• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. the-maintain
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    T
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 9
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

the-maintain

@the-maintain

0
    İtibar
    10
    Profil Görüntülemeleri
    9
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

the-maintain Takip etme Takip Et

the-maintain tarafından gönderilen son iletiler

• RE: J1 için sağlık sigortası

@Temel-İspanyolca hocam selamlar üniversite bana DS 2019 formu doldurmak için bir word dosyası attı burada sağlık sigortasını kim karşılayacak falan diyor ben buna self yapsam, konsolosluk randevusunda benden bu sigortayı ödenmiş Halini görmek isteyecekler mi?

Ben zaten yaptırmak istiyorum eşim ve çocuğum da olacak çünkü ama daha vizeyi almadan 1900 dolar a yakın bi ödemeyi riske etmek istemiyorum

Ben de iso gibi düşündüm ama

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      T
      the-maintain
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

image.png

Böyle bi announcement yayınlamış Chen. ikii tabloda da 15.Temmuz 2024 ü baz alıyor. hata mı yaptılar sizce?

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      T
      the-maintain

Selamlar,

benim PD 16.07.2025

fakat bundan sonraki süreç için bilgim yok. TR'deyiz hali hazırda. FAD'ı mı baz alacağım DOF 'u mu. ya da i 140 onayı gelene kadar bir şey yapacak mıyım?

FAD DF

T
      the-maintain

Merhaba çok enteresan bir gelişme oldu benim için. Eb2 ye chen ile başvurduktan sonra 16.07.2025 PD , bugün hiç beklemediğim bir yerden j1 invitation letter göndereceklerinin haberini aldım.

Şimdi hali hazırda B1/B2 vizem var, eşimin ve çocuğumunda. Birçok kez abdye girdim çıktım.

Şimdi korkum j1 ile başvurum, halihzırda Eb2 sürecin var diyerek red olur mu?

T
      the-maintain

Merhaba,

Chen ile artık başvuru kısmına kadar geldik. Kanıtları da teslim ettim. PL de hazır.

EB2 için Filling Fee ödemem gerekiyor

Israrla ama ısrarla premium başvurma diye mail atıyor wenzo. Otomatik bi mail, sık sorulan sorulardaki cevabın aynısı

regular başvuruda %100 alıyoruz. Premiumda düşüyor oran vs diyorlar. İşte uscis memurları dosyaya yetişemedikleri için ek kanıt istiyor zaman kazanıyor vs

Bugüne kadar aldığımız redlerin %88 i premium falan yazmış chen

Anlam veremedim ben de artık psikolojik harp yaşamak istemiyorum 12 ay sürer en az diye tahmin ediyorum. Sizin görüşleriniz ne bu konuyla ilgili.

Nebreska servis merkezine gidecek benim dosyam

T
      the-maintain

@Feridun-Boylu, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@the-maintain Öncelikle hayırlı olsun. Referans için 2 ya da 4 adet bulmanız lazım bunların yarısı dependent yarısı independent. Yani yarısı bildiğiniz ve sizi tanıyan kişiler. Bunları bulmak ya da ikna etmede sorun olmaz. Diğer sizi tanımayanları da bir tanıdıktan faydalanarak bulabilirsiniz.
      Texas service Nebraskaya göre daha hızlı değerlendirme yapıyor. Ve bence artık işlerini de iyi yapıyorlar çok yeni memur sayılmazlar.

teşekkür ederim cevabınız için. ya bi aile dostum benim le benzer bi alanda abdde ünlü bir hoca. ikimiz de material mühendisiyiz fakat onun alanı biraz daha metaller benim ise biyomateryaller. beraber çalışmamız yok ama beni çok sever ve referans olacağını belirtti. ben bunu sisteme dependent olarak değil de independent eklersem uscis açısından daha iyi olmaz mı *?

peki premium processing gerekliliği konusunda ne düşünüyorsunuz?

T
      the-maintain

Merhaba,

Chen ile başvurumuzda gerekli hemen hemen her yeri doldurduk. Birkaç soru kaldı kafama takılan Chen tarafından da pek tatmin edici cevap alamadım açıkçası.

1. Öncelikle referans kısmında referans önerisi yaparken, önden hocalara bana referans olur musunuz diye mail atmamız gerekiyor mu? yoksa o koordinasyon tamamen Chen tarafından mı yönetiliyor? ( çünkü mail attım 2 hocaya hepsi biraz gerildi greencard yasal bir süreç referans olamam gibi)

2. I140 sonrası IVP başvurmayı planlıyoruz. Chen'e yazdım. EB2 için yurtdışı başvurusu yapıyorsan başvuru otomatik olarak Texas Servis Center'a yönleniyormuş. eğer Nebreska Servis Center'a yönlendirmek istersem o bölgede bir iş başvurusu ispatı eklersem yönleniyormuş.

"Texas a gelen yeni memurlar işi bilmediği için genellikle ek evrak istiyor ya da az da olsa red etme ihtimali yükseliyormuş bu yüzden nebreska'ya başvurun" dedi. Hatta Premium processing yapmanıza gerek yok. IVP ilerleyeceğiniz için PD tarihiniz premium da olsa normal de olsa aynı kalacak.

Sizlere bu iki konuyu danışmak istedim. şimdiden teşekkür ederim.

T
      the-maintain

@okokok peki i485 vermek için abd ye girmemiz gereken en optimal süre hangisi sizce? i140 onayı sonrası mı, öncesi mi ya da i140 onayından belli bir süre sonra mı

T
      the-maintain

Merhaba,
      sürece yeni başlıyorum. yükseklisansım var. doktora öğrencisiyim tez aşamasındayım. 3 adet q1 3 adet q2 dergide makalelerim var. atıf sayım 82.
      chen ile geçen sene free evaulation yaptırmıştım.
      bebek oldu vs derken dönememiştim. şimdi tekrar mail attım. "approved or refund EB2 NIW" teklif ettiler. ödemeyi yaptım. sürece başlıyorum.

B2 vizemiz var aktif. I140 sonuçlandıktan sonra mı sonra mı karar veriyoruz konsolosluk görüşmesine mi yoksa I485 ile mi devam etmemiz gerektiğine?

bir de I140 onayı almamız ABDye turistik olarak giriş çıkışımıza engel olur mu?

T
      the-maintain