Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• Bu ileti silindi!

• @meke Merhaba, çocuk için biz nüfus müdürlüğünden damgalı ve imzalı nüfus kayıt örneği aldık ve elçilikte de o belgeyi talep ettiler, ayrıca ek olarak yanınızda e-devletten alınan çok dilli doğum kayıt örneğini de bulundurun bence. Bir de sormamışsınız ama mesela biz orada bu konuda sıkıntı yaşayabilirdik o yüzden belirtmek istedim, evlilik cüzdanının orijinalinin yanında 2 fotokopisini istiyorlar. Biz tek fotokopi götürmüştük, neyse ki kabul ettiler ama istedikleri 2 fotokopiydi evlilik cüzdanı için.

• @saydogan teşekkürler, o belge elimde.

• Vize bulteni aciklandi. Cok iyi ilerleme var.
    FINAL ACTION DATES : 01DEC2023
    DATES FOR FILING : 15JULY2024

• @botanist, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Vize bulteni aciklandi. Cok iyi ilerleme var.
    FINAL ACTION DATES : 01DEC2023
    DATES FOR FILING : 15JULY2024

Herkese hayirli olsun artik 2024 diyebiliriz saniyorsam

• @Megadeth bu evrakların listesi veriliyor mu, siz kendinizin insiyatifiyle mi seçtiniz?

• Merhaba, Bir şehir efsanesi gibi bir şey var, regular process'te, RFE ilk 10 ayda geliyor diyorlar, 10 ayı geçtikten sonra direkt kabul alınıyor diyorlar. Bu konuda bilgisi olan var mı?

• @botanist
    FAD için ilerleme çok iyi artık ocak gibi current olurum diye umuyorum, fakat welcome letter da bu ara gelse güzel olur 🙂

• @botanist Geçen seneki istatistiklere bakarsak, bu aslında yeni mali yılda FAD'ın Temmuz-Ağustos (2024) ayına kadar ierleyebileceği ihtimalini ortaya koyuyor. Bu uzun süre bekleyenler için güzel bir haber.

• @Feridun-Boylu Sizin dosya sonuçlandı mı acaba? Baya yaklaşmış oluyor sizin PD tarihiniz.

• @mrkc Malesef bekliyoruz. 18 ayı geçti rekora doğru yaklaşıyorum. BU sitede herhalde benden uzun beklemede olan yoktur. DOF aktif oldu ve sanırım 2026 da FAD için current olmuş olurum. Tek sorun approval.

• @Feridun-Boylu Bir şehir efsanesi gibi birşey var, uzun süren değerlendirmeler RFE'siz kabul oluyor diye. Umarım sizinkisi de en kısa sürede onaylanarak gelir.

• @mrkc Teşekkürler. İnşallah öyle olur.

• @chemistontheroad Evet bende bekliyorum artik. Merak ettim ama sizle pd yakin oldugu icin, bizim icin sanirim fad tarihi onemli diye biliyorum. Bir sonraki sicramayi bende ocaktan sonra bekliyorim Ama orda da 1.5 ay civari olabilir,

• @biophys
    Aynen evet hocam FAD tarihinin current olmasi onemli Interview bekleyenler icin. Bende 2026 basinda olur gibi dusunuyorum ama hic belli olmuyor 1 ay sonrada olabilir 6 ayda.

• Merhabalar
    Daha once Amerika'da dogum yapmis olup da EB2-NIW konsolosluk mulakatinda sorun yasayan oldu mu?
    Su aralar vize sayfalari bu durumu paylastigi icin boyle bir deneyimi olan var mi diye merak ettim.

• @shinriyeon bizim tanıdıklarımız ABD de doğum yaptı hastaneye de borç taktılar. Hiç bir ücreti ödemeden döndüler. Aynı kişiler I-140 başvurusunda onay aldılar. Ancak konsolosluk mülakatından sonra red aldılar.

• Selamlar,

benim PD 16.07.2025

fakat bundan sonraki süreç için bilgim yok. TR'deyiz hali hazırda. FAD'ı mı baz alacağım DOF 'u mu. ya da i 140 onayı gelene kadar bir şey yapacak mıyım?

FAD DF

• @the-maintain Sureciniz hayirli olsun. USCIS size eposta ile haber verecek ve DS260 doldurmanizi isteyecek.
    Sonra NVC size eposta ile haber verecek ve evraklari postalamanizi isteyecek.
    Sonra NVC size eposta ile haber verecek ve DQ (Documentarily Qualified) oldugunuzu teyit edecek.
    Sonra PD'nize gore Current olmayi bekleyeceksiniz.
    Bu 4 asama 18-24 ay surecektir, sabirla ve dikkatle sureci takip etmenizi oneriyorum.

• @the-maintain Hayırlı olsun, bültenlerde "A. FINAL ACTION DATES FOR EMPLOYMENT-BASED PREFERENCE CASES
    " bunu takip etmeniz gerekiyor. Asıl önemli olan, current olmanız. Current olduktan sonraki süreç sadece birkaç ay alıyor. Ama Temmuz 2025 ne kadar zamanda current olur, onu tahmin etmek çok zor. şu anda "aralık 2023" current durumda.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

111

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.6k

| | | |