Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @silamrc Merhaba, VFS pasaport teslimi icin bir soru sormak istiyorum size.
    VFS'ye teslim ederken bir kayit/takip numarasi verdiler mi?
    Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

• @smmu99 Selam, kusuruma bakmayin ben bu mesajinizi fark etmemisim.
    Evet IL sonrasi evrak teslim adresi girmek icin https://www.ustraveldocs.com/ adresinden kayit olusturmalisiniz.
    Daha evvelden forumda sirayla adimlari paylasmistim, o mesajimi kontrol etmeniz iyi olur.

Appointment confirmation olarak bahsettiginiz bilgi 'USTRAVELDOCS' sitesinin islem teyit bilgisi midir?
    Eger oyleyse sizin icin tekrar kontrol ettim, benim konfirmasyonumda IL interview tarihi yer almiyor, hatta bu bilgiyi iceren herhangi bir baslik yok. Ancak o sayfada Pasaport numarasi ve DS260 ile ilgili UID numarasi mevcut, bunlar yeterli oldu.

• @merve-cengiz Evet, aynen size gelen maildeki gibi yazıyor. Tebrikler, bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

• @user007 Merhaba, sürecinizde başarılar dilerim. Hepimizin iş ve aile dinamiklerindeki farklılıklar, hedefe ulaşırken bizi farklı yollardan geçirebiliyor. Önemli olan sonucun istediğiniz gibi olması. PD ve welcome letter tarihlerimiz görece yakın olduğu için dilimin döndüğünce sorunuza yanıt vermeye çalışacağım. Ben DS 260 gönderim tarihinden yaklaşık 3 ay sonra DQ olduğuma dair mail aldım. DQ olduktan, yaklaşık 18 ay sonra da IL aldım. Forumdaki eski maillere bakabildiyseniz daha önceden, özellikle DQ olduktan sonra, bu sürelerin 5-10 ay arasında olduğunu ama maalesef şimdilerde 18 ayları bulduğunu görebilirsiniz. Tabi bu EB 2 NIW kategorisi için. Sizin dosyanız özelinde zamanı uzun kullanmanızın bir negatiflik yaratacağını düşünmüyorum. Umarım, genel bir hızlanma olur ve sizler bizim gibi uzun beklemezsiniz. Şansınız bol olsun.

• @NNDDD
    Merhaba, yanit ve iyi dilekleriniz icin sagolun.
    DQ olmaniz demek 3 ay surdu. Bu da sanirim Subat 2024-Mayis 2024 arasi. Tek kisi mi aile olarak birkac DS260 mi doldurmustunuz? DS 260 sonrasi sisteme belge yukleme ekrani aciliyor degil mi? Ben ceac.gov sitesinde boyle birsey goremiyorum henuz. Siz de kac hafta icinde acilmisti?

DQ olduktan sonra 18 ay sonra interview letter alma sebebiniz sanirim aradaki burokratik surec degil ama Visa Bulletin'de siranizin gelmesi ile ilgili.

Siz June 2025'te mi current olmustunuz? Current olduktan 4 ay sonraya mi randevu verildi mesela?

Tesekkurler,

• @user007 Merhabalar, sizinle PD aynı - Nov 2023 ancak 15 ayda yani Feb 2025 te I-140 approval notice aldık ve May 2025'te DQ olduk ve henüz IL mektubu almadık. NVC şuan Jan 2025 te DQ olanlara randevu oluşturduğunu belirtiyor. Siz de buradan takip edebilirsiniz. Interview letter almak ne zaman approve aldığınızdan yada current olduğunuzdan bağımsız gibi, ne zaman DQ olduğunuzla ilişkili diye düşünüyorum. Yani sizinle beraber current olan biri sizden daha önce DQ olduysa öncelik ona veriliyor. Tabi ki burada bekleme süresi biraz konsolosluğa bağlı, önümüzdeki zamanlarda tatil dilimleri yaklaşıyor ve yavaşlama olabilir. Kendi dosyamız adına en erken 2026 ilk quarterdan önce IL alacağımızı düşünmüyoruz.

• @Melek-Alan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@user007 Merhabalar, sizinle PD aynı - Nov 2023 ancak 15 ayda yani Feb 2025 te I-140 approval notice aldık ve May 2025'te DQ olduk ve henüz IL mektubu almadık. NVC şuan Jan 2025 te DQ olanlara randevu oluşturduğunu belirtiyor. Siz de buradan takip edebilirsiniz. Interview letter almak ne zaman approve aldığınızdan yada current olduğunuzdan bağımsız gibi, ne zaman DQ olduğunuzla ilişkili diye düşünüyorum. Yani sizinle beraber current olan biri sizden daha önce DQ olduysa öncelik ona veriliyor. Tabi ki burada bekleme süresi biraz konsolosluğa bağlı, önümüzdeki zamanlarda tatil dilimleri yaklaşıyor ve yavaşlama olabilir. Kendi dosyamız adına en erken 2026 ilk quarterdan önce IL alacağımızı düşünmüyoruz.

Tesekkur ederim aciklama ve link icin. Sizin ve benzeri PD-DQ date'leri olanlari takip etmeye calisicam. Bu DQ ve interview date arasinda sure acilma yada kapanma egiliminde mi? Bu yonde bir gozleminiz var midir?

• @meke Merhaba, VFS İstanbul ofisi Ankara evrağı kabul etmiyor. USTravelDocs sitesinde açıkca yazmış olmalarına rağmen “Ankara evrağı almam yasak” diyerek geri çevirdiler.
    Mecburen Pazartesi sabah Ankaraya gideceğim.

• Selamlar. 19 Eylül’ de premium process ile başvuru yaptım. 6. Haftam bugün itibariyle doldu. Sonuç süreci 8-9 haftalara giden var mı? Sizce hükümet kapanışı bu süreci etkiliyor mudur?

• Merhaba Arkadaşlar, geçen hafta mülakata girmiştim. ups premium delivery ile pasaportlar dün geldi. çocuklar ve eşim için sarı zarf geldi, banada sarı bir kutu geldi heralde başvuru dosyalarım var içerisinde. şimdi bunlara dokunmadan usaya girişte teslim edeceğiz galiba. uscis fee kaldı geriye. onuda avukat aracılığıyla ödeyeceğim, başka bişey kalamadı heralde yapılacak. teşekkürler. (birde aşı belgelerinini çıktısını aldım girerken bakacaklar demişti Unganlarda).

• Merhaba, biz göçmen vizesinin bitimine 12 gün kala USA'ya ilk girişimizi yapmayı ve 10 gün kalıp işler nedeniyle Türkiye'ye geri dönmeyi planlıyoruz. Daha sonra Temmuz ayında tamamen taşınmayı düşünüyoruz. Bu noktada şunu sormak istiyorum: Göçmen vizesiyle ilk girişte bildiğim kadarıyla pasaporta green card yerine geçecek kabul damgası vuruluyor. Bu kabul damgası fiziki green cardlar elimize geçene kadar ilk girişten itibaren 1 yıl süreyle USA'ya tekrar giriş çıkış hakkı mı sağlıyor? Şimdiden teşekkür ederim.

• @user007 Merhaba, ben, eşim ve iki kızım (17 ve 19 yaş) için 4 adet DS 260 doldurulmuştu. Ben IVP kısmında da avukat ile devam etmiştim. O nedenle ekranda önümüze çıkan sıralama ve prosedürlere çok hakim değilim maalesef. Çünkü DS 260 için benim doldurmam gerekenleri ve nasıl dolduracağımı o zaman avukata sorarak ilerlemiştim ve onlar bana draft şeklinde göndermişti. Ben son halini kontrol edip draftları onayladığımda, onların yönlendirip ilettiği link ve adrese göndermiştim, çünkü başvuranın kendisinin yüklemesi gerekiyor demişti. Forumdan izlediğim kadarıyla eğer evraklar tamam ise DQ tarihi 15 gün ile 1 ay civarı. Benim 3 ay sürme nedenim, NVC kızlarımdan birimin doğum belgesini kabul etmeyip yenisini istedi. Bu işlem süreci uzattı.
    Evet June bulletin ile güncel oldum ve ilk IL mailini 21 Ağustosta aldım (17 Ekim için). Yani current olduktan 2 ay 10 gün sonra gibi. Ancak Eylül ortasında bana ve yine aynı tarihte mülakatı olan forumdan bir Hocamıza 17 Ekim randevusunu değiştirdiklerine dair mail geldi. Sanıyorum o güne özel öngörülemeyen bir neden diye yazmışlardı.
    İnşallah aydınlatıcı olmuştur, kolaylıklar diliyorum.

• @Taner-Yanar, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Selamlar. 19 Eylül’ de premium process ile başvuru yaptım. 6. Haftam bugün itibariyle doldu. Sonuç süreci 8-9 haftalara giden var mı? Sizce hükümet kapanışı bu süreci etkiliyor mudur?

Etkilememesi lazim. Benim 4-5 hafta surmustu.

• @meke Çok Tesekkurederim Hocam, bilgilendirdiginiz icin. Ben anladım.

• @user007 maalesef bu konuda herhangi bir bilgim yok ancak, yt da oscars greencard kanalında her ay bu konu ile ilgili videolar yayınlıyor. Ankara için en son 6-12 ay diyordu.

• @Melek-Alan, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@user007 maalesef bu konuda herhangi bir bilgim yok ancak, yt da oscars greencard kanalında her ay bu konu ile ilgili videolar yayınlıyor. Ankara için en son 6-12 ay diyordu.

Pekala tesekkurler.

• Bu ileti silindi!

• Bugün 14 Ekimde NVC'ye ulaşan dokümanlarım için DQ mailini aldım.

• Kendim - Eş ve Çocuk için pasaport biyometrik sayfanın fotokopisi
    • Kendim - Eş için edevletten nüfus kayıt örneği + ingilizce çeviri / Çocuk için nüfus müdürlüğünden kaşeli aldım ve ingilizce çevirisini (yeminli tercüman) ekledim. çevirilerde noter onayı almadım.
    • Evlilik Cüzdanı tüm sayfaların fotokopisi. Eşler için ayrı ayrı ekledim.
    • Kendim - Eş için e-devletten adli sicil kaydını türkçe / ingilizce aldım.
    • Askerlik Durum belgesi + İngilizce çeviri yaptırdım (yeminli tercümana), noter onayı almadım.

Dokümanları gönderirken her bir kişi için kendi hazırladığım önce bir cover ve o kişinin dokümanları olarak sıraladım. Her kişinin dokümanını ataç ile tutturdum. (Bu düzenlemeyi chatgpt önerisine göre ayarladım).

Doküman gönderimini DHL ile yaptım yaklaşık 3-4 iş gününde NVC ye ulaştı.

• @chemistontheroad Hayırlı olsun hocam çok hızlı olmuş.

• @chemistontheroad Gozunuz aydin, sorunsuz ve hizli tamamlanmasi cok iyi olmus. Current olduktan sonra IL almanizi da etkileyecektir bu surat.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |