• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kemalede
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 8
    • Konu 0
    • İleti 70
    • En İyi 46
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kemalede

@kemalede

78
    İtibar
    257
    Profil Görüntülemeleri
    70
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum ABD

kemalede Takip etme Takip Et

kemalede tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@kemalede dun gece USCIS'ten bildirim aldim: EB1A temelli AOS basvurum sonunda ONAYLANDI!

Surecim genel olarak soyle isledi: 2024 Mart ayinda kendi hazirladigim, biri EB2-NIW digeri EB1A temelli iki I-140 basvurusunu ABD icerisinden regular processing ile baslatmistim.

EB2-NIW, 5 ay sonra 2024 Agustos'unda onaylandi. Ancak PD guncel olmadigi icin o vakit hemen AOS'a devam edemedim bununla.

Ardindan 2025 Mart ayinda artik EB1A'in degerlendirilmesini beklemekten sikildim ve yeterince para biriktirdim diye premium processing talep ettim. Iki haftadan kisa surede onay geldi.

Ardindan hemen EB1A'e dayanan AOS basvurumu kendim hazirladim ve USCIS'e yolladim.

Bu durumda aslinda tum surecim yaklasik bir bucuk yil surmus oluyor, ancak eger premium processing'i baz alirsam, toplamda 5 ay icerisinde green card onaylanmis oldu.

Basvurulari ABD ya da TR icinden hali hazirda devam edenlere ve de yeni basvurmayi planlayan diger herkese kolayliklar ve basarilar dilerim.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      K
      kemalede
    • RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

EB1A temelli AOS basvurusu yapanlar varsa aranizda, onlara bilgi vermek isterim. Cunku boyle karsilastirmali hikayeler bu surecte benim cok isime yaradi. Benim yesil kart basvuru maceram dun gece itibariyle nihayete erdi. ABD icersinden yaptigim I-140 (EB1A) basvurusu, 2025 Mart'ta onaylandi, ona dayanan AOS ise dun gece! Mulakat talep edilmedi, Nisan'daki biyometrik randevusu sonrasi tek gelisme bu onay oldu. Kendi sureclerinde herkese kolayliklar ve basarilar dilerim.

@kemalede, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@kemalede dun gece USCIS'ten bildirim aldim: EB1A temelli AOS basvurum sonunda ONAYLANDI!

Surecim genel olarak soyle isledi: 2024 Mart ayinda kendi hazirladigim, biri EB2-NIW digeri EB1A temelli iki I-140 basvurusunu ABD icerisinden regular processing ile baslatmistim.

EB2-NIW, 5 ay sonra 2024 Agustos'unda onaylandi. Ancak PD guncel olmadigi icin o vakit hemen AOS'a devam edemedim bununla.

Ardindan 2025 Mart ayinda artik EB1A'in degerlendirilmesini beklemekten sikildim ve yeterince para biriktirdim diye premium processing talep ettim. Iki haftadan kisa surede onay geldi.

Ardindan hemen EB1A'e dayanan AOS basvurumu kendim hazirladim ve USCIS'e yolladim.

Bu durumda aslinda tum surecim yaklasik bir bucuk yil surmus oluyor, ancak eger premium processing'i baz alirsam, toplamda 5 ay icerisinde green card onaylanmis oldu.

Basvurulari ABD ya da TR icinden hali hazirda devam edenlere ve de yeni basvurmayi planlayan diger herkese kolayliklar ve basarilar dilerim.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      K
      kemalede
    • RE: ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Selamlar, J1 vizeleri hakkinda bilgi almak icin geldigim bu baslikta gordugum en buyuk eksiklik, J1 vizesinin alt kategorisini belirtmiyor insanlar. Halbuki J1 vizesinden J1 vizesine cok farkli kurallar, haklar, avantajlar ya da dezavantajlar var. O yuzden bence insanlarin J1 hakkindaki girdileri okurken bu kisisel kategoriyi goz onunde bulundurmalarinda fayda var.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      K
      kemalede

selamlar, benimle benzer zamanlarda I-140 gondermis olanlara fikir vermesi acisindan kendi durumumdaki guncellemeyi paylasmak istiyorum. 8 Mart PD'li, DIY olarak avukatsiz kendi hazirladigim EB2NIW basvurum, regular processing sureci sonunda RFE almadan az once onaylandi 🙂

dip not, ayni tarihte gonderdigim EB1A ise henuz bekliyor.

K
      kemalede

@kemalede EB1A'e dayanan, tamamini kendi basima hazirladigim AOS basvurumu (I485) iki gun once USCIS'e fedex'ledim, bugun teslim edildi. Bakalim surec nasil ilerleyecek...

K
      kemalede
    • RE: Gelir vergisi / beyani

@flykkslr artik sizin icin cok gec olmus olsa da ben yine de cevap vereyim forumda anahtar kelime kalmis olmasi adina:

turbotax'in yan kurulusu olan sprintax var. non-resident alien olarak sprintax kullanmak gerekiyor. zaten bu sistemde, sizin once gercekten NR oldugunuzu dogrulayacak bir kac soru soruyorlar. eger artik NR degilseniz sizi turbotax a gonderiyorlar.

bu arada, bazi kurumlar (mesela benim calistigim yer), international office'leri sprintax icin indirim kodu gonderiyor calisanlarina. eger zaten hali hazirda bu sistemden haberiniz yoksa, international office'te sizin DS-2019 formunuzu dolduran kisiden bu destek hakkinda bilgi edinebilirsiniz.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      K
      kemalede

@Feridun-Boylu I-140 sonrasinda, ABD icerisindeyken AOS yapabilmek adina I-485 basvurusunu gondermek icin de PD tarihinin visa bulletin'de guncel olmasi gerekiyor. bunun yaninda, evet I-485 basvurusu yaparken I-765 (EAD) (yani calisma izni) basvurusu da gonderebilirsiniz isterseniz (ek ucreti var 250 dolar falan). I-765 genelde I-485 sonuclanmadan once (2-3 ay icerisinde onaylaniyor) ve bu onay geldikten sonra calisabilirsiniz. ama EAD onayi gelmeden once, I-485 basvurusu gondermis olmak kendi basina size calisma izni vermez. I-485 basvurusu, sadece ABD deki kalisinizi basvurunuz degerlendirmede oldugu muddetce uzatmaniza izin verir.

yani ozet olarak, ABD'deyken I-140 onayi gelirse, I-485'e basvurana kadar sizin ABD'de kalmaniza izin veren bir vize ya da statuye sahip olmaniz gerekir. Calisma icin ise yine hali hazirda var olan vizeniz ya da statunuzun buna imkan vermesi gerekiyor. Aksi halde NIW temelli I-140 onayi sonrasi PD tarihi ROW (rest of the world) icin guncel olana kadar I-485 yollayamazsiniz. EB-1A icin ise su an icin onay sonrasi hemen I-485 yollanabilir.

K
      kemalede

@kemalede Guncelleme:

sonunda EB1A basvurum da bugun kabul aldi! 🙂

soyle ki: bu basvurunun neredeyse yil donumu geldi. casestatusext.com/cases sitesinden hep takip ediyordum basvuru blogumu. son 3 ayda benim blogum (yani 2024 mart ayinda gonderilmis I-140 basvurulari arasindan) sadece 3-4 basvuru ilerledi! degerlendirme suresi bu kadar uzayinca ben de 13 subatta premium processing talebinde bulundum. bunu eskiden yapmamistim, cunku hem masraf yapmak istemedim hem de nasilsa mevcut calisma vizemde daha sure var diye dusunuyordum ama yeni yonetimle birlikte gelen belirsizlikler can sikmaya basladi.

bir de sunu farkettim, gecen sene EB1 kategorisindeki vize kotasi agustos ayinda tuketilmisti. gerci ekimde sifirlaniyor tekrar ama bu da bir gecikme yasatiyor. o yuzden bu senenin yazina kadar greencard'im elime gecmis olsun istedim..

neyse uzun lafin kisasi, simdi EB1A basvurum kabul aldigi icin hemen ilgili evraklari ve formlari toplarlayip ABD icinden iki hafta icerisinde AOS (I-485) surecimi baslatacagim. Bunu da kendi basima yine avukatsiz yapmayi planliyorum.

K
      kemalede

@Yuksel-Celik sahane haberler! tebrik ederim, hayirli ugurlu olsun!

K
      kemalede

Selamlar, ben de yeni baslattim EB-2 NIW surecimi. Bu surece hazirlanirken farkettim ki, cok cekindigim EB-1A kategorisinde aslinda 10 kriterden 6 tanesini epey fazla kanitla karsiliyorum. O yuzden dosyami EB-1A'e uyarlayarak iki farkli kategoriden ayni anda basvuru yaptim. Ben hic avukat kullanmadim. O kadar param yok maalesef. Ancak, basvuru basina 700 dolar oldugu icin, zaten hali hazirda EB2-NIW de dosyasinin kuvvetli oldugunu dusunenleriniz varsa, EB-1A icin de dosyanizi bir iki haftada kendiniz hazirlayarak basvuruda bulunabilirsiniz belki. Priority date'e takilanlar icin bir cikar yolu olabilir. (kendi hakkimda kisa ozgecmis: Hali hazirda ABD'de R1 kategorisinde bir universitede postdoc olarak calisiyorum ve turkiyedeyken biriktirdigim ve burada ilerlettigim iyi bir akademik kariyerim var, J1 research scholar vizesindeyim (dolayisiyla home residency waiver'e de basvurdum I-140 basvurularimla benzer zamanlarda).

K
      kemalede

kemalede tarafından gönderilen son iletiler

@finalhope Tesekkur ederim. Estagfurullah. Sizin de elinize saglik. Ne guzel simdi kendinize yeni bir hayat kuruyorsunuz orada. Size de tebrikler.

K
      kemalede

EB1A temelli AOS basvurusu yapanlar varsa aranizda, onlara bilgi vermek isterim. Cunku boyle karsilastirmali hikayeler bu surecte benim cok isime yaradi. Benim yesil kart basvuru maceram dun gece itibariyle nihayete erdi. ABD icersinden yaptigim I-140 (EB1A) basvurusu, 2025 Mart'ta onaylandi, ona dayanan AOS ise dun gece! Mulakat talep edilmedi, Nisan'daki biyometrik randevusu sonrasi tek gelisme bu onay oldu. Kendi sureclerinde herkese kolayliklar ve basarilar dilerim.

@kemalede, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

K
      kemalede

K
      kemalede

@mukavemeth selamlar. imzanızda gordugum kadarıyla sizin de benim gibi hem NIW hem EB1A onaylarınız var. Benim iki approval notice'te de A-number bilgim yazılı, ben ikisinde de aynı numara var sanıyordum, ama daha bugun farkettim ki, meger sadece son hane farklıymış! sizde aynı numaralar mı yazılı?

ben biraz endişelendim çünkü AOS sürecindeyim ve i485 formumda sadece bir A-number'ım var diye beyan etmiştim ve ilk i140 approval notice ile gelen numaramı girmiştim.

K
      kemalede

@mynewlife ben her 100-150 sayfa icin ayri bir fastener kullandim, sonra tum parcalari kilitli posede koydum. Zaten i140 form haricindeki tum sayfalara page number yazabilirsiniz. O yuzden parcalarin takibi kolay oluyor memurlara.

K
      kemalede

@begumm bu durum farki muhtemelen sizin myuscis hesabinizin USCIS tarafindan onaylanmadigindan dolayi olmaktadir. Eger I485 ya da EAD benzeri bir basvuruyu ABD icerisinden yaparsaniz, USCIS size "Account Acceptance Notice" ile birlikte bir "USCIS Account Access Code" gonderiyor. O kod ile birlikte ilgili basvurunuzu myuscis hesabiniza eklediginizde o hesap artik USCIS tarafindan size ait oldugu bilinen resmi bir hesaba donusuyor..

bu arada I140 basvurunuzu myuscis'e ekleyemezsiniz..

K
      kemalede

@maya koklu bir avukatlik sirketinden EB1A icin para iadeli temsil teklifi aldiysaniz zaten demek ki profiliniz EB1A almak icin yeterli. boyle guzel uzun pasajlar da yazabiliyorsunuz demek ki zaten avukatlara para yedirmeden kendiniz halledebilirsiniz bu isi.

oscar dan EB1A derslerini satin alin (200 dolar civari). iki haftada dosyanizi yazar ve avukata para vereceginize premium process ile dosyanizi gonderirsiniz, 2 haftaya olumlu sonucunuz gelir, hemen konsolosluk surecinizi baslatirsiniz o da 3 aya tamamlanir, sene sonuna kadar ABD ye girersiniz..

Home - EB1greencard.info

Home - EB1greencard.info

Facebook Youtube Instagram Telegram Tiktok Linkedin Reddit TIRED OF THE IMMIGRATION STRUGGLE? Get permanent residency with EB-1A green card My name is Oscar and I am a scientist. A few years ago I applied for EB-2 NIW (National Interest Waiver) and EB-1 green cards, two categories in with you can...

K
      kemalede

@Izmirli oscar’ın derslerini ya da sadece i485 e-book’unu satın almanızı tavsiye ederim. Eger olagandışı bir durumunuz yoksa (hapis cezası, ABD’de overstay..) avukata gerek yok. Uscis formlarinda her sey acik ve net zaten. Oscar’ın ornekleri elinizde olursa 2 saatte biter isiniz.. ceviri gerektiren belgelerinizi de kendiniz hazirlarsiniz, dolayisiyla cevirmenlere bile ihtiyaciniz yok, bos yere para hepsi.

https://store.oscarsgreencard.com/

K
      kemalede

@bernat herhangi bir guncelleme almaniz bir ayi bulabilir (ama muhtemelen 5-10 is gunu icerisinde sms ile receipt number gelir).

K
      kemalede

@mrkc I140 basvurularinizi myuscis'e ekleyemiyorsunuz maalesef.

@machinist01 ben bunu USCIS ile iletisime gecip onlara sormustum. I-140 icin online access code yaratilamiyormus;

Thank you for your inquiry regarding a request for an Online Access Code (OAC) for your Form I-140, Immigrant Petition for Alien Worker. The I-140 is currently not supported in the USCIS online account, therefore we are unable to generate an Online Access Code (OAC) for your case.

K
      kemalede