Üyelik oluşturma, şifre hatırlatma veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
DV2020 Talihlileri DV2020 Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!

Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibg Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkürler. Sizin yorumlarınızı okuduktan sonra başvruya karar vermiştik zaten sadece geç olur mu ondan emin olamadık. Çok açıklayıcı olmuş ilk sayfadaki yorumlarınız.

    Bu arada bilginiz var mı, I539 u ben I539a yı bebeğim için dolduracağım değil mi?

    Ve teyit etmek için soruyorum, tüm belgeleri elimle doldurup belgelerm olduğu aynı zarfın içine 370+85+85 dolarlık çeki ekleyip gönderebilrim?

    Evet, siz I-539'u, bebeginiz de I-539A'yi dolduracak (tabii ki onun adina siz dolduracaksiniz :slight_smile: )

    Siz B1/B2'yi uzattiginiz icin su an online gonderim yapacaksaniz kanimca, sistem birkac ay once degisti, bazi vize turlerindeki basvurular icin online basvuru yapabiliyorsunuz. Resmi sitede guncel bilgiler yer aliyor olmali: https://www.uscis.gov/i-539


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oguzcansel Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    teşekkürler @crazycells i539 u posta ile gönderdim.geçerlilik tarihi 2020 ye kadar .yani herhangi bir yanlışlık yaptığımı sanmıyorum.

    tamamdir, dogru(guncel) formu gonderdiyseniz sorun yoktur.



  • @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    12.5 ay once(Subat,12) B-2 ile abd’ye giris yaptim ve giris yaptiktan 4 ay sonra(Haziran,27) change of statu ile F-1 e ve tourist visa extension’a basvurdum. 8 ay sonra(Subat,8) dosyamda eksik oldugu ve ilk 6 aylik extension basvurumun kabul oldugu mektubu geldi. 13 marta kadar tekrar extension basvurusu yapmam gerektigi belirtiliyor mektupta. Ben de 13 ay once tanistigim kiz arkadasimla gecen ay(Ocak,17) evlendim. Green card basvurusunu insallah bu hafta yapicaz. Form 485’de sevis id yazdim ayrica recipt notice’leri de yazdim. Ve recipt notice kagitlarini, I-20 ve kabul edilen extension mektubunun kopyasini dosyaya ekledim. üc sorum olacak:
    1-) Green card basvurusu dosyasina, formlara ek olarak eklemem gereken bir sey var mi?
    2-) Change of Statu basvurumun durumu green card basvurumu etkiler mi?
    3-) Sizce tekrar form ucreti odeyip F-1 basvurumu ve tourist visa extension basvurumu devam ettirmeli miyim? Bu konuda tereddutlerim var cunku 12 Subata kadar extension basvurum kabul edildi ancak 12 Subattan itibaren abd’deki statum belirsiz. Uscis F-1 basvurum icin 13 Mart’a kadar dosyalari gondermem icin sure verdi ayrica.
    Biraz karisik bir durum malesef, yardimci olursaniz cok sevinirim, tesekkurler :)

    Aos basvurumu yaptim ancak hali hazirda islemde olan change of statu basvurum devam ediyor. Yukarida dedigim gibi 13 marta kadar belge gondermem istenmisti COS ile alakali. Ben COS basvurumla ilgili herhangi bir iptal islemi yapmadan Aos dosyami gonderdim. Bu bir sorun olur mu acaba? 13 marta kadar belgeyi gondermeyip COS dosyamin kendiliginden iptal olmasini beklemek istedim.

    17 Mayis’ta bi mektup aldim Uscis’ten. 6 Mayis’ta basvurum reddedilmis. Benden birkac belge istemislerdi göndermeyince basvuru red ile sonuclandi.


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    12.5 ay once(Subat,12) B-2 ile abd’ye giris yaptim ve giris yaptiktan 4 ay sonra(Haziran,27) change of statu ile F-1 e ve tourist visa extension’a basvurdum. 8 ay sonra(Subat,8) dosyamda eksik oldugu ve ilk 6 aylik extension basvurumun kabul oldugu mektubu geldi. 13 marta kadar tekrar extension basvurusu yapmam gerektigi belirtiliyor mektupta. Ben de 13 ay once tanistigim kiz arkadasimla gecen ay(Ocak,17) evlendim. Green card basvurusunu insallah bu hafta yapicaz. Form 485’de sevis id yazdim ayrica recipt notice’leri de yazdim. Ve recipt notice kagitlarini, I-20 ve kabul edilen extension mektubunun kopyasini dosyaya ekledim. üc sorum olacak:
    1-) Green card basvurusu dosyasina, formlara ek olarak eklemem gereken bir sey var mi?
    2-) Change of Statu basvurumun durumu green card basvurumu etkiler mi?
    3-) Sizce tekrar form ucreti odeyip F-1 basvurumu ve tourist visa extension basvurumu devam ettirmeli miyim? Bu konuda tereddutlerim var cunku 12 Subata kadar extension basvurum kabul edildi ancak 12 Subattan itibaren abd’deki statum belirsiz. Uscis F-1 basvurum icin 13 Mart’a kadar dosyalari gondermem icin sure verdi ayrica.
    Biraz karisik bir durum malesef, yardimci olursaniz cok sevinirim, tesekkurler :)

    Aos basvurumu yaptim ancak hali hazirda islemde olan change of statu basvurum devam ediyor. Yukarida dedigim gibi 13 marta kadar belge gondermem istenmisti COS ile alakali. Ben COS basvurumla ilgili herhangi bir iptal islemi yapmadan Aos dosyami gonderdim. Bu bir sorun olur mu acaba? 13 marta kadar belgeyi gondermeyip COS dosyamin kendiliginden iptal olmasini beklemek istedim.

    17 Mayis’ta bi mektup aldim Uscis’ten. 6 Mayis’ta basvurum reddedilmis. Benden birkac belge istemislerdi göndermeyince basvuru red ile sonuclandi.

    Guncelleme icin tesekkurler, AOS receipt'i geldigi icin (I-797) , sizin statunuz su an icin problem degil. Oldukca kabul edilebilir bir aciklamaniz da var "planlariniz beklemediginiz sekilde degisti ve gocmen olmaya karar verdiginiz icin, gocmen olmayan basvuruya devam etmediniz"



  • Merhaba, B1 vize türünden F1 öğrenci vizesine başvururken üniversite diploması ve transkript gerekiyor mu istenen belgeler arasında?



  • @keepdreaming Hayır gerekmiyor ancak dilersen üniversiteyi bitirdim yüksek lisans için dil eğitimine ihtiyacım var bundan dolayı başvuruyorum diyerek gönderebilirsin



  • @redur47 dil okulu için sormuştum, gerekmiyor öyleyse. teşekkürler cevap için. bir de şunu merak ediyorum. öğrenci vizesine geçiş yaptıktan sonra pasaporttaki 10 yıllık turist vizesinin bir hükmü kalmıyor mu? Tr'ye dönüp ardından tekrar giriş yapamaz mıyım?



  • @crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    12.5 ay once(Subat,12) B-2 ile abd’ye giris yaptim ve giris yaptiktan 4 ay sonra(Haziran,27) change of statu ile F-1 e ve tourist visa extension’a basvurdum. 8 ay sonra(Subat,8) dosyamda eksik oldugu ve ilk 6 aylik extension basvurumun kabul oldugu mektubu geldi. 13 marta kadar tekrar extension basvurusu yapmam gerektigi belirtiliyor mektupta. Ben de 13 ay once tanistigim kiz arkadasimla gecen ay(Ocak,17) evlendim. Green card basvurusunu insallah bu hafta yapicaz. Form 485’de sevis id yazdim ayrica recipt notice’leri de yazdim. Ve recipt notice kagitlarini, I-20 ve kabul edilen extension mektubunun kopyasini dosyaya ekledim. üc sorum olacak:
    1-) Green card basvurusu dosyasina, formlara ek olarak eklemem gereken bir sey var mi?
    2-) Change of Statu basvurumun durumu green card basvurumu etkiler mi?
    3-) Sizce tekrar form ucreti odeyip F-1 basvurumu ve tourist visa extension basvurumu devam ettirmeli miyim? Bu konuda tereddutlerim var cunku 12 Subata kadar extension basvurum kabul edildi ancak 12 Subattan itibaren abd’deki statum belirsiz. Uscis F-1 basvurum icin 13 Mart’a kadar dosyalari gondermem icin sure verdi ayrica.
    Biraz karisik bir durum malesef, yardimci olursaniz cok sevinirim, tesekkurler :)

    Aos basvurumu yaptim ancak hali hazirda islemde olan change of statu basvurum devam ediyor. Yukarida dedigim gibi 13 marta kadar belge gondermem istenmisti COS ile alakali. Ben COS basvurumla ilgili herhangi bir iptal islemi yapmadan Aos dosyami gonderdim. Bu bir sorun olur mu acaba? 13 marta kadar belgeyi gondermeyip COS dosyamin kendiliginden iptal olmasini beklemek istedim.

    17 Mayis’ta bi mektup aldim Uscis’ten. 6 Mayis’ta basvurum reddedilmis. Benden birkac belge istemislerdi göndermeyince basvuru red ile sonuclandi.

    Guncelleme icin tesekkurler, AOS receipt'i geldigi icin (I-797) , sizin statunuz su an icin problem degil. Oldukca kabul edilebilir bir aciklamaniz da var "planlariniz beklemediginiz sekilde degisti ve gocmen olmaya karar verdiginiz icin, gocmen olmayan basvuruya devam etmediniz"

    Rica ederim, destekleriniz icin ben tesekkur ederim :)



  • @keepdreaming Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @redur47 dil okulu için sormuştum, gerekmiyor öyleyse. teşekkürler cevap için. bir de şunu merak ediyorum. öğrenci vizesine geçiş yaptıktan sonra pasaporttaki 10 yıllık turist vizesinin bir hükmü kalmıyor mu? Tr'ye dönüp ardından tekrar giriş yapamaz mıyım?

    Abd de turist i ogrenciye cevirdiginiz de statunuz okul a devam ettiginiz sure boyunca devam ediyor tr ye dondugunuzde yeniden f1 ogrenci vizesi icin vize almaniz gerekiyor konsolosluga gidip diye biliyorum. Vize farkli sey statu farkli sey o yuzden boyle bir sacmalik ortaya cikmis oluyor turkiyeden ogrenci alabilsem turist ile gidip orda ogrenciye cevirmekle ugrasmam zaten ben boyle dusunuyorum :D


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keepdreaming Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @redur47 dil okulu için sormuştum, gerekmiyor öyleyse. teşekkürler cevap için. bir de şunu merak ediyorum. öğrenci vizesine geçiş yaptıktan sonra pasaporttaki 10 yıllık turist vizesinin bir hükmü kalmıyor mu? Tr'ye dönüp ardından tekrar giriş yapamaz mıyım?

    Eger okul bitmeden Turkiye'yi ziyaret edip geri donuyorsaniz, o durumda Turkiye'deyken F1 vizesi alip geri gelmelisiniz, turist vizesini kullanarak ogrenci girisi yapamazsiniz.

    Fakat vizeniz otomatik olarak red olmuyor, eger okul bitip Turkiye'ye dondukten sonra, yine turistik amacla ABD'yi ziyaret etmeyi planliyorsaniz o durumda turist vizenizi kullanarak bunu yapabilirsiniz.



  • @crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @keepdreaming Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @redur47 dil okulu için sormuştum, gerekmiyor öyleyse. teşekkürler cevap için. bir de şunu merak ediyorum. öğrenci vizesine geçiş yaptıktan sonra pasaporttaki 10 yıllık turist vizesinin bir hükmü kalmıyor mu? Tr'ye dönüp ardından tekrar giriş yapamaz mıyım?

    Eger okul bitmeden Turkiye'yi ziyaret edip geri donuyorsaniz, o durumda Turkiye'deyken F1 vizesi alip geri gelmelisiniz, turist vizesini kullanarak ogrenci girisi yapamazsiniz.

    Fakat vizeniz otomatik olarak red olmuyor, eger okul bitip Turkiye'ye dondukten sonra, yine turistik amacla ABD'yi ziyaret etmeyi planliyorsaniz o durumda turist vizenizi kullanarak bunu yapabilirsiniz.

    Peki bu sefer ulkeye giriste problem yaratir mi yani biz sana turist vizesi verdik sen gittin statu degistirip ogrenci oldun simdi tekrar turist vizenle girmek istiyorsun yine statu degistirip ogrenci olarak mi kalicaksin diyerekten kapidan gonderilme ihtimali yuksek mi olur ?

    Birde boyle birsey yapan birinin tekrar konsolosluga gidip ogrenci vize alma olasiligi ne olur ? Amaclarinda yaptiklariniz farkli kardesim deyip red verme olasiligi yukselir mi ?


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vermaynen Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @keepdreaming Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @redur47 dil okulu için sormuştum, gerekmiyor öyleyse. teşekkürler cevap için. bir de şunu merak ediyorum. öğrenci vizesine geçiş yaptıktan sonra pasaporttaki 10 yıllık turist vizesinin bir hükmü kalmıyor mu? Tr'ye dönüp ardından tekrar giriş yapamaz mıyım?

    Eger okul bitmeden Turkiye'yi ziyaret edip geri donuyorsaniz, o durumda Turkiye'deyken F1 vizesi alip geri gelmelisiniz, turist vizesini kullanarak ogrenci girisi yapamazsiniz.

    Fakat vizeniz otomatik olarak red olmuyor, eger okul bitip Turkiye'ye dondukten sonra, yine turistik amacla ABD'yi ziyaret etmeyi planliyorsaniz o durumda turist vizenizi kullanarak bunu yapabilirsiniz.

    Peki bu sefer ulkeye giriste problem yaratir mi yani biz sana turist vizesi verdik sen gittin statu degistirip ogrenci oldun simdi tekrar turist vizenle girmek istiyorsun yine statu degistirip ogrenci olarak mi kalicaksin diyerekten kapidan gonderilme ihtimali yuksek mi olur ?

    Birde boyle birsey yapan birinin tekrar konsolosluga gidip ogrenci vize alma olasiligi ne olur ? Amaclarinda yaptiklariniz farkli kardesim deyip red verme olasiligi yukselir mi ?

    Bu dediginiz durumdan duruma degisir. Boyle seylere net cevap veremezsiniz. Evet, CBP gorevlisi sizin Change of Status yaptiginizi gorecek, eger vize veya statuleri abuse ettiyseniz o durumda iceri almamayi tercih edecektir. Ve yine evet konsoloslukta vize alacaginiz garanti degil. USCIS statu degisikligini onaylarken farkli kriterlerle degerlendiriyor, konsolos vize verirken farkli kriterlerle degerlendiriyor. Dolayisiyla USCIS'in statu degisikligini onaylamasi, konsolosun %100 vize verecegi anlamina gelmiyor.

    Misal, eger turist vizesinden ogrenci statusune ABD'ye girdigi hafta gecmek icin basvuru yapan, 3 yil boyunca bu statuyu uzatip, ABD'den cikan ve bir hafta sonra "turist" vizesini kullanarak geri donmeye calisan birinin kapidan geri donme ihtimali yuksektir. Siz sorunuzda hicbir detay vermemissiniz, yukarida dedigim ornek de sizin sorunuza uyuyor. Bu kisi turist vizesi alirken de demek ki konsoloslugu yaniltmis, amaclari konusunda yalan soylemis, ABD'den cikmamak icin bir yolunu bulup dil okulu suresini uzatmis ve 3 yil ABD'de kaldigi yetmiyormus gibi, 1 hafta sonra bir daha turistik amacla girecegini iddia ediyor. Sahsen ben gorevli olsaydim, bu arkadasa ben de inanmazdim :slight_smile:

    Ama ABD'de 2-3 ay kaldiktan sonra statu degisiklik yapip, 4-5 ay dil okuluna gitmis, sonra da Turkiye'ye donmus, 3-4 yil sonra da turistik amacla bir daha girmek isteyen biri, cok buyuk ihtimal turist vizesiyle hicbir sorun yasamadan girecektir.



  • @crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @vermaynen Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @keepdreaming Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @redur47 dil okulu için sormuştum, gerekmiyor öyleyse. teşekkürler cevap için. bir de şunu merak ediyorum. öğrenci vizesine geçiş yaptıktan sonra pasaporttaki 10 yıllık turist vizesinin bir hükmü kalmıyor mu? Tr'ye dönüp ardından tekrar giriş yapamaz mıyım?

    Eger okul bitmeden Turkiye'yi ziyaret edip geri donuyorsaniz, o durumda Turkiye'deyken F1 vizesi alip geri gelmelisiniz, turist vizesini kullanarak ogrenci girisi yapamazsiniz.

    Fakat vizeniz otomatik olarak red olmuyor, eger okul bitip Turkiye'ye dondukten sonra, yine turistik amacla ABD'yi ziyaret etmeyi planliyorsaniz o durumda turist vizenizi kullanarak bunu yapabilirsiniz.

    Peki bu sefer ulkeye giriste problem yaratir mi yani biz sana turist vizesi verdik sen gittin statu degistirip ogrenci oldun simdi tekrar turist vizenle girmek istiyorsun yine statu degistirip ogrenci olarak mi kalicaksin diyerekten kapidan gonderilme ihtimali yuksek mi olur ?

    Birde boyle birsey yapan birinin tekrar konsolosluga gidip ogrenci vize alma olasiligi ne olur ? Amaclarinda yaptiklariniz farkli kardesim deyip red verme olasiligi yukselir mi ?

    Bu dediginiz durumdan duruma degisir. Boyle seylere net cevap veremezsiniz. Evet, CBP gorevlisi sizin Change of Status yaptiginizi gorecek, eger vize veya statuleri abuse ettiyseniz o durumda iceri almamayi tercih edecektir. Ve yine evet konsoloslukta vize alacaginiz garanti degil. USCIS statu degisikligini onaylarken farkli kriterlerle degerlendiriyor, konsolos vize verirken farkli kriterlerle degerlendiriyor. Dolayisiyla USCIS'in statu degisikligini onaylamasi, konsolosun %100 vize verecegi anlamina gelmiyor.

    Misal, eger turist vizesinden ogrenci statusune ABD'ye girdigi hafta gecmek icin basvuru yapan, 3 yil boyunca bu statuyu uzatip, ABD'den cikan ve bir hafta sonra "turist" vizesini kullanarak geri donmeye calisan birinin kapidan geri donme ihtimali yuksektir. Siz sorunuzda hicbir detay vermemissiniz, yukarida dedigim ornek de sizin sorunuza uyuyor. Bu kisi turist vizesi alirken de demek ki konsoloslugu yaniltmis, amaclari konusunda yalan soylemis, ABD'den cikmamak icin bir yolunu bulup dil okulu suresini uzatmis ve 3 yil ABD'de kaldigi yetmiyormus gibi, 1 hafta sonra bir daha turistik amacla girecegini iddia ediyor. Sahsen ben gorevli olsaydim, bu arkadasa ben de inanmazdim :slight_smile:

    Ama ABD'de 2-3 ay kaldiktan sonra statu degisiklik yapip, 4-5 ay dil okuluna gitmis, sonra da Turkiye'ye donmus, 3-4 yil sonra da turistik amacla bir daha girmek isteyen biri, cok buyuk ihtimal turist vizesiyle hicbir sorun yasamadan girecektir.

    Crazycell,

    Ihtimaller ihtimaller....

    Yasayarak ogrenmekten baska yol yok malesef haklisiniz. ::slight_smile:



  • herkese selam. j1 den f1 e change of status için başvurumu göndereli yaklaşık 20 gün oldu ama herhangi bir başvurunuz alınmıştır diye bir mail gelmedi.tavsiyeniz nedir?



Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44
Çevrimiçi

4676
Kullanıcı

1635
Başlık

71260
İleti

| | |

Yeşilkart Forum ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.