Merhaba, 31.Temmuz günü EB-2 NIW için 08.30 randevumuz olumlu sonuçlandı. Biz sabah çok erken elçilikte olduk ama gerek yokmuş. Kapıda 1 saate yakın bekledik. Çok sıra vardı zaten. Vaktinde gitseniz sıkıntı olmuyor. Geç kalanlara bile öncelik verip sıranın başına alıp işlemlerini tamamladılar. Biz 10 yaşındaki oğlumuzu da yanımızda getirdik. Saat 9'a doğru pasaportları teslim edip güvenlikten geçtik. Kapıdaki polis yeni model araba anahtarlarını almadıklarını, eski tip anahtarlar için ise sorun çıkmayacağını söyledi. Bizimki eski tip bir araba anahtarıydı, yanımıza alabildik. Bunun dışında da sadece yanınızda evrak klasörlerini alabiliyorsunuz. Bahçeden geçtikten sonra bankalardaki gibi görüşme gişe ve kabinlerinin olduğu bir bölüme alındık. Göçmen vize görüşme kabin ve alanları birbirinden ayrıydı. Önümüzde beklerken 4-5 İran'lı ailenin mülakatına tanık olduk. Hepsinin de görüşmesi hem çok uzun sürdü hem de olumsuz sonuçlandı. Bu bizi biraz strese soktu haliyle. Bu arada ayrı bir gişede Türk bir görevli belgelerimizi topladı. Doğum belgelerini (vukuatlı nüfus kayıt örnekleri-kendimizinkini e-devletten, oğlumuzunkini nüfus müdürlüğünden kırmızı damgalı almıştık), adli sicil kayıtlarını, askerlik belgemi, evlilik cüzdanı ve 1 fotokopisini (2 fotokopi istediler ancak bizde sadece 1 tane vardı, onu aldılar ve sorun etmediler), benim ayrıntılı CV'mi ve 2'şer fotoğramızı teslim ettikten sonra tekrar beklemeye koyulduk. 20 dakika sonra numaramız yandı ve mülakat başladı. Parmak izimizi alıp yemin ettirdiler. Daha sonra İngilizce bilip bilmediğimi sordular, biliyorum dedikten sonra mülakat İngilizce devam etti. Bana görevli önce 1 yıldan fazla yurt dışında yaşayıp yaşamadığımı, USA'da bir iş bağlantım olup olmadığını ve USA'da bir üniversiteyle ortak bir bilimsel çalışmam olup olmadığını sordu. Kısaca işini anlat dedi. 2-3 cümleyle anlattım. İlk evliliğimiz olup olmadığını sordu. Nerede yaşamayı düşündüğümüzü sorduktan sonra her şeyin yolunda olduğunu, vizemizin onaylandığını ve pasaportları almak için mesaj alacağımızı söyleyip bizi güler yüzle uğurladı. Kısacası mülakat kısmımız çok rahat ve kısa geçti. Dilerim tüm bekleyenler de en kısa zamanda mutlu sona ulaşır.
saydogan tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
@Özgür-Şahin Merhaba, bizim mülakatımız sırasında bir akademisyen Türkçe mülakat istedi, mülakat memuru o kişiye USA'ya akademisyen olarak gideceğini ve İngilizce bilmezse nasıl akademisyenlik yapacağını sordu, o kişi de İngilizcem çok kötü değil ancak Türkçe kendimi daha iyi ifade edebilirim dedikten sonra mülakatı biraz ters davranarak da olsa Türkçe yaptı memur. Sonuç olarak o kişi mülakattan geçti. Bence memurun o andaki tutumuna göre değişiyor.
-
RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)Gündem içinde yayımlandı
@goldie Merhaba, biz Ankara'da bir tanıdığımıza aldırdık, tanıdığımızın alabileceğine dair aile üyeleri her birimiz ayrı bir sayfaya yazı yazıp bu sayfaların üstüne kimlik fotokopilerimizi de ekledik ve imzaladık, bu şekilde tanıdığımıza teslim ettiler.
Yazı olarak da şu şekilde yazdık:
Yukarıdaki kimlik belgelerime ait ... UID nolu green card evraklarım ve pasaportumun TC Kimlik Numaralı ......şu kişiye teslim edilmesini rica ederim. -
@NNDDD Teşekkür ederim. Tarihleri alta sıraladım. Sizin de her şey gönlünüzce olsun.
PD tarihi 29.06.2023
I-140 tarihi 14.12.2023
DQ tarihi 04.03.2024
Interview tarihi 31.07.2025 -
@pelinoaydin Merhaba, Ungan'ın sitesinde çocuklu aileler kısmında şu şekilde bir ibare var. "1 Nisan 2016 tarihi itibariyle 2-15 yaş arasındaki adaylara TDT/TST testi uygulamasını durdurmuş bulunmaktayız. Tüm adaylar randevularını elçilik görüşmesinden en az 2 çalışma günü öncesinden almalıdır". Ancak çocuklu bir aile olarak biz mülakattan 8 gün öncesine randevu aldık.
-
@silamrc Merhaba, konsolosluk randevusunda evlilik cüzdanının orijinalini ve 2 fotokopisini istediler. Çevirisine gerek yok dediler.
-
RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@cttl Teşekkür ederim cevabınız için
-
@okokok Merhaba, mülakatta sunulması gereken CV örneği elinizde mevcut mu? Bir de PPT kaydı yapılmıyor artık diye biliyorum. PTT kaydı yerine pasaportlarımızı geri almamız için nasıl bir yol izlenecek? Bu konuda bir bilginiz var mı ? Teşekkürler.
-
@pelinoaydin son randevularda davet mektubu ile randevu tarihi arasında 2 ay oluyor genelde
saydogan tarafından gönderilen son iletiler
-
@Özgür-Şahin Merhaba, bizim mülakatımız sırasında bir akademisyen Türkçe mülakat istedi, mülakat memuru o kişiye USA'ya akademisyen olarak gideceğini ve İngilizce bilmezse nasıl akademisyenlik yapacağını sordu, o kişi de İngilizcem çok kötü değil ancak Türkçe kendimi daha iyi ifade edebilirim dedikten sonra mülakatı biraz ters davranarak da olsa Türkçe yaptı memur. Sonuç olarak o kişi mülakattan geçti. Bence memurun o andaki tutumuna göre değişiyor.
-
@Fenerb2007 Çocuk için nüfus müdürlüğünden kırmızı damgalı ve ıslak imzalı vukuatlı nüfus kayıt örneği almıştık biz.
-
RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
Merhaba, USA'ya ilk girişimizi yaptıktan sonra verdiğimiz adreste bir değişiklik yapmadık ve Türkiye'ye döndük. Oğlum ve benim GC'larımız verdiğimiz adrese sorunsuz geldi. Eşiminki ise bizden 6 gün sonra postaya verildi ve 6.Mart tarihine kadar gelmezse yeni kart isteyin notu bulunmakta. Boston tarafında USPS'de kış şartları nedeniyle gecikmeler var bu nedenle beklemedeyiz ancak USPS'in informed delivery kısmında herhangi bir izine de henüz rastlayamadık postanın. Bugün itibariyle kartın elimize ulaşması için sistemde verdikleri tarih üzerinden 1 hafta geçti. Ayrıca myuscis'de dosyamızın kapalı konumda olması nedeniyle sistemde görünen adresi de göremiyoruz. Eşim 2022 yılında USCIS'ten başka bir adrese çalışma izni başvurusu yapmıştı, acaba o adrese mi gitti diye şüphelenmeye başladık ve o adreste ismimiz olmamasından dolayı geri dönmüş olabileceğini düşünüyoruz. Bu noktada tekrar istesek de aynı adrese gitme ihtimali var. Bu aşamada ne yapmamızı önerirsiniz?
-
@Mert-Ab Merhaba, büyük ihtimal posta kutusunda isminiz yoktur, eğer posta kutusuna sizin de isminiz yazılmazsa postalar geri döner, siz isminizin olup olmadığını tekrar teyit edin bence. Eğer isminiz posta kutusunda yoksa isminizi ekletip aynı adrese isteyebilirsiniz.
-
Merhaba, oğlum ve benim green cardlarımızın postaya verilmesinin üzerinden 7 gün geçti ancak hala verdiğimiz adrese ulaşmamış. Mutlaka sürede değişiklikler oluyordur ancak ortalama kaç gün sürüyor bu süre, bu konuda bilgisi olan var mı ?
-
@Feridun-Boylu Aslında hala duruyorsa o dönemde bulunan pasaportunuzdaki J1 vizesinde de 2 yıl kuralını doldurduğunuz belli oluyor belki o işe yarar. Gerçi türkiye 2 yıl kuralından çıkarıldı diye biliyorum. Ancak yine de DS-2019 belgesini saklamak gerekiyor, elçilikte J-1 vizesi için mülakatta söylemişlerdi.
-
Merhaba, bugün ben ve oğlumun durumu "Card is being produced" aşamasına geçti, eşimin durumu ise hala "Immigrant visa fee payment received" olarak görünüyor. Bunun nedeni ne olabilir? Bu durumu yaşayan var mı?