Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese iyi günler arkadaşlar. Bir süredir araştırıyoruz ama net bilgiye ulaşamadık. Ben inşaat mühendisiyim (ama piyasa çok kötü başka bir iş yapiyorum) eşim de bilgisayar mühendisi (özel bir firmada çalışıyor). Gelirimiz çok yüksek değil ama geçimimizi rahatlıkla sağlayabiliyoruz. 1 tane de oğlumuz var 4 buçuk yaşında. Bu yıl anaokuluna başlayacak. Bir kaç tane sorum olacak.
    1- Olur da greencard kazanıp gidersek orada kendi mesleklerimizi yapma şansımız var mı? Denklik almamız mecburi mi yoksa işverenin insiyatifinde mi?

    2- Denklik almamız gerekiyorsa almak zor mu ne kadar süre ve ne kadar para gerekiyor? Geçici olarak ara işlerde çalışarak yapılabilir mi? ( Aşağılanıp kötü muamele görmediğimiz sürece hiç bir işi yapmaktan gocunmayız)

    3- Ordaki eğitimin burdan çok daha iyi olduğunu tahmin etmek zor değil ama oğlumuzun okula başlama dönemine denk gelecek. Dil bilmeyen o yaştaki bir çocuk kolay adapte olabilecek mi? Çok fazla göçmen olan amerikada bir devlet okulunda bunları düşünmüşler midir? Çocuğumuzun iyi bir eğitim alarak daha sağlam bi geleceğe ulaşması bizim gibi zorluk çekmemesi bizim önceliğimiz ancak çocuk orda mutsuz olup kendini dışlanmış hissedecekse gitmenin hiç bir anlamı olmaz.


  • @theraider merhaba. Sorularınızla ilgili daha önce açılan başlıklar var. Sanırım forumda henüz pek vakit geçirmediniz. Ben arama kutucuğuna denklik ve ilkokul yazdığımda çıkan bazı başlıkları buraya ekliyorum. Bu başlıklarda sorularınıza yanıt bulacağınıza eminim.

    Sorularınızı mevcut başlıklarda sorarsanız daha hızlı yanıt alabilirsiniz. Bu sayede konuyla ilgili bilgiler de belirli bir yerde toplanmış oluyor.

    Başvurunuzda ve tüm süreçlerinizde kolaylıklar dilerim.

    Bulduğum başlıklar:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/123/amerika-daki-eğitim-sistemi-genel-bakış

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/156/i̇lkokul-veya-ortaokul-a-kayıt-yaptıracaklara-tavsiyeler?page=1


  • @azuleverde
    Haklısınız daha bugün üye oldum foruma. Ilginiz icin tesekkurler bildirdiginiz konulari inceleyecegim.


  • @theraider rica ederim. Hoş geldiniz foruma. Başlıklara yönlendirme yaptığıma bakmayın ben de herhangi bir üyeyim. Forum daha verimli kullanılsın diye kullanıcıların yönlendirme yapması iyi olabiliyor.

    Bu arada güncel başlıklarda denk geldiniz mi bilmiyorum ama geçen yıllardan farklı olarak bu yıl başvuran kişinin geçerli bir pasaporta sahip olması zorunluluğu getiriliyor. Yönerge henüz yayınlanmadı ama konuyla ilgili duyuru yapıldı, bilginiz olsun.

  • Yasaklı

    Siz başvurun 1.5-2 yıllık bir süreç olacak önünüzde.. O arada bunların hepsinin cevabını bulacaksınız


  • @theraider merhabalar benim eşimde inşaat mühendisi biz denklik işini gitmeden hallettik 1 ay kadar sürede geliyor, gitmeden önce halletmeniz sizin yararınıza olur hazırda kalsın, ayrıca eğer orada kendi alanınızda çalışmak istiyorsanız yaptığınız projeleri yada size referans olabilecek şeyleri vs dosyalayıp götürün (yada ne iş yapmak istiyorsanız burada bu eğitimleri alıp öğrenip gerekiyorsa öğrenmiş şekilde ordan geçerli sertifika vs alabilirsiniz, orda bu sertifikalar için kursa vs gittiğinizde burda öğrenmiş olmak sizin işinizi kolaylaştırır, daha az zorlanırsınız ben öyle yaptım :)) çocuğunuzla ilgili gitmeden yapacağınız en faydalı şeylerden biri sürekli eğitimini ingilizce yapan kreş veya anaokuluna göndermek olur biz öyle yaptık gerçekten faydasınıda gördük, evdede kendi aramızda bazen ingilizce konuştuk buda faydalı oldu, bu yaştaki çocuklar çok hızlı şekilde adapte oluyor bu konuda endişelenmeyin👌🏻


  • @bsk
    Gitmeden bunu halledebiliyorsak gerçekten çok iyi. Peki nasıl alabiliriz burdan? Aynı durum bilgisayar mühendisi için de geçerli mi?


  • @mhepekiz

    Haklısınız bize çıkarsa iyice araştırırız ancak sonuçta gitmemeye karar verirsek çok ihtiyacı olan bir başkasının hakkını gasp etmiş olacağız. O yüzden ekime kadar biraz bilgi alalım istedik.


  • @bsk merhaba sayın @bsk . Denklikle ilgili tecrübenizi şu konuya da akatarabilir misiniz? Gitmeden bunu yapmak isteyenlere fikir verecektir:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/319/abd-de-denklik-ve-diploma-kabulü-mühendislik

    Sayın @theraider ben de iki defadır başvurunun son tarihlerine kadar aynı şekilde düşünür dururum gerçekten gitmek istiyorsam başvurayım diye. İlk kez başvurmaya niyetlendiğimde aslında çok da istemiyorum diyerek başvurmamıştım başkasının hakkına da girmemek için. Mayıs ayı geldiğinde de pişman olmuştum. Başvuru zamanı gitme konusundaki kararlılığım yüzde yüze yakın olmasa bile altı ay sonra sonuçlar açıklandığında pişman olmamak için başvurmayı tercih ediyorum artık. Bahsedildiği gibi sonrasında da uzun bir zaman olduğu için yeterince hazırlık yapabiliyorsunuz veya herhangi bir durumda ani bir karar vermek zorunda kalmıyorsunuz. Önden araştırma yapmak da yine en doğrusu


  • @theraider hocam bilgisayarciya diploma bile sormuyorlar ( tabiki onemli bir faktor ama bu cumlemi baz alarak hareket edilmemeli) buyuk bir eleman ihtiyaci her gecen gun artiyor. bilgisayar kismini hic dusunmenize gerek yok kanimca


  • Genel olarak kamu sagligi ve guvenligine direk etki edecek ve imza yetkisi gerektiren islerde denklik ve/veya engineer in training yada PE (professional engineer) lisanlari isteniyor. Mesela kopru yapiminda calisan bir muhendis icin veya danismanlik sirketlerinde calismak icin. Bilgisayar programciligi gibi isler icin diplomaya bile gerek yok ama proficent oldugunuzu ispatlamaniz gerekiyor. Is ilanlarinda istenen ozellikler onem sirasina gore yazar. Ilk 3-4 ozellik “must have” digerleri duruma gore degerlendirilir.

  • Yasaklı

    @theraider nefes değil kan değil bu. yani aslında hiçbirimizin "çok ihtiyacı yok" sadece "daha iyi yaşamamızı sağlayacak bir imkan kapısı"... bence fazla düşünüyorsunuz


  • @sigmoidalmammal

    Anladım eşim için problem olmuyor o zaman. Denkliği de wes ya da ece den kolayca halledebilirsiniz dediler. Peki bu bahsettiğiniz lisansa ihtiyacım olursa nasıl alabilirim. Orda master falan yapmam gerekir mi? Yoksa mevcut diplomamın denkliğini aldıktan sonra sınava girip alabiliyor muyum?


  • @theraider Türkiye’de 10K 20K 30K ve üzerinde maaş alan inşaat müh.ler var!!! 🤷♂🤷♂


  • @Ercan-Tekoglan, içinde söyledi: 2 mühendis olarak greencard a basvurmalı mıyız?

    @theraider hocam bilgisayarciya diploma bile sormuyorlar ( tabiki onemli bir faktor ama bu cumlemi baz alarak hareket edilmemeli) buyuk bir eleman ihtiyaci her gecen gun artiyor. bilgisayar kismini hic dusunmenize gerek yok kanimca

    Ayni fikirdeyim. Bilgisayarcilarin isi cok daha kolay. Burada o alanda diplomadan cok, sertifikalar ve deneyim onemli.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Hele cıksın gerisi kolay. İnsaat muh. meslegini arastırmıstım. Bir adet zor sınavı var. Fakat Gidergitmez Rahatlıkla ev tamiri yapıp satabilirsiniz mesela.Yeterki cıksın.Çıksın.çıksın!!!


Benzer Başlıklar

  • 17
  • 33
  • 8
  • 235
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum