya işlemeye çalışırken de arada gözden kaçanların da mülakat alamadığı kanısındayım. Yani bana göre MAYIS SUBMİTLİ OLMANIN BİR ANLAMI KALMADI. Mülakatlar dosya işleme sırasına göre yapılacak. Dosya işleme sırası neye göre olacak derseniz, muhtemelen cn sırası ile birlikte KCC'nin keyfine göre...
      10-Bu arada dv2022 sürecinde ds260 kilidini açan 5 kişi mayıs submitli mülakat alamazken, 2 kişi geçmişte mülakat aldı. Yani ds260 kilidinin açılması gerçektende sıkıntı oluyor. Benim mülakat alamamamın nedeni de bu...
      11-Bu benim muhtemelen son yazım. Öncelikle Creyzcell ve gücarslana hepinizin huzurunda çok teşekkür ederim. Yılmadan, sabırlıca defalarca usanmadan bizlere cevaplar yazdıkları için. Forumdaki siz yeni arkadaşlarıma şunu tavsiye ederim. Lütfen mülakat almadan kendinizi kaptırmayın. İşinizi gücünüzü bırakmayın. Benim gibi evinizi barkınızı satmaya kalkmayın...Vizenizi aldıktan sonra bunları yapmak için yeterince zamanınız olacak...

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hoşçakalın sevgili forum arkadaşlarım. Eğrisi ile doğrusu ile sitresi ile 1,5 yıl bitti. Emeği olan bilgi paylaşan, bizlere verdiği cevaplarla destek olan herkese teşekkür ederim...

sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

Eşim öğretmen. Ben ise Müfettiş. Amerikaya gitmek için yeteri kadar sermayem olmadığı için EYT den emekli oldum. Vizeem vardı. Amerikaya arkadaşların yanına gittim. 45 gün kaldım. Araba aldım. Doordash yaptım. San franciskoda 30-40a yakın arkadaş tanıdım. Bunlarım hemen hemen hepsi sınırdan gelenlerdi. San fransiskoda müthiş derecede tüek sayısı artmıs. Okan sengün sayesinde sınırdan her gelen san fransiskoya gidiyor. Bu 30-40 arkadaşın kimisi bir yıllık, kimisi 2 yıllık, kimisi 3, kimisi 4 kimisi de 20 yıllııktı. Bunların hepsi ile konuştum. 1,2,3,4 yıllık olanların neredeyse tamamı dordash, uber eats gibi teslimat işleri yapıyordu. Üstelik bu kişilerin tamamına yakını ingilizce bilmiyordu ve hala öğrenememişti. Cunkü bu tip teslimat işlerini yaparken saat 11.00 den gece 11-12 ye kadar calışmak zorunda kalıyor insan. Son zamanlarda durum bu. 20 yıllık olanlar ise bir ailenin ortalam gelirinin geçinebilmek için minimum 7000 dolar olması gerektiğini söylüyordu. Geçmişte insanlar tesslimat işinden cok daha iyi paralar kazanırken, sınırdan gelen binlerce kişi yüzünden ve bu kişilerin bu işleri yapması yüzünden kazanılan para git gide azalmış durumda. Onun için bu tip videoları izlerken güncel tarihli olanları tercih etmelisiniz. Bizim kaldığımız 2+1 evin kirası 3200 dolar civarındaydı. SSN numarası olmayınca kiralık hesaplar kullanmalısınız bunun aylık gideri de 600 dolar civarında. Aracınız yoksa kiralamalısınız bunun kirassıda 800-900 dolar civarında. Aylık araç sigortası 150-350 dolar arasında değişmekte. Tüm bu giderler sunu gösteriyor, hayatınızın en az 4-5 senesi sadece ayakta kalabilmek için harcamak zorunda olduğunuz bir süreç. Kalacak yeriniz veya size yaardımcı birisi yoksa, paranızda yoksa durum çok vahim. Hele diliniz yoksa durum daha da vahim. Cünkü yukarıda saydığım işlerde ingilizcenizi geliştirme şansınız yok. Ayakta kalabilmeniz için 10-12 saat calışmak zorundassınız. Bu anlaattıklarıma rağmen aile olarak gitmeye karar verirseniz durum cok cok daha vahim. Cunki kredi skorunuz olmadığı için evi kiralayamayabilirsiniz. Ben geri döndüm. Söyle düşündüm. Hayatın 4-5 evresi var. 1- Güzel bir işe girmek, 2- evlenmek, yuva kurmak, 3-bir ev araba almak 4- vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek vve bunun geleceğini garanti altına almak, 5- emekli olmak ve inzivaya cekilmek. Benim beşinci aşamadayken 1. aşamaya geri dönmem, sanırım bana zor geldi. Bana göre amerika 18-20 yaşında, ingilizcesi iyi olan, veya ticari kafası iyi çalışan bir kişi için...

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz

@gokhanbagatur onun huyudur, ayın 3 ünde de başlar yine her şey ters gidiyor, bize sıra gelmeyecek diyerek karamsarlık tohumları nı serpmeye...

sanaldeniz
      sanaldeniz

@Megatron karamsar şirin başladı yine...

sanaldeniz
      sanaldeniz

@tonymiami daha evvel yaşanmış olumsuz örnekler sizin başınıza da gelecek diye bir şey yok. Değerlendirmeyi konsolosluk memuru yapacak. Onun tavır, tutum ve davranışı sizin durumunuzu belirleyecek. Bu nedenle hemen öyle gemileri yakmayın, ancak çok fazla beklenti içerisinde de olmayın. Kimler burada, geçmiş tecrübelere istinaden şöyle olmaz, böyle olmaz dediler de, bunların tam aksi olduğu yine burada görüldü. Yani durum, olaya, duruma, konsolosluk görevlisinin o anki tutumuna vesair bir çok hususa göre farklı farklı sonuçları ortaya çıkarabilir...Örneğin geçmişte turist vizesi ile giderseniz aos yapamazsınız denildi, fakat bu durumun sadece bir risk olduğu ve bir çok kişinin turist vizesi ile aos yaparak green kart aldığı görüldü. Örneğin 2022 de ufak adres hatalarında bile "ds260 düzeltmezseniz başınız ağrır, sorun yaşarsınız, ds260 kilidini açtırın ve düzeltin diye tavsiyede bulunuldu" biz de bunun üzerine ds kilidini açtırdık, bu tavsiyeyi verenler yüzünden bizim umutlar hayallerde kaldı. Oturum olmadan dosya taşıyamazsınız dendi, dv2022 de dosya taşıyanların bir çoğunun oturumu yoktu. Ha oturum olmadığı nedeniyle bir sürü masraf yapıp konsolosluk kapısından dönenler ve vize alamayanlar da oldu...

sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Bu sayfayı okuyorsanız muhtemelen türkiyeden amerikaya gitmek üzeresiniz ve orada ne telefon alacağınızı planlamak istiyorsunuz. Başlıktan farklı bir husus ama yine de bilmenizi isterim. Eğer türkiyedeki hattınızı da amerikada kullanmak isterseniz, tabi ki yurt dışı kullanım ücretlendirmesine tabi olmaksızın, bu durumda telefonunuzun vo-wifi özelliğini açmanız aktif etmeniz gerekmekte. Böylelikle kablosuz wifi üzerinden, türkiye hattınızdan ücretsiz(daha doğrusu yurt içi tarife ile) arama yapabilirsiniz. Arama yapmak için sadece kablosuz ağa bağlı olmanız yeterlidir. wo-wifi aktifken arayacağınız numaranın başında +90 olmasın. + 90 olunca arama yapmaz. Ama diyelim ki + 90 532 666... yerine, aynı numarayı 0532 666... şeklinde çevirirseniz, yani +90 yerine sadece 0 kullanırsanız yurt içi arama tarifesi ile arama yaparsınız...

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: [Arşiv] Sayılarla DV2022

@atalay-aras-0 Hakikatten sizin ve megatronun matematik analiz yapma kabiliyeti yerlerde. Bu arada ben eski bir muhasebe denetmeniyim. Yani matematikle uğraşmak, matematikle analiz yapmak, bunun denetimini soruşturmasını yapmak, benim işim. Şimdi gelelim söylediklerinizin aksini ortaya koymaya: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WsVONUcpW7mkEdnaIBMEPMlTN78BvmcCIAGjH_mI9sA/edit#gid=0 bu sayfayı açtım. H stununu yeni boş açtığım bir excel sayfasına kopyaladım. Sonra ecxelde yukardan aşağı doğru stunu seçtikten sonra sırala dedim. Böylelikle megatronun dediği gibi 2019 yılında sürecin başından 4 ocağa kadar mülakat alan tarihleri sıralı şekilde elde ettim. Buyrun excelden de şimdi buraya yapıştırıyorum. f68e1af9-a422-46a5-9feb-2075c0446cee-image.png 1 5.10.2018
      2 5.10.2018
      3 2.11.2018
      4 2.11.2018
      5 2.11.2018
      6 5.11.2018
      7 6.11.2018
      8 6.11.2018
      9 6.11.2018
      10 6.11.2018
      11 6.11.2018
      12 3.12.2018
      13 6.12.2018
      14 6.12.2018
      15 10.12.2018
      16 12.12.2018
      17 4.01.2019
      18 1.02.2019
      19 4.02.2019
      Yani toplam 19 kişi vize almış. YAPMAYIN. ALLAH AŞKINA MİLLETİN İÇİNİ KAÇIRMAYIN. 8 MAYISDAN BERİ OTURDUM İNGİLİZCE ÇALIŞIYORUM. LAKİN BENİM BİLE İÇİMİ KAÇIRDINIZ...

sanaldeniz
      sanaldeniz

Artık bu akşam bir an önce biter inşallah şu süreç. Bittik, yıldık, usandık...

sanaldeniz
      sanaldeniz

Herkes birbirine soruyor, bana sıra gelir mi, bana sıra gelir mi? Bu resimde Ankara EU için yıllara göre verilen mülakatlar cn bazında var. İlgili site ise burada https://savediversityvisa.org/2015to2022allusconsulatescomparison/ 2023 de hangi sırayla nasıl gideceği belli değil. Ancak sıra ya cn sırasına göre yada 2022 deki gibi aylık submit sırasına göre gidecek. Aylık kastım şu önce Mayıs Submitliler(bunlar önce 1000-3000, sonra 3000-5000... yani sırayla 1000 lik gruplar halinde), ardından muhtemelen haziran, temmuz... submitlilere mülakat verilecek. Bana göre Mayıs submitlilerin tamamına mülakat verildiği zaman, tablodaki değerler hemen hemen yakalanmış olacak. Bu şu anlama geliyor muhtemelen mayıs submitliler toplamı excel listenizde kayıtlı olmayanlar dahil 2023'de 600-700 kişiyi bulacak...
      bb.png

sanaldeniz
      sanaldeniz

sanaldeniz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Göçmen Olmayan Vize Başvurularındaki Mülakatsız Vize Yenileme İşlemlerinde Değişiklik (Ağustos 2025)

Mülakatsız vize yenileme sürecini kısaca açıklayabilirmisiniz. vize bittikten 12 ay içerisinde başvuru yapabiliyoruz. Ancak özetle ne gibi işlemler yapmalıyız. Örneğin ds160'ı yeniden doldurma vesaire var mı?

Gündem içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

14 yaşından küçükler için ve vizesi yeni biten 14 yaş üstü kişiler için, süreci bilen birisi kısaca süreci özetleyebilir mi.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: ABD’ye havalimanından nakit parayla giriş yapmak

@serhank Ben 16 kdolarla giriş yapmıştım. Tek başımaydım. Aramıyorlar, bakmıyorlar, saymıyorlar. sizin söyleminizden birden fazla kişi giriş yapacağını anlıyorum. Eşinizle vesair giriş yapacaksanız, parayı 9k, 9k bölüşün, öyle giriş yapın, heç bir şey olmaz bence...

Bankacılık içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera "böyle saçma bir iddia cevapsız kalmasın, ...bu saçmalığa cevap vereceğim..." diyorsunuz. Ne kadar ayıp. Karşı fikriniz, kanaatiniz varsa söylersiniz, eleştiriniz varsa dile getirirsiniz, bilgilendirmekse amaç, bilgilendirirsiniz. Lakin bütün bunların hepsi saygı içerisinde olmalı ve burada yazılan hiç bir yazı had bildirme amacını taşımamalı...

sanaldeniz
      sanaldeniz

@Revolter Yıllık Türkiye için basılan vize sayılarını kıyaslarsan, yıllar arasında neredeyse fark olmadığı görülür. Bazen %10 bazen %15 fark oluyor. Bu oranda basılan vizeler Türkiye için azalıyor veya artıyor. ANCAK YILLAR GEÇTİKÇE DOSYA TAŞIMA NEDENİYLE BASILAN VİZE SAYISI HEP ARTIŞ YÖNÜNDE. Her sene dosya taşıma işlemi artıyor. Ama dosya taşıma işlemi artmasına rağmen Türkiye için basılan vize sayısı aynı doğrultuda artmıyor. Yani ankaranın bastığı vize azalırken, taşınan dosyalar nedeniyle vizeler artışta. Bu hususta bir çalışma yapmadım ama gözlemlenen bu. Ayrıca diğer hususlar etkili değildir demek yanlış olur, elbetteki dış siyaset, ikili ilişkiler, sınırdan giren göçmenler çok etkilidir. Benim bahsettiğim husus ise etkenlerden sadece biridir. Sonuçta Türkiye için taşınan dosyalar dahil yıllık ortalama 650-700 kadar dosya için mülakat verilmekte. Her yıl taşınan dosya sayısı artmasına rağmen bu sayı artmıyor...

sanaldeniz
      sanaldeniz

Artık eskisi gibi sıralamalar vesaire bir anlamı kalmadı. Çünkü geçmişteki gibi asla sıra gelmiyor, ilerlemiyor. Bence bunun tek nedeni var: Dosya taşıma işlemi. Birçok kişi dosya taşımayı gerçekleştirdiği için, hatta herkes dosya taşımak için mail attığı için, bence kcc kontenjan dahilinde ilerliyor. Türkiyeden dosya taşıyanlar dahil yeteri kadar mülakat verildiği için de, ankarada sıra bekleyenlere mülakat verilmiyor. Tabi ki bana göre...

sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@UnluEmre Hala geçemediyseniz 1-https://www.dmv.ca.gov sayfasından handbook bulunuz. Bu sayfa california içindir. Siz dmv nin kendi eyaletinize ait sayfasından handbook bulmanız lazım. Yani www.dmv."KENDİEYALETİNİZİN KISALTMA HARFLERİ".gov sitesine girin. Handbooku bulun ve Handbookta esas bilgiler 7. bolumden sonra basliyor. Bence bir cok bilgiyi buradan ogrenebilirsiniz ve buradan başlayın. Böylelikle temel bilgileri öğrenmiş olursunuz. Sonrasında 2- https://www.dmv-written-test.com/ sayfasından kendi eyaletinizi seçin. Burada 36 soruluk 24 test var. Adamlar neredeyse butun sorulari yakalamislar. Bu soruları defalarca çözün. Bu sitede bir de hile sayfasi denilen bir yer var 17 dolara satin alabiliyorsun. Bence hile sayfasını almana gerek yok ama yine de siz bilirsiniz... Sinavda cikan 150 soruyu hile sayfasinda tek tek aciklamislar. 3- https://www.epermittest.com/california/practice-permit-test burada da cok guzel sorular var. Bu arada sayfaları cherome de türkçe yapabilirisniz.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz

@MuRtY Verilen vizenin bir süresi geçerliliği var. Sanırım vize 6 aylık olması lazım.

sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Bu sayfayı okuyorsanız muhtemelen türkiyeden amerikaya gitmek üzeresiniz ve orada ne telefon alacağınızı planlamak istiyorsunuz. Başlıktan farklı bir husus ama yine de bilmenizi isterim. Eğer türkiyedeki hattınızı da amerikada kullanmak isterseniz, tabi ki yurt dışı kullanım ücretlendirmesine tabi olmaksızın, bu durumda telefonunuzun vo-wifi özelliğini açmanız aktif etmeniz gerekmekte. Böylelikle kablosuz wifi üzerinden, türkiye hattınızdan ücretsiz(daha doğrusu yurt içi tarife ile) arama yapabilirsiniz. Arama yapmak için sadece kablosuz ağa bağlı olmanız yeterlidir. wo-wifi aktifken arayacağınız numaranın başında +90 olmasın. + 90 olunca arama yapmaz. Ama diyelim ki + 90 532 666... yerine, aynı numarayı 0532 666... şeklinde çevirirseniz, yani +90 yerine sadece 0 kullanırsanız yurt içi arama tarifesi ile arama yaparsınız...

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

@zaferdemir Bu başlıkta 14, 15 ve 16 sayfalarda 2 tane yorumum var. Onları oku. Kesinlikle aylıksız izin almadan bir yere gitme. Git, dene, gör, geri dönme şansız olsun, devam edip etmeme konusunda son kararı sen ver, SAKIN HA EŞİNİN SENİ DOLDURMASINA İZİN VERME, heleki eşin olaylara duygusal bakıyorsa, ancak ve ancak deneyerek kararını verebilirsin, bunun için aylıksız izin kullanabilirsin, ama asla istifa etme...

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      sanaldeniz
      sanaldeniz