• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mexido
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 7
    • Konu 1
    • İleti 759
    • En İyi 332
    • Tartışmalı 8
    • Gruplar 1

mexido

@mexido

⭐

527
    İtibar
    749
    Profil Görüntülemeleri
    759
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mexido Takip etme Takip Et
    ⭐

mexido tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

Merhabalar, 13 subat itibariyle LA e giris yaptim. Passport kontrolu 2-3 saat kadar surdu. Bu surec de izledigim kadariyla cok fazla kisiye sorular sordular. Siyahi memurlar biraz daha ilimli ve guler yuzlu idi diyebilirim. Beyazlar malesef cok sert ve asik suratliydi. Siyahi gelsin diye dua ederken beyaz amerikalilara denk geldim. Benden once kucuk cocuklari ile gelmis olan bayanlara sert keskin sorular sorup pasaportlari alip kontrol edip tekrar geldiler bir cocuklu bayan ukrayna yada rus digeri ise arap idi. Sira bana geldiginde, ozellikle guler yuzlu davranip hal hatir sormama ragmen karsimdaki duvar gibiydi. Sert bir sekilde ne icin geldin, ne kadar kalacaksin, calisiyormusun ne is yapiyorsun,nerede kalacaksin, ne yapaksin burda arac kiraladigimi ve road trip yapacagimi gidecegim yerleri daha oncede 2kez gelip NY vs gezdigimi soyledim. Arac kimin kimden kiraladin akraban arkadasindan mi dive sordu hayir , burda hic tanidigimin olmadigini soyledim. Israrla tekrar sordu araci kiralama sirketinden kiraladigimi soyledim. Donus biletin var mi ne zaman hangi tarih de donecegimi sordu. Tamam dedi ve birakti sonunda. Muhtelemelen cok fazla turk iltica ettigi icin Turkleri cok fazla daraltiyorlar.
      Meksikaya ve uzak doguya gelmis gibi hissettim passport kuyrugunda.

Ilk gun yol yorgunu ve uykusuzlukla gecen gunde ilk etap da tr deyken kiraladigim araci aldim ve t-mobile e gidip Samsung bir tel ve hat aldim. Tel 200$ ve hat 60$ unlimited.
      Traffic kurallari biraz farkli daha alisamadim. Araclar bam gum gidiyor. Cok fazla kaza oldugunu soyluyorlar burda.

Bugun ikinci gun bank of dan hesap actim. Kredi karti da veriyorlar.
      Market alisveri ve etrafi geziyorum suanlik.
      Fiyatlar yerlerde. Tr ile kiyaslama yapmak bile olmaz. Daha once 2 kez abd bulunmama ragmen 10yil ve 3-4yil once fiyatlarda cok bir degisiklik yok gibi.
      Tax biraz cok geldi. Tel kilif sarj aleti hat bunlara 30$ tax odedim :))
      Sicak bir hava karsiladi.
      Etrafta homeless olmazsa olmaz :))

Genel itibariyle alim gucu olsun herseye cok rahat erisilmesi sunu da alsam mi diye dusunce bitiyor. Yasadigini bu nedenlerden dolayi anlayabiliyorsun.
      Simdilik bu kadar. Herkesin hayallerine kavusmasi dilegiyle.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      mexido
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@mexido Hocam 17 ne kabus gibi tövbe tövbe. Allah bu sene nasip etsin hocam.

İlk 3-5yil heyecanlı geliyor kazanacağız diye sürekli takip ediyorsun. Benim zamanımda kazananlara posta ile zarf geliyordu hergun posta kutusuna bakiyorduk :)) Sonra boşluyorsun boşa kürek çektigini anlıyorsun ve zamanla başvurmayı dahi unutuyorsun:))

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      M
      mexido

2+2 bir evde kaliyorum paylasimli 1100 $ kirasi var hersey icine dahil. 2-3 ay bir sure de duzen kurup esim ve kizimi yanima almayi dusunuyorum. Uygun bir arac dusurup satin almak istiyorum nakit yada taksitle. Prius burda cok tutuluyor yakit konusunda muazzam. Sirf bu yuzden ve ozellikle de delivery yapanlar tarafindan tercih edilmesinden dolayi fiyatlari diger araclara gore daha pahali. Yogun geciyor burda gunler. Surekli kosturmaca. Bu arada ahsen ve candas ile de tanisma firsatimiz oldu sagolsunlar onlarda yardimci olmaya calisiyorlar ellerinden geldigince. 🙂
      Ne yapabilirim diye dusunuyorum arac kiralama isi veya mall isi arastirmayi dusunuyorum. 1,5 yil mall isi yaptim biraz yakin geliyor ama etrafta cok fazla arac kirala isi yapan da var. Farkli birseyler de olabilir. Firsati iyi degerlendirmek lazim.
      Hakkimizda hayirlisi.

M
      mexido
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Ilk zamanlarda ki heyecan kalmadi artik gercekten de 13.yildir arzulayip hep sonucunda olumsuz olunca insan ister istemez artik bu heyecandan uzaklasiyor. Tabi insallah bu yil kazaniriz da tekrar heyecan kaldigi yerden devam eder ama kismetten otesi olmuyor malesef. Insan ne kadar isterse istesin olmayinca olmuyor malesef cunku elimizden gelen birsey yok ne yazik ki.

M
      mexido
    • RE: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

Asagidaki kritere de bakilacakmis.
      yaş,
      sağlık,
      aile durumu,
      varlıklar, kaynaklar ve finansal durum ve
      eğitim ve beceriler.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      mexido
    • RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

@hope34, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhabalar, Kısaca mülakat deneyiminden bahsetmek isterim.

1. 6 martta sabah 7.30 için konsoloslukta randevumuz vardı. 7.10 geçe oradaydık. Eşim sıraya girdi. Biz arabayla bekledik. Buçuk gibi bende kızımla gittim. Eşim telefonu arabaya bırakmaya gitti.

2. Sonra görevli sıradan gelin dedi. Daha önceden okuduğum yorumlardaki gibi elimizde sadece evraklar ve pasaport vardı. Çanta vs olmayacak kesinlikle almıyorlar. Görevliye pasaportu verdim, kontrol etti. Sonra x-ray cihazına yönlendirdi. Oradan da geçtik.

3. İleride içerideki masadan numara alacaksınız dediler. Gittik pasaportları verdim numara aldım.

4. O arada eşim hemen parmak izini ne zaman alacaksınız dedi? Danışmadaki herkes güldü çok heyecanlısınız galiba diye, çünkü aldığımı notlar vardı. Unutursa geri çağırabiliyorlar diye. Bizde evde derimize çalışmıştık o yüzden direk sormuştu eşim 

5. Elimizin altında hazırladığımız postitte yazan notlar şöyle idi;
        Parmak izi vermeyi unutma..!
        Görevli hesap dökümü isterse onlarda kalacağını söylemeliyiz; yoksa yeniden talep edebilirler, Unutma.!
        Orijinal diplomalara baktıktan sonra fotokobileri onlarda kalacak, orjinalleri almayı Unutma..!

6. Sonra numaramız yandı. 6 numaralı gişeye gittik. En sevdiğim sayıydı. ( doğum tarihi, evlilik tarihi, vs derken yine bana şans getireceğine inanmıştım.) Çok güler yüzlü, sempatik, renkli gözlü bir bayan vardı. Kartvizitine baktım ama ismini göremedim. Hoşgeldiniz dedi. Türkçe konuştu. Eşimi ve kızımı gördü. Siz bekleme salonunda bekleyebilirsiniz isterseniz dedi. Asıl talihli bendim. Eşimde yok kalalım dedi. tebessüm etti. Tamam dedi.

7. Sonra tek tek benden belge istedi ben dosyadan çıkardım verdim.

8. Talep ettiği belgeler: Pasaportlar, adli sicil kaydı, vukuatlu nüfus örneği hem eşim hem kendim için hem kızım için ( güncel olarak verdim. Mülakata 3 gün kala çıkarmıştım. ), Evlilik cüzdanının aslını görmek istedi + kopyalarını istedi. Mail yoluyla gönderdiğim evraklarında çıktısını almıştım ancak istemedi. Diploma istedi, bende Lise + 2 tane üniversite diploması çıkarmıştım. Onları görünce en son olanı verebilirsiniz dedi. Orjinali ile kopyalarını verdim. 2’şer adet resim istedi her aile üyesi için. Hazırdı zaten 5x5 olarak. Sonra Unganlar sağlık raporu kapalı zarf halinde. Ve hesap dökümü istedi. 2 ayrı bankada hesap hareketi olduğu için onları hazırlamıştım zaten ( 6 aylık hesap dökümü + imza sirküleri şeffaf dosya halinde ) + Eşimin hesap dökümünü de çıkarmıştım hazırlıklıydım. Dedim ki eşiminde hesap dökümünü vermem gerekir mi? Siz hangi evrakları vermek isterseniz dedi. Bende buyrun eşiminde evrakını ekleyin dedim. Sağlık raporunu sordu. Eşimin kini Unganlar size mail yoluyla bildirecek dedim. İsimden kontrol etti ve tamam dedi.Sonra numaranız yanacak vezneye ödeme yapacaksınız dedi. Numaranızı takip edin dedi. Teşekkür ettik. Bekleme salonuna gittik.

9. Numaramız yandı. Ödemeyi yaptık. TL ya da usd seçenek olduğu gibi kredi kartı ile de ödeme yapabileceğimizi söyledi. Biz nakit olarak ödeme yaptık. Makbuz verdi.

10. 15-20 dk içinde numaramız yandı. 6 numaraydı  çok sevindim. Hoş geldiniz dedi. Türkçesi biraz zordu. Sağ elimizi kaldırdık doğru söyleyeceğimize dair söz verdik.

11. Sonra önce parmak izlerimizi aldı eşim ile benim. Kızım 14 yaştan küçük olduğu için almadılar.

12. Parmak izi kayıt işi bittikten sonra klasik sorular geldi. Nereye gideceksiniz? Tanıdığınız var mı? Ne iş yapmayı planlıyorsunuz? Kısa cevaplardan sonra Pc kayıt yaparken 1 2 dk bekledik.

13. Finalde, Bana döndü ve tebrikler dedi. Siz ve kızınızın vizesi onaylandı.

14. Eşiniz için 6-8- hafta sonra gelecek olan sağlık raporuna göre mail gelecek konsolosluktan ve sizden pasaportu isteyecekler dedi. Siz PTT ile pasaportu göndereceksiniz. Vize basılınca tekrar biz buradan göndereceğiz dedi.

15. Benle kızımın pasaportunu aldı, eşimin pasaportunu ve orijinal diplomayı geri verdi bana. Orada eşim soyutlanmış gibi o kadar ruhum sıkıldı ki nefes alamazsınız ya öyle bir şey hissettim  . Eşimi benden kızımdan ayırdılar gibi  tuhaf bir duyguydu. Vizemin onaylandığına sevinemedim tam anlamıyla.

16. İnşallah sağlıkla ilgili bir şeyin çıkmaması en büyük duamız, zaten buna bağlı olarak ta vize için pasaportu isteyecekleri maili 4 gözle hale bekliyor olacağız.

17. Cuma günü 77,30’da başlayan tüm bu mülakat süreci bittiğinde saat artık 08. 15 idi.

18. Pazartesi günü saat 15.00 civarında ABD büyük elçiliği tarafından pasaportunuz PTT verilmiştir diye telefona mesaj geldi. 17.00 gibi de tebrik maili geldi.

19. 10 mart Salı günü sabahta Hem kızım için hem benim için ayrıca PTT pasaportun verildiğine dair bilgi verildi. Muhtemelen Bugün Teslim edilecek. Sistemden baktığımda İstanbula kargo gelmiş.Yani 1-2 gün içinde pasaportlar teslim edilmiş oluyor.

20. Uzun olduysa kusura bakmayın. Aklımda olanları yazmak istedim. Ben bu formdan çok bilgi, destek aldım. Bu tecrübemden de faydalanan birileri olur belki.

21. Green card çıkan, çıkmayan, eksiklerin tamamlanması bekleyen herkesin hakkında hayırlısı olsun diyorum. Her yeşin gönlümüzce olması dileklerimle.

Sevgilerimle..

tebrikler.
      Hangi eyalete gitmeyi dusunuyorsunuz?
      Sadece para mi gosterdiniz sponsor yada jop offer gosterdiniz mi?
      Ne is yapiyorsunuz?
      kisaca belirtirseniz fena olmaz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mexido
    • RE: Dolar Çıldırdı

Dolarin bu denli yukselmesi green card icin birikim yapmayi daha da zorlayacak anlasilan. Yakin bir zaman da 7 tl yi gorecege benziyor.

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      M
      mexido
    • RE: Coronavirus (COVID-19)
      • İYİ OYNADIN ÇİN .... *

*SAHNE 1 :
      Perde açılıyor: Çin hastalanıyor, bir "krize" giriyor ve ticaretini felç ediyor. Perde kapanıyor.

• SAHNE II. *
        Perde açılıyor: Çin para birimi devalüe edildi. Hiçbir şey yapmıyorlar. Perde kapanıyor.

• SAHNE III. *
        Perde açılıyor :: Çin'de bulunan Avrupa ve ABD şirketleri; ticaretin durması nedeniyle, hisselerin değerleri % 40 düşürüyor.

• SAHNE IV. *
        Perde açılıyor :: Dünya hasta, Çin; Avrupa ve ABD'deki şirketlerin hisselerinin% 30'unu çok düşük bir fiyata satın alıyor. Perde kapanıyor.

• SAHNE V. *
        Perde açılıyor: Çin hastalığı kontrol etti ve Avrupa ve ABD'deki şirketlere sahip. Ve bu şirketler; Çin'de kalmaya ve 20.000 milyar dolar kazanmaya karar verdi. Perde kapanıyor. Oyun nasıl adlandırılır?

• ŞAŞIRTICI AMA GERÇEK *

Önceleri belki sadece spekülasyon ama; şimdi, koronavirüsün bilerek Çinliler tarafından yayıldığına inanıyorum.

İlk başta çok hazırlandılar. SALGININ başlamasından üç hafta sonra, ( 12.000 yataklı hastaneler zaten yapım aşamasındaydı); iki hafta içinde inşa ettik dediler.

Dün salgını durdurduklarını açıkladılar. Kutlama videolarında görünürler, aşı bile olduklarını duyururlar. Tüm genetik bilgilere sahip olmadan bir aşıyı nasıl bu kadar hızlı yaratabilirler? Eh tabi; formülün sahibi iseniz hiç de zor değil.

Çin'deki Batılı şirketlerin faaliyetleri dramatik bir şekilde düştü. Çin yeterince düştüklerinde bunları satın aldı. Şimdi, ABD ve Avrupa tarafından Çin'de bu değiş tokuşların getirdiği tüm teknoloji ve sermayeleri ile yaratılan şirketler, şimdi tüm bu teknolojik potansiyel ile yükselen ve istediği gibi fiyatları belirleyebilecek olan Çin'in eline geçti. ihtiyaç duydukları her şeyi Batı'ya satmak için.

Çin' in ganimeti büyük oldu. Ve şu anda Batı finansal olarak yenildi, üstelik büyük krizde ve hastalık tarafından da sersemletilmiş durumda. Ve ne yapacağını bilmeden...

Buna ek olarak, şimdi 1.18 trilyon dolarlık Japonya'yı geride bırakarak ABD hazinesinin en büyük ortağı oldular.

Neden Rusya ve Kuzey Kore Covid-19'un Düşük veya Sıfır oranına Sahiptir? Çin'in sadık müttefikleri oldukları için mi? Putin'deki rahatlık dikkatinizi çekiyor mu?

Öte yandan ABD / Güney Kore / İngiltere / Fransa / İtalya / İspanya ve Asya ciddi şekilde vuruldu

Peki Wuhan nasıl aniden ölümcül virüsten kurtulur?

Çin, aldıkları sert ilk önlemlerin çok sert olduğunu ve Wuhan'ın diğer alanlara yayılması için kilitlendiğini söyledi.

Pekin neden vurulmadı? Neden sadece Wuhan Üzerinde düşünmek ilginç .. değil mi?

Wuhan şimdi iş için açık

Covid - 19 sayesinde; ticaret savaşında Amerika ve yukarıda bahsi geçen tüm ülkeler finansal olarak harap durumda.. Yakında Amerikan ekonomisi Çin'in planladığı gibi çökecek.

Çin; ABD şu anda dünyanın EN GÜÇLÜ ülkesi olduğu için Amerika'yı askeri olarak yenemeyeceğini biliyor. Bu yüzden virüsü kullanarak; Rakiplerinin ekonomisini sakatlamak ve ulus ve Savunma yeteneklerini felç etmek yolunda çok ciddi mesafe aldı.

Wuhan'ın salgını bir vitrindi.

Virüs salgınının zirvesinde ... Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ... etkilenen bölgeleri ziyaret etmek için basit bir yüz maskesi taktı. Oyss; Başkan olarak tepeden tırnağa örtülmüş olmalıydı ..... ama durum böyle değildi.

Virüse karşı herhangi bir zarara karşı koymak için zaten aşılanmıştı çünkü. Bu da; virüs serbest bırakılmadan önce bir tedavi olduğu anlamına geliyor.

Çin'in şu anki yoğunlaştığı konu; EKONOMİK ÇÖKÜŞÜN eşiğinde olan ülkelerden hisse satın alarak Dünya EKONOMİSİNİ kontrol etmektir ..... Daha sonra Çin; Tıbbi Araştırmacılarının virüsü yok etmek için bir tedavi bulduğunu açıklayacak. (Rusya ilaç bulduğunu açıkladı bile)

Gündem içinde yayımlandı
      M
      mexido
    • RE: DV2021 Bekleme Odası

Green card a cok da bel baglamamak gerekli diye dusunuyorum 13-14 yildir basvurdugum yada burdaki kisilerin de her yil ben kadar yada daha fazlasi olan kisilerin basvurdugu dusunulurse bosa gecen zaman diye nitelendirebiliriz. Onun yerine
      f-1, b2, vb vizeler ile gidip sanslarini denemesi hayatini sekillendirmesi daha dogru olucaktir. Yoksa senelerce beklemek ile bu is olmaz her saniye omrunuzden gecen zaman demek. Harekete gecme vakti. Cesur olun. Gidin deneyin. Denemekten zarar gelmez. Gc olmadan gidip basarili olan vatandaslik alan cok insan var. Neden bunlar bizler olmayalim!

M
      mexido
    • RE: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule)

En az tek kisi icin 100 bin tl desek 2-3-4 kisi icin de 150-200 bin tl araliginda nakit paraya ihtiyac olacaktir ve kenarda bu kadar nakit parasi olan hali hazirdaki kisiler zaten turkiye sartlarinda durumu iyi sayilabilecek bir duzeydedir dusuncesindeyim. Ayrica green card in cikip mulakat tarihine kadar olan surec de goz onunde bulunduruldugunda dolarin bu 1 yil icinde artisi da gozden kacirilmamasi gereken bir durum olarak karsimiza cikacaktir.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      mexido

mexido tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Kanada'da geçim çok mu zor?

Merhaba, Toronto veya Vancouver dan haric Alberta, Calgary, Edmonton ve Montreal yasam ve oturum almak hakkinda ilk gidilebilecek yer tavsiyesi verebilecek oralarda yasayanlar varsa seviniriz. Calisma izni , pr , seyahat izni ortalama gelis sureleri hakkinda kisa bilgi rica ederim.
      Tesekkurler.

Kanada içinde yayımlandı
      M
      mexido

@denizci10
      Masallah hcam 🙂 ev konusunda guarantorunuz olmasi +1 avantaj. Bizde olmadigi icin bu haldeyiz 🙂 belki evet kucuk eyalatlerde daha kolaydir ev tutmak onu deneyimlemedigim icin bilemiyorum. Nasip kismet artik bakalim ne zaman olur yada olur mu zamanla gorecegiz 🙂

M
      mexido

@dytmelek
      Kazanc aile olarak ve birde cocuk varsa tek kisinin calismasiyla zor. 2kisi calisirsa ozaman olabilir. Bekar ise hangi eyalatte olsa ayakta durur bir sekilde. Kazanclar diger buyuk eyaletlerden farksiz gibi. Baska eyalatte ki kisiler ile de konustugumda ayni seyleri kazaniyorlar. Ben bir fark goremedim acikcasi 1 aylik bir surecte.

M
      mexido

@dytmelek, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@mexido çok teşekkürler, peş peşe gidiyoruz bu aralar ne güzel, sizin herşey yolundadır umarım 🙏🏻

Sukur iyi diyelim iyi olsun 🙂

Gitmek dediniz de;
      Gitmek gerekir bazen, fazla yormadan, daha çok bıktırmadan.. Eğer vaktiyse, ardına bile dönüp bakmadan. CAN YÜCEL

M
      mexido

Bekar gelmenin hem avantaji hem dezavantajini yasiyorum. Maddi anlamda evet daha az maliyet fakat manevi olarak esin ve cocugun ozlemini yavas yavas cekmeye basliyorsunuz. 1 ayi geri de biraktim. Ev hala ne yazikki bulamadik. Biran once ev tutup esim ve kucuk kizimi yanima almak istiyorum. Kredi skorumuz haliyle yok pesinat verelim 3-4 ay oyle tutariz dedik fakat oda fayda etmedi suana kadar. 2k kira bulmak ayri bir yokluk birde studio daire kiralayamiyoruz California yasalarina gore 2kisiden fazlasini kabul etmiyor ev sahibi. Sayisini hatirlamiyorum fakat kime yazdiysam ayni seyi soyluyorlar. Mecburen 1+1 onda da dedigim gibj 2k kredi skorsuz cok zor. 2500$ en az gozden cikarmak ve uzerine cikmak gerekiyor. Tek kisi aileyi gecindirmek zor gozukuyor Los Angeles da. Eslerin ikisi de calismali. Tabi bu yaptiginiz isle de alakali. Iyi bir kazanciniz varsa tek kisinin calismasida yeterli.
      Havasi iyi dedik geldigimden beri soguk ve yagmurlu 🙂 daha LA havasini tam manasiyla alamadik sansima bu yil LA de havalar kotu.
      Bakalim daha burdayiz guzel gunler guzel havalar da goruruz ins.

M
      mexido

@dymelek,
      Hayirli olsun gozunuz aydin.:)

M
      mexido

@Zelene
      Ins iple cekiyoruz 🤲
      @tolgasatir
      Tesekkurler👍
      @dytmelek
      Farkli milletlerde oldugu gibi bizlerde birbirimize kostek degilde destek olsak cok da fena olmaz, basarabilirsek ne mutlu bize:))
      @Ahmet-0
      Araci facebook gruplarindan buldum. Cok fazla kisi arac kiraliyor. Fiyatlar marka modele yil gibi seylere gore degisiyor. Ortalama aylik 700-800 seklinde gidiyor.
      @denizci10
      Sizin kadar hizli degiliz hcam duzen bizim icin aile de yanimizda oldugunda tamamlanacak ins. 🙂 tesekkurler sizlere kolay gelsin.

M
      mexido

2+2 bir evde kaliyorum paylasimli 1100 $ kirasi var hersey icine dahil. 2-3 ay bir sure de duzen kurup esim ve kizimi yanima almayi dusunuyorum. Uygun bir arac dusurup satin almak istiyorum nakit yada taksitle. Prius burda cok tutuluyor yakit konusunda muazzam. Sirf bu yuzden ve ozellikle de delivery yapanlar tarafindan tercih edilmesinden dolayi fiyatlari diger araclara gore daha pahali. Yogun geciyor burda gunler. Surekli kosturmaca. Bu arada ahsen ve candas ile de tanisma firsatimiz oldu sagolsunlar onlarda yardimci olmaya calisiyorlar ellerinden geldigince. 🙂
      Ne yapabilirim diye dusunuyorum arac kiralama isi veya mall isi arastirmayi dusunuyorum. 1,5 yil mall isi yaptim biraz yakin geliyor ama etrafta cok fazla arac kirala isi yapan da var. Farkli birseyler de olabilir. Firsati iyi degerlendirmek lazim.
      Hakkimizda hayirlisi.

M
      mexido

@dytmelek
      Merhaba, 6 aylik vermisler 🙂 biraz tedirgin olsam da sagdan soldan duyuyoruz ister istemez birkac aylik alanlarda olabiliyormus. Sikintisiz atlattim cok sukur.

M
      mexido

@Alper-Bayram, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@mexido
      Hayırlı olsun.
      Boa’da hesabı nasıl açtırabildiğinizi sorabilir miyim?
      Malum adınıza fatura ve adres göstermeden hesap açmıyorlar.

Pasaport istedi,bende kimlik ve ehliyeti de verdim ekstradan. Tel no ve kaldigim yerin adresini verdim. Bende acmayabilirler diye dusundum. Birkac yil once acmamislardi baska bankadan actirmistim.
      Bu defa sans benden yanaydi sanirim. Ektradan kredi karti da alabilir miyim dedim tabi dedi ama sonra ben vazgectim dusuneyim sonra gelirim dedim. Yarin gidip alacagim :))
      Bircok bankadan hesap aciyorlar acmayan banka varsa baska subesine gittiginizde acabilme ihtimalleri de mevcut.

M
      mexido