Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Duygu-0 kendimize yetecek kadar ingilizcemiz var. Çok teşekkür ederiz🙏🏻


  • @Gamer, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    @Duygu-0 merhaba, eşinizin şoförlük yaptığını söylediniz. Bu soferlik uber tarzı bir şoförlük mü yoksa daha farklı bir türde mi? Çünkü son zamanlarda sadece uber tarzi şoförlük yapmanın geçinmek için yeterli olmadığı yazıyor bir çok yerde. Bizi aydınlatabilirseniz sevinirim.

    Merhabalar öncelikle çok özür dilerim mesajınızı geç farkettiğim için geç cevaplıyorum . eşim ilk başlarda dordash ve uber eats yapıyordu . Şu an ise tır şöförlüğü yapıyor . Şöförlüğü seviyor severek yapıyor . Evet haklısınız eşim bahsettiğini söylüyorum : çalıştığınız yere göre uber eats-dordash ile ortalama çalışma ile anca ay sonu getirilebileceği, birikim tasarruf etmenin pek mümkün olmadığını ama uberi kendi arkadaşlarından duyduğu kadarı ile yine yerine göre halen kazandırdığını söylüyordu .


  • 11 yıllık uzmanım, 2 yıl yöneticilik yaptım, yöneticilik görevimden çekildikten sonra ücretsiz izin dilekçemi yazıp sonucunu bile beklemeden uçağa binip geldim. Müstafi sayılmama 1 gün kala bağlı bulunduğum Bakan Bey yurtdışına gidince yerine vekalet eden Bakan yardımcısı (sağolsun) izin talebimi olumlu karşılamış. 1 sene maaş almayan memur olarak kalmaya devam edeceğim. Gardolabımda 15-16 tane takım elbise 80-90 tane gömleğim vardı, şimdi 1 takım elbise 2 gömleğim kaldı 🙂 Özlüyor muyum? Hayır!

    Aynı konuşmayı Genel Müdür Yardımcılığımı yapan dönem arkadaşımla konuştuk. Kendisi istifa etti ve ingiltere'de bir şirkette orta kademe yönetici oldu. Son 2 sene içerisinde, 2005 yılından bu yana gelecek vaat eden ne kadar üst seviye eğitimli (Doktora veya post doktora), temsil kabiliyeti haiz uzman büyüğüm varsa istifa ettiler. Hepimizin ortak derdi gidişatı değiştirmekti. Buna muvaffak olamayacağımızı anladığımız anda da pes ettik. Maceralara yelken açtık.

    Memurluk bir meslek değil, zihniyettir. Eğer o zihniyete sahipseniz, memur kalmaya devam edin.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Murat 4 Murat 4 

  • @EasternStar Hocam yeni hayatınızda başarılar sizin bazı iletilerinizi okudum çok hoşuma gitti. Memurluğu bırakıp başka işe geçme aşamasında olan biri için vereceğiniz tavsiyelerinizi de dinlemek isterim. Burayı gereksiz meşgul edeceksek eğer bana mesajda gönderebilirsiniz hocam forumda yeniyim öğreniyorum.


  • Memurluk 2023 de öldü gömeni yok. Özel sektör 2018 de sürünmeye başladı pandemide öldü. Nerede o büyük projeler 🙂 Amerikaya iyi ki gelmişim salla pati bir iş yaparak istediğimi alıyorum, tr de bir mühendis yırtınarak artık zor geçiniyor, ben mühendis olarak istifa edeli 2 yıl olmuştu çalışmakla çalışmamanın hiç bir farklı kalmamıştı, mesaj kutum nasıl gelebilirim sen nasıl gittin vs ile dolu bunların cogu mühendis doktor..


  • @baran-bozdogan işleri hemen yoluna koymuşsun sevindim senin adına 🙂 dediğin gibi çalışmakla çalışmamak arasında hiç bir fark kalmadı haklısın, o yüzden uzun zamandır işsizim hayırlısı.


  • Eşim öğretmen. Ben ise Müfettiş. Amerikaya gitmek için yeteri kadar sermayem olmadığı için EYT den emekli oldum. Vizeem vardı. Amerikaya arkadaşların yanına gittim. 45 gün kaldım. Araba aldım. Doordash yaptım. San franciskoda 30-40a yakın arkadaş tanıdım. Bunlarım hemen hemen hepsi sınırdan gelenlerdi. San fransiskoda müthiş derecede tüek sayısı artmıs. Okan sengün sayesinde sınırdan her gelen san fransiskoya gidiyor. Bu 30-40 arkadaşın kimisi bir yıllık, kimisi 2 yıllık, kimisi 3, kimisi 4 kimisi de 20 yıllııktı. Bunların hepsi ile konuştum. 1,2,3,4 yıllık olanların neredeyse tamamı dordash, uber eats gibi teslimat işleri yapıyordu. Üstelik bu kişilerin tamamına yakını ingilizce bilmiyordu ve hala öğrenememişti. Cunkü bu tip teslimat işlerini yaparken saat 11.00 den gece 11-12 ye kadar calışmak zorunda kalıyor insan. Son zamanlarda durum bu. 20 yıllık olanlar ise bir ailenin ortalam gelirinin geçinebilmek için minimum 7000 dolar olması gerektiğini söylüyordu. Geçmişte insanlar tesslimat işinden cok daha iyi paralar kazanırken, sınırdan gelen binlerce kişi yüzünden ve bu kişilerin bu işleri yapması yüzünden kazanılan para git gide azalmış durumda. Onun için bu tip videoları izlerken güncel tarihli olanları tercih etmelisiniz. Bizim kaldığımız 2+1 evin kirası 3200 dolar civarındaydı. SSN numarası olmayınca kiralık hesaplar kullanmalısınız bunun aylık gideri de 600 dolar civarında. Aracınız yoksa kiralamalısınız bunun kirassıda 800-900 dolar civarında. Aylık araç sigortası 150-350 dolar arasında değişmekte. Tüm bu giderler sunu gösteriyor, hayatınızın en az 4-5 senesi sadece ayakta kalabilmek için harcamak zorunda olduğunuz bir süreç. Kalacak yeriniz veya size yaardımcı birisi yoksa, paranızda yoksa durum çok vahim. Hele diliniz yoksa durum daha da vahim. Cünkü yukarıda saydığım işlerde ingilizcenizi geliştirme şansınız yok. Ayakta kalabilmeniz için 10-12 saat calışmak zorundassınız. Bu anlaattıklarıma rağmen aile olarak gitmeye karar verirseniz durum cok cok daha vahim. Cunki kredi skorunuz olmadığı için evi kiralayamayabilirsiniz. Ben geri döndüm. Söyle düşündüm. Hayatın 4-5 evresi var. 1- Güzel bir işe girmek, 2- evlenmek, yuva kurmak, 3-bir ev araba almak 4- vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmek vve bunun geleceğini garanti altına almak, 5- emekli olmak ve inzivaya cekilmek. Benim beşinci aşamadayken 1. aşamaya geri dönmem, sanırım bana zor geldi. Bana göre amerika 18-20 yaşında, ingilizcesi iyi olan, veya ticari kafası iyi çalışan bir kişi için...


  • @sanaldeniz Paylasim icin tesekkurler!

    Boyle bir girisim icin yada baslangic icin, yanlis sehir secmissiniz. San Francisco, ABD'deki yasam maliyetleri ve kiralar acisindan en pahali sehirlerin basinda geliyor. Daha uygun bir sehir secmis olsaydiniz, deneyiminiz cok daha farkli olabilirdi.


  • @sanaldeniz benim de aklıma aynı soru gelmişti, @MySea cevaplamış Amerikanın her yeri aynımıdır, başlangıç yeri olarak farklı eyaletler tercih edilse aynı şeylermi olur mi olur acaba.


  • Memurluk = İş yapmasanız bile(kaytararak) maaş alırsınız ve çalışma saatleriniz stabildir. Maaş konusunda ne sizi havalara uçurur ne de öldürür, hayatınızı idame ettirir şuan ki süreçte. İyi bir makama gelirseniz işlerin rengi değişir. (Meslek vb...)

    ABD = Yabancı bir dil, yoğun bir tempo, ortalama maaş ve onun üzerinde imkan sunar aynı zamanda alım gücünüzü iyileştirir. Yine yaşa bağlı olarak sizin ne umutlar ile oraya gideceğiniz de bir değişkendir. Örn. Memurluk yaşantısı gibi bir şey arıyorsanız bu olmayacaktır.

    Özet geçmek gerekirse zorluğu göze alan herkes için risk almaya değer diyorum(yasal yollarla), iyi bir yaşantıya sahip olabilmek için bazı konfor alanlarinizdan feragat etmeniz gerekiyor.


  • @Uçan-hollandalı Amerika da emeğin karşılığı vardır ama kaçak giden kişilerden bahsediliyorsa onlar düşük maaşla veya getirisi az olan işlerde çalışmak zorunda kalmış olabilir, yasal gidenler bir kaç seneye kendini toparlar sanıyorum, emeğin karşılığı var çünkü, kaçak gidenler ne zaman çalışma izini alıyorlar o önemli.


  • @baran-bozdogan amerika ya geleceğimi bilseydim mühendislik okurdum😁 çok haklı yorumunuz. Başarılarınız daim olsun🙏🏻

  • ⭐⭐

    Bazı mühendislik bölümleri çoktan ölmüştü zaten. Okuyup mezun olsanız bile iş bulamazsınız. Bulsanız tecrübesizsiniz diye asgari ücretten çalıştırılırsınız. Malesefki ülkemiz son 20 yılda eğitim ve eğitimin kalitesi olarak çok geriledi. Nicelik olarak kurumlar çoğalsada nitelikleri yerlerde. Bunun yanında üniversite rektörlerinin siyasi olarak seçilmesiyle beraber akademik başarıda geriledi. Bu ülkeye bilerek ve isteyerek bu kötülüğü yaptılar.
    Şu dönemde üniversiteden mezun olmak istemezdim.
    Mezun olduğumda memurluk sınavına hazırlanmadan öylesine girmiştim. Zaten başvurularıda takip etmedim.
    Konfor alanından çıktıktan sonra Türkiyede de ticarette çeşitli fırsatlar yakalanabiliyor.Ama günün sonunda başka ülkelerde bir günlük çalışmanla aldığın şeyleri ülkende maalesef aylarca çalışarak yada ciro yaparak alabiliyorsun.
    Bu ülke passat içinde pudra şekeri çekenlerin keyfini sürdüğü ülke olmamalıydı. Bu yönden çok gencimize haksızlık edildi ,çok insanın hakkına girildi ve bunu affetmeyeceğim.
    Son cümle Amerika için memurluk yakılır mı? Bence evet. Warren Buffettin özlü sözüyle bitireyim
    “Risk, ne yaptığınızı bilmediğiniz zaman geçerlidir.”

    Ne yaptığınızı biliyorsanız sorun yok.

    Edit: Hiç memurluk yapmadım. 🙂

    @baran-bozdogan, içinde söyledi: Memurluk mu Amerika mı?

    Memurluk 2023 de öldü gömeni yok. Özel sektör 2018 de sürünmeye başladı pandemide öldü. Nerede o büyük projeler 🙂 Amerikaya iyi ki gelmişim salla pati bir iş yaparak istediğimi alıyorum, tr de bir mühendis yırtınarak artık zor geçiniyor, ben mühendis olarak istifa edeli 2 yıl olmuştu çalışmakla çalışmamanın hiç bir farklı kalmamıştı, mesaj kutum nasıl gelebilirim sen nasıl gittin vs ile dolu bunların cogu mühendis doktor..


  • Memursaniz kesinlikle ABD ye gelmeyin kesinlikle. O rahat ortami birakmayin. Memur adam ozel sektordeki ayak oyunlarini bilmez ezdirir kendini hatta igrenir. Devlette ise maas alip keyfinize bakarsiniz. Ozel sektordekiler is tecrubesi vs diye is bulmalari kolay ama memur olanlar icin bu da cok buyuk bir dezavantaj. Illa gidecekseniz Avrupaya bakin. Ben memur olsam kesinlikle birakip gitmezdim egeye tayin olun plajda takilin 🙂


  • @pionerrUsa Devlette maaş alıp keyfimize bakabildiğimizi düşündüren şey nedir? Eminim bunu yapabilecek kişiler vardır; ama benim gibi rahatsız olanlar bakamıyorlar. Devletteki ayak oyunlarından herhangi birisini duydunuz mu? Dandik bir daire başkanlığı makamı için neler neler yapılıyor inanamazsınız. Emin olun bizdeki ayak oyunları bi ortalığa saçılsa özel sektörün ağzı açık kalır 🙂


  • @EasternStar Ben forklift operatorlugu icin neler yapildigini anlatsam akliniz gider :). Daire baskanligi da dandik bir pozisyon degil bu arada.


  • @Hamuchera Açıkcası mühendislik yapmıyorum doordash yapıyorum 5 günde iphone 15 pro alabılıyorsam ve mühendis meslektaşlarım tr de alamıyorsa üzücü açıkcası yaptıgım işten memnunum uygulamada baya iyiyim iyi orderlar atıyor yaptıgım işinde en iyisini yapmaya calısıyorum her zaman ileride değişik mesleklere geçerim bu işler geçici işler, amerikaya geleceğimi bilsem kuaför, araba tamircisi ya da sigortacı olurdum.


  • @baran-bozdogan ülkemde kim hak ettiğini alabiliyor ki. Başarınız daim olsun🙏🏻


  • @pionerrUsa Forklift operatörlüğü nitelik gerektiren meslek ben yapamam mesela, ama dandik daire başkanlığını yapabilirim. Bu arada daire başkanlığı cidden baya dandik, nereden bildiğimi sormayın 🙂


  • @EasternStar iyi hadi oyle olsun 🙂


Benzer Başlıklar

  • 746
  • 492
  • 124
  • 33
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum